Univerzita Konštantína Filozofa v Nitre FF - sociológia
Je tu niekto kto chodí na UKF FF? Aká je to škola? Klady/zápory? Ťažká/ľahká? Niekto kto chodí na sociológiu, kulturológiu? Aké sa tam učia predmety? Došlo mi že ísť na UNIZA FRI bola obrovská chyba lebo ja na vysokoškolskú matematiku jednoducho nemám a t
hej tiež som počula, ja sem chodím, ale na inú fakulktu a iný odbor a nie je to tu až také ťažké, ale zas sú tu aj ťažšie odbory a fakulty ale sociologia je vraj dosť lahká
tak to teda pekne ďakujem Nie som pako, chápem kde čo Teda okrem fyziky a matematiky.
Ja by som najradšej na psychológiu, zaujímam sa o ňu tak od 10 rokov. Aj som to zvažoval na strednej keď som sa rozhodoval kam ďalej. Ale bojím sa tam ísť, lebo hoci iným občas pomôžem, sám sebe pomôcť nedokážem, a že je mi to veľmi treba. To by som potom asi dobrý psychológ nebol. Sociológia vyzerá byť taká že je tam okrem iného aj trochu psychológie ale nikoho by som v praxi nemohol ohroziť.
@christopherd - ja tam chodím... už tretí rok - mám nervy na dranc, strašný stres, vyučujúci pseudointelektuáli, čo si myslia, že keď majú titul a ešte aj ktovie ako získaní, sú pomaly polobohovia zoslaní na zem iba pre to, aby nás učili - bohužiaľ, učia veľmi zle... trošku generalizujem, na našej fakulte je to bohužiaľ tak
a kamoška teraz naozaj má problémy s obličkou, bola dokonca v nemocnici - zo stresu ja mám rozbité trávenie - s titulom rovno na kolonoskopiu
@mirkova myslíš teda že by som radšej mal uvažovať o inej škole? Bratislava mi je veľmi nesympatická takže uni Komenské sa škrtá. Trnava zas príliš hľadí na to z akej som strednej než na výsledky prijímačiek (a to ja s mojou debilnou stavebnou priemyslovkou nemám šancu). V úvahu pripadajú ešte Košice. Tam je vraj radosť študovať, len bolo by to trochu od ruky.
@mirkova ja viem, ale obyčajný christopher je obsadený, čísla ja v nicku nerad lebo ich vždy ich niekto popletie tak som si tam dal PD za Prievidzu ale birdz dáva všetko malé tak je z toho trochu bordel
dobre no, teda dobre to nie je lebo radosť z toho nemám ale aj tak ďakujem, aspoň viem čo by som prípadne mohol zažiť.
ja som sa tiež chystala na tu Univerzitu Konštantína Filozofa v Nitre na pedagogickú fakultu. Chcem si urobiť Mgr v odbore Učiteľstvo pre primárne vzdelávanie......... toto je tiež ťažké? nemáš nejaké info o tomto odbore @mirkova
Ja som si Bc robila v Prešove a bolo tam toľko stresov no a ten prístup učiteľov bol hrozný........tak som chcela isť do Nitri................ale asi budem uvažovať.......
@janka8359 - ja chodím na filozofickú - to je otras, otrasné čosi, už nikdy, nikdy viac - na pedagogickej fakulte som mala iba predmety z pedagogického základu a musím povedať, že to boli asi najlepšie predmety z celého môjho štúdia - budova tej fakulty je celá zrenovovaná, sídli tam aj univerzitná knižnica a o pár metrov ďalej je internát
keby som to všetko vedela pred tým, asi by som si dala jednoodbor špeciálna pedagogika
@drejka - tak teda neviem, ci si absolvent alebo student katedry SG, ked vyhlasujes taketo odvazne veci
ja som na SG 4.rok a vazne nemozem vyhlasit, ze by to tam zvladol hociaky pako. Ak to clovek berie aspon trochu vazne a neopisuje kazdu skusku (taki sa samozrejme najdu vsade), tak sa naozaj aj zapoti.
prve tri roky sme mali 5x skusku s jednou docentkou, na ktoru som sa ucila tyzden den-noc. teraz som mala s ruskou docentkou, stara skola, ktora vyzadovala fakt nenormal kvantum.
okrem toho kazdy tyzden analyzovat narocne texty, pisat projekty a pod..
takze.. nie je to take lahke ako sa na strednej moze zdat..
