Stačí v priemere/odhadom - raz za týžden/denne/raz mesačne/raz za Uhorský rok/atď.
(Pozn: nezáleží na tom, či vy alebo ktokoľvek v domácnosti)
1. Umývanie riadu (Btw, máte umývačku riadu? Je to podľa vás zbytočné alebo dobrá vec?)
2. Vysávanie (resp. zmývanie/zametanie)
3. Pranie (po vypratí a vysušení aj žehlíte, alebo len "to potrebné"? Či vôbec?)
4. Čistenie WC a kúpelne (skôr ma zaujíma to wc)
5. Zmývate balkón? Alebo aspoň ho pozametáte?
6. Čistenie sporáku, linky, a pod.
7. Pranie posteľného prádla
Pre petantnejších:
8. Čistenie vnútra chladničky
9. Umývanie okien
10. Pranie záclon/umytie žalúzií (wtf., ale to ona robí často)
1. kazdy druhy den cez tyzden zapinam umyvacku a cez vikend niekedy aj 2x za den ked su navstevy a je viac riadu
2. kazdy vikend.
3. kazdy vikend (pripadne obcas aj cez tyzden ak je potrebne) a nezehlila som nikdy a mam novu lasku menom susicka pradla
4. kazdy viken
5. nemame
6. podla potreby, ved po kazdom vareni, peceni, robeni vecere,..
7. raz za mesiac ? neviem. podla pocitu
8-10 sme len cca 3 tyzdne zabyvani v novom takze neviem, doteraz som take neriesila ale asi vacsinou podla potreby..
@2 ak tomu riadu.. este ved ked si zaspinim pri vareni nieco, co nemozem dat do umyvacky alebo nemam tam uz miesto, tak umyjem hned nenechavam spinave riady cez noc v drese.. (vynimocne obcas daky pohar, tanier, ktory dam potom do umyvacky rano)
1.tak riad podla potreby ked sa najem,varim,cize aj niekolkokrat do dna (umyvacku nemam zatial)
2.tak raz za 4/5dni
3. pranie podla potreby niekedy raz do tyzdna niekedy aj 3x,zehlim len to co treba hlavne kosele
4.kupelnu cez vikend vzdy poriadne komplet vsetko co sa len v nej da a wc tak raz za 3dni ked sa mi chce a nemam co robit tak to proste vycistim ked idem okolo
5. balkon umyvam hlavne v lete a jari ked vidim ze je treba
6. sporak linku kazdy den ked varim nieco si robim jest
7.postelne pradlo tak raz za 2tyzdne, niekedy obliecky z vankusa aj castejsie
8.vnutro chladnicky aspon raz do mesiaca
9.okna tak 3krat do roka neviem ci je to malo ci vela ale celkom rada to robim
10. zaclony tak kazde 3 mesiace ? ani neviem
1. riad kazdy den
2. vysavanie tak 2x tyzden
3. pranie tak 2-3x tyzden (a nezehlime vobec, len sem tam priatelove veci, moje vobec)
4. wc tak 3x tyzden
5. balkon tak raz za pol roka pozametame lebo tam vobec nechodime
6. sporak tak raz za tyzden, linku vzdy ked riad
7. pradlo 1-2x za dva tyzdne
okna sme umyvali snad raz co tu rok a pol byvame, zaluzie/zaclony nemame, vnutro chladnicky 3x za rok a pol co si pamatam. ale teda toto vsetko si delime spolocne s priatelom, niekto robi to, niekto nieco ine.
Co zaspinim to umyjem (akoze casto nie hned, ale aspon vecer ked idem spat), vysavam raz za tyznen, momentalne pasivne-agresivne nevysavam lebo mam pocit, ze spolubyvka uz dlho nevysavala tak nech vysaje ona periem si kazdy/kazdy druhy tyzden s tym, ze toho zaspinim fakt malo a periem len sebe, po suseni v susicke musim zehlit fakt malokedy, mozno kosele a lanove veci, wc obcas, spolieham sa vacsinou, ze to urobi niekto iny, varic ked je zamrdany, linku tiez tak.
