Úprimnú sústrasť pozostalým obetiam havarovaného slovenského autobusu v Chorvátsku
Ako ste si všimli, BIRDZ má dnes čierne logo, chce si tak uctiť obete tragickej havárie slovenského autobusu slovenských dovolenkárov, ktorí šli na dovolenku. Predbežne je 14 mŕtvych a asi 30 ťažko či ľahšie zranených ľudí.
Je to detail ale strasne mi to vzdy kole oci... uprimna sustrast sa nepraje (ved to znie ako keby sme im to zelali), uprimnu sustrast mozme akurat tak vyslovit. Aj ked chapem ze to bolo myslene v dobrom, nemohol som si odpustit.
.. to je smutne... taketo veci keby sa najradšej nestali... bolo to strašne tragické ked som to videl z spravach.. ako zdeformovany autobus... dnešnej dobre nie je bezpečné už ničím isť... ani autom, lietadlom, loďou, vlakom, autobusom... ničím...
Ľudia zomierajú po tisíckach, v bolestiach, ... no zasa predstava, žeby som tam mal niekoho mne blízkeho aj keď ich bolo "len" 14sť ... fakt mi je toho čo sa stalo ľúto ...
@5 sice tiez nemusim tie kecy okolo toho ako deti v afrike hladuju a niekto vyhadzuje nedojedene jedlo, ale toto je nieco co sa ta dotyka respektive mohlo dotykat... ale co uz niekomu pojem empatia proste nic nehovori a takych ludi mi je uprimne luto. Tiez sa ma ta havaria nastastie nijako osobne nedotyka ale vyjadrit urpimnu sustrast, nechovat sa ako arogantny debil a trocha sa vcitit do koze ludi ktorych sa to tyka priamo je na mieste kedze nabuduce moze byt na ich mieste hocikto iny a predstav si ze zajtra nabura autobus s nejakym tvojim znamym a niekto k tomu povie ze ho nepoznal a je mu to u riti
@12 co mas akoze proti mne? ved sa ani nepozname...ja nemavam stale arogantne prispevky a narazky ako ty...a toto nie je tema na riesenie takychto veci
@12 je to jeho nazor, jeho ucast na tomto webe je v pohode, nikto nenuti, aby vsetci suhlasili so vsetkym, aby kazdy sa zucastnoval vsetkeho. Ak @holyknight nechce vyjadrit uprimnu sustrast, lebo to povazuje za zbytocne, je to jeho vec a jeho nazor. Nikto mu to nemoze brat. Mozeme s nim nesuhlasit, ale dufam, ze tato diskusia nepojde smerom hadania sa o holyknightovi, tato diskusia bola myslena inak. A urcite nie je uctive ju pouzit na vzajomne urazky a hadky.
Ak @holyknight s tym nesuhlasi, vyjadril, ze uprimnu sustrast povazuje za zbytocne. Je to jeho nazor. My to akceptujeme. Ak tu 100-200 ludi vyjadri uprimnu sustrast, a 10-20 ludi povie, ze je to zbytocne, lebo tam nikoho v autobuse nemali, tak tato diskusia mala svoj zmysel. Ak sa tu budu ludia hadat, ci niekto je hlupy a ci ma vypadnut, tak si myslim ze to bude ovela horsie - a to si obete a pozostali naozaj nezaslusia , nejake hadky o blbostiach...
Suhlasim s holyknightom. Kazdy den zomrie na cestach xy slovakov a nikto okolo toho halo nerobi, tak preco robit halo teraz? Uprimnu sustrast nikomu vyslovovat nebudem, pretoze by som sa pretvaroval (uprimne mi je jedno co sa stalo, pretoze sa ma to nijak netyka..).
A vobec osobne mi pride velmi smiesne ked niekto cudzi koho sa nestastie netyka vyslovuje tomu druhemu uprimnu sustrast.
Princíp ... zahynuli by ti pri tej nehode mama, otec, ... ťažká pohoda, že? ... Ja by som ti ale aj v tej chvíli držal palce, aby si sa z toho dostal žil normálny život ...
PS: nie som žiadny romantik, citlivý chlapček, ale tak toto mi nedá ...
