chodíte niekto,alebo chystáte sa na tento študijný program ?
vedeli by ste mi povedať z čoho sa tam vykonáva prijímacia skúška ?lebo neviem,či osm taka blbá alebo čo,ale nikde to neviem nájsť ,všade je len napísané,že sa ro
minulý rok som sa tam neúspešne hlásila, každý rok vydávajú zbierku otázok ktoré budú v teste, pozri si na stránke tam sa dá objednať a v teste sme ešte mali vyplniť slepú mapu-rieky , pohoria , mestečká...a kopec ľudí sa tam hlásilo ja som síce test spravila ale nedostala som sa tam .
@natuska6262 berú len 25 ľudí a hlásilo sa ich tam hrozne veľa...no otázky ani nie že sú ťažké ale ich je hrozne veľa 156 strán, len to je dobré že v tom zborníku úloh ich máš všetky a vypracované... ak chceš môžem ti poslať na mail minuloročný aby si videla čo tam bolo, podľa mňa to ináč veľmi nemenia
Mňa by tiež zaujímalo viac informácii o tomto odbore... všetky predmety, povinné, nepovinné, akú úroveň jazyka treba ovládať, náročnosť odboru... Hlavne niekoho kto tam študuje... Alebo na UK v BA - kulturológia, ako je to tam...
prosim prosim, moze aj mne niekto poslat zborniky uloh? a myslite, ze budem mat plusove body za to, ze som sa dobre umiestnila na krajskych sutaziach z dejepisu, geo atd. a z nich som rovno postupila na medzinarodne?Aaa z Aj sa skuska robi len z gramatiky alebo aj z nieco typu konverzacia?
a inak ešte jedna vec -aké iné odbory ešte zvažujete ? len taká otázka ma napadla,lebo ja netuším aké dalše si dám,kebyže tuto ma nevezmú,kedže len tu na birdzi vidím taký obrovský záujem
@ragdoll ahoojte prosim ta ak by si mohla tak ja by som tiez mala zaujem o tie otazky alebo to cd vraj zvyknu asi predavat pred prijimackami s 1000 otazkami tak nahoodou ho nemas? kupila by som ho a mail mam kristina.kanckova@gmail.com dakujem
@natuska6262 No chcela by som, len je otázne či ma zoberú keď sa trošku obávam aj prijímačiek z jazyka Niekde som sa dočítala ze v Ba na kulturologii by tiež nemala byť matika, a tej by som sa chcela na vs vyhnúť, A ešte trošku uvažujem nad SJ a literatúra, uvidíme...
@kristinak prepána ,dobrá otázka,mna nebaví kultúra sj len,ja chcem svetovú
@nika35 ja netusším,ale ja sa jazyka absolútne nebojím mám dobrú anglinuz a ešte aj doučká maturujete aj vy na B2?teraz ?
Ba kulturologia,lenze vies -tam nie je presny nazov,co som ja aspon videla,ze "kulturologia .-riadenie kultury a tuirzmu "v tej Ba ..tam som videla len napis " kulturologia " ...a v nitre som videla aj toto "rtiadenie " a myslím,ze je v tom nejaky rozdiel ....nemyslís ???
boze,ked nikto nic nevie ..o takychto veciach ..ma ide z toho porazit : disappointed:
ci je to to iste,alebo nie ..alebo co ..mam z toho nervy uz ..:/
matike sa chcem statocne vyhnut aj ja lebo ta mi kazi cely zivot znamky ..vzdy mam z nej solovu dvojku a neviem ju vazne ....preto ju tam nechcem,uz radsej eko sa nejako nabiflim,ale matiku proste to nedam,to viem...preto ju nechcem za zaidnu cenu
ina ľudia pocujte ..neviete nieco o anglistike a amerikanistike ?---studuje sa to len v angline,alebo tam je len vacina predmetov "anglina a dejiny " atd ?neviete ?lebo by som mozno vyskusala i to ..
