Chcem sa spýtat či mám nejaku šancu že ma zoberú na UCM na masmediálku ked chodím na gympel a mám priemer cca 1,8 ... a ešte že či mám šancu sa dostat na marketing do Nitry alebo do Zlína?.. Dakujem
ja sa chystám na masmedálnu do TT alebo NR ...neviem ešte ,ale jedno z týchto dvoch ,neviete náhodou ,či prijímačky sa tam robia "talentovky " ?lebo som počula ,že kdesi sa kreslí atd ...alebo nejaké prednesy alebo čo .. a ja na také nie som ...a ževraj ešte písanie článkov tak z toho som tiež ostala mimo poriadne ,ja nemáím nič uverejnené
do nr na marketing beru len tych najlepších-hlasi sa 700 ludi,beru 50-100,nwm ako ktory rocnik.
musis vediet kreslit.talentovky,podotykam,tazke je tam DOSTAT SA!
ale ked si z gympla,a vies kreslit,no problem.
na UCM masmedialnu/marketinkovu ti zoberu aj stvorkara.skola stratila raz skoro akreditaciu,ledva ju ziskala. beru kazdeho piateho asi,ale kopu ludi sa tam hlasi aj z ucnoviek apodobne,z roznych skol,nielen z gymplov.kurzy su zbytocne.robia sa len pisomne testy.skola je to asi najlahsia na slovensku,po jej vytudovani sa vecsinou studenti uplatnia....na urade prace z oboch skol.ked nespravis testy,na odvolanie vas zoberu,avsak,skola ma problem so studenti,vela ich zoberu,a nie je miesto pre studentov potom .tlacia sa v jednom kine 2OO ludi. a aha,tato skola a zaroven aj fakulta je hanba slovenska. thats all,taka je realita
@spomienky7 V NR nemusis vediet kreslit, na prijmackach beru do uvahy ze nie kazdy vie kreslit, namiesto toho je tam tvorba kolaze a test tvorivosti (tam sa sice kresli ale uplne postacuje aj carbanica,len tam musi byt vidiet napad) . Zaklady kresby su potom ako samostatny predmet.
Ale je pravda ze je problem sa tam dostat pokial nie si z gympla a nemas vyborny prospech, pripadne nejake certifikaty z mimoskolskych aktivit...a samozrejme su aj taky ktori sa tam dostanu, nazvyme to "zazrakom".
@6 suhlasim,v nr treba aj kreslit,ale aj kreativita. a ta je zvecsa zalozena na kresleny,lebo ked ta nieco napadne,tak...proste nieco kreativne a newies to nakreslit,tak bye bye.
Áno, šancu máš. Do TT zoberú každého, kto má nejaký všeobecný prehľad a ovláda cudzí jazyk. Prijímačky sú podľa mňa veľmi primitívne, ja som sa na ne neučila absolútne nič, testy som mala hotové za cca 25 minút (zo 45 minút) a bola som v prvej pätnástke z takmer 1200 ľudí, čo tie testy písali a ako som aj očakávala, prijali ma. Ale nejdem tam. Prihlášku som si podala niekedy uprostred apríla pretože predlžovali termín podania a nemala som nijakú poistku.
S NR skúsenosti nemám ale so Zlínom hej. Hlavne musíš ovládať pravopis, z toho sa robia prijímačky (teda aspoň ja som robila) potom takisto musíš mať nejaký všeobecný prehľad ale hlavne v českom dianí, kultúre, politike a ekonomike plus základy společenských věd a základy marketingu. No a potom sa ešte robí skúška kreativity. K tomu neviem čo povedať. Buď si kreatívna, alebo nie si. Ináč tam neberú do úvahy ani priemer ani nič podobné. Viem, že robia aj nejaké prípravné kurzy na prijímačky ale ja som na tom nebola a dostala som sa tam aj bez toho.
@spomienky7 aké máš skúsenosti s FMK? Ešte ani na výške nie si a kecáš. Príjimačky sú zo všeobecného prehľadu a jazyka. Pre niekoho sú to primitívne veci, pre niekoho nie. S akeditáciou škola nemala problém a má akreditované všetky 3 stupne (Bc. Mgr. PhDr.) A škola je asi taká, že nemusíš vedieť kresliť ani svojim spôsobom písať. Máš tam dva odbory.
Masmédia- viac na žurnalistiku (je dobre vedieť písať), ale tak dá sa nájisť smer aj točenie videa, filmov, produkcia.
Marketing- reklama a manažment pod.
A čo sa týka uplatnenia? No poznám veľmi veľa ľudí čo robia popri škole a aj potom. Nájdu si uplatnenie a hlavne je táto škola rovnako ako iná o tom, že najviac ti dá ak máš ostré lakte a snažíš sa. Nie len sedíš v kúte a čakáš....
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
10 komentov
ale byt tebou idem radsej do NR
musis vediet kreslit.talentovky,podotykam,tazke je tam DOSTAT SA!
ale ked si z gympla,a vies kreslit,no problem.
na UCM masmedialnu/marketinkovu ti zoberu aj stvorkara.skola stratila raz skoro akreditaciu,ledva ju ziskala. beru kazdeho piateho asi,ale kopu ludi sa tam hlasi aj z ucnoviek apodobne,z roznych skol,nielen z gymplov.kurzy su zbytocne.robia sa len pisomne testy.skola je to asi najlahsia na slovensku,po jej vytudovani sa vecsinou studenti uplatnia....na urade prace z oboch skol.ked nespravis testy,na odvolanie vas zoberu,avsak,skola ma problem so studenti,vela ich zoberu,a nie je miesto pre studentov potom .tlacia sa v jednom kine 2OO ludi. a aha,tato skola a zaroven aj fakulta je hanba slovenska. thats all,taka je realita
Ale je pravda ze je problem sa tam dostat pokial nie si z gympla a nemas vyborny prospech, pripadne nejake certifikaty z mimoskolskych aktivit...a samozrejme su aj taky ktori sa tam dostanu, nazvyme to "zazrakom".
S NR skúsenosti nemám ale so Zlínom hej. Hlavne musíš ovládať pravopis, z toho sa robia prijímačky (teda aspoň ja som robila) potom takisto musíš mať nejaký všeobecný prehľad ale hlavne v českom dianí, kultúre, politike a ekonomike plus základy společenských věd a základy marketingu. No a potom sa ešte robí skúška kreativity. K tomu neviem čo povedať. Buď si kreatívna, alebo nie si. Ináč tam neberú do úvahy ani priemer ani nič podobné. Viem, že robia aj nejaké prípravné kurzy na prijímačky ale ja som na tom nebola a dostala som sa tam aj bez toho.
Masmédia- viac na žurnalistiku (je dobre vedieť písať), ale tak dá sa nájisť smer aj točenie videa, filmov, produkcia.
Marketing- reklama a manažment pod.
A čo sa týka uplatnenia? No poznám veľmi veľa ľudí čo robia popri škole a aj potom. Nájdu si uplatnenie a hlavne je táto škola rovnako ako iná o tom, že najviac ti dá ak máš ostré lakte a snažíš sa. Nie len sedíš v kúte a čakáš....