@17 je to tragedia co sa stala ...nevravim ze mas vyjadrovat tu uprimnu sustrast ved tu ani nemusia byt mozno blizky zosnulych ale tak s tym ciernym logom a TOMASOM suhlasim
ja si myslim ze ty si smiesny a ten tvoj koment maximalne trapny...keby tam bol niekto z tvojich znamich by si sa tak nevyjadril ...podla mna si len egoisticky blb sorry ale musel som ti to napisat lebo to tak citim
@19 Smiesna je pretvarka vsetkych co sa tu hraju na dobrakov. Aj tak vam je uplne jedno co sa stalo a niekde v kutiku duse sa tesite, ze medzi obetami neboli prave vasi pribuzni. A nehovorte ze nie! Tak potom kto je tu egoista???
Nevravim, ze to nie je tragedia, ale doteraz uz umrelo velmi vela slovakov a nerobilo sa z toho halo, tak na co teraz? Ostatni co zahynuli niekde inde si nesasluzia vyjadrit uprimnu sustrast? Co si sa doteraz aj s ostatnymi cynikmi na cele nebyl do prs ako ti je luto co sa im stalo?
@20 nemyslel som ze si az taky somar ...ps vobbec sa netesim z toho ze som tam nebol...samozrejme ze by som nechcel byt ale isto sa z toho netesim...a nevyjadrujem tu uprimnu sustrast kedze ta by sa mala predovsetkym priamo pozostalym..ale je mi luto co sa stalo...a tiez mi spatne z tvojich reakcii doslova neludskych...
Myslim ze by sme tento flame mohli aj hned zastavit...
Na jednej strane ma tommyhot pravdu na strane druhej nie o kazdej nehode sa pise a metaforicky prejst okolo ludi ktorych sa to tyka ako by sa nic nestalo aj ked viem co sa stalo je podla mna este horsie ako vyjadrit uprimnu sustrast a trochu spolupatricnosti. Predsa len keby sa to stane mne aj ked by tie slova boli od neznameho a vela neznamenali je to gesto ktore aj ked len minimalne ale trocha ulavi.
A ano je pravda ze som rad ze som tam nikoho nepoznal, ale to na veci nic nemeni. Nehovoriac o tom ze mne hned napadla znama co isla nedavno do chorvatska nastastie mam pocit ze tento autobus sa jej netyka (ale isty si budem az ked mi napise).
@20 Opäť si dokázal, že s holyknightom kopete tú istú "intelektuálnu" ligu. Len Ty máš sexuálny objekt a preto stále nepíšeš, ako veľmi Ti súloženie chýba.
K téme: I keď sme pre nich neznámi ľudia, môžeme sa im pokúsiť spraviť tieto dni aj takýmto spôsobom o trošku krajšími. Všetci dýchame ten istý vzduch a kráčame po tej istej planéte. Ak pomôžeš druhému, nepriamo tým pomôžeš i sebe, ale to takí dvaja trubirohovia nikdy nepochopia...
Nezastavam sa nikoho, ale myslim, ze nieco na tom je co @Tommyhot napisal.
Ide o to, ze denne zomrie vela ludi, dokonca aj vo vasom meste a tam nikto nevyjadruje uprimnu sustrast. Ako urcite je nam urcite vsetkym luto, co sa stalo a keby sa to dalo zvratit, tak urcite by to kazdy jeden uroil , ale neda sa.
Uprimna sustrast je len prazdna slovna hracka a pozostali teraz riesia urcite ine veci ako to, ci im niketo prejavi uprimnu sustrast alebo nie.
Takych ludi ako ty, co hned zacnu vytahovat intelekt a podobne sracky len preto, ze s nimi niekto nesuhlasi je cela kopa to ma vobec neprekvapuje a ak si ma chcel urazit tak ta sklamem, nepodarilo sa ti.
Povedz mi jeden rozumny argument preco by som mal s nimi sucitit? Najem sa z toho? Budem z toho krajsi/bohatsi? Budem mat vyssi intelekt? To ze ty s nimi sucitis neznamena, ze nie si taky isty debil ako ten co s nimi nesuciti. Mas az prilis cierno-biely pohlad na svet a hodnoty ktore uznavas ty, nemusia byt spravne pre ostatnych. Tak si nechaj kecy pre niekoho koho to bude aspon trochu zaujimat
Btw myslis si, ze tych ludi trapi, ze nejaki sasovia co nemaju cely den co na robote s nimi sucitia? Pozostalych im to nevrati a den im to krajsi urcite nespravi, tak tu prosim ta nerob zo seba pokrytca.
preto sa nemozno na niekoho hnevat, ked s nimi nesuciti...bud to clovek tak citi alebo nie...to nie je vecou rozhodovania, ze sa rozhodnem, ze s nimi budem sucitit...
mrzí ma to...tak ako ma mrzia všetky tragédie na svete, ktoré už patria k životu, a najviac na svete mi je ľúto, čo sa stalo niekoľko tisícom tuleňom v Kanade pred rokmi a život Andreja Syčeva...to je tak asi všetko, čo by som chcela
Síce je to smutné, ale tragédie sa stávajú denne, takže keby mám súcitiť s každým jedným človekom, ktorý zomrie, tak by som sa asi nesmiala do konca života.
