Neviem sa rozhodnúť, baví ma študovať históriu umenia (najmä čo sa výtvarníctva týka). Ale baví ma aj biológia s chémiou je to náročnejšie.Nemám ani nejaké dobré výsledky.Je síce pravda, že každý rok máme inú profesorku,momentálne starú dôchodkyňu od ktor
Ahoj.Tak moj nazor je taký, že treba riskovať.Skôr by som ty odporučil medicínu,mas siroke uplatnenie z nej.Ja by som napríklad tiež chcel študovať jazyky,lebo ma bavia,ale samotne sa mi to neoplati.alebo žurnalistiku,ale nepotrebujem nato skolu-takisto ako ty na umenie. a preto idem farmáciu o rok,a tiez sa toho bojim(snad ma vezmu).ale netreba sa vzdavat.to len ty musis vediet,ci to dokazes,alebo nie.medicina je narocna,ze sa tam vela ucis,ale da sa to zvladnut,ak clovek chce nieco dosiahnut.a myslim,ze znamky nemas zle, v pohode su.hoci,mala by si viac makat na sebe.tu medicinu ti odporucam a nevyletis,ak nechces
o znamky nejde, ak si myslis, ze zvladnes sa biflit nehorazne kvanta uciva na medine, tak nech sa paci.. ta skola nie je moc o logike a chapani, je to hlavne o drilovani.. ta logika prichadza neskor s praxou by som povedal, tam sa rozdeluju uz ludia na chodiace knihy co nevedia zobrat krv po doktorov, co mali D/E na vyske ale vedia reagovat, davat si dokopy suvislosti a zachranit zivot a samozrejme su taki, ktori sa vedia ucit kvanta a su aj velmi zbehli
zaklad na tej skole vsak je sa to vediet ucit a vediet si to neznechutnit mam kamosky co tam studovali a mali znamky A/B/C ale proste odisli odtial, lebo, ze to liezlo na mozog katastrofalne..
no aj moja sestra chcela ísť medecínu chodila na gymnázium z biológie maturovala a aj zmaturovala na 2...ale postupne jej nešla fyzika,chémia a učiteľka jej povedala že keď jej tieto 2 predmety nejdú tak na medecínu môže zabudnúť ale keďže ty máš ešte 2 roky tak možno sa zlepšíš a budeš najlepšia lekárka v okolí veľa šťastia
kamoska sa rozhodovala medzi architekturou a medicinou a ja som to nechapala. nieco tak odlisne. ale kazdopadne chod za svojim snom, pokial si ochotna mu nieco obetovat a driet nad knihami. medicina je o tom.
@helliumka ja som sa rozhodoval medzi matfyzom a medicinou
ja som sa rozhodol pre medicinu, aj ked matiku a fyziku viem dobre a mam nato talent ale nebavi ma to sice ani chemia a velka cast bioly ma nebavi, ale nieco ma taha na medicinu
môj kamarát mal jednotky z bio a che, ale z matiky 3 a 4 napríklad..zobrali ho na karlovu a je tam už štvrtý rok a nemá problém ja tiež chcem ísť na medicínu, nič iné nechcem ale tebe držím palce, nech sa rozhodneš správne a nech robíš to, čo ťa bude v živote napĺňať
@n0win0u úprimne? na medicíne to vraj nie je len o tom biflení ale AJ o logike..napríklad už ti nebudú dva krát vysvetľovať veci, ktoré máš vedieť ale musíš si aj domyslieť veci, spájať si ich v hlave a prísť na ne aj logikou..keď nechcú aby si prešiel, len biflením neprejdeš..treba používať aj hlavu povedali kamaráti čo tam chodia a aj pár doktorov vyjadrilo tento názor ale je to samozrejme aj o nekonečnom učení, to nepopieram
@fearprincess uprimne ? for real ? let me have some fun. nikto ti na vyske nikdy nebude nic vysvetlovat 2x, get FUCKIN REAL ! ... to zaprve...za druhe je to LEN vlastne o tom nekonecnom uceni, takmer nobody gives a fuck o tom, ako vies logicky asociativne mysliet, pre tych ludi, no, they do not give a fuck... toje truth a tam ti tvoji kamarati z kosic, i dont know... mozno tam je to fajn takto.. a mozno vlastne zistia, ze ani tak velmi fajn to nie je
Základom je to nekonečné učenie (odporúčam silné zásoby kofeínu), ale ak si to nekonečné učenie nespojíš aspoň s kúsočkom logiky, môžeš sa ísť pásť. Z vlastnej skúsenosti vám viem povedať, že ja som tú knižku z chémie poznala dopiči kurva naspamäť (a pred skúškou som si dopriala 15 minút spánku) a dostala som to len tak-tak zo "zľutovania" (a rada by som dodala, že tú chémiu som sa nebiflila, veľa je to o logickom odvodzovaní a kedže som mala slabé základy zo strednej školy, mohla som ísť aj na recitačnú súťaž zo Základov lekárskej chémie, aj tak by som to nespravila). K tomu veľa zápočtov je (aspoň na našej škole) spravené tak, že to musíš vedieť - testové otázky sa premietajú s dosť smutným časom na vyriešenie, samozrejme. Tu bud vieš, alebo tipuješ (áno, človek by si pomyslel, že na to sa treba poriadne nadrviť, ale za tú minútu, resp. ani to nie, na jednu otázku si väčšinou nabiflený človek ani neuvedomý, kde sa tú odmemorovanú odpoved naučil).
