Čo ja viem, neurobil som tak kvôli financiám. Ako príde mi divné neísť tam kvôli situácii v školstve a čakať kým sa nejako vyrieši, miesto toho stať sa súčasťou "školstva" a niečo pre tú zmenu urobiť
pokial ides studovat ucitelstvo napr. cudzich jazykov tak skolstvo mozes tazko posat doprdele pretoze sa uplatnis vsade a nemusis vobec robit len ucitela.
Ja tam idem aj napriek tej situacii, aka tam je. Kazdemu, komu poviem, ze budem ucitelka, napadne presne toto, ze budem mat maly plat, budem nedocenena, bla bla. Vsetko su to sracky. Z ucitelskeho platu sa da vyzit, nie je to vela, ani malo. Je to akurat i ked je pravda, ze je to nedocenena praca, ak sa ten ucitel vazne snazi robit vsetko pre tie decka. Videla som to aj na nasich uciteloch v skole, boli taki, co sa vobec nesli pretrhnut no boli aj taki, co by som im dala plat aj dve tisic, lebo po nociach nespali len aby nam dali co najviac, organizovali sutaze, chystali materialy, snazili sa vytvorit priestor aj tym, co sa chceli vzdelavat nad ramec uciva preberaneho na hodinach. Jednoznacne si myslim, ze by sa platy mali zvysit, no plakat, ze sa z toho neda vyzit nema zmysel.
Zapamataj si, byt ucitelom nie je praca, ale poslanie. Ucitel to nerobi pre peniaze, robi to pre vyssie ciele, pre to, ze ked bude stary si bude moct povedat, ze robil cely zivot peknu pracu a ovplyvnil zivot mnohym detom, z ktorych su uspesni ludia. Ucitelia su ti, s ktorymi travime vela casu, su to taki druhi rodicia, ovplyvnuju ta, vychovavaju, usmernuju, povzbudzuju. A tak to ma byt.
@Farfala ach ja ozaj neviem čo mám robiť. Nevedela som kam si poslať prihlášku, z medicíny čakám na odpoveď na odvolanie a ešte som si poslala na stavebnú, ale to by ma moc nebavilo...čiže buď tam pôjdem aj tak alebo do zahraničia na pár mesiacov zarobiť a až o rok niekam
@farfala pozri sa, ak ide o toto tak mas z casti pravdu, no je tu rodina, ktora ti pomoze a v neposlednom rade aj partner takze malokedy je to len na pleciach toho jedneho
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
7 komentov
Zapamataj si, byt ucitelom nie je praca, ale poslanie. Ucitel to nerobi pre peniaze, robi to pre vyssie ciele, pre to, ze ked bude stary si bude moct povedat, ze robil cely zivot peknu pracu a ovplyvnil zivot mnohym detom, z ktorych su uspesni ludia. Ucitelia su ti, s ktorymi travime vela casu, su to taki druhi rodicia, ovplyvnuju ta, vychovavaju, usmernuju, povzbudzuju. A tak to ma byt.
a moja @girasol8 potom mozeme spolu plakat nad kavou z artfora, ked nase detiska budu behat okolo nas