A to neznamená, že som neľudská alebo necitlivá...
Osobne keď mi zomrel veľmi blízky človek, tak som nenávidela kecy od tých všetkých ľudí, čo ma navonok ľutovali (pritom 3/4 z nich som predtým ani nevidela).
denne zomrie plno ludi vsade na svete a len na slovenskych cestach sa smrtelne zrani viac ako tych 14 (slovakov) za tyzden. preco musi byt prave dnes cierne logo? pretoze to bolo v spravach? preco nebolo, ked v madride zhoreli v lietadle nieco cez sto ludi? a ked niekde v riti v indii pri zemetraseni skape 200 tisic ludi co je aspon 50krat viac nez 11. septembra.. nechapem z vas, to by mohlo byt cierne asi furt pri takomto pristupe. ten koho rodina to bola, tak ok scitime, ked tu je aktivny a da nam vediet ale inac nemam dovod
Suhlas s tommyhotom a holyknighotm... Lezu mi na nervy pokrytecky humanisti co hned vyjadruju uprimnu sustrast nevediac komu... denne umru desiatky ludi a ze to bolo ten den o 14 viac z toho robi specialny den? Ked sa zrubalo to vojenske lietadlo tak nic take nebolo, takze to vase pokrytectvo si mozete nechat. Keby sa na tom media nekrmili jak prasce tak nikto nevie nic, to roztahuju jak sopel po rukave...
@34 tie nehody sa netykali nijako SR pokial viem, kdezto tento autobus sa SR tykal a je rozdiel uctit si pamiatku 14 slovakov co zahynuli pri autobusovej nehode a ked zomrelo cez 100 ludi v madride povacsinou spanielskej narodnosti. Myslis ze v tedy sa na to Spanieli vykaslali ze ved kdesi na druhom konci sveta umriara viac ludi? Nie, tiez sa tomu venovali "vladne spicky", fora, media....
A keby si si precita ten zaciatocny prispevok poriadne zistil by si toto "Mehmed, 24 ročný Birdzák z Košíc, mal v autobuse známu a napísal smutný blog"
@37 spanieli asi nie su ludia preto sa nas to netyka..
O tomto cely cas hovorim. Je jedno kto umrie ale ked uz chceme sucitit, tak bud s kazdym, alebo s nikym (resp len s ludmi ktorych pozname)! Mi to pripada ako ficovizmus, kde sa meria vzdy inym metrom, v zavislosti od potreby.
@32 ked mi zomrela prababka, tak sa mi stalo presne toto iste. Zastup pokrytcov, ktorych som nikdy v zivote nevidel (a predpokladam ze dost z nich prababku ani nepoznalo, proste klasicky dedinsky pohreb) a vyjadrovali mne a mojej rodine sustrast. Tolko pretvarky pokope som este nevidel.
@36 Takze ked kdekolvek skape 20 000 ludi tak to sa nas netyka, lebo som ich nemohol poznat? Alebo je to uplne jedno lebo mali spanielsku, americku, indicku alebo inu narodnost? Logika jak svina teda... Cisto-ciste pokrytectvo...
@38 Co cakas od ludi? Kazdy sa teraz len pretvaruje a to nie len pred ostatnymi ale aj pred sebou. Je len malo ludi co sa vie uprimne priznat jaka je v skutocnosti svina. Lebo vsetci ludia su svine, niektori mensie, niektori vacsie...
@37 nauc sa poriadne citat napisal som ze sa to nijako netykalo SR teda Slovenskej republiky co je pravda kedze ziadny Slovak am nezahynul kdezto v tom autobuse ano. Myslis ze Spanieli vyjadrili uprimnu sustrast rodinam pozostalych? Alebo ked padlo lietadlo so 42 vojakmi? Nie. Tak isto SR navyjadrilo sustrast rodinam v Spanielsku. SR sa stara o nehody co sa priamo tykaju jej obcanov a tak isto to robi kazdy iny stat.