Všeobecne by sa to dalo zhrnúť, že základom je vedieť a nikoho tam netrápi, či si sa to učil deň i noc (bez toho to bohužiaľ nejde) naspamäť alebo aj na základe rozmýšľania.
ale logicke myslenie velmi pomaha, urcite je potrebne.
ak vahas ci ist na medicinu tak urcite nechod, len velmi velmi pevne presvedcenie by Ti mohlo pomoct prekonat vsetky tie tazke chvile inak by si trpko lutovala.
a na zaver, ak je clvek sikovny, uplatni sa nech ma vystudovane prakticky cokolvek. hlavne nech Ta to bavi
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
14 komentov
zaklad na tej skole vsak je sa to vediet ucit a vediet si to neznechutnit mam kamosky co tam studovali a mali znamky A/B/C ale proste odisli odtial, lebo, ze to liezlo na mozog katastrofalne..
ja som sa rozhodol pre medicinu, aj ked matiku a fyziku viem dobre a mam nato talent ale nebavi ma to sice ani chemia a velka cast bioly ma nebavi, ale nieco ma taha na medicinu
Ako študent medicíny rozsúdim váš spor
Základom je to nekonečné učenie (odporúčam silné zásoby kofeínu), ale ak si to nekonečné učenie nespojíš aspoň s kúsočkom logiky, môžeš sa ísť pásť. Z vlastnej skúsenosti vám viem povedať, že ja som tú knižku z chémie poznala dopiči kurva naspamäť (a pred skúškou som si dopriala 15 minút spánku) a dostala som to len tak-tak zo "zľutovania" (a rada by som dodala, že tú chémiu som sa nebiflila, veľa je to o logickom odvodzovaní a kedže som mala slabé základy zo strednej školy, mohla som ísť aj na recitačnú súťaž zo Základov lekárskej chémie, aj tak by som to nespravila). K tomu veľa zápočtov je (aspoň na našej škole) spravené tak, že to musíš vedieť - testové otázky sa premietajú s dosť smutným časom na vyriešenie, samozrejme. Tu bud vieš, alebo tipuješ (áno, človek by si pomyslel, že na to sa treba poriadne nadrviť, ale za tú minútu, resp. ani to nie, na jednu otázku si väčšinou nabiflený človek ani neuvedomý, kde sa tú odmemorovanú odpoved naučil).
Všeobecne by sa to dalo zhrnúť, že základom je vedieť a nikoho tam netrápi, či si sa to učil deň i noc (bez toho to bohužiaľ nejde) naspamäť alebo aj na základe rozmýšľania.
A teraz ma ospravedlňte, musím sa ísť učiť
ak vahas ci ist na medicinu tak urcite nechod, len velmi velmi pevne presvedcenie by Ti mohlo pomoct prekonat vsetky tie tazke chvile inak by si trpko lutovala.
a na zaver, ak je clvek sikovny, uplatni sa nech ma vystudovane prakticky cokolvek. hlavne nech Ta to bavi
» www.kamdomesta.sk/bratislava/arch...