Možnosti, ktoré tam nie sú, doplňte v komentároch
A tie, ktoré sú pomerne vágne alebo nezachytávajú vaše zvyklosti dostatočne presne, doplňte v komentári
Ako rituál - dakedy k filmu, knihe alebo tak, ale dost casto v takych pripadoch uprednostnujem kavu.
Cierny mam rad napr. Earl grey dost. Citron si davam malokedy, ale niekedy ano, castejsie mlieko, to mi celkom chuti.
Zeleny a biely podla toho, ci mam - biely som si kupil asi len jednu krabicku za zivot, ale celkom mam rad.
Bylinkove velmi nemam rad (zihlava napr. je podla mna shite dost chutovo), ale niektore ano - napr. dobrú myseľ mam riadne rad, manzelkina rodina chodievala na ňu a mavali susenu a rad som to mal
potom Priedusky a kasel je moj oblubeny mix, chuti mi aj ked nie som chory.
So sladenim ako kedy - ale kazdopadne ked sladim, tak dost malo.
Roibos mam velice rad a ten vacsinou nesladim, lebo mi pride prijemny aj bez toho.
Pigi caj niekedy pre nostalgiu - ked som mal cca 17 rokov, tak som lubil dat si pollitra pigicaju, cajovu lyzicku cukru a horalku A sacok som tam nechal az do samotneho konca a potom ho este aj vycucal
Nepijem caj denne, ale priemerne urcite niekolkokrat tyzdenne a dakedy aj kazdy den par dni po sebe alebo viac ako jeden denne.
Vacsinou pijem este teply, iba ak je to od smadu, tak radsej pockam, i ked v tom pripade vacsinou pijem vodu najprv lebo sa mi nechce tak dlho cakat, ale hasit smad horucim je hrozne. A pijavam aj vychladnuty - ak mi je prave zima, tak si ho dam do mikrovlnky a nevadi mi, ze je to barbarstvo podla niektorych
som strasny cajovy maniak
raz tu bolo forum o tom, kolko mame doma cajov a vyhravala som vacsinou sypane
bylinky pijem kazdy den a cierny/zeleny/biely niekolko x tyzdenne
v praci mam asi 4 druhy a obmienam ich podla nalady a chuti
Moja mater robí každé ráno čierny čaj s cukrom a citrónom, takže každé ráno si takýto dobrý čajík nájdem na nočnom stole a za to jej ďakujem. Okrem toho si niekedy poobede zvyknem robiť ovocný čaj, ktorý ochucujem medom a citrónom
A k teme. Na ranajky pijem vzdy zeleny caj, vecer biely, rooibos, alebo jasmine tea. A medzi tym hociaky zeleny (vacsinou taiwanske/cinske), oolong, obcas cierny a velmi sporadicky puerh.
Raz za rok v Malajzii sa dopujem vylucne masala alebo ginger tea.
@tommyhot no uz som si par tyzdnov zakazala kupovat caje, kym neminiem aspon polku takze nvm.
do toho fora som vtedy pisala,ze som naratala 38 (bez sackovych ovocnych,co ostali na byte po byvalych najomnikoch)
v porovnani s obrazkom mame na byte teraz viac,ale netrufam si povedat o kolko...dufam,ze nie o vela
V praci si robim skoro kazdy den hlavne bylinkovy caj ako pitny rezim. Doma uz pomenej. Najviac mam rada bylinkove, zeleny, cierny. A este mamkin cierny s ovocnym s bylinkovym + med a citron najlepsi caj
Teraz mam hit sypany rusky Ivan caj, velmi zdravy, prave pijem a Cistus incanus tiez zdravy
@pubertslatinocelny jak som pisal aj na FB kakavko som si z neho spravil len raz
@bebekex aha ok 38 je uz dost vyhrala si. Hej ja som tiez prestal kupovat lebo ich nestacim tak rychlo pit. Ja mam este aj uchylku kupovat si rozne cajove nadobicka a pri tom 99% casu pijem caj z takehoto niecoho » www.adagio.com/teaware/ingenui...
