@siuzn1 neviem, ako to v ČR majú súkromné školy, ale na štátnych VŠ sa slovenskí študenti prijímajú za rovnakých podmienok ako českí. takže buď to budeš mať takto a ak nie, tak v tom prípade ak by si bola prijímaná ako zahraničný študent (čo je skôr blbosť), tak každá škola má kvóty na zahr. študentov, ktoré napĺňa a väčšinou je veľmi ľahké sa tam dostať.
inak o tejto škole vlastne neviem nič, takže ti viac neporadím.
@grietusha počula som názor jednej Slovenky, ktorá nezvládala zazeranie. Už na prijímačkách jestvuje akási rivalita medzi českými a slovenskými uchádzačmi, netuším, ako to presne je, nemám vlastnú skúsenosť. Ona mi povedala len toľko, že sa stretla s tým, že "nemá na českej súkromnej škole čo robiť, ne Slovensku ich hádam máme dosť, nech nám Slováci neobsadzujú miesta."
Bola absolútne znechutená a zostalo jej to. Ktovie, ako to je. Ja som počula ešte niektoré zážitky z prijímačok na štátne české školy, je to vraj cítiť, ale napriek tomu je v Česku Slovákov na mraky a je to v pohode, čo mi mnohí kamoši (hlavne ale technikov poznám) spomínajú. Ale až u nej som sa stretla s takýmto odporom. Skrátka už z jej rozprávania som si povedala, že ak by dačo také malo byť, tak isto do toho nejdem, lebo byť niekde a neustále bojovať kvôli takejto pitomosti, by som nemala silu.
@defender ja som na škole v ČR a je mi desať, čo mi hovoria. (alebo skôr hovorili. vzhľadom na to, že sa nedám takou blbosťou vytočiť a spolu s nimi si z nás robím srandu, tak sa na to vykašľali)
ja by som na súkromnú VŠ v ČSR neliezla nikdy, ale možno radšej súkromná v ČR ako štátna na SVK, keď tak.
@grietusha viem, že si. Pôvodne som aj ja plánovala štúdium v Česku, rozmyslela som si z osobných dôvodov, no chodiť na štátnu sa tam už skôr "stratí" ako na súkromnú. Ale opäť - čo som sa dozvedela, sama neviem povedať.
Vzhľadom na moje ambície mi to je lautrifuk, pravdepodobne som aj tým dosť poznačená a vo výbere školy mám celkom iné kritériá.
Univerzita Komenskeho v Prahe nie je, teda pokial ja viem. Asi myslys Vysoku skolu J. A. Komenskeho Tam by podla mna nemal byt ziaden problem sa dostat.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
7 komentov
» www.ujak.cz/...
@siuzn1 neviem, ako to v ČR majú súkromné školy, ale na štátnych VŠ sa slovenskí študenti prijímajú za rovnakých podmienok ako českí. takže buď to budeš mať takto a ak nie, tak v tom prípade ak by si bola prijímaná ako zahraničný študent (čo je skôr blbosť), tak každá škola má kvóty na zahr. študentov, ktoré napĺňa a väčšinou je veľmi ľahké sa tam dostať.
inak o tejto škole vlastne neviem nič, takže ti viac neporadím.
Bola absolútne znechutená a zostalo jej to. Ktovie, ako to je. Ja som počula ešte niektoré zážitky z prijímačok na štátne české školy, je to vraj cítiť, ale napriek tomu je v Česku Slovákov na mraky a je to v pohode, čo mi mnohí kamoši (hlavne ale technikov poznám) spomínajú. Ale až u nej som sa stretla s takýmto odporom. Skrátka už z jej rozprávania som si povedala, že ak by dačo také malo byť, tak isto do toho nejdem, lebo byť niekde a neustále bojovať kvôli takejto pitomosti, by som nemala silu.
ja by som na súkromnú VŠ v ČSR neliezla nikdy, ale možno radšej súkromná v ČR ako štátna na SVK, keď tak.
Vzhľadom na moje ambície mi to je lautrifuk, pravdepodobne som aj tým dosť poznačená a vo výbere školy mám celkom iné kritériá.