Ahojte, viem, že táto tému tu už niekoľkokrát bola, ale tak vždy nájdem len staré fóra, na ktoré mi bohužiaľ nikto neodpovedá. Chcela by som sa spýtať, či viete, z čoho pozostávajú prijímačky na masmediálne štúdia na UPJŠ, či je to ťažké a či sa niekto z
Ja idem na prijímačky tam, pýtala som sa frajera mojej kamošky, čo tam chodí a vravel mi, že keď sa tam on chystal, prijímačky boli skôr zamerané na modernú literatúru, resp. novodobú, aj keď píšu, že je to prehľad stredoškolskej... otázky typu "najznámejší slovenský fejtónista" a pod. hlúposti. Ďalej, čo sa týka štylistiky a synoným, vedieť tvoriť dvojice, asi najskôr zamerané na tvoju slovnú zásobu a na to, ako poznáš gramatiku...
Ja absolútne nemám šajn, čo si mám sakra pozerať na prijímačky, takže to bude asi len hop alebo trop
nauč sa všetko cez svetovú, slovenskú lteratúru a gramatiku,štylistiku a všetko je zamerané len na to...sú tam otvorené otázky a zamerané na tvoju tvorivosť, originálnosť a myslenie
ďakujem vám za odpovede, tak pravdupovediac už by sa trebalo začať pripravovať, aspoň s tým začať, ale akosi sa mi ešte stále nechce agatha13 ja viem, došlo mi to na pozvánke, ale chcela som počuť niečo konkrétnejšie
ja idem na prijimacky, no este som sa ani neucil a vlastne si ani velmi neverim, ze ma tam prijmu , kedze 30 beru....a tiez sa neviem ani poriadne co ucit, nieco si iba prelistujem v knihe
no je to mozne som sedel na pravej strane ....ja som sa prakticky nic neucil, som tiez nevedel co a ked som to dopisal tak som si povedal, ze dobre , ze som sa neucil... lebo z Lit. co by som sa naucil, tam vobec nebolo napr aa tak nemyslim si urcite , ze ma prijmu
aj keď viem, že m nepríjmu, lebo nemám šajnu čo si mám pozrieť a sama nechápem ako som zo slovenčiny zmaturovala na 1 keď o literatúre nemám najmenšiu šajnu...
@lilnicole no..neviem, zmiesane pocity pravdupovediac, ale mam pocit, ze ten test mi dopadol celkom dobre, skor znamky zo strednej skoly mi k prijatiu urcite nepomozu.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
34 komentov
Ja absolútne nemám šajn, čo si mám sakra pozerať na prijímačky, takže to bude asi len hop alebo trop
- vybrané kapitoly zo slovenskej a svetovej literatúry a kultúry (na základe
stredoškolského učiva)
Predpísaná študijná literatúra:
- Pravidlá slovenského pravopisu (niektoré z posledných vydaní)7
- Kráľ, Á.: Pravidlá slovenskej výslovnosti (Bratislava: SPN 1984 alebo ďalšie vydania)
- stredoškolské učebnice zo slovenského jazyka a literatúry
staci mrknut podmienky prijatia a je to tam.
@ruman2 zmiešané, som nevedela, čo sa učiť, tak som lovila z pamäte ešte z minulého roka zo slovenčiny ty?
aj keď viem, že m nepríjmu, lebo nemám šajnu čo si mám pozrieť a sama nechápem ako som zo slovenčiny zmaturovala na 1 keď o literatúre nemám najmenšiu šajnu...
neviem, ale tu » ais2.upjs.sk/ais/vysledkyZob...
ja ešte stále nič, ale napr. moja bývalá spolužiačka už včera cca o tretej mala, takže ktovie
37.
a @11maja112 díks