@ragdoll Prosim Ta, nevies, ci tie otazky platia viac rokov? Ze ci staci,ked sa naucim tie minulorocne....... Lebo nemyslim, ze by sa im chcelo robit kazdy rok zbornik s novymi otazkami.....
Základným predpokladom uchádzača na prijatie sú primerané vedomosti z filozofie, náuky o spoločnosti, histórie, sociológie, psychológie, kultúrnej antropológie, dejín umenia. Ďalej všeobecná orientácia v dejinách domácej i zahraničnej kultúry a vedomosti o aktuálnom kultúrnom dianí.
Okrem toho musí uchádzač o štúdium prezentovať záujem o literatúru, hudobné, dramatické a výtvarné umenie. Zároveň musí mať prehľad o spoločenskom dianí na Slovensku a vo svete.
Prijímacie pohovory sa skladajú z písomnej a ústnej časti.
Písomná skúška pozostáva z testu a písomného prejavu (úvaha, uvítací príhovor, fejtón, opis...), ktorý sa tematicky týka aktuálnych otázok v kultúre. Cieľom ústneho pohovoru je zistiť vzťah a predpoklady uchádzača k štúdiu kulturológie, hĺbku jeho vedomostí, ako aj všeobecný kultúrny prehľad vrátane schopnosti vyjadrovať sa a improvizovať.
toto som nasla,premyslam,ze si tam nedam prihlasku
@agatha13 pre krista pána,to kde si našla rakéto niečo ? to tá Nitra ???? riadenie kultúry a turizmu ??normálne mi až zle prišlo ,ked som to prečítala ..
daj link pls ..ja to tam neviem nájsť ...
@uberfrau14 no ved to ,čiže teraz čo ...neviem..nechápem proste,že či je to to isté alebbo nie,mám v tom mišung
@natuska6262 prepáč že sa vám do toho pletiem ale ked som tam bola minulý rok tak tam žiadny ústny pohovor nebol, proste sme prišli dnu , dali nám testy, napísali sme ich a šli sme
@uberfrau14 to akože myslíš mňa ?tak slečna moja,to som tebe objasnovala,keďže ty si napísala,že kulturologia v Nr a kulturologia v Ba ,či je to isté,že rozmýšľaš aj o tom...to bola reakcia na teba moja zlatá,že to nie je to isté,ty sa láskavo nauč čítať a až potom komentuj,ktitizuj a niekoho nazývaj "slečnou " "slečna " .
@natuska6262 nič tam nenájdeš ani minulý rok tam nič nebolo pošli si prihlášku a oni ti potom pošlú jeden list na ktorom budeš mať všetky informácie ktoré potrebuješ (aj mne minulý rok poslali) zatiaľ sa uč tie otázky čo som ti poslala tie tam budú sto percentne a študuj ale poriadne slovenskú mapu
@ragdoll a to normálne aj celý rok rieky ??to je choré ..
inak som sa ťa chcela spýtať- ideš si poidávať prihlášku aj na kulturologiu doi BA ?lebo tiež je tam ten odbor,i ked nie je rovnaký ako to riadenie v Nr ..ale podobné to je ..
@uberfrau jáj,si myslela tú druhú ...chápem už -..mne sa tiež nezdaloi,že by z toho mali byť skúšky ale no čo sa "človek " nedozvie ...ale je to iné niečo ..tá kulturologia v BA nie je totiž to isté ,čo v Nr,kde chcem ( e) ísť a skúšky sa robia len z toho ,čo hovorí ragdoll ...
@ragdoll ahá,jasné chápem hm,,ale za skúsenie nič nedáš
je tu niekto taký, kto by mi vedel poslať ten zborník? .. aspoň cca čo tam je..zopár otázok? prosím email mám: lola4111@azet.sk vopred ďakujem nejakej dobrej duši
inak ľudia -je tam potvrdenie od lekárky nutné ?lebo absolútne nikde na webe to nemajú napísané a neodpisujú mi na maily ...prosím ak viete .-..povedzte...a či je tam potrebné vysvedčenie z polroka teraz odovzdať im kopiu ...
