@smyliie jj, je to zle, ale to na vela skolach, ale tak...je mi jasne, ze ty tu aj tak pojdes, ale potom si na mna spomen v 3., 4. rocniku a slaba uplatnitelnost, ak nemas znamost v statnej sprave a teply flek, tak nvm nvm, zamestnat sa celkovo robi dnes mladym problem a nieto este vo verejnej sprave.
@method no ako príjmačky pojdem určite skúsiť no ešte nesom úplne presvedčená či práve na FVS pojdem a o tej nezamestnanosti furt počujem aj čo sa týk tejto školy ale aj mnohých iných
@smyliie Dekan nasej fakulty je byvaly dekan pravnickej fakulty a este mu asi za tie roky nedoplo, ze nieje na pravnickej fakulte. Su tu ludia, co sa nehlasili na pravo a ti maju znacne problemy s ustavnym pravom, spravnym pravom, europskym pravom, trestnym pravom, pracovnym pravom a pod. Prijimacky su primitivne, nechcem nikoho urazat, ale precitat si ustavu a 3 tenke knizky z NOSky nemoze zabrat viac ako vecer, ale aj tak by som tu nesiel, ked ta pravo nebavi uz vobec nie Ako zas, aby sme si rozumeli... ucivo na skole nieje az take zle, podla mna je to naopak celkom uzitocne do zivota, len ta uplatnitelnost ... Neviem nad akymi alternativami uvazujes. Urcite to ma aspon, ked uz nic ine, nejaku uroven, nechodia ti po skole retardi. Nehovorim, ze to tu kypi inteligenciou, ale do vyssich rocnikov sa urcite blb nedostane, resp. po niekolkonasobnom opakovani rocnikov, co je tu taktiez bezny jav.
@smyliie tak já si tak bežne čítám už od ledna a neučím se to, ale jak to opakuju, tak hodne umim, vela vedomostí mam ze strední hlavne ekonomie, právo, nemčina jediný, co je dosti nudné a snad nic nudnejšího jsem nikdy v živote nečetl je politologie a sociologie prijde mi to k ničemu a uplny kecy o hovne, takže to vidim, že na to asi seru. Stejnak si myslim, že ty prijímačky budou hlavne okolo práva, ekonomie a ciz. jazyk. 80 tázok test takže max. 10 tipuju, že tam bude soc. a pol. inač pr. mam 14.06. v učeb. č. 1S04 o 10:30 hod.
@method Dakujem za taku dlhu odpoved a ty si inak v akom ročníku ? vieš čo ja som si podala aj do PO na Manažment ale tiež som počula, že uplatnenie nulové no ja si myslim, že viac ta verejná správa by ma bavila a k tým príjmačkám stačí ak si to bude čítať celé ....netreba sa to nejak učiť hej ? lebo ja zatiaľ sa vobec neučím na príjmačky a chcela by som sa ešte opýtať ohľadom praxe či tam je nejaka a ked hej aká konkretne dakujeem.
@milankiss jááj tak fajne, no s tou politologiou a sociologiou som na tom podobne .......... inak aj mne už prišla pozvánka na prijmačky ty maš aj č. učebne ? lebo mne píše len, že o 10:30 v aule vidím, že už si budem musieť preštudovať niečo
@smyliie som stvrtak a neviem no, manazment ist studovat je imho tiez odveci, ale tak...to uz skor pozeraj na to ake predmety mas tam a ake tu. Aj my tu mame kvazi manazerske predmety prisposobene na verejnu spravu, ale to len tak lizneme to, co sa uci na manazmente. Ak ta tie predmety bavia, kludne sem pod, len od tej skoly nic neocakavaj. Vsetko si budes musiet zariadit sama. Co sa tyka praxe, mame 3 tyzdnovu prax medzi 4. - 5. rocnikom. Doteraz si kazdy mal riesit prax sam, tento rok sa spustil pilotny projekt "prax a skola" a bolo vybratych zopar studentov, ktorim skola vybavila prax na jednotlivych miestnych uradoch mestskych casti, magistrate mesta, na VUCke a tusim aj v socialnej poistovni. Prax je samozrejme neplatena a konkretne ta moja bude vyzerat asi tak, ze im tam ani nemam s cim pomoct a je otazne ci sa tam ukazem v lete viac ako 2x, cize len dostanem peciatku. Ak chcem poriadnu prax, musim si to vsetko vybavovat sam. A to tiez sa nedostanes na VUCku, alebo magistrat, bez znamosti. Je to tragikomedia, lebo horkotazko sa dostanes na take fleky a este aj ked sa dostanes tak co ja viem co tam maju za platy... 500e ? Ako je pravda, ze tam asi az tak vela nerobia a da sa popritom kludne podnikat, alebo robit aj ine aktivity, no ale aj tak. Navyse kadejake funkcie zastavaju ludia, ktori nemaju nic vystudovane a mohli by tam namiesto nich byt ini ludia. Uvidime, teraz pride Kalinakova reforma ESO, to narobi taktiez zmatky, uplatnenie bude pravdepodobne este horsie. Prax v statnej sprave, na ministerstvach a takto...to skola nezriesila a zriesi si ju asi len syn/dcera politika a pod.
@smyliie ja by som povedal, ze tato skola je pokracovanim gymnazia, lebo ma interdisciplinarny charakter, jednotlive predmety spolu suvisia, pravidelne pri skuske z jedneho predmetu vyuzivam veci z ostatnych, lebo vela veci spolu suvisi. Podla mna su to uzitocne predmety, ved take zaklady pracovneho prava, socialneho zabezpecenia, danoveho, trestneho, spravneho, ekonomia, uctovnictvo, ale aj medzinarodna politika, statistika, manazerske predmety sa budu hodit kazdemu buducemu manazerovi, podnikatelovi, alebo isto sa s tym v zivote stretne aj obycajny clovek. Len ako vravim, niektori ludia sa tu aj natrapia a potom ich mrzi, ze ked skoncia tak nic. No bodaj by, ked zijeme v skorumpovanom byrokratickom state, kde robia stare uradnicky, ktore ani neovladaju legislavitu a potom to tak aj vyzera.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
18 komentov