Zaujímalo by ma najmä uplatnenie študentov po skončení odboru matematiky, informatiky alebo aplikovanej informatiky na UK. Neviem o tom nájsť nikde žiadne informácie a popravde nie vždy tomu čo nájdeme aj verím. Tak ak máte niekto osobné skúsenosti, bola
uplatnenie po vyske u 95% studentov myslim. Rozhodne dobra skola aj ked cez prvy semester som sa asi stokrat chcel zabit a teraz sa citim ako retard lebo ta skola mi dokazala ze nic neviem
Uplatnenie je vynikajuce - vzdy je dost prace. Sice vela programatorov obcas musi obcas zobrat aj opiciu pracu (udrzba databaz, budovanie webstranok...), ale zamestnas sa vzdy.
Ak chces trochu viac zo studia, daj si teoreticku informatiku. Ak sa chces menej ucit a viac programovat, daj si Aplikovanu, vraj je to pomerne lahucke
Čo sa týka matiky, tak to ti môžem ako absolvent zhrnúť z prvej ruky. Uplatnenie v odbore veľmi nie je, pár ľudí skončilo v IT (hlavne asi web), jeden alebo dvaja sa chceli dať na učenie, jedna robila finančnú poradkyňu a pár ich (radšej) šlo na PhD. Čiže keď matiku, tak buď nejakú aplikovanú (s ekonómiou, manažmentom alebo poisťovníctvom, to všetko na FMFI je), alebo sa profilovať aj ako programátor. Ale tak, asi sme sa stále zamestnali pomerne rýchlo v porovnaní s niektorými inými odvetviami.
Napr. o EFM (ekonomicko-financna matematika) vsetci hovoria ako o jednom z najlepsich programov, co sa tyka uplatnenia. No a ak chces uspesne znenavidiet matiku ako celok behom jedneho semestra, tak je to takisto dobra volba.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
9 komentov
a uplatnenie hlavne z INF a AIN je dosť dobré, také jedno z naj aj s FEI a FIIT
Ale väčšinou aj FEI-ká
Ak chces trochu viac zo studia, daj si teoreticku informatiku. Ak sa chces menej ucit a viac programovat, daj si Aplikovanu, vraj je to pomerne lahucke