Akoze, intrak, hej? Az budem mat vlastne byvanie, bude to viac, ale sme na bunke styria a ked na to jebu ostatni tak aj ja. Stratila som silu nemat to na salame.
Akože, ja bývam ešte s rodičmi, ale:
1. 5-6 krát do dňa
2. Každý deň
3. Svoje veci nežehlim, tak raz za mesiac
4. Raz za týždeň
5. Raz za 2-3 mesiace
6. Niekoľko krát do dňa
7. Raz za dva mesiace
8. Raz za dva mesiace
9. Raz za dva mesiace
10. Cca 4 krát do roka
doma (byvam s rodicmi , surodencami a starkou)
1 nemame umyvacku riadu, je nas vela takze sa umyva vjednomkuse
2 tak kazde 2-3 dni
3 hmm, akokedy, ale raz do tyzdna vzdy, to suvisi ale s tym, ze je nas vela
a perieme a potom to vesiame na balkon/do pivnice, nemame susicku a nezehlime (okrem kosiel a takych formalnych veci)
4 kazdy tyzden
5 zametame ked je bordel, ale toto nie je pravidelne
6 fuurt, po kazdom pouziti
7 asi tiez kazde 2-3 tyzdne
8 raz za dva tyzdne
9 velmi vynimocne, tak raz za 3-4 mesiace? alebo pri prilezitostiach
10 hm, tak raz za mesiac povedala by som
na intraku (kde som sama)
1 vzdy ked zaspinim, tak si to hned po tom umyjem
2 kazdy den, aj dvakrat, ale tu sa nenormalne prasi
3 tak raz za dva tyzdne a spodne pradlo kazdy den
4 po kazdom sprchovani sa snazim to dat doporiadku, a tak viac asi raz za dva tyzdne
5 nemame
6 po kazdom pouziti
7 tak po 3 tyzdnoch
8 asi raz za mesiac
9 toto sa este nestalo od septembra
10 nemame zaclony
1. Umývanie riadu - umývačka frčí každý deň
2. Vysávanie- robot vysáva denne, my to mimo toho robíme raz za týždeň
3. Pranie- každý druhý deň, nežehlím sušička to vyhodí pomerne rovné
4. Čistenie WC a kúpelne- každý druhý deň
5. Zmývate balkón? Mame len terasu, neriešim ju.
6. Čistenie sporáku, linky, a pod- po každom použití
7. Pranie posteľného prádla- vymieňam ho 2x za týždeň
8. Čistenie vnútra chladničky - raz za týždeň, smrdí mi.
9. Umývanie okien- 4x do roka
10. Pranie záclon/umytie žalúzií- 4x do roka
1. Umývanie riadu - v tom som dôsledná, ak si navarím, okamžite riad aj umyjem, ak jem, po dojedení okamžite umyjem, nenechávam špinavý riad v dreze , na priváte máme umývačku, ale nepoužívame ju, lebo toľko riadu nemáme, u priateľa tiež máme - používame ju a zapíname cca každý druhý deň, keď sme tam obaja, podľa mňa šetrí to veľa času a úplne si to užívam, že ak je niečo špinavé, len to tam šupnem - v budúcnosti bez umývačky určite nie - akurát nejaké drahé panvice tam nedávame
2. Vysávanie - asi aj menej často ako raz za mesiac aj u priateľa aj na priváte
3. Pranie - môj priateľ perie snáď zo všetkých ľudí na svete najčastejšie - takmer každý deň pretože nemá dostatok oblečenia , ja osobne neperiem nikdy, ale ak by som prala, asi raz za týždeň, za dva.. sušíme v sušičke, nežehlíme skoro nič - ja som na to lenivá a nosím aj dokrčené - iba ak si to fakt žiada a nutne potrebujem, on si občas ožehlí košteľu keď ju potrebuje
4. Čistenie WC a kúpelne - u priateľa WC raz za týždeň, kúpelňu 1-2x za mesiac, na priváte vôbec neviem - moc hygienické to tam asi nie je , možno raz za mesiac
