pocuvaj tu nejede o kozene vyrobki ako su topanky alebo penaženka ale take kde je kozusina a ja si nemyslim ze to zmenim ale ked mozno zacne sa nad tym zamylsat viac a viac ludi tak sa mozno aj daco zmeni vies je uspech ked kvoli napriklad takemuto foru prezije jeden pes alebo macka a kupi sa ojeden kabat menej. chapes?
pocuvaj, kozene vyrobki su z prasiat ktore sa zabijaju na maso. a kozusiny sa zvierata zabijaju lepsie povedane utiraju oni ako ich stahuju z koze tak ziju a niektore aj este chvilzu potom. vies a kked si kazdy povie ze sa to nezmeni tak je jasne ze sa nezmeni ale ked sa ludia budu snazit tak sa zmeni a uspech je aj ked ako som ti uz hovorila kupi o jeden kozuch menej.
vies preco sa nezabijaju zvierat a stahuje sa koza za ziva? koli podliatinam mam pocit vysvetloval mi to oco. jednoducho sa to robi. prasa sa zabija tak ze vychrci. ovca vtiez podreze sa krk a potom chrci kym nezdochne. a to nikoho netrapy do pice a jebe okolo toho. Prasa s toho kozene vyrobky no ako podla toho ako ake ano? moj spoluziak ma topanky z bizonej koze. teraz nejdem vrviet o inom. jednoducho bud sa nebdue zrat meso a iba sojove vyrobky a nas budu zrat zvierat. ja som proti tomu.
a ak sa maju tyrat zvierat ze ublizovat tak radsej iba zabit poriadne do nej napalit devinu alebo gulomet a par ran a je po tom zvierati ( a ma trapenie ukoncene)
boha do pice tam. Prasa sa tiez tyra pozreze sa mu krk a necha sa vykrvacat tiez urcitom zmysle povedane tyranie nemyslsi? ale chova sa na maso normalka povedane uteba tak som to pochopil tma hore co si to napisala.
Nebola si asi ani pri jednej zabijacke. pravdepodobne nezijes ani na dedine a ak zijes tak vies velke hovno o zabijani. Ja viem bol som pri tom ked sa stahovala koza zo zajaca zajac zil ziadna krv nesla iaba z hlavy. A to ze tie zvierata ziju mozu byt len nervy boha chapes? Odsekni kure hlavu a bude ti behat po dvore bez hlavy a co to je? je mrtva a predsa zije? nie nervy su to len. nic ine.
Najzaumyvajsie je to, ze sa o tom len vravi a keci okolo toho ale sa veselo kupuju kozisnkove obleky ktore su uzasne drahe spaciruju sa v nich osoby ktore su proti tyraniu ... a mam pravdu a basta. (nejdem uz pridavat viacej komento. pravdepodobne si zazrata do svojej pravdy a nikto iny ju nebude mat. ale spytaj sa aj starkeho ak mas ovsem. preco sa stajue koza za ziva vadsinou)
ty si uplny mniak a mimochoodom zijem na dedine ale som len pristahovana a ja tu hovorim o zvieratach ako su lišky činčili ktore by mohli žit vo volnej prirode a namiesto toho sa chovaju na kozusinovych farmach a to co tu hovoris o zvieratach,tak preco vlastne ked zivot je vlastne kruty tak preco nepopitas dakoho ze by ta zabil?
a k tomu dalsiemu je nemozne sa vyjarit kazdemu je to luto. ja nenosim lisciu kozu. ani zajaciu ani nic podobne. Preco ja mam pytat aby to niekto zabil? moje zvierata to nie su ja to nezabijam. a okrem toho aby si vedela za zabitie sa davaju peniaze. a kto bdue davat niekomu prachy na to aby dake zviera zabil? zbytocne vydavky. tvrda realita je ot prvda. pre zvery by to bola ulava ano ale bohuzial je ot tak.
