Čaute,
Momentálne som prvák informatiky na Fri Uniza, ale takto na koniec skúškového zisťujem, že tá informatiku nedotiahnem do úspešného konca. Preto rozmýšľam nad zmenou fakulty, myslite že by som dal strojarinu keď nedávam informatiku ?
@likjul
Po tom čo som videl po prvom semestri by som za tým musel sedieť strašne veľa času a obetovať dosť vecí , neviem či si študoval informatiku ale mne to príde take že ak nemáš programátorskú logiku tak nad tým musíš dlho sedieť a cvičiť to
Jn, keď tam nedávas ani prvý semester, tak to nemá zmysel. Druhý je cca rovnaký, tretí podstatne ťažší a štvrtý... well, ten je ťažší ako prvé tri dokopy.
@indelirium
Učiť sa budem aj teraz sa učím len mi nesedí programovanie, preto chcem skúsiť strojarinu lebo na Fri manažmente je informatika a neviem či by som to dal
@likjul
ako ktorý predmet, ale ak si neštudoval čisto informatiku a nevieš o čom je programovanie tak to je márne , to nie je že sa dačo naučím o hardvéri, softvéri a vybavené za A
@unizak Áno, ale asi len v prvom ročníku. Poznám kopu ludi, čo sú na manazmente a programovať teda nevedia (ich slová).
A na strojarine to tiež nebude také terno, ak ťa to nebude bavit...
@unizak Ak sa bojíš matiky, ktorá je v prvom rocniku, neodporúčam ti tam ísť, lebo v ďalších ročníkoch sú náročnejšie predmety.
Ale podľa mňa tu je fajn...na školu sa nemôžem sťažovať
@indelirium
Myslel som že ma to chytí ale nestalo sa tak, to je tak keď spravíš škusky na viac rôznych fakult a nevieš sa rozhodnúť kam tak si vyberieš niečo čo je teraz in
nad programovaním musíš stráviť dlhé hodiny, ak tomu nechceš venovať všetok svoj voľný čas tak to nemá zmysel a na menežerských informatikách zas nemôžeš počítať s tým, že z teba bude programátor
@unizak Študovať také odbory, keď na to človek nemá a ani sa tomu predtým nikdy nevenoval
Tak skús zaradom všetky ďalšie školy, kde si sa predtým hlasil, možno ti nejaká sadne...
@indelirium
Ty si vedela že chceš ísť študovať strojarinu ? Keď nemá človek s tým skúsenosti ako ma vedieť či tam vydrží alebo nie ? Kopa ľudí mení fakulty
@indelirium
Keď študuješ to čo ta baví a následne to aj robíš tak to máš super, no ja som iný prípad popravde neviem čo by ma bavilo a neviem ako to zistiť čo by som s tou školou potom robil , dnes urobíš výšku a môžeš robit v rôznych odvetviach
Len proste som sa sekol lebo informatiku nevystudujes tak že sa nabiflis na skusky a máš pokoj potom to časom zabudnes , to musíš proste stále cvičiť a následne to aj aplikujes v robote
@indelirium niečo ako sociálna práca alebo dačo podobne je pod úroveň , sam si myslím že mám na viac a aspoň nejaku skolu čo mi da obstojnú robotu potom nie že budem nezamestnaný alebo za pár eur niekde makať , to som mohol už dávno niekde robit a nie zabíjať 5 rokov na škole a potom robit tu istú robotu lebo s hentou skolu nie je moc dverí otvorených
"to musíš proste stále cvičiť" a ty nechceš stále cvičiť, lebo chceš čas venovať iným veciam a toto ti za to asi nestojí.
"ak si neštudoval čisto informatiku a nevieš o čom je programovanie tak to je márne" Pre mňa to znie ako čisté vyhováranie a zase sa len nechceš dostatočne snažiť. Bratranko tam chodí, neprogramoval pred VŠ a je tam na Ing. už. Tak asi sa to dá, keď to dáva.