6. Čistenie sporáku, linky - u priateľa máme tú indukčnú dosku - takže hneď po varení ju handrou prejdem - zaberie mi to tak minútu , je to oveľa jednoduchšie než umývať klasický sporák - ten máme na priváte a umyjem len ak mi kvaplo, a linku tiež ak varím, krájam a viem, že som narobila špinu, tak po sebe poumývam
7. Pranie posteľného prádla - ja na priváte trávim málo času cca 4 dni + cez prázdniny, skúškové som doma a priznám sa k humusáctvu - vymieňam si iba raz za semester tj raz za pol roka .. ale môj priateľ je v tom dôsledný a mení postelné prádlo 2x za mesiac, niekedy možno aj častejšie
8. Čistenie vnútra chladničky - ja osobne iba keď vylejem a vidím viditelnú špinu, priateľ preventívne asi raz za rok
9. Umývanie okien - neumývame
a asi 3x do roka umyjem aj zem - môj priateľ je na toto vybavený a má na to prístoj, takže je to v pohode, mopom by sa mi nechcelo - na priváte neumývam
1. aj viackrát za deň, umývacku nemáme
2. muž každý týždeň vysáva a ja občas- keď treba umyjem podlahy (najčastejšie v kúpeľni, to aj párkrát za týždeň zametám)
3. periem cca 4x do týždňa, možno aj viac a žehlím len veci, ktoré vyzerajú pokrčene a vreckovky, kuchynské utierky plus jeho tričká
4. kúpeľňu sa snažím tak priebežne, čiže keď vidím prach na umyvadle, tak ho utriem, vy zrkadlo, pozmetám atď. a asi každý týždeň/dva poumývam vaňu a vsetko, wc tiež tak podobne
5. na zasklenom balkóne máme koberec z umelej trávy, čize nie
6. sporák a linku umývam, keď je zašpinená, ciže niekoľkokrát do týždňa,
7.posteľné mením cca každé dva týždne
8. vnútro chladničky možno asi za dva mesiace
9. na jar, v lete, pred Vianocami
10. mám len jeden pár záclon, cca raz za tri mesiace
Hahaha, no ja umývam, keď už ďalej neznesiem pohľad na bordel. Občas niečo v pohári alebo pod. vypestujeme pleseň. Dnes sme boli pre martinus hrnček, tak som sa pýtal frajerky, že čo tam prvé necháme pokaziť. Ale inak vysávanie, pranie, hajzel a kúpeľňa sa umýva často. Keď ujde nejaký had a hľadáme ho, tak odsúvame nábytok a umyje sa komplet všetko. Ale inak zo 4 izieb využívame stále 2, takže ostatné 2 sa len prach poutiera a povysáva. Na balkóne som nebol už dlho, je tam zima. Chladničku sme čistili nedávno, lebo nám tam vybuchla fľaša zo skla, doslova buchla. Sporák umyjem, keď je zajebaný, keď ho neodjebem ničím, nevidím dôvod. Raz za čas ma chytí nálada na upratovanie a to niekedy aj o 3 ráno, takže vtedy idem jak namydlený blesk.
1, kazdy den, niekedy aj viac x, umyvacku nemame
2, cca kazdy druhy/treti den
3, 2x-1x do tyzdna, zehlit nezehlim, iba ked je nejaka udalost
4, kupelnu asi 1-2x do tyzdna, resp.ked je spinava, tak priebezne, aj zem...zachod raz do tyzdna asi
5, mame pavlac a tam zametame malo..asi tak raz za stvrt roka
6, sporak.fuuu,tu som velmi neporiadna. som raz neumyla sporak aj rok,ale ptm ked som ho umyla,tak to bolo BRUTAL..takze teraz uz sa budem snazit aspon raz za stvrt roka
linku tak priebezne,ked je spinava..cize niekolko x tyzdenne
7, raz za 2-3 tyzdenne...ale ked som chora,tak vtedy napriklad,alebo aj ked sa zaspini nejak, v takych pripadoch aj skor
8, asi raz za stvrt roka
9, okna sme tu este neumyli cize toto bude uz treti rok co tu byvame hanba mi,ja viem..ale tuto jar uz ich urcite umyjem!!!