Milujem čaje :3 a príde mi to ako najbežnejšie pitie a nejak to ani neriešim, lebo je to proste.. normálne pre mňa a strašne rada chodím do čajovní a podnikov a tak a dávam si tam tie, ktorých mená zabudnem hneď, bo bars exotické ale z takých obyčajnejších mám najradšej levanduľový, čistý biely, mätový a hruškový s čokoládou :3
Zbožňujem čaje, keď som bola v číne tak som sa vyškriabala na čajovú plantáž Dragon Well Z nej som si potom kúpila aj najdrahší čaj zatial, čo je asi 500eur za kilogram
Väčšinou nesladím ani necitrónujem, len zo sentimentálnych dôvodov milujem čierny earl grey s medom a citrónom. Sem tam sa stane keď, že keď to pasuje čaju ktorý pijem tak pridám trochu medu.
Čaje pijem zásadne sypané, pijem bylinkové mixy ale určite nie typu "preduškové" proste mám doma individuálne bylinky a podla toho ako chcem si ich namiešam do sitka.
Čaje máme doma dosť čierne, lebo to má rád môj priateľ, máme čisté aj ochutené od Kusmi. Potom zelené a oolongy, pu-erh. Bielemu čaju moc neholdujeme
Potom doma držím roibos, matu, medovku, materinu dúšku, lemongrass, tulsi, ibištek... Plus jediný bylinkový mix čo mám je proste mix samozbieraných byliniek sušených od mojej tety
Väčšinou pijeme čaje z kanvice, máme obyčajnú z ikei sklenenú a máme od bodumu ešte jednu z extra veľkým sitkom, to najmä na zelené čaje ktoré sa dosť rozbalia lístočny, aby mali miesto... prípadne čaje ktoré netreba zlievať dáme do frenchpressu
Takže pijeme čaje v každom stave, horúce aj studené... Zelený sa snažím piť hneď, som si z Číny priniesla aj tie malé mištičky na to, lebo podľa nich sa majú čaje piť čo najhorúcejšie ako je možné.
a ešte som zabudla moje srdcovky, keďže mám rada bergamot tak earl grey, ešte sme si aj v paríži na letisku teraz kúpili extra silný earl grey- earl grey intense, len škoda že ono je to travel edition only, tj že to predávajú iba na letiskách no a potom som zaťažená na jasmín, takže moja tutovka je jasmine green tea
Pijem, pijem čaj.. ...práveže nejak sám od seba som poslednou dobou začal viac obľubovať čaje a v podstate si ich robím každý deň, no zväčša tie ovocné ...chcel som aj obmedziť sladené nápoje, Kofoly, Coca-coly a piť zdravšie, tak sa to snažím dodržiavať
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
25 komentov
A tie, ktoré sú pomerne vágne alebo nezachytávajú vaše zvyklosti dostatočne presne, doplňte v komentári
Cierny mam rad napr. Earl grey dost. Citron si davam malokedy, ale niekedy ano, castejsie mlieko, to mi celkom chuti.
Zeleny a biely podla toho, ci mam - biely som si kupil asi len jednu krabicku za zivot, ale celkom mam rad.
Bylinkove velmi nemam rad (zihlava napr. je podla mna shite dost chutovo), ale niektore ano - napr. dobrú myseľ mam riadne rad, manzelkina rodina chodievala na ňu a mavali susenu a rad som to mal
potom Priedusky a kasel je moj oblubeny mix, chuti mi aj ked nie som chory.
So sladenim ako kedy - ale kazdopadne ked sladim, tak dost malo.
Roibos mam velice rad a ten vacsinou nesladim, lebo mi pride prijemny aj bez toho.
