Zdravím,
chcela by som sa opýtať. Tento rok maturujem a po škole chcem ísť na UMB neviem sa však rozhodnúť, čo by bolo najlepšie. Maturujem z ANJ(B2), NEJ(B1) a NASKY. Nejaký študent, kto je na UMB na mezdinárodných vzťahoch, alebo pedagogike anglického j
Akože mne sa BB páči preto chcem ísť práve na UMB len sa neviem rozhodnúť medzi medzinarodnými vzťahmi alebo pedagogikou, neviem či nebude priveľa dejepisu na medzinárodných s či budem mať uplatnenie(aj keď viesm že dnes sa už len tažko zamestnať vo sfére ktorú si vyštudoval). Ale tiež neviem napríklad aký je rozdiel medzi učiteľstvom na pedagogickej fakulte a na filozofickej fakulte lebo na oboch je. Ach... @sumivybanan
@trtken v BB sa mi páči. Podľa mňa je UMB v pohode škola nepočula som na ňu žiadne negatívne reakcie. Jasné že v BA je lepšia, ale UMB nie je úplne najhoršia si myslím.
UMB je jedna z najhorších škôl na Slovensku podľa ARRA rebríčku a spolu s UCM, SPU, UKF, TNUNI, KU + sukromne školy ako sv. Alžbetky, DTI, skalica, sládkovičovo atď atď atď. tvoria súbor tej najhoršej kvality aká sa dá na Slovensku nájsť... tie školy môžu konkurovať akurát tak univerzitám v Angole. No a aj UK BA je hlboko podpriemerná univerzitka. Nebyt PrirF, ktorá to tam celé ťahá hore, tak je hned medzi menovanymi...
síce pre niekoho kto nemá na skutočnú školu je to ok, ale potom sa nemôžeš čudovať, že ťa s takou školou v serióznych firmách len vysmejú. Ale ak chceš byť maximálne tak učiteľka, tak tam kľudne choď
@trtken tak ale je jasne že väčšina vysokych škôl na Slovensku ma skutočne nizsku uroveň, teda čo sa týka nejakej akcepotvanosti povedzme v zahraniči ale aj u slovenskych zamestnavatelov, rovnako tak ja by som nezamestnal asi nikoho len preto že ma Trenčiansku alebo UK BA ale podla schopností...
No na druhej strane zase pozri čo ma človek robiť? Aj ja by som chcel mať vyštudovany Cambridge, alebo aj obyčajnu školu v Zlíne či Brne, nejaku informatiku ale zase môže sa stať či už z rodinnych, finančnych alebo osobnych dôvodov jednoducho na tu školu nemôže isť, a pritom sa chce vzdelavať tak si najde taky odbor a školu ktora mu najviac vyhovuje a to čo si z nej zobere a ako to zužitkuje je už na ňom...
@natyv ja suhlasim, UMB zaleži od odboru, nie je uplne najhrošia škola, je pravda že niektori spolužiaci sa odtial niekam niekde dostali iný sú čašnici a niektorí prešli uplne na iny odbor, tak si myslim že budeš spokojna....
Na druhej strane by som v tvojom veku vzal rozum do hrste ak sa rozhoduješ pre vyšku, naozaj chod radšej pracovať aspo rok dva, uvidiš čo ti v živote najviac ide a potom si podal prihlašku na niečo normalne...
@trtken súhlasím každá vš má pre a proti a na Slovensku to slutočne nie je žiadna sláva, ale myslím si že je to vec uhla pohľadu. Na 90% pojdem práve na UMB takže sama uvidím aká je úroveň tej školy možem len dúfať že nebudem sklamaná, ale ďakujem za názor. A @sumivybanan nie je ľahké sa v mojom veku rozhodnúť čo chcem študovať najbližších 5 rokov, ale nie som jediná hádam to bude správna voľba ďakujem za reakciu...
@natyv držim palce, len dodam že suhlasim že to nie je lahke prave preto by som si nechal čas aspon rok, dva a na druhej strane študium na 5 rokov ktore si teraz zovliš nemusi byť konečná volľba a možno zmeniš odbor, takže sa toho netreba bať
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
10 komentov
síce pre niekoho kto nemá na skutočnú školu je to ok, ale potom sa nemôžeš čudovať, že ťa s takou školou v serióznych firmách len vysmejú. Ale ak chceš byť maximálne tak učiteľka, tak tam kľudne choď
No na druhej strane zase pozri čo ma človek robiť? Aj ja by som chcel mať vyštudovany Cambridge, alebo aj obyčajnu školu v Zlíne či Brne, nejaku informatiku ale zase môže sa stať či už z rodinnych, finančnych alebo osobnych dôvodov jednoducho na tu školu nemôže isť, a pritom sa chce vzdelavať tak si najde taky odbor a školu ktora mu najviac vyhovuje a to čo si z nej zobere a ako to zužitkuje je už na ňom...
Na druhej strane by som v tvojom veku vzal rozum do hrste ak sa rozhoduješ pre vyšku, naozaj chod radšej pracovať aspo rok dva, uvidiš čo ti v živote najviac ide a potom si podal prihlašku na niečo normalne...