10, zaclony som tu este tiez neprala..ani mi to nenapadlo zatial,aj ked doma to robievame..asi to spravim na jar tiez s tymi oknami
Raz za tyzden robim vsetko okrem riadu ten priebezne. Inak kupelna, wc, pranie, vysavanie, vsetko 1x tyzdenne, si zoberem vacsinou v piatok home office a cely byt upracem nech je na vikend krasny zvysok tyzdna nehrozi, rano odidem o 8 a vratim sa vecer o 20-21 a neni sanca ze pojdem vysavat
inak neviem, postelne tak raz za 2 tyzdne asi, riad umyvam po pouziti, periem podla potreby-mam kategorie pradla(pracovne, pracovne na spinaveaprasneprace, tmave a biele), tak co mi dochadza ciste to operiem. a nezehlim!
Bývam sama a:
1. Neumývam úplne každý deň, kvôli jednému tanieriku sa to neoplatí, umývačku nemám.
2. Raz za 2 týždne, nemám zvieratá ani nič kvôli čomu by som musela nejak extra často.
3. Keď sa nazberá možno raz za 2 týždne, väčšinou nežehlím keď suším tak pekne narovnám a ono je to fajn
4. tak dôkladnejšie tiež tak raz za 2 týždne, samozrejme že spláchnuť umývadlo s vodou alebo spraviť šuch šuch vo vrecku, podľa potreby
5. Balkón nemám
6. Sporák a pracovnú dosku tak raz za 3 dní
7. Posteľné tak možno raz za 3 mesiace, som humusák
8. Úplne že raz za pol roka
9. 2x do roka, v jari keď je už teplo a v jeseni keď je ešte teplo
10. Keď umývam okná, periem aj záclony a závesy, žalúzie nemám ale keď som bývala s našimi tak keď sa umývalo okno tak aj žalúzie.
Neberte si zo mňa príklad, na poriadok si nepotrpím
1. Umývanie riadu - po každom jedle a som v klude
2. Vysávanie (resp. zmývanie/zametanie) - raz za 2. týždeň, ten medzi týždeň upratuje spolubývajúca
3. Pranie - raz týždenne, nežehlím, vytrasiem a na sušiaku sa to vysuší rovno
4. Čistenie WC a kúpelne (skôr ma zaujíma to wc) - každý druhý týždeň (1. spolubývajúca)
5. Zmývate balkón? Alebo aspoň ho pozametáte? - nemám
6. Čistenie sporáku, linky, a pod. - keď je špinavý/á
7. Pranie posteľného prádla - raz za 3 týždne v prieme
Pre pedantnejších:
8. Čistenie vnútra chladničky - keď je zasraté
9. Umývanie okien - keď sú špinavé
10. Pranie záclon/umytie žalúzií (wtf., ale to ona robí často) - keď sú špinavé
1. Riad umývame denne, takmer po každom jedle, snažíme sa nemať nič v dreze, ale zas keď to je len vyslovene pár kusov tak si to tam počká dovtedy dokým neumývame znovu Umývačku by som hneď brala, lebo umývanie riadu nenávidím, ale nemáme na to v kuchyni miesto už :/
2. Riadne vysávam a hneď potom aj umývam podlahu raz týždenne. Máme aj bezdrôtový vysávač a tým prejdem byt podla potreby, väčšinou každý druhý deň a kuchyňu ním prejdem aj kludne viac krát za deň ak treba.
