Ide o to, že kamarátka mi tvrdí že potom čo niečo v sebe má (alebo niekto) že to je pravá ona a že je bez tých zábran a napríklad že :
Ak si v hlave za triezva poviem ze budem ticho neriesim.. tak že v opitosti sa to neda. A já teraz neviem či mám si ísť proti nej svoje, že keď má človek niečo v sebe tak to nie je vlastne on a keď sa niekto správa ako debil keď má niečo v sebe že to nie je jeho "pravá stránka" ako mi tvrdí ona.
@5 hlavne by si si mal vediet za niecim stat a vediet to patricne vyargumentovat. ak potrebujes majoritu/inych ludi, aby potvrdili tvoje myslienky, nepustaj sa do disput s inymi
Myslim si ze alkohol na kazdeho ucinkuje inak a ak aj nahodou niekto odpovie ano potom je to len jeho vlastna idealna predstava aky by mal/chcel/vedel byt. Ja myslim ze clovek nepotrebuje alkohol aby zmenil svoje spravanie, myslienky ale skor odvahu alebo sebavedomie
Keď niekto pociťuje veľa úzkosti, to dosť potláča jeho skutočnú osobnosť. Alkohol dokáže na malú chvíľku tú úzkosť potlačiť, takže v tomto zmysle áno. Lenže v konečnom dôsledku alkohol paradoxne celkovo úzkosť zvyšuje, takže vlastne ani to nie. Je to svinstvo.
Tak neviem ci to nazvat zrovna pravou tvarou, ale s tym co @azizi pise suhlasim. ak je jeho osobnost za triezva potlacena uzkostou atd, alkohol ju na chvilu moze ukazat nepotlacenu, prejavujucu sa tak ako by sa prejavila bez strachu. Akurat ze tie strachy a uzkosti su tiez sucastou osobnosti, takze potom tazko nazvat bud triezvu alebo opitu verziu pravou.
myslím, že tam malo byť napísane odhaľuje charakter...
to čo čítam koľkokrát čo píšu birdzáci (tie privitimizmy a cynické sprosté poznámky, napr. aj tento vekend) pod vplyvom alkoholu jasne charakterizuje ich povahové črty, ktoré v tiezvom stave úspešne zakrývajú...
oni sú vlastne rozdvojené osobnosti...
na takého muža, ženu by si mali ľudia dávať hlavne tí čo sa chcú zamilovať a zobrať na celý život sakramentský pozor...
Podla toho co si predstavujes pod pojmom pravá stránka.
Ak myslis charakter teda aky clovek skutocn je tak ho alkohol minimalne poodhaluje.
Clovek spravi veci ktore by za triezva nespravil lebo by racionalne premyslal no zaroven mizne strach a cloveka nezaujima napriklad co si pomyslia ostatní a urcite je uprimnejsi a povie viac pravdy ako za triezva.
Cize celkovo skor ano ako nie.
@aventine Lenže to je akoby sme povedali, že keď má niekto zlomenú ruku, tak načo mu ju opravovať, teraz je už jeho súčasťou. Záleží hlavne aj na intenzite a tak. Ale chápem, ako to myslíš. Ono je to v skutočnosti strašne relatívne.
Istým spôsobom áno. Skôr umožňuje ľuďom nereagovať na strach, nervozitu a podobne. Toto sú vlastnosti negatívneho charakteru a tak si ich málokto pripisuje ako "svoje". A samozrejme, každý sa chce cítiť príjemne a slobodne a tak ľudia používajú túto frázu so zábranami či pravou tvárou. Kus pravdy v tom je.
@5@6 Charakter si treba formovať, alkohol ho skôr deformuje...
Iste, že máme v sebe i to zlé. Ale keďže pod vplyvom alkoholu, či inej drogy nemáš úplne pod kontrolou svoje konanie a vedomie (hranice, pocity... ), tak sa stávaš skôr akýmsi otrokom tej látky ako skutočne slobodnou bytosťou.
Byť slobodným znamená mať zodpovednosť za svoje konanie, nekonanie...
ja som pod vplyvom alkoholu stale ja, len bez drvivej vacsiny zabran. co je vzhladom na procesy odohravajuce sa v mojej hlave dost vrazedne combo. neda sa vsak povedat, ze je to moj "pravy charakter". moj pravy charakter, pochopitelne, zahrna aj one zabrany.
záleží podľa mňa koľko alkoholu, decentné množstvo ťa povzbudí k niečomu a ostatné zatemní zmysli ktoré sú opojené, a vlastne už nevieš čo robíš. osobne sa lepšie zabavím a zatancujem bez alkoholu s alkoholom to proste neviem.
urcite ano si myslim, ale zas nie ak uz stiahnes sedmicku sam, to uz je o niecom inom
ja po piatich pivach komunikujem ako najvacsi extrovert, vtipkujem, spievam si, vesely som strasne ako ani z gandze nikdy
a sam viem, ze by som taky chcel byt aj bez chlastu ale ide o to - a co by si pomyslel tento, tato, takze tak
neviem ale mohlo by to tak byť pretože som velmi zábavná ked som pripitá (opitá som ešte nebola). Mám záchvaty smiechu chce sa mi srandovať a tancovať a baviť sa.....
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
31 komentov
mimo to, skor pomaha odburavat bloky, strach a podobne
Ak si v hlave za triezva poviem ze budem ticho neriesim.. tak že v opitosti sa to neda. A já teraz neviem či mám si ísť proti nej svoje, že keď má človek niečo v sebe tak to nie je vlastne on a keď sa niekto správa ako debil keď má niečo v sebe že to nie je jeho "pravá stránka" ako mi tvrdí ona.
Moja prave stranka neni hlucna, labilna a pritulna.
to čo čítam koľkokrát čo píšu birdzáci (tie privitimizmy a cynické sprosté poznámky, napr. aj tento vekend) pod vplyvom alkoholu jasne charakterizuje ich povahové črty, ktoré v tiezvom stave úspešne zakrývajú...
oni sú vlastne rozdvojené osobnosti...
na takého muža, ženu by si mali ľudia dávať hlavne tí čo sa chcú zamilovať a zobrať na celý život sakramentský pozor...
Ak myslis charakter teda aky clovek skutocn je tak ho alkohol minimalne poodhaluje.
Clovek spravi veci ktore by za triezva nespravil lebo by racionalne premyslal no zaroven mizne strach a cloveka nezaujima napriklad co si pomyslia ostatní a urcite je uprimnejsi a povie viac pravdy ako za triezva.
Cize celkovo skor ano ako nie.
Iste, že máme v sebe i to zlé. Ale keďže pod vplyvom alkoholu, či inej drogy nemáš úplne pod kontrolou svoje konanie a vedomie (hranice, pocity... ), tak sa stávaš skôr akýmsi otrokom tej látky ako skutočne slobodnou bytosťou.
Byť slobodným znamená mať zodpovednosť za svoje konanie, nekonanie...
ja po piatich pivach komunikujem ako najvacsi extrovert, vtipkujem, spievam si, vesely som strasne ako ani z gandze nikdy
a sam viem, ze by som taky chcel byt aj bez chlastu ale ide o to - a co by si pomyslel tento, tato, takze tak
ano bol som, nebudem cigániť, dokázal som sa však zmeniť, moja pevna vôľa stať sa iným človekom ma zachránila...