To sa da pekne ukazat na tomto priklade: Umenie je robit hudbu, lebo ta bavi, lebo nou zijes. A potom su taki, ktori hudbu robia kvoli slave a peniazom. Bavit ich bavi, ale... Je to komercne
nielen Hudba je umenie.....umenie je keď príde nejaký autor s niečím novým..baví ho to a je to na jeho dielach aj vidieť....proste umelec by mal byť originálny,nadaný a mal byť ma pre umenie cit ktorý nemá len tak niekto...
no ja by som povedala ze popularna hudba je strasne komercna a niektore skupiny vzniknu len kvoli prachom..
umenie ked vezmeme ludi co kreslia socharov a podobne tam by nemaloo ist o komercnost lebo umenie ma vyjadrovat dobu, vlastne by to mala byt ista forma protestu..
ked si vezmete vsetky diela co povazujeme za klasiku ci uz drami, umelecke diela, alebo hudbu tak vo svojej dobe ich neocenili lebo nastavovali zrkadlo dobe co sa ludom na vysokych postoch nepacilo..
pokial sa umelec stava komercnym straca zaklad... tj komercia je zalozena na masovych principoch tj. co ma rada vacsina .. umenie je nieco unikatne co vznika nezavisle ... tj ak donutis umelca aby robil to co sa paci drvivej vacsine ( tj aby sa predaval) prestava byt umelcom... mne osobne je zle z dnesnej doby v ktorej sa snazi byt kazdi cool a in... ale nikto tomu nezabrani lebo masmedia podvedome vsugeruju do jednotlivca tieto hodnoty... pravy umelec sa vymyka z mas.. je originalny..
A nie je ani komercia ako komercia dam priklad dvoch komercnych interpretov a je medzi tym priapastny rozdiel napr. Britney Spears a Nightwish...obe su komercne ale Britney takym vulgarnym sposobom ako nam to tlaci do hlavy MTV
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
11 komentov
A kazdy umelec(pokial netvori umenie len pre seba)chce byt uspesny...
umenie ked vezmeme ludi co kreslia socharov a podobne tam by nemaloo ist o komercnost lebo umenie ma vyjadrovat dobu, vlastne by to mala byt ista forma protestu..
ked si vezmete vsetky diela co povazujeme za klasiku ci uz drami, umelecke diela, alebo hudbu tak vo svojej dobe ich neocenili lebo nastavovali zrkadlo dobe co sa ludom na vysokych postoch nepacilo..
doslova vzate je komerciou vsetko umenie, kde sa tocia prachy... ale aj to moze byt umenie v pravom slova zmysle.. chapeme
UMENIE je OPAK KOMERCIE