3. Osobné veci si periem vačšinou iba každý druhý týždeň, uteráky/postelné prádlo periem hneď po vymenení každý týždeň. Máme kvalitnú sučičku, nežehlíme
4. Kúpeľňu raz za týždeň umyjem celú a vrámci toho umyjem a osprchujem aj celé wécko (máme tak spravenú kúpeľňu s odtokom). Wécko keď je nejak viac znečistené umyjem podľa potreby, väčšinou tak raz medzi týždenným upratovaním.
5. Balkónik na ktorý nechodíme (len odkladáme veci zametám podla potreby, tak možno raz za mesiac a presklennú terasu sa nedá moc používať takže to tiež umyjem len sem tam a keď ma napadne tam skôr hlavne povysávam.
6. Sporák mám našťastie len platňu, takže umyjem vždy po varení. Pracovnú plochu zmyjem po každom použití, tak málo stačí k tomu aby bola vždy kuchyňa čistá
7. Posteľné prádlo meníme každý týždeň.
8. Vnútro chladničky vždy keď vidím niečo znečistené. Keď mám výnimočne prázdnejšiu chladničku tak ju vždy prejdem, to sa može stať tak každý druhý mesiac A dva krát do roka kompletne vypnem chladničku, vyumývam octom a nechám vyschnúť, to aj s mrazákom vždy robíme.
9. Okná tak za tri mesiace.
10. Záclony a žalúzie nemám, zatemňovacie závesy periem vtedy keď sa aj umývajú okná.
Ale vraj ja som trošku nuts Ale ja v tom nič také nevidím
Mne sa nechce pisat to, co tu uz cca 90% ludi napisalo, tak som sa prisla len pochvalit ze som tiez humusak co sa tyka postelneho pradla a nechapem dôvod menit kazdy tyzden alebo dva postelne pradlo v pripade ze sa v noci nepotim alebo niesom chora
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
23 komentov
(Pozn: nezáleží na tom, či vy alebo ktokoľvek v domácnosti)
1. Umývanie riadu (Btw, máte umývačku riadu? Je to podľa vás zbytočné alebo dobrá vec?)
2. Vysávanie (resp. zmývanie/zametanie)
3. Pranie (po vypratí a vysušení aj žehlíte, alebo len "to potrebné"? Či vôbec?)
4. Čistenie WC a kúpelne (skôr ma zaujíma to wc)
5. Zmývate balkón? Alebo aspoň ho pozametáte?
6. Čistenie sporáku, linky, a pod.
7. Pranie posteľného prádla
Pre petantnejších:
8. Čistenie vnútra chladničky
9. Umývanie okien
10. Pranie záclon/umytie žalúzií (wtf., ale to ona robí často)
Ak som niečo zabudol a robievate to, sem s tým.
2. kazdy vikend.
3. kazdy vikend (pripadne obcas aj cez tyzden ak je potrebne) a nezehlila som nikdy a mam novu lasku menom susicka pradla
4. kazdy viken
5. nemame
6. podla potreby, ved po kazdom vareni, peceni, robeni vecere,..
7. raz za mesiac ? neviem. podla pocitu
8-10 sme len cca 3 tyzdne zabyvani v novom takze neviem, doteraz som take neriesila ale asi vacsinou podla potreby..
2.tak raz za 4/5dni
3. pranie podla potreby niekedy raz do tyzdna niekedy aj 3x,zehlim len to co treba hlavne kosele
4.kupelnu cez vikend vzdy poriadne komplet vsetko co sa len v nej da a wc tak raz za 3dni ked sa mi chce a nemam co robit tak to proste vycistim ked idem okolo
5. balkon umyvam hlavne v lete a jari ked vidim ze je treba
6. sporak linku kazdy den ked varim nieco si robim jest
7.postelne pradlo tak raz za 2tyzdne, niekedy obliecky z vankusa aj castejsie
8.vnutro chladnicky aspon raz do mesiaca
9.okna tak 3krat do roka neviem ci je to malo ci vela ale celkom rada to robim
10. zaclony tak kazde 3 mesiace ? ani neviem
2. vysavanie tak 2x tyzden
3. pranie tak 2-3x tyzden (a nezehlime vobec, len sem tam priatelove veci, moje vobec)
4. wc tak 3x tyzden
5. balkon tak raz za pol roka pozametame lebo tam vobec nechodime
6. sporak tak raz za tyzden, linku vzdy ked riad
7. pradlo 1-2x za dva tyzdne
okna sme umyvali snad raz co tu rok a pol byvame, zaluzie/zaclony nemame, vnutro chladnicky 3x za rok a pol co si pamatam. ale teda toto vsetko si delime spolocne s priatelom, niekto robi to, niekto nieco ine.
