Nikto sa nestal narkomanom len tak, museli ho k tomu doviesť iné okolnosti... Ľudia ako každý iní...teraz nemyslím na tých, ktorí sa v kŕčoch na ulici zvierajú v bolestiach a prosia o peniaze ako vo filmoch... ale o realite...prečo by som nemala mať rada niekoho koho nepoznám, v tomto smere mi to môže byť ľahostajné... ale myslím, že ich mierne ľutujem, aj keď viem, že si za to väčšinou môžu sami. Neboli silní na toľko, aby tomu povedali nie...Sú tam kde sú, ale vždy sa môžu vrátiť aj späť...
poznam jedneho narkomana... dlho som to o nom nevedela, nebol to ziaden zobrak, mal pracu a tak... pokial mal pracu s tym, že vecer ide na nocnu alebo tak (ze nemal uplne volny den, ale nebol prave v praci), tak sme si pisali na nete.. potom prisli 4 dni volna a prve tri dni som o nom ani nepocula ci zije... na stvrty den, ked sa pripravoval na to, že ide zase do prace, bol doma a v pohodke... ked chcel prestat tak sa mi priznal aj rodicom a myslim že aj byvalej kvoli ktorej zacal... asi rok bol cisty ale potom zacal zase, už nie sme v kontakte... len pred par týždnami sa ozval zase, že už ani nehuli, nefajci, nepije ale piko si da raz za mesiac
Nemám ich rada ba priam ich neznášam...nakoľko vačšina ľudí ktorých takých poznám, robia z toho výnimočnosť a to že si zlepšujú život, lebo vraj žijú len raz...
poznám ich...k tejto skupine patria aj niektorí moji priatelia sú to ľudia ako my ostatní len trocha iní...mám o nich aj blog ak by ta to zaujímalo tak si prečítaj toľko k tejto téme
hmm..z časti mi ich je ľúto a z časti si za to môžu sami. takisto si myslím, že za to zväčša môžu rodičia, ale na druhej strane majú svoj vlastný rozum-myslím týmm na začiatku závislosti...
neriešim takýchto ľudí, ale neodsudzujem ich, ale nehovorím, že ich v tom podporujem, aby to robili... podľa mňa veľká časť, tých ktorí berú drogy majú problémi, ale nikto im nemôže pomôcť, kým si oni sami nepriznajú, že majú problém z drogami... poznám to veľmi dobre z praxe, keď nám na oddelenie preložili zo psychiatrie chronického alkoholika...
narkomana osobne nepoznám ani jedného ,samozrejme nerátam tých ,čo fajčia marihuanu..ale poznala som kedysi jedného na nete ...písala som si s ním asi pol roka,nevedela som najprv,čo je vo veci ,ale potom som to zistila a vlastne sám sa mi s tým priznal ..dovtedy som nevnímala ani poriadne takýchto ľudí ,boli mi prakticky ukradnutí ..resp.lepšie povedané nie ukradnutí ,ale neriešila som to ..ale kedže som spoznala jeho ,tak som sa začala trošku o túto problemtiku zaujímať ,pretože mi na tom človeku záležalo ,aj keď som ho osobne nepoznala a začala som sa venovať psychológii ,problemtike drog atď ..naskytol sa mi nový pohľad na takéto veci ..viem ,že tí ľudia si môžu za to sami ..nikdy to nemali ani len vyskúšať ,ale nikdy ich nemôžeme odsudzovať ..keď nepoznáme ich životný príbeh ...skôr mi je takých ľudí ľúto ako by som mala nimi pohŕdať alebo ich neznášať ..treba im pomôcť -
Mne narkomani nevadia poznam ich vela a isty cas som medzi nich aj patrila ale uz som sa z toho doatala a som odhodlana druhym narkomanom pomahat a motiovat ich k tomu aby zacali od znovu, aby boli cisty a aby sa dostali zo sameho dna! Ale najlepsie ako sa im da pomoc je ich nechat padnut na uplne dno a nechat ich nech si uvedomia ze to co robia je zle a ze ich to moze zabyt! Lebo ked to oni sami nechu tak sa z toho nedostanu
su mi uplne lahostajni. Drogy mi zobrali jedneho z najlepsich kamaratov. Zacal, ako inak, s "travou". Neskor mu nejaky "kamarat" zacal davat lsd a neviem co vsetko. Ked jeho oco prisiel na to ako mina svoje vreckove, prestal mu davat peniaze. Zacal obcas kradnut, odisiel od rodicov, nasiel si novych "kamaratov". Ked som sa mu snazil povedat aby sa dal dokopy, chcel ma zbit. Nehal som ho nech si robi co chce, je to jeho zivot. Tiez poznam par ludi co beru tzv. "party drogy". Hovoria ze to maju pod kontrolou a nic to s nimi nerobi. Nic = uplne sialene zmeny nalad a neda s nimi ani porozpravat. Takze narkomani = nezaujem.
No neviem, treba ale popremýšlať prečo tu drogy sú, kedy sem v takom množstve prišli, kto bol menej pripravení či mladí dospievajúci ludia alebo ty čo už mali viac životných skúseností a tiež tomu nezabranili...Teraz už o drogách vieme skoro všetko, ale čo tak 10 až 15 rokov dozadu ked prišli ako huby po daždi. nikto o tom vela nevedel a mladý človek nie je natolko zodpovedný. Teraz ich sudime, akí su prepnutí, zmenení a podobne. A často si zato vraj možu sami. Može zato hlavne zmena doby, naročnosť, a situácie do ktorých sa vela ludí nevie vcitit. Tak klepnutie kladivom, zatoto si možeš sam.....Je maximalne necitlivé. A HLUPE.
No ak môžem povedať tak aj ja som už teraz abstinujúca narkomanka ale stále som narkomanka ...a podľa mňa sú to úplne pohode ľudia len si treba k nim nájsť cestu ...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
25 komentov
ale ked niekto kto ma vazne problemy, tak toho je mi skorej luto..
každý si môže vybrať cestu
toto mi napadlo...
Teraz je troska a je mi ho ľúto. Ale môže si za to sám.