hmm diskutujema davam ti pohlad mj na vec aka je vsak diskusia ako strany politicke nedjem rozberat politiku. co sa tykalo tej otazky preco sa zvieratam anpr. trha koza za ziva. ani ja som to nevedel a mal som s toho dlhy dialog mojho oca a musel som sediet ako pet penazi kym neskoncila toto je pravda. keby si napisala dakuej aj teba kasko, ze si sa vyjadril napsial by som len jedno nemas zac a bolo by po probleme ale aspon vydis, ze tam je dobra a na dsiskui sa hodi. a ked diskutuje taj e aj vyman nzorov. je uz len vec. ja necem aby som mal pravdu ja. len ti davam pohlad na to kay mam ja
ach jaj ja uz koncim fakt ja nemam uz silu. o nic v tejto celej diskuii neslo lebo aj tak by sa prblem nevysriesil. fakt ja kncim a to som napisal uz tam hore a porusil som tu. takze baj baj
podla mna ide o to , ze kasko vidi problem z tej strany ze ludia zabijaju SVOJE zvierata na maso, kozu a tak dalej...to by znamenalo ze tie zvierata vyrastli na dvore a bolo o nich velmi dobre postarane....ved to je normalne nie??davnejsie to bolo presne takto a neboli hromadne tovarne na hydinu a tak dalej,,,ide o to ze ak to clovek prezenie,,a clovek to prehnal jednak u divokych zvierat tym ze masovo vyvrazduje male tulene, lisky co tu boli spomenute a dalsich neviem kolko druhov len pre to aby nejaka hviezdicka mala na zimu novy kozuch, to je podla mna uplne zbytocna vec,,oblecenie a vsetky doplnky sa daju vyrabat z roznych vlakien a tej umelej kozusiny, a co sa tyka kvalitnych topanok z koze...to by som suhlasila s tym z prasata co je urcene na maso,, po druhe cim to clovek prehnal su tovarne na kurata, prasata kravy a dalsie taketo zvierata,,,kto povedal ze zvierata sa maju chovat nasardinkovane vedla seba v malych priestoroch , chore (co dokazuje aj BSE atd.) castokrat udupane ostatnymi , a prevazat sa na zabitie na pohyblivych pasoch ako tovar???ked to niekto vychova na dvore...zviera je zdrave, silne a aj to maso je lepsie (o praktikach domaceho zabijania sa nebudem vyjadrovat lebo to nepoznam)ale ked to niekto zvrtne na chore masivne tyranie...to predsa neni normalne alebo si myslite ze ano??ja osobne si myslim ze to je chore a chcem este raz podotknut na totalne zbytocne tyranie zvierat kvoli kozusine(a ak mi chce niekto nahovorit ze kozusina je teplejsia a kvalitnejsia:nezijeme v praveku , mame pocitace, televizie a barsjake vymozenosti ktore nam ulahcuje zivot, samozrejme ze mame aj kvalitne, teple oblecenie a doplnky ktore by kludne mohli nahradit kozusinu zo zvierat a tym aj bezvyznamne zabijanie nevinnych (hlavne v divocine)
michaela999-mas uplnu pravdu a takto to bolo aj mierene ale niektori ludia si to velmi zle vykladaju a to o com tu rozpraval kasko bolo presne to co sa snazim (zatial)zaviest v nasej rodine ze nechcem kupovat kurcata vsupermarketoch pretoze je to presne to co si spomenula, ale snazim sa aby sme zacali kupovat maso z fariem . a je to presne o tom zvierata tu boli vzdy ale niektore boli na konzumovanie a niektore na to aby zachovavali kolobeh v prirode a tie su dnes v zajati a robia sa z nich kozuchi.a aj keby sme sa nerozpravali len o kozuchhoch lebo toto forum nebolo mierene len na kozuchi,tak ludia tyraju zvierata aj doma vlastne zvierata ktore si kupia ako napr. steniatko a potom na nho nemaju nervy a tak ho priviazu ku kolajnici a nechaju to zviera tam kim ho neprejde vlak. o tom sa tu tiez snazim rozpravat.
nj je to nieco hrozne ako sa spravame k tym ubohym zvieratkam... len tymto sa nic nevyriesi... mozno to pomezo par mladym slovakom ale to je asi vsekto... ale taq aspon vy sa zamyslite...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
26 komentov
ja som bol vždy kocúrisko
a ak sa maju tyrat zvierat ze ublizovat tak radsej iba zabit poriadne do nej napalit devinu alebo gulomet a par ran a je po tom zvierati ( a ma trapenie ukoncene)
Nebola si asi ani pri jednej zabijacke. pravdepodobne nezijes ani na dedine a ak zijes tak vies velke hovno o zabijani. Ja viem bol som pri tom ked sa stahovala koza zo zajaca zajac zil ziadna krv nesla iaba z hlavy. A to ze tie zvierata ziju mozu byt len nervy boha chapes? Odsekni kure hlavu a bude ti behat po dvore bez hlavy a co to je? je mrtva a predsa zije? nie nervy su to len. nic ine.
Najzaumyvajsie je to, ze sa o tom len vravi a keci okolo toho ale sa veselo kupuju kozisnkove obleky ktore su uzasne drahe spaciruju sa v nich osoby ktore su proti tyraniu ... a mam pravdu a basta. (nejdem uz pridavat viacej komento. pravdepodobne si zazrata do svojej pravdy a nikto iny ju nebude mat. ale spytaj sa aj starkeho ak mas ovsem. preco sa stajue koza za ziva vadsinou)
a k tomu dalsiemu je nemozne sa vyjarit kazdemu je to luto. ja nenosim lisciu kozu. ani zajaciu ani nic podobne. Preco ja mam pytat aby to niekto zabil? moje zvierata to nie su ja to nezabijam. a okrem toho aby si vedela za zabitie sa davaju peniaze. a kto bdue davat niekomu prachy na to aby dake zviera zabil? zbytocne vydavky. tvrda realita je ot prvda. pre zvery by to bola ulava ano ale bohuzial je ot tak.