@natuska6262 potvrdenie od lekára netrebalo, polročné vysvedčenie to si už nepamätám....ja tam pravdepodobne nejdem, aj tak nemám šancu sa tam dostať vždy tam je tlačenica
@ragdoll och ,to si mi teda vliala nádeje ,lebo to je moja primárna škola,kde sa chcem dostať : disappointed:takže sa asi nedostanem...ale hrozne by som sa tam chcela dostať,je to môj vysnívaný odbor
a druhý čo som si dala,tiež v Blave ..tak tam je tiež tlačenica ..a ide ma z toho poraziť,asi ma nevezmú nikde,ani na jedno ..: disappointed:
@natuska6262 neboj sa ty sa tam určite, dostaneš ja som sa vtedy začala učiť príliš neskoro , mapu som vôbec nevedela a na angličtinu som sa vôbec nepripravila
@ragdoll a kedy sa asi mám začať učiť ?tak mesiac pred skúškami,či ?uf,ale vtedy sa budem musieť uciť aj na maturity,sakra ....
mapa,no tú by som si pozrela aj tak ..a anglina hmhm ..na tú sa ani ja nebudem učiť lebo si myslím,že doplniť do testu budem čosi vedieť dúfajme či bola veľmi ťažká ?
@ragdoll nevedela by si mi prosím ťa poslať aspoň zopár tých otázok zo zborníka? aspoň aby som vedela, či sa mi to oplatí kupovať potom .. mail mám mima.sarovecka@gmail.com ..ĎAKUJEM
ľudia .,počujte ...ked už idete na kulturologiu riadenie kultury a turizmu ..alebo voibec celkovo do nitry ..ako to tam nalepite to uhradenie bankoveho prevodu ?ved to je velke ci to tam len vlozit ?
Decká mohli by ste aj mne ten Zborník úloh? na email p.vancikova@centrum.sk dakujem vam..mam o tyzden prijimacky a len predvcerom som sa dozvedela ze tam budem mat nieco take
ahojte, chcem nejakú stručnú info o tomto odbore...čítala som už aj iné fora ale väčšinou samá kritika...chcem si dať prihlášku čo mi odporúčate?...bola by som rada keby že sa mi ozve niekto kto tam študuje vďakaaa a pekný deň
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
67 komentov
to vážne ?ja som to nikde na tej stránke nevidela,dokonca ani tam nemajú napísané na profile fakulty,že z čoho pozostáva tá skúška a či vôbec je nutná
geografia ? tam je ?ved som čítala,že dejepis je tam,kultúra atd,nechápem ty kks....
a tie otázky boli ťažké ?približne z akých okruhov ?
anglina hej,to nie je problém
@ragdoll prosim, nemohla by si ich poslat aj mne na mail?
@ragdoll
ak ža možem poprosiť,pošleš to aj mne
napíšem ti do ts mail
25 neberú,čo ja viem ,tak 50
@adusiiik heeej ? aj ty nulové info to je "super " ,len čo je pravda ...
@agatha13 hej,vraj aj deják je tam som počula,ale no možno nie
baby,a z čoho idete maturovať ?len tak pre info ?
lebo ja Noska,.dejepis ...geo nemám
sakraaaaaaaaa
@adusiiik ked niečo takéto zistíš,daj aj nam vedieť lebo my netusime a geosku je fajn,mala som si to dat aj ja
@nika35 chces tam ist ?no ale n eviem ci nahodou v Ba nie je tato kulturologia s matikou netusim ..treba to viac pozriet ..
@nika35 ja netusším,ale ja sa jazyka absolútne nebojím mám dobrú anglinuz a ešte aj doučká maturujete aj vy na B2?teraz ?
