Ahojte. Chcela by som si dať tunel ale fakt neviem ako začať nejaka rozumna rada ? D ja viem že nejakym malym roztahovakom. Ale ako dlho to tam mam mať aby som si s tym uchom niečo neporobila ked to budem rychlo roztahovat.
prečo si chceš dávať niečo o čom nemáš pomaly žiadnu predstavu? ˇ_ˇ" google doma nemáte?
vidím, že tunely zase prichádzajú do módy, už jeden takýto tu včera bol. alebo žeby tá istá osoba?
@l1me nvm, nech som si dávala čokoľvek zatiaľ (dready/piercingy/rozťahovala ucho) stačilo mi trochu pogoogliť, často na net píšu o takýchto veciach práve ľudia čo s tým skúsenosť majú
Ja som si ucho začala rozťahovať ihlou z kružidla, potom som si kúpila rozťahovák, ale len taký malý (5mm), myslím že ten ti úplne stačí. ďalej si už môžeš rozťahovať hocičím z domácnosti, ja som napríklad použila vrchnák z linky na oči, ktorý sa rozširoval od tých 5mm až do 12. No a rozťahuj to asi podľa toho koľko bolesti zvládneš. Jasné, že nie je dobré roztiahnuť to ucho na 10mm za jeden deň :/. Tuším, že som niekde čítala, že najlepšie keď roztiahnutie o 1mm trvá tak týždeň? Ja som roztiahla na 5 za jeden-dva dni. Hlavne všetko dezinfikuj a pravidelne čisti a rozťahuj si už podľa seba, tak aby si si ucho nerozdrápala. Skús začať niečim ostrým, ako napríklad tou ihlou z kružidla, najskôr to bude dosť bolieť a napuchne to ale potom pohodka.
na začiatok je fajn aj taká činka (piercing, tuším do jazyka či kamto potom normálne fimo roztahováky, podla mna je najlepšie si ich robiť sám , víde to lacnejšie omnoho.
Roztahovák si strkať do ucha po teplej sprche a najrpv to bude štípat asi sa to aj zapáli, treba to čistit. Ak by sa roztahovák tažko strkal tak natriet olivovým olejom. Ked to už nebude boliet (u každeho individuálna doba) tak si môžeš strčit väčší. ja som si dávala vždy po 2 mm .
Ahoj. Mam tunely. Dva. Zacinala som s malym roztahovakom z fima. S materialom som nemala nikdy problemy. Mnohi to robia tak, ze ked pridu na tunel, tak ho iba teflonovou paskou oblepia dookola aby mal sirsi obvod a daju spat do ucha. Tak sa ucho roztahuje sice pomaly ale nehrozi zapal, opuch atď. Nemalo by sa ti to zapalit a hnisat, takze ked sa to stane asi si to moc prehnala a roztriahla viac ako koza povolila. Je to nebezpecna vec, pretoze uska mas len jedny, tak sa zbytocne nenahli. Chce to trpezlivost. Ucho si dezinfikuj (ak je dezinfekcia na báze alkoholu, nezabudni ucho kremovat lebo alk. vysusa pokozku a moze popraskat a krvacat), Nezabudni uska umyvat antibakterialnym mydlom. Na zaciatok by ti mal stacit 4 mm roztahovak, najlepsie chirurgicka ocel. Potom si kup maly tunel a teflonovu pasku a oblepuj. Do 2 mesiacov mas 6 mm urcite.
@m4rtina Nic proti tebe ale roztsahovat ucho predmetmi z domacnosti? Prosim ta, toto uz nikdy nikomu nerad, nemas ani priblizne poznatky o potrebach tvojho ucha. Mila @mim2ka nepocuvaj taketo rady. Je to tvoje ucho a ty si nan musis davat pozor. A od toho ako budes roztahovat zalezi aj to, ci sa ti to potom zrastie, a ci tvoj lalok bude zosuvereny jak zuvacka, alebo ci si roztrhnes ucho alebo ci budes moct kludne roztashovat aj na 40 mm a ucho sa ti za 4 dni stiahne stiahne na 10 atď. Ked chces nieco vediet napis spravu, ale neroztahuj si ucho kadejakymi vecami co najdes doma a dbaj na hygienu.
@makovienka ja som len popísala svoje skúsenosti a pre tvoju info, poznám kopu ľudí s tunelmi a úplne každý si to rozťahoval čím len chcel, čo mu prišlo vhodné a nikdy s tým nikto nemal žiadne problémy
@m4rtina Jasne len ste chodili s nahnisanymi usami a laloky ste mali opuchnute a cervene jak pecena klobaska. Je chore roztahovat si ucho "predmetmi z domacnosti". Ucho sa ti uz nikdy nezarastie, gratulujem.
@makovienka nehnisalo to a bolo to opuchnuté len chvíľu, ale to je, si myslím, že aj s normálnymi rozťahovákmi a kamarát mal 20mm a zrástli sa v pohode aj keď použil "predmety z domácnosti", takže mu môžeš ísť kľudne gratulovať
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
vidím, že tunely zase prichádzajú do módy, už jeden takýto tu včera bol. alebo žeby tá istá osoba?
Roztahovák si strkať do ucha po teplej sprche a najrpv to bude štípat asi sa to aj zapáli, treba to čistit. Ak by sa roztahovák tažko strkal tak natriet olivovým olejom. Ked to už nebude boliet (u každeho individuálna doba) tak si môžeš strčit väčší. ja som si dávala vždy po 2 mm .
tak to sú aspon moje skúsenosti.