ja mam miernu skoliozu...a robila som kvôli tomu cvicenia...a vlastne to mam aj z toho ze sa hrbim...snazim sa nehrbit..ale pozabudnem sa....vlastne ani ked sermujem sa nesmiem hrbit.. ...
tiež sa hrbím, a to tak, že dosť, a dosť ľudí mi to vytýka... ale je to presne tak ako to popisuješ, snažím sa na to myslieť, ale potom ma z toho ten chrbát bolí
vzdy ked si spomienies vystri sa a chod rovno aj ked to boli, telo si zvykne, lebo su potohnute svaly aj, preto to moze boliet, skus ich rano ponatahovat. Casom ked sa budes vystierat tak si tak zvyknes byt...
nevravim ze je to kriticke, ale bolo by fajn sa tej bolesti nejak zbavit. raz som kdesi cosi pocula ze jedna baba sa hrbila a zacala cvicit alebo sportovat a chrbtica sa jej narovnala. len skoda ze neviem aky sport robila...
a este jedna vec, chcem vediet ci ma niekto s tymto skusenosti = puka mi v chrbtici(asi tak nejak ako ked si niekto puka prsty na ruke) a to hlavne ked sa vystriem a zhlboka nadychnem napr.... nechapem to... pozna to niekto?
@zipporah to poznám, taký tlak v hrudníku, z nedostatku pohybu, to mám aj ja sem-tam, napríklad naposledy ked som bola na PN a nemohla som chodit von. Taká prechádzka, to je zázrak... všeliek
ja sa niekedy hrbim tak uplne riadne, niekedy len tak mierne, vystreta som ked sedim na koni, lebo tam sa inak neda a vystreta som na treningoch ked tancujem lebo musim, a vystreta som este ked nemam nad cim rozmyslat tak rozmyslam nad tym aby som chodila vystreta, neviem ci je to viac narocne pre chrbat alebo pre mozog
@lucka9 mne napr vkuse pukaju krizove stavce, ci bedrove ci ake to vlastne su, ale to nejak neriesim....
@Lucka9 hm mam pocit ze keby si chodila do posilky a s trenerom kusok zacvicila chrbattak by sa ti pekne spevnil lebo by ti ho drzali svali no ale skus doktora najprv...
mne vysvetloval ortoped ze vacsina ludi sa vystiera a to nespravne a z toho boli chrbat... davaju si lopatky ako keby co najblizsie k sebe a dozadu, ramena hore, brucho dopredu a zadok tiez dozadu... ono treba zadon nevystrkovat ale dat ho ako keby pod brucho, lopatky k sebe a rovno a plecia uvolnit
na to sú cviky... ja som tiež niekedy ani vystrieť nemohla... mám skoliozu... cvičenie dosť pomáha aj spomínané plávanie... ale lepšie je zájsť ku ortopédovi, ktorý by ťa poslal na rehabilitáciu a tam by ti ukázali ako máš cvičiť
Aj ja sa hrbím, síce oveľa menej, než keď som bola dieťa... vtedy som aj chodila na rehabilitácie a mala som cvičenia na chrbticu. Ale, ako býva u mňa zvykom, po týždni som sa na to vybodla a spoliehala som sa na to, že hádam ma to prejde. A celkom prešlo
po PN fuu, to ja som ako tehotná chodila po operácii, čo som 5 dní len ležala, ani som nevstávala poriadne, a strašne muky to boli pre chrbát, hrudník a brucho ma viac boleli než jazva, no kým som sa spamätala, aj tak som potom musela ísť k lekárke, tie bolesti boli neúnosné, najlepšie vtedy sa hlavne nekúpať a byť v suchu!
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
31 komentov
@fxx Pajonček je lepší
dolezite je pamatat na to a vystierat sa vzdy..to asi robis.
a dobre su take cvicenia, ale tych je privela a nesce sa mi ich pisat, spytaj sa ortopeda
@0 Ak to nie je kriticke, tak to nie je az taky problem.
a este jedna vec, chcem vediet ci ma niekto s tymto skusenosti = puka mi v chrbtici(asi tak nejak ako ked si niekto puka prsty na ruke) a to hlavne ked sa vystriem a zhlboka nadychnem napr.... nechapem to... pozna to niekto?
@lucka9 mne napr vkuse pukaju krizove stavce, ci bedrove ci ake to vlastne su, ale to nejak neriesim....