Akoze, intrak, hej? Az budem mat vlastne byvanie, bude to viac, ale sme na bunke styria a ked na to jebu ostatni tak aj ja. Stratila som silu nemat to na salame.
1. 5-6 krát do dňa
2. Každý deň
3. Svoje veci nežehlim, tak raz za mesiac
4. Raz za týždeň
5. Raz za 2-3 mesiace
6. Niekoľko krát do dňa
7. Raz za dva mesiace
8. Raz za dva mesiace
9. Raz za dva mesiace
10. Cca 4 krát do roka
1 nemame umyvacku riadu, je nas vela takze sa umyva vjednomkuse
2 tak kazde 2-3 dni
3 hmm, akokedy, ale raz do tyzdna vzdy, to suvisi ale s tym, ze je nas vela
a perieme a potom to vesiame na balkon/do pivnice, nemame susicku a nezehlime (okrem kosiel a takych formalnych veci)
4 kazdy tyzden
5 zametame ked je bordel, ale toto nie je pravidelne
6 fuurt, po kazdom pouziti
7 asi tiez kazde 2-3 tyzdne
8 raz za dva tyzdne
9 velmi vynimocne, tak raz za 3-4 mesiace? alebo pri prilezitostiach
10 hm, tak raz za mesiac povedala by som
na intraku (kde som sama)
1 vzdy ked zaspinim, tak si to hned po tom umyjem
2 kazdy den, aj dvakrat, ale tu sa nenormalne prasi
3 tak raz za dva tyzdne a spodne pradlo kazdy den
4 po kazdom sprchovani sa snazim to dat doporiadku, a tak viac asi raz za dva tyzdne
5 nemame
6 po kazdom pouziti
7 tak po 3 tyzdnoch
8 asi raz za mesiac
9 toto sa este nestalo od septembra
10 nemame zaclony
2. Vysávanie- robot vysáva denne, my to mimo toho robíme raz za týždeň
3. Pranie- každý druhý deň, nežehlím sušička to vyhodí pomerne rovné
4. Čistenie WC a kúpelne- každý druhý deň
5. Zmývate balkón? Mame len terasu, neriešim ju.
6. Čistenie sporáku, linky, a pod- po každom použití
7. Pranie posteľného prádla- vymieňam ho 2x za týždeň
8. Čistenie vnútra chladničky - raz za týždeň, smrdí mi.