@drejka neboj, nemyslela som to tak, že si študák na strednej skôr tak, že keď som to mala ja na strednej, tak mi to prišlo ako niečo úplne iné..
narážam, len som nechcela spomínať mená, je to podľa mňa zbytočné
a ja asi teda patrím do tej hŕstky ľudí, čo aspoň skúšky a práce berú vážne, hoci ten odbor nie je mojou srdcovkou. neboj, nedotkla si sa ma ale netreba hádzať všetkých do jedného vreca
tiež som neni na 100% spoko s tým, ako to tam chodí, ale vyvíja sa to pomaly vyššie (katedra funguje 7.rok, takže sa môže zlepšovať..)
toť vsio asi
@mitb 4 povinné semestre angličtiny (1. a 2. r. bc. štúdia)
1-3 semestre franiny (nepämatám si už, či bola niekedy povinná)
2 semestre polštiny (tuším voliteľne)
a spolužiačky chodili aj na nemčinu ale na inú katedru.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
Ja by som najradšej na psychológiu, zaujímam sa o ňu tak od 10 rokov. Aj som to zvažoval na strednej keď som sa rozhodoval kam ďalej. Ale bojím sa tam ísť, lebo hoci iným občas pomôžem, sám sebe pomôcť nedokážem, a že je mi to veľmi treba. To by som potom asi dobrý psychológ nebol. Sociológia vyzerá byť taká že je tam okrem iného aj trochu psychológie ale nikoho by som v praxi nemohol ohroziť.
@mirkova to prečo prosím ťa? :o To je to taká zlá škola či zlý kolektív? A čo sa týka obličky a hrešenia, voči tomu som imunný
a kamoška teraz naozaj má problémy s obličkou, bola dokonca v nemocnici - zo stresu ja mám rozbité trávenie - s titulom rovno na kolonoskopiu
nejako to tam vydržať, nejako to tam vydržať!!!!
ja by som do Nitry nešla už ani keby mi za to platili
dobre no, teda dobre to nie je lebo radosť z toho nemám ale aj tak ďakujem, aspoň viem čo by som prípadne mohol zažiť.
Ja som si Bc robila v Prešove a bolo tam toľko stresov no a ten prístup učiteľov bol hrozný........tak som chcela isť do Nitri................ale asi budem uvažovať.......
keby som to všetko vedela pred tým, asi by som si dala jednoodbor špeciálna pedagogika
ja som na SG 4.rok a vazne nemozem vyhlasit, ze by to tam zvladol hociaky pako. Ak to clovek berie aspon trochu vazne a neopisuje kazdu skusku (taki sa samozrejme najdu vsade), tak sa naozaj aj zapoti.
prve tri roky sme mali 5x skusku s jednou docentkou, na ktoru som sa ucila tyzden den-noc. teraz som mala s ruskou docentkou, stara skola, ktora vyzadovala fakt nenormal kvantum.
okrem toho kazdy tyzden analyzovat narocne texty, pisat projekty a pod..
takze.. nie je to take lahke ako sa na strednej moze zdat..
narážam, len som nechcela spomínať mená, je to podľa mňa zbytočné
a ja asi teda patrím do tej hŕstky ľudí, čo aspoň skúšky a práce berú vážne, hoci ten odbor nie je mojou srdcovkou. neboj, nedotkla si sa ma ale netreba hádzať všetkých do jedného vreca
tiež som neni na 100% spoko s tým, ako to tam chodí, ale vyvíja sa to pomaly vyššie (katedra funguje 7.rok, takže sa môže zlepšovať..)
toť vsio asi
@mitb 4 povinné semestre angličtiny (1. a 2. r. bc. štúdia)
1-3 semestre franiny (nepämatám si už, či bola niekedy povinná)
2 semestre polštiny (tuším voliteľne)
a spolužiačky chodili aj na nemčinu ale na inú katedru.