@38 a to som kde povedal ze Spanili nie su ludia? Prestane si domyslat kktiny a citajte to co je napisene, lebo potom z toho vznikaju reakcie ako 38
@42 tu nejde o primitivnost ty si to precital, pochopil cosi uplne ine a vydedukoval koninu.... poviem to inak ked uz sa tu vsetci ohanate ako vam umrela babka atd ked zomrelo 42 vojakov 19.1. neskutocne mi liezli na nervy komentare ako aj tak to boli vojaci, vlastne sa nic nestalo, tak im treba (tieto boli najlepsie) a podobne sracky co ludia pisali jedno posrane "uprimnu sustrast" aj ked je to akokolvek bezducha fraza aspon ukazala ze niektori ludia maju v sebe aspon trocha ludskosti. Ale kludne sa hrajte na hrdinov bez citov ktori nepotrebuju nic povedat len tak dalej ale vyprosis si aby mne niekto pvoedal ze som pokrytec a primitiv len za to ze je blb bez kuska empatie.
Takze tesime sa, ze na birdzy bude cierne logo uz navzdy, a este viac sa tesime ako pokrytci na cele s chavezom budu vyjadrovat uprimnu sustrast vsetkym slovakom, ktori od dnesneho dna umru. Ved sa nas to tyka, ci nie? Ci oni si to uz nezasluzia pokym to nebude zmedializovane?
Tu vobec nejde o empatiu. Tu ide o to, ze z jedneho umrtia sa robi halo, a zdruheho nie akoby to nebolo jedno a to iste!
@43 Si sa iba zaradil medzi ludi co sa potrebuju pred ostatnymi pretvarovat ako im zalezi na druhych, ako sa ich vsetko dotyka a pod. sracky. Klamat seba a ostatnych je lahsie nez priznat pravdu a odhalit tvar?
@44 ked sa o nejakom dozviem tak to tam napisem ale neviem o vsetkom ca sa stane lebo to je nemozne a o to tu ide. Ked neviem ze jozko z hornej dolnej mal nehodu tak budem asi ticho za to ked vidim na titulke clanok o nehode tak sa vyjadrim. To je to co som pisal uz vyssie len kazdy sa na to vysral a reagoval na to co sa mu hodilo (nepripomina ti to ten tvoj oblubeny ficovizmus?)
@46 majlos ked chces ukazat svoju pravu tvar (tzn som bezcitny kkt) kludne najblizsie ked sa bude takto nieco tykat teba napisem ti to iste co teraz pises ty a som zvedavy co mi na to povies
ako už tomáš naznačil táto téma tu nie je na to aby ste sa hádali, je tu pre tých ktorí chcú vyjadriť sústrasť pozostalým obetí, nikto tu nikoho do ničoho nenúti. Tak prosím najdite v sebe trocha slusnosti a ak sa chcete hádať, ignorujte tuto temu a hadajte sa cez tsky.
@47 Staci si pozriet televizne noviny (hlavne tie na jojke), tam mas nehod po kokot, ale zvlastne, ze doteraz tu od vas humanistov neboli ziadne diskusie a nebolo tu ani ziadne cierne logo..
Tak sa tu prosim ta neohanaj tvrdeniami typu: "za to ked vidim na titulke clanok o nehode tak sa vyjadrim", pretoze si len pekne protirecis
@45 pisat si mozme co chceme, kde chceme a kedy chceme.. Do toho ta hovno. Nie vsetci mame potrebu hrat sa na dobrodincov (pokrytcov).
@52 takymito argumentami si mozes ist vytriet akurat tak rit. Ked nechces pisat vecne, tak radsej nepis nic. Posobi to dost detinsky
@51 "Prečo došlaka si myslíte že keď vy ste nejakí, musia byť takí istí všetci?!"
No vidis konecne to niekto napisal. Preco si potom ostatni myslia, ze sme debili, len za to ze nas nezaujimaju druhi ludia? V ktorej mudrej knihe je to napisane, ze to tak ma byt? Ako som spomenul - cierno-biely pohlad na svet..