9. Umývanie okien- 4x do roka
10. Pranie záclon/umytie žalúzií- 4x do roka
2. Vysávanie raz za týždeň cca, ak treba, tak aj častejšie
3. Perieme tak trikrát týždenne Malá práčka, dám tam dve mikiny nič viac
4. Raz/dvakrát týždenne, závisí
5. Balkón nemáme
6. Sporák vždy, keď treba... keď sa po varení zašpiní. Čiže asi tak trikrát týždenne linku -vždy, keď umývam riad, tak pretriem aj tú
7. Posteľné raz za týždeň. Niekedy častejšie, ale týždeň je max
2. Vysávanie - asi aj menej často ako raz za mesiac aj u priateľa aj na priváte
3. Pranie - môj priateľ perie snáď zo všetkých ľudí na svete najčastejšie - takmer každý deň pretože nemá dostatok oblečenia , ja osobne neperiem nikdy, ale ak by som prala, asi raz za týždeň, za dva.. sušíme v sušičke, nežehlíme skoro nič - ja som na to lenivá a nosím aj dokrčené - iba ak si to fakt žiada a nutne potrebujem, on si občas ožehlí košteľu keď ju potrebuje
4. Čistenie WC a kúpelne - u priateľa WC raz za týždeň, kúpelňu 1-2x za mesiac, na priváte vôbec neviem - moc hygienické to tam asi nie je , možno raz za mesiac
6. Čistenie sporáku, linky - u priateľa máme tú indukčnú dosku - takže hneď po varení ju handrou prejdem - zaberie mi to tak minútu , je to oveľa jednoduchšie než umývať klasický sporák - ten máme na priváte a umyjem len ak mi kvaplo, a linku tiež ak varím, krájam a viem, že som narobila špinu, tak po sebe poumývam
7. Pranie posteľného prádla - ja na priváte trávim málo času cca 4 dni + cez prázdniny, skúškové som doma a priznám sa k humusáctvu - vymieňam si iba raz za semester tj raz za pol roka .. ale môj priateľ je v tom dôsledný a mení postelné prádlo 2x za mesiac, niekedy možno aj častejšie
8. Čistenie vnútra chladničky - ja osobne iba keď vylejem a vidím viditelnú špinu, priateľ preventívne asi raz za rok
9. Umývanie okien - neumývame
a asi 3x do roka umyjem aj zem - môj priateľ je na toto vybavený a má na to prístoj, takže je to v pohode, mopom by sa mi nechcelo - na priváte neumývam
2. muž každý týždeň vysáva a ja občas- keď treba umyjem podlahy (najčastejšie v kúpeľni, to aj párkrát za týždeň zametám)
3. periem cca 4x do týždňa, možno aj viac a žehlím len veci, ktoré vyzerajú pokrčene a vreckovky, kuchynské utierky plus jeho tričká
4. kúpeľňu sa snažím tak priebežne, čiže keď vidím prach na umyvadle, tak ho utriem, vy zrkadlo, pozmetám atď. a asi každý týždeň/dva poumývam vaňu a vsetko, wc tiež tak podobne
5. na zasklenom balkóne máme koberec z umelej trávy, čize nie
6. sporák a linku umývam, keď je zašpinená, ciže niekoľkokrát do týždňa,
7.posteľné mením cca každé dva týždne
8. vnútro chladničky možno asi za dva mesiace
9. na jar, v lete, pred Vianocami
10. mám len jeden pár záclon, cca raz za tri mesiace
ale inak, to máte ľudia len dve tričká a tri páry ponožiek, že právate niekoľkokrát do týždňa?
2, cca kazdy druhy/treti den
3, 2x-1x do tyzdna, zehlit nezehlim, iba ked je nejaka udalost
4, kupelnu asi 1-2x do tyzdna, resp.ked je spinava, tak priebezne, aj zem...zachod raz do tyzdna asi
5, mame pavlac a tam zametame malo..asi tak raz za stvrt roka
6, sporak.fuuu,tu som velmi neporiadna. som raz neumyla sporak aj rok,ale ptm ked som ho umyla,tak to bolo BRUTAL..takze teraz uz sa budem snazit aspon raz za stvrt roka
linku tak priebezne,ked je spinava..cize niekolko x tyzdenne
7, raz za 2-3 tyzdenne...ale ked som chora,tak vtedy napriklad,alebo aj ked sa zaspini nejak, v takych pripadoch aj skor
8, asi raz za stvrt roka
9, okna sme tu este neumyli cize toto bude uz treti rok co tu byvame hanba mi,ja viem..ale tuto jar uz ich urcite umyjem!!!
10, zaclony som tu este tiez neprala..ani mi to nenapadlo zatial,aj ked doma to robievame..asi to spravim na jar tiez s tymi oknami
inak neviem, postelne tak raz za 2 tyzdne asi, riad umyvam po pouziti, periem podla potreby-mam kategorie pradla(pracovne, pracovne na spinaveaprasneprace, tmave a biele), tak co mi dochadza ciste to operiem. a nezehlim!
