Ahojte, potreboval by som menšiu radu(y). Chcem byť učiteľom, to som už pevne rozhodnutý, ale skôr mi ide o tie predmety, ktoré by som mal v aprobácii. Rozhodujem sa medzi Geografiou, Dejepisom a Noskou... Osobne mi ba zaujímalo, v čom konkrétne spočíva š
NOSka ako menší predmet? Na gymnáziu by si sa uplatnil 100% A GEO radím skôr v tom prípade, ak máš v pláne aj cestovať a potom učiť o tom, čo si videl. Inak je učiteľ GEO dosť o ničom, keď nemá precestované. a DEJ!
@anniedecadence Hej, radšej pôjdem študovať psychológiu, právo, ekonomiku A po vyštudovaní môžem isť rovno na Úrad práce , a nemusíš mi hovoriť, že keď budem v odbore dobrý, uplatním sa , s prepáčením hovno sa uplatním, keďže všade je veľa psychológov a ekonómov, a im podobní
@marek2031 nie to som ti ani zďaleka nechcela povedať, pretože na tieto 3 odbory ide 90% z mojej triedy.. keďže uvádzaš predmety ako geo, dej a nos radila by som t skôr niečo s cestovným ruchom, napr. moja suseda robí na výletnej lodi páradne sa tam zarába a ešte aj vidí krajiny skús popozerať niečo v cestovnom ruchu, a keď si náhodou dobrý aj v matike tak také niečo ako poistníctvo alebo finančná matika má dobré uplatnenie a zárobok je 2x ako má pedagóg.. alebo IT má peknú budúcnosť a neosob sa hneď na mňa ja som ti len napísala to, čo mne povedalo xy ľudí, že pedagogika sa neoplatí
@anniedecadence Ako som napísal aj v prvom príspevku, pre učiteľstvo som pevne rozhodnutý , viem, že by ma to bavilo. Peniaze? Ak sa zadarí, budem mať cez víkendy aj nejaký bočný príjem , ktorý sa takmer vyrovná tomu hlavnému , takže tak zle mi až nebude
@marek2031 však jasné že nie, dá sa vyžiť a má to zasa na druhej strane aj svoje plusy.. napr také prázdniny tak veľa šťastia nech ti to výjde a v tom máš pravdu, radšej rob to čo ťa aj baví a ak ťa toto baví klobúk dole ja by som na decká nemala nervy a trpezlivosť
@marek2031 noska je mensi predmet mozno na ZS, ale na gympli mas Nosky na kvanta....nas je na gympli 11 Noskarov a amme co ro bit, vsetky seminare spolocenskovedne, ekonomicke, psychologicke....to vsetko spada nam......podla mna je vacsi problem naskrabat Geo to uvazku, z toho sa seminare ani neotvaraju, malokto chce z toho maturovat......takze na gympli jednoznacne dej-nos....
napr. na geo budeš robiť rozne mapy svojho mesta dediny kde žiješ ... a radšej by som si dal nejaky jeden ´´ silnejší ´´ predmet budeš to mať určite lepšie ...
daj si matiku fyziku alebo chémiu a máš vyhraté. tie predmety sa nechce nikomu študovať, takže s učiteľstvom týchto predmetov by si mal postarané o prácu.
@marek2031 jaj no tak nič , ale z vlastnej skusenosti z gympli hovorim , že oveľa viac cez Košice sú uč jazykov , lebo mnohy maju aj 2 výšky a učia 3 jazyky a potom im z toho prepína
Ja z Nosky maturujem a podla mna je NOS a DEJ najlepšia aprobácia, Geo je kravina a ubezpečujem ťa že mapy tam kresliť budeš aj počítať rôzne trapné príklady
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
21 komentov
@idiotproof Akú maš aprobáciu, ak smiem vedieť?
@gratz Možno je to kvôli tomu, že málokto tej matike a fyzike chápe , a väčšinou, čo poznám učiteľov MatFyzu, tak sú slušne povedané, cez Košice