@53 keby si si všimol ten arogantný spôsob akým to tu vyjadrujete, tak by si sa nečudoval. Vieš, niekedy je lepšie držať jazyk za zubami a keď ťa to netrápi, nevyjadrovať sa zbytočne...
mne je ten aUTOBUS SICE LUTO ale uprimnu sustrast nevyjadrujem, nie prto že s ma to netýka ale asi by som sa necitila dostatocne uprimne....celkovo vyjadrovanie uprimnej sustrasti nemam rada....
ale k veci, tým že ťa to nezaujima a nadalej tuto temu navstevujes a hadas sa tu o uplne nedôležitých hovadinach, sa k tebe hodi oznacenie "debil" , ked si nedokažes uvedomiť prečo ta tak niekto asi nazval
@55 pravidla ani podmienky pisania komentov som neporusil, takze nevidim ani najmensi dovod preco by som tu nemal nic pisat. Ja sa tu nehadam, len mi pride strasne smiesne ked sa ludia hraju na humanistov a chrlia zo seba veci ako im je nieco UPRIMNE luto atd. A o tom som prisiel diskutovat.
Takze chod si radsej robit svoju pracu (mazat sproste a duplicitne diskusie) a mne daj pokoj!
@54 arogantny sposob? Co je arogantne? Ze mam svoj zivot a nestaram sa o druhych a je mi jedno ake maju problemy? Mi to tu pripada ako na dedine, kde sa kazdy sere kazdemu do zivota. Neviem kto z nas je vacsi debil?!
Asi ti nedoslo co je diskusne forum. Ak nevies zniest, ze ma niekto iny nazor nez ty, tak asi este nie si zrela na diskutovanie. A za frazy ako mam drzat jazyk za zubami, svoju nevyzretost nezakryjes.
@57 Nikto sa tu nikomu nesral do života, ľudia tu chceli tak maximálne vyjadriť sústrasť a opakujem slová z môjho prvého príspevku: Za to že sa ty nestaráš o druhých a o ich problémy, nemusia byť takí aj ostatní a predstav si že tá úprimnosť naozaj môže byť úprimná.
Do mojej zrelosti sa ty nestaraj (keď už ťa problémy iných netrápia), mám totiž pocit že toto fórum bolo primárne určené na niečo iné než na diskutovanie o tom, či je alebo nie je vhodné vyjadrovať úprimnú sústrasť.
Už to tu padlo stokrát, opýtam sa znova: Načo sa vyjadruješ k niečomu čo ťa netrápi? (pripomína mi to také tie odveci príspevky v niektorých fórach ako "Neviem, nepoznám." a podobne )
Tommyhot a jemu podobní "ľudia" pracujú na báze zvieracích inštinktov. Preto sa nedivme, že niektoré humánne (human=človek) veci sú im cudzie. V zvierecej ríši tiež len zriedkavo pozorujeme prejavy empatie (aj to len u vyšších stavovcoch)
aby pán dokonalý, ktorý respektuje nazory vsetkých pochopil lepsie co som už niekolko krát napisala
citacia z prveho prispevku: "Toto fórum vzniklo ako rozlúčkove, môžete do neho písať smútočné odkazy pozostalým, či obetiam do nebíčka, smutné verše. Nemôžeme zmeniť to smutné, čo sa stalo, môžeme však aspoň vzdať hold a úctu ľuďom, o ktorých sme prišli."
čiže nevzniklo preto aby sa tu diskutovalo o tom ci je vhodne alebo nie je vhodne vyjadrovat uprimnu sustrast pozostalým, nie na to aby sa tu o tom uživatelia hadali ale o tom aby ak chcu mohli vyjadrit uprimnu sustrast a pdobne
predstavte si že si toto cita niekto z pozostalých.....
ako vieme minimalne jeden birdzak tu taký je...ako sa asi musia cítiť?
@59 Hahaha, tak ty sa povazujes za nieco viac? Ty si len zviera s rodovym a druhovym menom Homo sapiens sapiens. Ludia si o sebe moc myslia, pritom su primitivnejsi nez mravce. Sam by si neveril ako moc pudovo konas ty. Sa tu hras na strasne vzdelaneho pritom hormony s tebou plieskaju jedna radost. Inak zvieracie instinkty su vyvinute len na jedno: prezitie. Takze co je proti nim, vacsinou ohrozuje tento ciel. Tak hraj sa na pseudohumanistu dalej....
k tejto teme len jedno---MLčať je zlato...ale niektori ludia si proste musia vybit energiu aj na diskusii,kde vobec nemuseli byt.ved vas to netrapi,tak naco ste sem prišli ,,vrtať" do ludi,ktorym tom luto je.
