tiež sme sa nad tym s kamartkou dneska zamýšľali najprv som si povedala jééé bolo by to zlate ale platiť 5eur mesačne len tak za nejaku kartu? nie dakujem
tak možno je to aj tak.. že dieťaťu zriadia dáky účet.. a odtiaľ budú platiť dáke výdavky na neho.. alebo ja neviem.. inak tiež neviem, načo by bola 8-ročnému dieťaťu kreditka....
veď ale to je najväčšia hovadina, účet sa dá decku aj bez kreditky zriadiť a akože... v živote by som ani 15 ročnému nenechala kreditnú kartu v paprkách... kde sme to
Jasne , spajdrmenovu kartu strcim do zadku riaditelovv Tatra banky a s tweety kartou si budem natierat maslo na chleba a este budem platit za kazdu 5 eur , Ja mam kreditku , ale iba preto ze to co tam dam mi rastie a aj to od CSOB a neplatim za to nic
Do 15 by snáď karty ani nemali byť. Aj kamoška mala kedysi takú, že to mala nejak spoločné s rodičmi a za mesiac si mohla určitú sumu vybrať (nie veľa), ale je to hrozná kravina. Aj tak to je len preto, aby sa decká cítili dospeláckejšie (trápne , ja som si práveže ešte naschvál kúpila doslova ružové prasiatko na peniaze).
A mne v tom veku (rozumej skôr 8 ako 15 ku šťastie stačili len nálepky Pokémonov, korálky a dobrý pocit z toho, že sa mi podarilo ušiť nejaké "oblečenie" na Barbiny. A to, že som konečne dovyšívala nejaký obrázok.
A že som cez prázdniny stihla prečítať celú hrubú knihu Slovenských povestí a Rozum do vrecka
čo ja viem, prečo nie. síce si neviem presne predstaviť, načo to bude takému osemročnému decku, ale mám 12 ročnú sesternicu, veľa času trávi koľkokrát sama pendlovaním medzi hlohovcom a trnavou a jednoducho si nemôže domov zbehnúť pre drobné, keď už minie. v takom prípade určite áno, nemusí mať pri sebe veľkú hotovosť. určite je to praktickejšie.
neviem, mne sa nepozdáva že by to bola kreditka, to pochybujem.
inak preco nie, aj deti maju vydavky, niekde cestuju, rodicia ich mozu aj tymto sposobom naucit hospodarit s peniazmi a pri detskych uctoch je to zväcsa tak ze rodicia maju k uctu neobmedzeny pristup a kontrolu a mozu s prostriedkami na nom disponovat.
nie je jedno, či mama dáva vreckové dieťaťu na účet, alebo v hotovosti? skôr si myslím, že je lepšia ta karta, lebo rodič teoreticky môže (ak by chcel) kontrolovať čo dieťa kupuje...
čiže myslím že je to lepšie...
(a tí čo nevedia, tak na birdzi je štvorcová reklama na tweety kartu (normálna platobná karta) také to vajíčko čo treba kuknúť, čo sa skrýva vo vajíčku)
Ja som mala od Tatra Banky obyčajnú už v štrnástich, bolo to tak lepšie, kôli... ehm, záhadnému vyprázdňovaniu pokladničky a miznutia peňazí zo šúflíkov.
A za tú normálnu platím tuším tri eurá mesačne ak nie menej.
choré preto lebo 8 rokov je 8 rokov pre krista pána... ja neviem, veková hranica kedy sa decká cítia ,,dospeláckejšie" sa furt posúva nižšie a nižšie... je to hlúposť podľa mňa... takisto ako aj mobil keď dostane do paprčiek škôlkar...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
30 komentov
ani nie ved to je to iste ako ked decko dostane prachy na ruku nie?
S čím by si inak sekali lajny? Praktická must-have vec.
A že som cez prázdniny stihla prečítať celú hrubú knihu Slovenských povestí a Rozum do vrecka
inak preco nie, aj deti maju vydavky, niekde cestuju, rodicia ich mozu aj tymto sposobom naucit hospodarit s peniazmi a pri detskych uctoch je to zväcsa tak ze rodicia maju k uctu neobmedzeny pristup a kontrolu a mozu s prostriedkami na nom disponovat.
nie je jedno, či mama dáva vreckové dieťaťu na účet, alebo v hotovosti? skôr si myslím, že je lepšia ta karta, lebo rodič teoreticky môže (ak by chcel) kontrolovať čo dieťa kupuje...
čiže myslím že je to lepšie...
(a tí čo nevedia, tak na birdzi je štvorcová reklama na tweety kartu (normálna platobná karta) také to vajíčko čo treba kuknúť, čo sa skrýva vo vajíčku)
A za tú normálnu platím tuším tri eurá mesačne ak nie menej.