1. Neumývam úplne každý deň, kvôli jednému tanieriku sa to neoplatí, umývačku nemám.
2. Raz za 2 týždne, nemám zvieratá ani nič kvôli čomu by som musela nejak extra často.
3. Keď sa nazberá možno raz za 2 týždne, väčšinou nežehlím keď suším tak pekne narovnám a ono je to fajn
4. tak dôkladnejšie tiež tak raz za 2 týždne, samozrejme že spláchnuť umývadlo s vodou alebo spraviť šuch šuch vo vrecku, podľa potreby
5. Balkón nemám
6. Sporák a pracovnú dosku tak raz za 3 dní
7. Posteľné tak možno raz za 3 mesiace, som humusák
8. Úplne že raz za pol roka
9. 2x do roka, v jari keď je už teplo a v jeseni keď je ešte teplo
10. Keď umývam okná, periem aj záclony a závesy, žalúzie nemám ale keď som bývala s našimi tak keď sa umývalo okno tak aj žalúzie.
Neberte si zo mňa príklad, na poriadok si nepotrpím
2. Vysávanie (resp. zmývanie/zametanie) - raz za 2. týždeň, ten medzi týždeň upratuje spolubývajúca
3. Pranie - raz týždenne, nežehlím, vytrasiem a na sušiaku sa to vysuší rovno
4. Čistenie WC a kúpelne (skôr ma zaujíma to wc) - každý druhý týždeň (1. spolubývajúca)
5. Zmývate balkón? Alebo aspoň ho pozametáte? - nemám
6. Čistenie sporáku, linky, a pod. - keď je špinavý/á
7. Pranie posteľného prádla - raz za 3 týždne v prieme
Pre pedantnejších:
8. Čistenie vnútra chladničky - keď je zasraté
9. Umývanie okien - keď sú špinavé
10. Pranie záclon/umytie žalúzií (wtf., ale to ona robí často) - keď sú špinavé
2. Riadne vysávam a hneď potom aj umývam podlahu raz týždenne. Máme aj bezdrôtový vysávač a tým prejdem byt podla potreby, väčšinou každý druhý deň a kuchyňu ním prejdem aj kludne viac krát za deň ak treba.
3. Osobné veci si periem vačšinou iba každý druhý týždeň, uteráky/postelné prádlo periem hneď po vymenení každý týždeň. Máme kvalitnú sučičku, nežehlíme
4. Kúpeľňu raz za týždeň umyjem celú a vrámci toho umyjem a osprchujem aj celé wécko (máme tak spravenú kúpeľňu s odtokom). Wécko keď je nejak viac znečistené umyjem podľa potreby, väčšinou tak raz medzi týždenným upratovaním.
5. Balkónik na ktorý nechodíme (len odkladáme veci zametám podla potreby, tak možno raz za mesiac a presklennú terasu sa nedá moc používať takže to tiež umyjem len sem tam a keď ma napadne tam skôr hlavne povysávam.
6. Sporák mám našťastie len platňu, takže umyjem vždy po varení. Pracovnú plochu zmyjem po každom použití, tak málo stačí k tomu aby bola vždy kuchyňa čistá
7. Posteľné prádlo meníme každý týždeň.
8. Vnútro chladničky vždy keď vidím niečo znečistené. Keď mám výnimočne prázdnejšiu chladničku tak ju vždy prejdem, to sa može stať tak každý druhý mesiac A dva krát do roka kompletne vypnem chladničku, vyumývam octom a nechám vyschnúť, to aj s mrazákom vždy robíme.
9. Okná tak za tri mesiace.
10. Záclony a žalúzie nemám, zatemňovacie závesy periem vtedy keď sa aj umývajú okná.
Ale vraj ja som trošku nuts Ale ja v tom nič také nevidím