nehovorim,ze budem vyplakavat cely tyzden..ale je to tak.vy ste toto forum nezalozili,takze ho nemusite ani nicit vasou alergiou na niektorych birdz-ludi
a kolko ich umrie inde ??? a nikto nič a ked havaroval Slovensky Antonov Birdz nebol čierny a bolo tam viac ludi.....denne zomrie množstvo ludi ano aj tu na Slovensku a nikto nič .... uprimnu sustrasť to ano ale načo to až tak zveličovať .... aj tak pochybujem, že pozostali chcu aby sa to všemožne obracalo v mediach .... @Holyknight vpodstate suhlas ....pan boh zavaruj aby bola vojno lebo vy slzami zatopite svet....
ked som to vcera pocula v spravach striaslo ma a mraz mi po chrbte presiel.Deje sa vela nestasti ae tak toto...pozostalym uprimnu sustrast a vela vela sily ist dalej..
v tom autobuse bola moja rodina... prezivali sme muky, ked sme cakali na letisku a cakali, kedy sa otvoria dvere. Nevedeli sme, kto prezil a kto nie, ak by nasa rodina z dveri nevysla, dovtipili by sme sa, ze su mrtvi... Tie hodiny cakania boli priserne, slzy sa prelievali u nas doma potokmi... Uprimnu sustrast vsetkym, ktori prezivali nieco podobne...
A dostane kazdy umierajuci clovek taketo forum? Nie ze by som bol jeden z tych kto tu na to chcu pindat, ako je mi to luto, ale deje sa tak hodne moc veci a ludia pred nimi zavieraju oci, a akonahle media nieco smutne naserviruju, zrazu to tragedia je..
@64 praveze ty si začal tym svojim uplne odveci prispevkom, že nebudeš dávať žiadnu sústrasť...bolo jednoznačne, že sa do teba dakto pusti...a keď si nechcel vyjadrovať žiadnu sústrasť thak mi povedz načo si tu písal...lebo táto téma nebola založená na to aby si tu sústrasť nedával ale aby si ju dával...mal si si vytvoriť vlastnú tému...
nič také sa nemuselo stať, keby sa po slovensku premávali kvalitné autobusy... lebo trepať sa na prestriekanej karose s novou prednou a zadnou maskou do chorvátska je šialenosť... Ale problém je aj v servisoch čo sú na slovensku... oni akože niečo opravia, vlastne doslova požužvajú nech to drží a vyúčtujú ťažké prachy... len akosi zabudnú upozorniť na to, že s takou opravou by sa na dlhé trasy jazdiť nemalo... a na jazdených gumách duplom nie...
Rozkosna isla do choratska v piatok a ked som kukal spravy na TA3 ostal som zeleny normalne hned som zistoval ci je v poriadku a o hodinu nato mi prisla SMS, ze je v poriadku uf, ale mi odlahlo Lubim ju!
Je to strasne....Tak ako kazdy zbytocne zmareny zivot...
Vsetkym hrdinom: Nikdy Vam neprajem zazit nieco, aby ste museli menit svoje arogantne postoje. Mozno je dobre, ze zijete vo svojom svete prerasteneho teenagerstva. Aspon mozte toatalne otupet a machrovat postojom "aj tak to mam na haku". Ako sa da neplakat nad kazdym jednym zivotom?
@83 : jednoducho, sme premnožení, takže čím viac ľudí vykape, tým dlhšie mám šancu žiť
a odkiaľ vieš, že nikto blízky sa mi nezabil? odkiaľ vieš, že to neurobil 4m odomňa? odkiaľ vieš, že mi blízke osoby nezomierali pod rukami? ty najhumánnejší človek, ty dospelák najväčší. uvažujte konečne racionálne ľudia!
@83 Keby som mal vyronit slzu nad kazdym jednym mrtvym o ktorom sa dopocujem tak som dehydrovany do 2 hodin. Keby som sa mal zakazdym zamyslat nad kazdym premarnenym zivotom, tak na nic ine nemyslim. Riesim iba to co ma dopad na mna a moj zivot. Ked sa budem zaoberat kazdou picovinou ktoru okolo mna zapocujem, tak budem mat zo zivota velke hovno. A dalsia vec, sme len iba inteligentna zver, nic viac, nic menej...
celu ta tragedia sa povisila na nejaku grotesku. Ak by ty s "uprimnou sustrastou" naozaj mali uctu k obetiam, tak by nezakladyl fora blogy, reportaze v TV ako keby to bola nejaka medialna pikoska.