Pigi caj niekedy pre nostalgiu - ked som mal cca 17 rokov, tak som lubil dat si pollitra pigicaju, cajovu lyzicku cukru a horalku A sacok som tam nechal az do samotneho konca a potom ho este aj vycucal
Nepijem caj denne, ale priemerne urcite niekolkokrat tyzdenne a dakedy aj kazdy den par dni po sebe alebo viac ako jeden denne.
Vacsinou pijem este teply, iba ak je to od smadu, tak radsej pockam, i ked v tom pripade vacsinou pijem vodu najprv lebo sa mi nechce tak dlho cakat, ale hasit smad horucim je hrozne. A pijavam aj vychladnuty - ak mi je prave zima, tak si ho dam do mikrovlnky a nevadi mi, ze je to barbarstvo podla niektorych
raz tu bolo forum o tom, kolko mame doma cajov a vyhravala som vacsinou sypane
bylinky pijem kazdy den a cierny/zeleny/biely niekolko x tyzdenne
v praci mam asi 4 druhy a obmienam ich podla nalady a chuti
zvyčajne pijem pravé čaje štýlom gong fu cha takže mám z toho každodenný niekoľkohodinový rituál,
teraz pijem najmä sheng puerhy, dosť mi pomáhajú na trávenie
ale na večer si spravím i bylinky, prip. masalu keď sa mi chce a chcem sladké
» scontent.fkhh1-1.fna.fbcdn.net/v/t31.0-8/14019...
A k teme. Na ranajky pijem vzdy zeleny caj, vecer biely, rooibos, alebo jasmine tea. A medzi tym hociaky zeleny (vacsinou taiwanske/cinske), oolong, obcas cierny a velmi sporadicky puerh.
Raz za rok v Malajzii sa dopujem vylucne masala alebo ginger tea.
do toho fora som vtedy pisala,ze som naratala 38 (bez sackovych ovocnych,co ostali na byte po byvalych najomnikoch)
v porovnani s obrazkom mame na byte teraz viac,ale netrufam si povedat o kolko...dufam,ze nie o vela
A najväčšie sklamanie tohto roka bolo, že som pri svojom nákupe z tee.sk nedostal darček (minulý rok mi pri menšom nákupe pribalili )
Teraz mam hit sypany rusky Ivan caj, velmi zdravy, prave pijem a Cistus incanus tiez zdravy
@bebekex aha ok 38 je uz dost vyhrala si. Hej ja som tiez prestal kupovat lebo ich nestacim tak rychlo pit. Ja mam este aj uchylku kupovat si rozne cajove nadobicka a pri tom 99% casu pijem caj z takehoto niecoho » www.adagio.com/teaware/ingenui...
Väčšinou nesladím ani necitrónujem, len zo sentimentálnych dôvodov milujem čierny earl grey s medom a citrónom. Sem tam sa stane keď, že keď to pasuje čaju ktorý pijem tak pridám trochu medu.
Čaje pijem zásadne sypané, pijem bylinkové mixy ale určite nie typu "preduškové" proste mám doma individuálne bylinky a podla toho ako chcem si ich namiešam do sitka.
Čaje máme doma dosť čierne, lebo to má rád môj priateľ, máme čisté aj ochutené od Kusmi. Potom zelené a oolongy, pu-erh. Bielemu čaju moc neholdujeme
Potom doma držím roibos, matu, medovku, materinu dúšku, lemongrass, tulsi, ibištek... Plus jediný bylinkový mix čo mám je proste mix samozbieraných byliniek sušených od mojej tety
Väčšinou pijeme čaje z kanvice, máme obyčajnú z ikei sklenenú a máme od bodumu ešte jednu z extra veľkým sitkom, to najmä na zelené čaje ktoré sa dosť rozbalia lístočny, aby mali miesto... prípadne čaje ktoré netreba zlievať dáme do frenchpressu
Takže pijeme čaje v každom stave, horúce aj studené... Zelený sa snažím piť hneď, som si z Číny priniesla aj tie malé mištičky na to, lebo podľa nich sa majú čaje piť čo najhorúcejšie ako je možné.