skús, ak ťa to programovanie neláka tak preč od toho, budeš sa zbytočne trápiť, o cvičení to ani tak nieje by som povedal, proste veľa soft skills, zaujímať sa o veci, dať tomu čas a vedieť rozmýšľať a mať chuť riešiť problémy.. poznám ľudí čo z fri prešli inde a majú vyštudované baví ich to a aj takých čo skončili
@likjul uz tu nejebuj. Za a, tu skolu davaju v pohode IT autisti, co sa to učiť nemusia a druha veľká skupina su ľudia co sa na nich prizivia. Samozrejme mas tam aj %normal people. Odtial letelo tolko ludi co sa snazili od rana do večera. Ak mas predmet kde bolo hodnotených cca 1500 studentov, A dostali traja a Fx ma 40% je podľa teba problém v studentoch? Ak to uz teraz chlapcovi nejde tak takymi sitami neprejde, a to je v tretiaku. Amen, koniec. @indelirium hej strojarina je fakt ťažká vo vyssich rocnikoch starsi kamosi sa 4,5 rocnikom prehulili, každý den ved pri mne napisali diplomovky. Dalsi kamarat mi hovoril ze sa nudi a nemá co robit ani. Problém je vy tam máte sito prvy možno pár predmetov druhý rok ale na inf sa to stupnuje z roka na rok. A ak dal sefko matiku na fri myslím si ze mu ju uznaju @unizak
@indelirium
Algebru (matice, binárne operácie , priestory-podpriestory, polynomy
A ďalšia je matematika pre informatikov obdobné učivo čo sme mali na strednej
Matematiku 1 a 2, Materiály 1 a 2, Konštruovanie, Fyziku, Dynamiku atd. majú všetky odbory, tam sa to moc nelíší Tie odborové predmety väčšinou už nie su až také hrozné ani na jednom odbore myslím.
@unizak tak zmenili napríklad fakultu, z fri na elektro a tak ako ak chceš vyštudovať vš, mať titul tak na unize nájdeš niečo, kde sa nemusíš ani učiť...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
52 komentov
Po tom čo som videl po prvom semestri by som za tým musel sedieť strašne veľa času a obetovať dosť vecí , neviem či si študoval informatiku ale mne to príde take že ak nemáš programátorskú logiku tak nad tým musíš dlho sedieť a cvičiť to
Ale hadam nie toľko ako teraz, samy prezentovali tu fakultu ako najťažšiu na uniza
Ty študuješ informatiku v ZA ?
Dik za info
Však práve to , neviem či ešte niekde platí to staré , prvý ročník najťažšie potom už len ľahšie
Učiť sa budem aj teraz sa učím len mi nesedí programovanie, preto chcem skúsiť strojarinu lebo na Fri manažmente je informatika a neviem či by som to dal
ako ktorý predmet, ale ak si neštudoval čisto informatiku a nevieš o čom je programovanie tak to je márne , to nie je že sa dačo naučím o hardvéri, softvéri a vybavené za A
A na strojarine to tiež nebude také terno, ak ťa to nebude bavit...
To je take že neviem do čoho idem, zistím až keď tam som. Ty si na akej fakulte ak môžem vedieť ?
Páči sa ti ? A náročnosť ako ? Čo hovorili ľudia tak že matika je taká problematická
Ale podľa mňa tu je fajn...na školu sa nemôžem sťažovať
Myslím že matiku by som dal , teraz nebol nejako problém a myslím že náročná bola dosť
A načo si vôbec šiel na informatiku, keď nevieš programovať?
Myslel som že ma to chytí ale nestalo sa tak, to je tak keď spravíš škusky na viac rôznych fakult a nevieš sa rozhodnúť kam tak si vyberieš niečo čo je teraz in
Tak skús zaradom všetky ďalšie školy, kde si sa predtým hlasil, možno ti nejaká sadne...
Ty si vedela že chceš ísť študovať strojarinu ? Keď nemá človek s tým skúsenosti ako ma vedieť či tam vydrží alebo nie ? Kopa ľudí mení fakulty
Už som zistil myslel som že to pôjde lepšie lebo na strednej to celkom šlo ale no mýlil som sa
Menia fakulty a školy, ale ty podľa tohto fóra očividne sám nevieš, čo chceš. Tak skús najskôr pouvažovať nad tým.
Keď študuješ to čo ta baví a následne to aj robíš tak to máš super, no ja som iný prípad popravde neviem čo by ma bavilo a neviem ako to zistiť čo by som s tou školou potom robil , dnes urobíš výšku a môžeš robit v rôznych odvetviach
"ak si neštudoval čisto informatiku a nevieš o čom je programovanie tak to je márne" Pre mňa to znie ako čisté vyhováranie a zase sa len nechceš dostatočne snažiť. Bratranko tam chodí, neprogramoval pred VŠ a je tam na Ing. už. Tak asi sa to dá, keď to dáva.
Kde inde ?
Algebru (matice, binárne operácie , priestory-podpriestory, polynomy
A ďalšia je matematika pre informatikov obdobné učivo čo sme mali na strednej
Ty chodíš priemyselne inžinierstvo alebo strojárstvo ?
A nevieš aká je tam úroveň ?
Typu humanitne vedy ? zas chcem aj nejaku robotu nájsť po škole
Dik za info, keď som pozeral % koľko študentov nedalo tak s porovnaním čo pozerám info sa to celkom líši
Myslel som to tak že na strojnicku ani nemusíš robit maturu z matiky a nerobíš prijímačky