Pozostali musia byt nadseny ze o ich nestasti a strate blizkych ludi zapalene diskutuje cele Slovensko...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
89 komentov
Uprimnu sustrast pribuznym obeti havarie
Pershing363 - Lukas S.
terza povedat posledne zbohom?
ake to musi byt tazke...laska ktora doteraz niekomu patrila uz nema majitela...
uprimnu sustrast
som za pre vynechanie zabavnych blogov a videoblogov
@8 naozaj nie je za co
Ak @holyknight s tym nesuhlasi, vyjadril, ze uprimnu sustrast povazuje za zbytocne. Je to jeho nazor. My to akceptujeme. Ak tu 100-200 ludi vyjadri uprimnu sustrast, a 10-20 ludi povie, ze je to zbytocne, lebo tam nikoho v autobuse nemali, tak tato diskusia mala svoj zmysel. Ak sa tu budu ludia hadat, ci niekto je hlupy a ci ma vypadnut, tak si myslim ze to bude ovela horsie - a to si obete a pozostali naozaj nezaslusia , nejake hadky o blbostiach...
A vobec osobne mi pride velmi smiesne ked niekto cudzi koho sa nestastie netyka vyslovuje tomu druhemu uprimnu sustrast.
PS: nie som žiadny romantik, citlivý chlapček, ale tak toto mi nedá ...
ja si myslim ze ty si smiesny a ten tvoj koment maximalne trapny...keby tam bol niekto z tvojich znamich by si sa tak nevyjadril ...podla mna si len egoisticky blb sorry ale musel som ti to napisat lebo to tak citim
Nevravim, ze to nie je tragedia, ale doteraz uz umrelo velmi vela slovakov a nerobilo sa z toho halo, tak na co teraz? Ostatni co zahynuli niekde inde si nesasluzia vyjadrit uprimnu sustrast? Co si sa doteraz aj s ostatnymi cynikmi na cele nebyl do prs ako ti je luto co sa im stalo?
Na jednej strane ma tommyhot pravdu na strane druhej nie o kazdej nehode sa pise a metaforicky prejst okolo ludi ktorych sa to tyka ako by sa nic nestalo aj ked viem co sa stalo je podla mna este horsie ako vyjadrit uprimnu sustrast a trochu spolupatricnosti. Predsa len keby sa to stane mne aj ked by tie slova boli od neznameho a vela neznamenali je to gesto ktore aj ked len minimalne ale trocha ulavi.
A ano je pravda ze som rad ze som tam nikoho nepoznal, ale to na veci nic nemeni. Nehovoriac o tom ze mne hned napadla znama co isla nedavno do chorvatska nastastie mam pocit ze tento autobus sa jej netyka (ale isty si budem az ked mi napise).
K téme: I keď sme pre nich neznámi ľudia, môžeme sa im pokúsiť spraviť tieto dni aj takýmto spôsobom o trošku krajšími. Všetci dýchame ten istý vzduch a kráčame po tej istej planéte. Ak pomôžeš druhému, nepriamo tým pomôžeš i sebe, ale to takí dvaja trubirohovia nikdy nepochopia...
Ide o to, ze denne zomrie vela ludi, dokonca aj vo vasom meste a tam nikto nevyjadruje uprimnu sustrast. Ako urcite je nam urcite vsetkym luto, co sa stalo a keby sa to dalo zvratit, tak urcite by to kazdy jeden uroil , ale neda sa.
Uprimna sustrast je len prazdna slovna hracka a pozostali teraz riesia urcite ine veci ako to, ci im niketo prejavi uprimnu sustrast alebo nie.
Maly joke na odlahcenie:
Prajem uprimnu sustrast....napobne
Povedz mi jeden rozumny argument preco by som mal s nimi sucitit? Najem sa z toho? Budem z toho krajsi/bohatsi? Budem mat vyssi intelekt? To ze ty s nimi sucitis neznamena, ze nie si taky isty debil ako ten co s nimi nesuciti. Mas az prilis cierno-biely pohlad na svet a hodnoty ktore uznavas ty, nemusia byt spravne pre ostatnych. Tak si nechaj kecy pre niekoho koho to bude aspon trochu zaujimat
Btw myslis si, ze tych ludi trapi, ze nejaki sasovia co nemaju cely den co na robote s nimi sucitia? Pozostalych im to nevrati a den im to krajsi urcite nespravi, tak tu prosim ta nerob zo seba pokrytca.
a uprimnu sustrast vsetkym pozostalym..............