Ba kulturologia,lenze vies -tam nie je presny nazov,co som ja aspon videla,ze "kulturologia .-riadenie kultury a tuirzmu "v tej Ba ..tam som videla len napis " kulturologia " ...a v nitre som videla aj toto "rtiadenie " a myslím,ze je v tom nejaky rozdiel ....nemyslís ???
boze,ked nikto nic nevie ..o takychto veciach ..ma ide z toho porazit : disappointed:
ci je to to iste,alebo nie ..alebo co ..mam z toho nervy uz ..:/
matike sa chcem statocne vyhnut aj ja lebo ta mi kazi cely zivot znamky ..vzdy mam z nej solovu dvojku a neviem ju vazne ....preto ju tam nechcem,uz radsej eko sa nejako nabiflim,ale matiku proste to nedam,to viem...preto ju nechcem za zaidnu cenu
ina ľudia pocujte ..neviete nieco o anglistike a amerikanistike ?---studuje sa to len v angline,alebo tam je len vacina predmetov "anglina a dejiny " atd ?neviete ?lebo by som mozno vyskusala i to ..
Okrem toho musí uchádzač o štúdium prezentovať záujem o literatúru, hudobné, dramatické a výtvarné umenie. Zároveň musí mať prehľad o spoločenskom dianí na Slovensku a vo svete.
Prijímacie pohovory sa skladajú z písomnej a ústnej časti.
Písomná skúška pozostáva z testu a písomného prejavu (úvaha, uvítací príhovor, fejtón, opis...), ktorý sa tematicky týka aktuálnych otázok v kultúre. Cieľom ústneho pohovoru je zistiť vzťah a predpoklady uchádzača k štúdiu kulturológie, hĺbku jeho vedomostí, ako aj všeobecný kultúrny prehľad vrátane schopnosti vyjadrovať sa a improvizovať.
toto som nasla,premyslam,ze si tam nedam prihlasku
daj link pls ..ja to tam neviem nájsť ...
@uberfrau14 no ved to ,čiže teraz čo ...neviem..nechápem proste,že či je to to isté alebbo nie,mám v tom mišung
toto mi poslal kamoš
aký ústny a písomny pohovor ?čo im to dlabe ?ved tam na oficiálnej stránke školy nie je nič také napísané,...čo im ...sakra....
tak to sa mi tam neoplatí asi ani prihlášku dávať ...čo ideš robiť ty ?niečo iné máš vo výhľade ?
.dakujem za pochopenie
to je ale napísané na tej stránke,že aj ústny pohovor a napísanie slohu ,tak netuším...pozri si to ..na tom linku to je ...
» www.kmkt.ff.ukf.sk/...
och bože
prepac mi,ze som ta zostresovala,ale zostresovala som aj seba
naozaj prepac
ale zase na stranke riadenia kultury a turizmu sa neviem doklikat k tomu,co od nas chcu na prijmackach!
inak som sa ťa chcela spýtať- ideš si poidávať prihlášku aj na kulturologiu doi BA ?lebo tiež je tam ten odbor,i ked nie je rovnaký ako to riadenie v Nr ..ale podobné to je ..
@ragdoll ahá,jasné chápem hm,,ale za skúsenie nič nedáš
@ragdoll ak ťa možem poprosiť,pošleš tie otazky aj mne?
dakujem
ľudia,z čoho sa idete učiť na skúšky ?
@ragdoll ty by si to mohla vedieť
ideš teda tam ?
a druhý čo som si dala,tiež v Blave ..tak tam je tiež tlačenica ..a ide ma z toho poraziť,asi ma nevezmú nikde,ani na jedno ..: disappointed:
mapa,no tú by som si pozrela aj tak ..a anglina hmhm ..na tú sa ani ja nebudem učiť lebo si myslím,že doplniť do testu budem čosi vedieť dúfajme či bola veľmi ťažká ?
mozem poprosit poslat ten zbornik otazok priblizne? lebo na fakulte to je vypredane a clovek sa nevie čo učiť..
poslem moj mail potom, ok????
Slovenské dejiny
Svetové dejiny
Základná terminológia
GEOGRAFIA
Úvod do geografie
Fyzická geografia
Humánna geografia
Environmentálna geografia
Historická a politická geografia
Regionálna geografia Slovenska
Regionálna geografia kontinentov