Môžte mi prosím napísat niekto, kto chodíte na UCM na psychologiu, alebo ste boli na príjmačkách? O rok by som tam chcela ist tak sa chcem nieco opytat
@10 absolútne vyvraciam, dostať sa tam síce nie je ťažké, no radím ti, nechoď tam, ide to tam dolu vodou. Radšej choď na UK, kde to máš s identickými učebnými plánmi a väčším uznaním
@motyylia a čím si to akože vyvrátila? Kvalita tej školy je čím ďalej, tým menšia, preto tam potom ostatní odchádzajú, lebo s tým nie je problém (len z našej triedy tam dosť ľudí odišlo, lebo nezvládali na našej škole).
@james98 ak bude mať ten rok vôbec akreditáciu tvoj odbor, minulý rok bol s tým veľký problém, aj prijímačky sa presunuli na polku augusta, čo je podľa mňa pekne debilné, ak sa spoliehaš len na tú školu (tým nenarážam na tvoj rozhodnutie, ale všeobecne, ak si niekto vybral len hentú jednu....)
@bloodypunk nemyslela som to tak, že ti idem písať argumenty, pretože máš ajstak vlastný názor a mojich pár riadkov ho neovplyvní... Ale ok, skúsim to. Nejdem sa hrať na najchytrejšiu a ani z ucm nechcem v žiadnom prípade robiť dobrú školu, je tam bordel, no povedzme si narovinu, kde nie je? Neviem kde študuješ, ale isté informácie sa o nás globálne nevedia, pritom máme aj isté plusy. Učia nás aj ľudia od Komenského, máme takmer identické predmety aj požiadavky, prednášky s významnými psychológmi, ktoré sa napr na TRUNI neviem či konajú, spolupracujeme s pekne sa rozbiehajúcim sa SAŠAPom, známku nám ani náhodou nedajú za nič. Mám veľa spolužiakov, ktorí šli na ucm zámerne, zapájajú sa na uznávaných konferenciách a vynikli by aj na uznávaných školách, tiež poznám pár ľudí ktorí odišli z truni nie preto, lebo by to nezvládali, ale preto, lebo chceli viac praxe. Doštudovali na ucm a zamestanie si dokonca vyberajú.
Chcela som teda len povedať že áno, aj ja si na našu školu zanadávam a napríklad navštevujem radšej knižnicu inej univerzity, ale nie je to až taký úplný odpad ako všetci kričia a pokiaľ človek využije svoj potenciál, môže ho niekam posunúť aj ucm
@bloodypunk Tak bude mať, pretože sa tam chystám na Phd. (a tam je vše už jasné) a už len detaily dotiahnuť. Inak akreditácia tam prebehla už dávno a odbory, na ktoré sú vypísané prijímačky sú akreditované.
@motyylia To, čo si napísala o tých prednáškach, to uznávam, lebo o tom viem a je pravda, že to môžem hodnotiť len z môjho pohľadu... a preto som to tak napísala, lebo čo poznám ľudí osobne, tak tam išli všetci z toho dôvodu, že na iných školách ich vyhodili prípadne išli na tú školu hneď od začiatku, lebo všetci ju prezentujú ako školu, kde je to najľahšie.
+ áno, na každej vš sa nájde nejaký odpad, s tým súhlasím tiež.
@james98 nevadí, nebolo to odveci
to o tej akreditácií písali na ich stránke školy, tak neviem ako presne to prebiehalo, ale viem, že museli prijímačky presunúť
@bloodypunk Tak podľa mňa na niektoré odbory určite odkladajú... zas čo som videl tak niekoľko nových (asi 5) schválili asi min. mesiac. Ale keď som chodil na TU kedysi dávno, tak nám dokonca uprostred 2. roka zrušili akreditáciu. Jediná čo bola max stabilná je UK, tam som nikdy nemal problém.
