@mojdedo zahlasuj som zvedavá na štatistiku, keďže Mensa zoskupuje (snaží sa) len 2 % najinteligentnejších ľudí, a na Birdzi sú najinteligentnejší všetci
Kritériá sú postavené a percentile a pravidelne sa updateujú, že? Čo pozerám nejaké čísla na ich stránke, zmestila by som sa tam so svojím 4-ročným testom (a myslím, že by som aktuálne dopadla lepšie v tom, čo som mala vtedy slabé), ale netankuje ma to proste, prakticky som aj tak blb
ale inak si myslim, ze by som sa tam nedostal. mam tendenciu katastrofalne dojebavat iq testy. a tym myslim fakt katastrofalne - zatial sa mi vzdy stalo, ze ked som si ten test spatne pozeral, tak ma nielen, ze spravna odpoved napadla prakticky okamzite, ale vacsinou som ani nevedel prist na myslienkovy postup, ktorym som pocas vyplnania dosiel k nespravnej odpovedi. neviem preco, co uz, papierovo ostanem debilom.
Nahodou som bola u nich na teste ked som chcela zistit ci som fakt hlupa alebo ee a nejakym sposobom mi akoze vyslo cislo ktore neviemkde vzali a prisla mi pozvanka ale nikdy v zivote ani za svet by som tam nesla lebo @7 a lebo keby ja medzi tou bandou intelektualov otvorim usta asi by ma velmi rychlo poslali na preskusanie
a este sa velmi rada bavim pozeranim si fotiek z ich stretnuti na ich stranke, fakt to stoji za to
@17@james98
tak možno je pravda v tom, že pre vačšinu "hrbu (oblúka) z tej Gaussovej krivky je kus zbytočné sa nejak furt a moc testovat, ale - tak napr. v klinickej psychologii, /čiastočne aj neurologii sú velmi doležité, a zaujímavé práve tie (oba) konce gaussianovského "kopca - spodné rozsahy iq kvôli roznym pacošom, /krimošom,
a ešte viac tie horné - však koho (najma z neurologie, a pod.) by nezaujímalo, na aký najvačší ..""výkon sa dá našlapat ten mozog ? akej ..najvyššej kapacity a výkonov je schpný dosiahnut ?
(a hej, vôbec nejak exaktne a relevantne to merat to je dost obtiažne, -ale moc lepších metód zatial není..
@lyterka Keď som si kedysi robil iq test, pred pár rokmi, vyšlo mi to čosi okolo 142 - ale v podstate ani neviem čo to znamená a je mi to ukradnuté. Ďalšie zbytočné číslo - ako by sme boli v koncentráku, sme závislí na číslach. Okrem toho, iq test je kultúrnou záležitosťou - ak je niekto napr. separovaný v ghete, nikdy nedosiahne výsledky ako človek žijúci v mainstreamovej spoločnosti. Menza je len nato - aby sa človek mohol pochváliť, že jej členom.
Keďže ide o 2% ľudí v rámci celej populácie, (vezmeme v úvahu štáty ako India, afr. štáty, wherever, tj. nemerané/nemerateľné výsledky) tak zase až také prekvapujúce by to nebolo, keby hoci aj polovica Birdzu mala nadpriemerné iq...
Čo sa týka mňa, neviem, keď som robila iq test v cca. 14 rokoch, vyšlo mi nadpriemerné, teraz? Netuším. Je to len test logiky. Nemá to v podstate nič s "použiteľnou" inteligenciou.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
30 komentov
ale inak si myslim, ze by som sa tam nedostal. mam tendenciu katastrofalne dojebavat iq testy. a tym myslim fakt katastrofalne - zatial sa mi vzdy stalo, ze ked som si ten test spatne pozeral, tak ma nielen, ze spravna odpoved napadla prakticky okamzite, ale vacsinou som ani nevedel prist na myslienkovy postup, ktorym som pocas vyplnania dosiel k nespravnej odpovedi. neviem preco, co uz, papierovo ostanem debilom.
mojdedo z recesie /& aj oprávnene "ano",
.. - a, nj, a jak som si mohla mysliet.. ( ... )
to je ..agresívnejšie jak bolševník, abo jak 1000 /abo milion negromoslimov..
(a nemyslím ovšem feklusa :letim:
a este sa velmi rada bavim pozeranim si fotiek z ich stretnuti na ich stranke, fakt to stoji za to
tak možno je pravda v tom, že pre vačšinu "hrbu (oblúka) z tej Gaussovej krivky je kus zbytočné sa nejak furt a moc testovat, ale - tak napr. v klinickej psychologii, /čiastočne aj neurologii sú velmi doležité, a zaujímavé práve tie (oba) konce gaussianovského "kopca - spodné rozsahy iq kvôli roznym pacošom, /krimošom,
a ešte viac tie horné - však koho (najma z neurologie, a pod.) by nezaujímalo, na aký najvačší ..""výkon sa dá našlapat ten mozog ? akej ..najvyššej kapacity a výkonov je schpný dosiahnut ?
(a hej, vôbec nejak exaktne a relevantne to merat to je dost obtiažne, -ale moc lepších metód zatial není..
- v prvom rade never iq testom z internetu a už vôbec nie takým, ktoré vyhodnocuje niekto iný ako psychológ/psychiater
- test je zameraný na inteligenciu, nie na vedomosti. Aj človek z gheta môže dosiahnuť vynikajúce výsledky
- číslo je len orientačné, nie je to exaktné meranie
- Mensa je klub, klub inteligentných a do ich klubu sa môže dostať každý, stačí vyplniť test a dosiahnuť určitú hranicu
Čo sa týka mňa, neviem, keď som robila iq test v cca. 14 rokoch, vyšlo mi nadpriemerné, teraz? Netuším. Je to len test logiky. Nemá to v podstate nič s "použiteľnou" inteligenciou.
hehehe