Najbližšie 3 mesiace músim dodržiavať diétu kvôli zdravotným problémom a budem amť veľmi nízky príjem bielkovín a nebudem môcť cvičiť. Bude veľký úbytok svalstva ? Prípadne ako dlho sa udržia svaly v stave že neubudnú ?
toho v prveho komennte ani nečítaj lebo taku pičovinu napisat ,ze sacharidy ti udržia svaly v diete 3 mesačnej moze napísat len totálny amatér čo i mysli ze kreatín je steroid.....ubytok svalstva by som nepovedal,ze bude velky.....ale stiahnu sa vyrazne a potom ked začneš zas makat a papat tak sa to vrati do normalnu behom 2-3 mesiacov
kokos furt nemozem z toho prvého komentu ....ludia čo dietuju musia horko zaplakat ked vyhodili kopu penazi za BCAA aby im chranili svaly a pritom stači žrat zemiaky a ryžu
@jurito
Dakujem ti pekne. A teraz mi tak vlastne naoadlo ze keby dalej konzumujem BCAA aj ked necvicim tak by to pomohlo tiez ? Uplne dopodrobna vsetko o cviceni neviem take detaily. Dakujem za pomoc
@hokejisto tak určite by som bral bcaa v tvojom prípade ak nato máš peniaze...to však neznamená že ti to urobí zázraky a svaly sa ti nestiahnu... Proste bielkoviny sú základ a píšeš že to budeš mať nízke čiže pôjdeš dole aj keby si sa na hlavu postavil... Ale zas neviem co je pre teba nízky príjem bielkovín lebo to je pre každého iné...ale neboj do toho sa dostaneš naspäť rýchlo potom...
Svalová pamäť je úžasná vec
www.calc.bedifferent.sk ..vyrátaj si aký bdueš mať kalorický výdaj a vyhni sa veľkému kalorickému deficitu ak môžeš a rozumne si prerozdeľ makroživiny ... @jurito tu nastala situácia kedy si bcaa ako suplement nedovolím zakopať pod zem, keďže nevieme koľko bielkovín týpek môže prijať a samozrejme aký deficit bude...ale aj to raz príde
@Pisik glutamín je najviac zastúpená aminokyselina vo svale.
BCAA stimulujú hladinu rastového hormónu aj inzulínu a umožňujú naštartovanie anabolických procesov, majú tiež preventívne účinky proti rozkladu svalových vláken a takisto vplývajú aj na imunitný systém, vstrebávajú sa do 30 minút po užití a majú vplyv na hypertrofiu a hyperplaziu svalových vláken a chránia pred katabolizmom nebudem sa s tebou hádať ale nemáš vôbec pravdu v tom, že nemajú vplyv a keď na ne nemáš neber, tvoja hlúposť. BCAA aj glutamin majú význam pred tréningom vždy či v diete alebo objeme... Čo berieš ty pred tréningom ak nie BCAA a glutamin? Mimochodom ak účinkom aminokyselín neveríš môžem ti tu vypísať odbornú literatúru od lekárov ktorí o účinkoch aminokyselín (nie len glutamínu a BCAA) napísali knihy, ktoré obsahujú aj lekárske štúdie sú ale väčšinou písané v angličtine preložené sa zháňajú veľmi ťažko.
@manzes .hovorím o zbytočnej suplementácií, tkorá je pri glutamíne naozaj zbytočná a neúčinná ..a BCAA sú diskutabilná vec, samozrejme že esenc. aminokyseliny treba, ale či ich treba aj suplementovať je však otázne (teda pre mňa vo väčšine prípadov zodpovedaná otázka), tiež ti tu môžem nalinkovať štúdie ale sú v angličtine a preložené sa zháňajú ťažko
@Pisik Však teda pošli, rád si prečítam študujem odbor Regenerácie a výživy v športe takže kľudne pošli Ono vieš vetvené aminokyseliny som niekoľko krát konzultoval u nás na fakulte s nie jedným športovým lekárom, ktorý nám prednáša (mám trénerskú licenciu preto ma to zaujímalo, ktoré doplnky majú z medicínskeho hľadiska význam a ktoré nie) či na biochémií alebo na Fyziológií výživy. No a účinky aminokyselín pred tréningom na tvorbu svalových vláken mi potvrdili a suplementáciu pri zvýšenom svalovom strese odporúčajú, sú to mimochodom lekári (pokiaľ ti nevadí katabolizmus). Musel by si mať zdroj aminokyselín z potravy, v ktorej nájdeš aj odpadové látky, ktoré telo zrovna pred tréningom pri cvičení nepotrebuje a zbytočne ho unavuješ a zaťažuješ trávením potravy. Kdež to u suplementovaných aminokyselín je vstrebateľnosť veľmi rýchla, telo zbytočne neunavuješ trávením a sú okamžite k dispozicií. To isté ti potvrdí ktorýkoľvek športový lekár alebo závodník v kulturistike, len netreba byť tvrdohlavý zožeň si kontakt a skús sa opýtať. Pokiaľ nie si lekár alebo človek s dlhoročnou praxou veriť tomu čo píšeš nebudem, nakoľko mám informácie od ľudí, ktorí s tým dlhoročne pracujú a tvrdia niečo úplne iné. Čo suplementuješ ty pred tréningom?
Mimochodom k téme, sval sa len tak nestratí, svalové vlákno má výbornú vlastnosť, že svoj objem dokáže niekoľkonásobne zväčšiť (hypertrofia) a naopak zmenšiť na úplne tenký vlas (atrofia), sval ti po 2 mesiacoch nezmizne len sa scvrkne, nazýva sa to svalová pamäť.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
15 komentov
a normálna hodnota bielkovín je 1g/1kg tak nestresuj
skor ako @2
Dakujem ti pekne. A teraz mi tak vlastne naoadlo ze keby dalej konzumujem BCAA aj ked necvicim tak by to pomohlo tiez ? Uplne dopodrobna vsetko o cviceni neviem take detaily. Dakujem za pomoc
Svalová pamäť je úžasná vec
BCAA stimulujú hladinu rastového hormónu aj inzulínu a umožňujú naštartovanie anabolických procesov, majú tiež preventívne účinky proti rozkladu svalových vláken a takisto vplývajú aj na imunitný systém, vstrebávajú sa do 30 minút po užití a majú vplyv na hypertrofiu a hyperplaziu svalových vláken a chránia pred katabolizmom nebudem sa s tebou hádať ale nemáš vôbec pravdu v tom, že nemajú vplyv a keď na ne nemáš neber, tvoja hlúposť. BCAA aj glutamin majú význam pred tréningom vždy či v diete alebo objeme... Čo berieš ty pred tréningom ak nie BCAA a glutamin? Mimochodom ak účinkom aminokyselín neveríš môžem ti tu vypísať odbornú literatúru od lekárov ktorí o účinkoch aminokyselín (nie len glutamínu a BCAA) napísali knihy, ktoré obsahujú aj lekárske štúdie sú ale väčšinou písané v angličtine preložené sa zháňajú veľmi ťažko.