prva nie je dobra (od Herouta je super C ale takym istym sposobm vykladat javu je fakt blbe). Dobry je Pecinovsky, O"Reilly, Eckel. Ale vsetko viem iba s poucutia. No na nete je kopec dobrych tutorialov. Aj Sun ma priamo tutorial, velmi fajn... Java sa da fakt aj z netu naucit....
@stormmast3r - ak s programovaním začínaš skoro absolútne, tak by som ti v prvom rade poradil nezačínať s javou. vlastne sa jej úplne vyhnúť, ak sa dá, lebo je to hnusný nechutný monštrózny zlepenec...
a čo sa týka tých učebníc, ak sa chceš fakt niečo naučiť, tak si píš že z knihy v tejto cenovej hladine toho veľa nebude (mňa osobne vždy len sklamali). hľadaj radšej niečo hrubšie, najlepšie od tohto pána, a najlepšie asi konkrétne toto, pričom tie zmeny a nové veci v piatej edícií už potom nebudeš mať problém doučiť sa z tutorialov na nete.
@midnight s programovanim nezačinam, mam už zmaknuty pascal, delphi a teraz rozmyslam ze prejdem bud na C++ alebo javu, ale java sa mi zda jednoduchsia
Tak nie som nejaký génius, ale rozhodne nesúhlasím s tým, že by sa mal niekto vyhýbať Jave len kvôli tomu, že je náročná, alebo že je OOP. Ja by som sa sústredil práve na OOP, pretože je to dnes základ. Mnohí profesori vysokých škôl a IT experti opúšťajú zaužívané pravidlo, že treba začínať najprv zo štrukturovanými jazykmi a potom prejsť na OOP, práve naopak, teraz je tento názor už nepopulárny, pretože sa prišlo na to, že prechod programátorov zo štrukturovane orientovaného programovacieho jazyka na OOP jazyk je veľmi zdlhavý a trvá veľmi dlho, ak vôbec, že takýto programátori vedia dobre programovať objektovo.
A teraz k tým knihám. Prvá kniha ako aj všetki ostatné učia výhradne iba syntax, aj keď by mali učiť programovať. Preto, by som ti neradil kupovať ani jednú z nich. A súhlasim s midnight-om, knihy ktoré sú lacné niesú veľmi dobré, aj keď sú medzi nimi aj výnimky, preto ak to myslíš vážne radšej si doplať a kúp si poriadnú knihu. Ak sa chceš naozaj naučiť dobre objektovo programovať a nezáleží ti na tom koľko času ti to zaberie, radil by som ti sa pozriet na knihu Rudolfa Pecinovského: OOP – Naučte se myslet a programovat objektově. Tam sa síce priamo o Jave nehovorí, ale dozvieš sa o princípoch OOP a Java sa používa len ako prostriedok k zvládnutiu cieľa. Potom by som ti odporúčal knigu od toho istého autora: Myslíme objektově v jazyku Java.
V prvom rade pred kúpou si pozri štýl písania autora, pretože nie každému vyhovuje jeho štýl. Ak bodeš mať akékoľvek otázky ohľadom knihy OOP – Naučte se myslet a programovat objektově, tak ti môžem odpovedať, pretože aj ja ju vlastním a takisto sa z nej učím OOP.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
13 komentov
a čo sa týka tých učebníc, ak sa chceš fakt niečo naučiť, tak si píš že z knihy v tejto cenovej hladine toho veľa nebude (mňa osobne vždy len sklamali). hľadaj radšej niečo hrubšie, najlepšie od tohto pána, a najlepšie asi konkrétne toto, pričom tie zmeny a nové veci v piatej edícií už potom nebudeš mať problém doučiť sa z tutorialov na nete.
od tohto pána malo byť: » en.wikipedia.org/wiki/James_Gosl...
a "konkrétne toto": » www.javabooks.org/pub/598/Java--P...
A teraz k tým knihám. Prvá kniha ako aj všetki ostatné učia výhradne iba syntax, aj keď by mali učiť programovať. Preto, by som ti neradil kupovať ani jednú z nich. A súhlasim s midnight-om, knihy ktoré sú lacné niesú veľmi dobré, aj keď sú medzi nimi aj výnimky, preto ak to myslíš vážne radšej si doplať a kúp si poriadnú knihu. Ak sa chceš naozaj naučiť dobre objektovo programovať a nezáleží ti na tom koľko času ti to zaberie, radil by som ti sa pozriet na knihu Rudolfa Pecinovského: OOP – Naučte se myslet a programovat objektově. Tam sa síce priamo o Jave nehovorí, ale dozvieš sa o princípoch OOP a Java sa používa len ako prostriedok k zvládnutiu cieľa. Potom by som ti odporúčal knigu od toho istého autora: Myslíme objektově v jazyku Java.
V prvom rade pred kúpou si pozri štýl písania autora, pretože nie každému vyhovuje jeho štýl. Ak bodeš mať akékoľvek otázky ohľadom knihy OOP – Naučte se myslet a programovat objektově, tak ti môžem odpovedať, pretože aj ja ju vlastním a takisto sa z nej učím OOP.