pri uceni ti jedine pomoze absolutne koncentrovanie. Cize byt pritomna a susertedit sa. napriklad pocuvat hudbu. A ty sa chces ucit tak sa viac snazis a koncentrujes na danu vec aby si to vedela. takze musis aj chciet
na učenie treba mať vôľu...pre tých zodpovednejších stačí si pomyslieť, že je sa treba spamätať, inak budeš v srabe...napríklad tak uvažujem ja, keďže som tretiačka a nechcem, aby mi padli takmer tri roky štúdia len pre moju lenivosť
jasne s tou kávou, mne to pomáha, aj čokoláda, dobré žradlo upokojí
V živote som nepil kávu, nepijem energetické nápoje a predsa nikdy nie som unavený - čudné Mne sa najlepšie učí keď som uplne sám. Musím mať dokomalé ticho - technické veci sa mi najlepšie učia okolo poobedia - a veci ktoré sa treba nabifliť sa mi najlepšie nalepia na hlavu okolo jedenástej večer v noci.
No ja mám pomerne dobrú pamäť,takže mi stačí sa poriadne zahladieť na danú stranu,ktorú sa mám naučiť,najlepšie je ak sú slová farebne rozlíšené príp. podčiarknuté,párkrát si to prečítam a potom pri písomke sa mi zjaví celý ten obraz strany v hlave a ide to
nikdy sa nenadopuj nicim na cuenie rano si nic nemusis pammetat najviac sa clovek nauci ked je ospaly a cita to dookola vtedy funguje zmysle alpha a gama vtedy si clvoek najviac zapamata a hlavne spravne svetlo
mne pomaha kava, guarana. a najlepsie sa mi uci v noci... mam pred sebou este jednu skolu a jednu mam uz za sebou.a mam rada narazovky... isty cas sa neucim a potom vsetko naraz.. tak to funguje vacsinou na vyske... tie tahaky su naozaj dobre..
a este kazdy ma inu pamat niekto fotograficku niekto si zapamata najlepsie to co pocuje... stavalo sa mi aj ze som si nahrala cele litanie na kazetu a pustala ... to u mna zaberalo.
a cila som sa aj pomocou stromov... co sa od coho odvodzovalo.
No ja kebyze si dam kavu tak mozem rovno skocit von oknom..lebo chytam nejak hyperaktivitu
ale ja sa tiez ucim pri hutbe a pisem si tahaky..alebo citam zopakujem citam zopakujem..dalsie ucivo..vratim sa k tomu pred tym a zopakujem ci si pamatam
Ja sa ucim systemom... precitam si to ... pochopim .. potom si klucove slova vypisem ..napr aj to nejakej schemy .. nemusi to byt citatelne, stacia skratky skrabanice .. ide len o to rozmyslanie, pri tom pisani a nakoniec si to cele este zopakujem ... precitanim som sa este nikdy nic nenaucila. A ci s hudbou alebo bez ako kedy mam naladu. A kafe a energeticke si davam ale nevidim ziadne ucinky ... tie sa prejavia az ked lahnem do postele a chcem sa aspon dve hodky prespat vtedy to nejde ...
hmm úpozeram na zatvroeny zosit, zapnem birdz, polozis zosit ku klavesnuci obcas ho poctim pohladom, vypnem pocitat pozriem na zosit(pekny obal mam), strcim zosit do tasky. tymto sposobom som si zatial vzdy zapamatala to som som si precitala zo zosita (teda moje meno)
ale nie, moja prófka vravi ze najlepsie je ucit sa v noci a potom spat 4,8,12 hodin(prosto nasobky 4) a rano zas zopakovat
podla mna musis mat absolutne tich teda vramci moznosti ziadna hudba ani nic co by ta rozptylovalo...mozes sa tvarit ze to vysvetlujes niekomu druhemu a pri tom sa to naucis a kava? pomaha...aspon mne hej...ale urcite nie nejaka strasne silna...lebo ta ma potom opacny ucinok a niekde som citala ze sa nema pri uceni jest...lebo ta to potom nuti k spanku ale tak zas odkial brat energiu a vidis ked ti to nejde...skus si lahnut dolu hlavou nachvilu to nam fyzikarka radila este som to neskusala...ale nemyslim ze to pomoze a otvor si okn cerstvy vzduch padne dobre
ja často keď sa neučim tak to viem lepšie ako keď sa učim kuprikladu včera pisali sme z angliny vobec som to doma nevidela 1 som dostala dnes sme pisali z matiky tiež som sa na to vykašlala a zasa som dostala 1
a spolužiačka sa to drtila a mala 2
sprosty maju jednoducho šťastie
inak naša slovianrka nam minule hovorila že ona keď chodila na vyšku alebo kde že vždy večer keď bolo 20:00 či bola alebo nebola naučena zavrela všetko a už sa neučila a že vraj si nemame pred hodinou to stale opakovať a hrabať sa v zošite lebo toho budeme vedieť ešte menej
mne sa najlepsie uci s niekym-ked si to vzajomne hovorime, ma to ovela viac bavi a lepsie si to zapamatam...takze zalezi od toho ako si najlepsie zapamatas..ci mas fotograficku pamat, ci si to lepsie zapamatas ked si to nahlas hovoris, alebo prepises....
a k tym povzbudzovakom...existuju aj lieky na ucenie, ale ja som este nemala, lebo som pocula ze AZ TAK to nepomaha...ale tak mozes skusit...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
25 komentov
jasne s tou kávou, mne to pomáha, aj čokoláda, dobré žradlo upokojí
Zároveň sa cítim poistený a zároveň sa učím.
Ja sa pri písani ťaháku naučim viac ako normálne.
U nas jedna profka raz schvalovala tahaky. Aj nam to povedala, ze to uznava. Ale len do v tedy kym na to nepride . odveci, ze?
a este kazdy ma inu pamat niekto fotograficku niekto si zapamata najlepsie to co pocuje... stavalo sa mi aj ze som si nahrala cele litanie na kazetu a pustala ... to u mna zaberalo.
a cila som sa aj pomocou stromov... co sa od coho odvodzovalo.
a ked uz musim, tak z velkou nechutou
ale ja sa tiez ucim pri hutbe a pisem si tahaky..alebo citam zopakujem citam zopakujem..dalsie ucivo..vratim sa k tomu pred tym a zopakujem ci si pamatam
ale nie, moja prófka vravi ze najlepsie je ucit sa v noci a potom spat 4,8,12 hodin(prosto nasobky 4) a rano zas zopakovat
a spolužiačka sa to drtila a mala 2
sprosty maju jednoducho šťastie
inak naša slovianrka nam minule hovorila že ona keď chodila na vyšku alebo kde že vždy večer keď bolo 20:00 či bola alebo nebola naučena zavrela všetko a už sa neučila a že vraj si nemame pred hodinou to stale opakovať a hrabať sa v zošite lebo toho budeme vedieť ešte menej
a k tym povzbudzovakom...existuju aj lieky na ucenie, ale ja som este nemala, lebo som pocula ze AZ TAK to nepomaha...ale tak mozes skusit...