@bloodypunk som rada, že sme sa pochopili lebo prosté, fakt ma mrzí že máme také mizerné meno a nálepku električkovej školy, pretože náš odbor taký rozhodne nie je. S akreditáciou máme večné problémy preto, lebo vyučujúci nepublikujú a veľa má aj svoje ambulancie, čiže k škole majú taký a taký prístup, ale proste... Ale dostať sa naozaj nie je ťažké, preto všetci hŕŕ, na ucm
@simka1311 prijímačky sú založené predovšetkým na vedomostiach, nie na psychologických testoch biola, psychológia, všeobecný rozhľad, v podstate noska... V danom roku som bola na viacerých prijímačkách, teraz som si nie 100% istá či boli aj tu nejaké psychologické testy, zdá sa mi že hej, ale to proste v hlave buď máš alebo nie, podstatné sú vedomosti ale naozaj skús zvoliť radšej inú školu
@motyylia ale na tých psychologických testoch su testy osobnosti nie?... a hej su na strašnke školy je že všeobecmý prehlad 200bodov možeš získať a psychologické testy 200 bodov... no a khentomu že všetci sa tam hrnú tak to že je tam lahke sa dostať neznamena že všetkych prijmu... podla mna praveže malo prijmaju lebo čo som pozerala tak 40 % iba... a vačšina chodi skor na UK už len preto že je to UK a blava...
@simka1311 berú dosť ľudí a nakoniec sa hranica aj tak posúva... u nás máme tiež napísané, že berú len 40, ale to je blbosť, lebo hranica je vždy na nejakých prvých 100 a pochybujem, že by si tam nespravila prijímačky, ak sa toho obávaš, lebo tie testy nie sú nič strašné, len na UK sú náročné (a je aj dôvod, prečo také sú).
A psychologické testy myslia presne to, čo napísala kolegyňa nado mnou... biológia, NOS, psychológia a na všetkých školách so psychológiuo by mali byť aj IQ testy- obrázkové s kockami, verbálne(vyber vzťah, čo nepatrí do skupiny slov) a čiselné rady, prípadne výroková logika... ale ako normálny človek s IQ by si to mala zvládnuť v pohode
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
29 komentov
@james98 ak bude mať ten rok vôbec akreditáciu tvoj odbor, minulý rok bol s tým veľký problém, aj prijímačky sa presunuli na polku augusta, čo je podľa mňa pekne debilné, ak sa spoliehaš len na tú školu (tým nenarážam na tvoj rozhodnutie, ale všeobecne, ak si niekto vybral len hentú jednu....)
Prečo neuvažuješ nad TU? Lebo UCM je ľahšia, či?
Chcela som teda len povedať že áno, aj ja si na našu školu zanadávam a napríklad navštevujem radšej knižnicu inej univerzity, ale nie je to až taký úplný odpad ako všetci kričia a pokiaľ človek využije svoj potenciál, môže ho niekam posunúť aj ucm
@simka1311 áno
+ áno, na každej vš sa nájde nejaký odpad, s tým súhlasím tiež.
to o tej akreditácií písali na ich stránke školy, tak neviem ako presne to prebiehalo, ale viem, že museli prijímačky presunúť
@simka1311 prijímačky sú založené predovšetkým na vedomostiach, nie na psychologických testoch biola, psychológia, všeobecný rozhľad, v podstate noska... V danom roku som bola na viacerých prijímačkách, teraz som si nie 100% istá či boli aj tu nejaké psychologické testy, zdá sa mi že hej, ale to proste v hlave buď máš alebo nie, podstatné sú vedomosti ale naozaj skús zvoliť radšej inú školu
A psychologické testy myslia presne to, čo napísala kolegyňa nado mnou... biológia, NOS, psychológia a na všetkých školách so psychológiuo by mali byť aj IQ testy- obrázkové s kockami, verbálne(vyber vzťah, čo nepatrí do skupiny slov) a čiselné rady, prípadne výroková logika... ale ako normálny človek s IQ by si to mala zvládnuť v pohode