A to neznamená, že som neľudská alebo necitlivá...
Osobne keď mi zomrel veľmi blízky človek, tak som nenávidela kecy od tých všetkých ľudí, čo ma navonok ľutovali (pritom 3/4 z nich som predtým ani nevidela).
A keby si si precita ten zaciatocny prispevok poriadne zistil by si toto "Mehmed, 24 ročný Birdzák z Košíc, mal v autobuse známu a napísal smutný blog"
O tomto cely cas hovorim. Je jedno kto umrie ale ked uz chceme sucitit, tak bud s kazdym, alebo s nikym (resp len s ludmi ktorych pozname)! Mi to pripada ako ficovizmus, kde sa meria vzdy inym metrom, v zavislosti od potreby.
@32 ked mi zomrela prababka, tak sa mi stalo presne toto iste. Zastup pokrytcov, ktorych som nikdy v zivote nevidel (a predpokladam ze dost z nich prababku ani nepoznalo, proste klasicky dedinsky pohreb) a vyjadrovali mne a mojej rodine sustrast. Tolko pretvarky pokope som este nevidel.
@38 a to som kde povedal ze Spanili nie su ludia? Prestane si domyslat kktiny a citajte to co je napisene, lebo potom z toho vznikaju reakcie ako 38
Tu vobec nejde o empatiu. Tu ide o to, ze z jedneho umrtia sa robi halo, a zdruheho nie akoby to nebolo jedno a to iste!
Tak sa tu prosim ta neohanaj tvrdeniami typu: "za to ked vidim na titulke clanok o nehode tak sa vyjadrim", pretoze si len pekne protirecis
@45 pisat si mozme co chceme, kde chceme a kedy chceme.. Do toho ta hovno. Nie vsetci mame potrebu hrat sa na dobrodincov (pokrytcov).
Naozaj neveríte tomu že môže existovať niekto komu je ľúto každý ľudský život a od koho každé "úprimnú sústrasť" je naozaj úprimné?
Fakt, keď už máte pocit že vás to nemusí trápiť lebo sa vás to netýka, aspoň tu nemusíte vyvolávať hádky...
@51 "Prečo došlaka si myslíte že keď vy ste nejakí, musia byť takí istí všetci?!"
No vidis konecne to niekto napisal. Preco si potom ostatni myslia, ze sme debili, len za to ze nas nezaujimaju druhi ludia? V ktorej mudrej knihe je to napisane, ze to tak ma byt? Ako som spomenul - cierno-biely pohlad na svet..
ked mna niečo nezaujima nevyjadrujem sa k tomu
mne je ten aUTOBUS SICE LUTO ale uprimnu sustrast nevyjadrujem, nie prto že s ma to netýka ale asi by som sa necitila dostatocne uprimne....celkovo vyjadrovanie uprimnej sustrasti nemam rada....
ale k veci, tým že ťa to nezaujima a nadalej tuto temu navstevujes a hadas sa tu o uplne nedôležitých hovadinach, sa k tebe hodi oznacenie "debil" , ked si nedokažes uvedomiť prečo ta tak niekto asi nazval
Takze chod si radsej robit svoju pracu (mazat sproste a duplicitne diskusie) a mne daj pokoj!
@54 arogantny sposob? Co je arogantne? Ze mam svoj zivot a nestaram sa o druhych a je mi jedno ake maju problemy? Mi to tu pripada ako na dedine, kde sa kazdy sere kazdemu do zivota. Neviem kto z nas je vacsi debil?!
Asi ti nedoslo co je diskusne forum. Ak nevies zniest, ze ma niekto iny nazor nez ty, tak asi este nie si zrela na diskutovanie. A za frazy ako mam drzat jazyk za zubami, svoju nevyzretost nezakryjes.
Do mojej zrelosti sa ty nestaraj (keď už ťa problémy iných netrápia), mám totiž pocit že toto fórum bolo primárne určené na niečo iné než na diskutovanie o tom, či je alebo nie je vhodné vyjadrovať úprimnú sústrasť.
Už to tu padlo stokrát, opýtam sa znova: Načo sa vyjadruješ k niečomu čo ťa netrápi? (pripomína mi to také tie odveci príspevky v niektorých fórach ako "Neviem, nepoznám." a podobne )
citacia z prveho prispevku: "Toto fórum vzniklo ako rozlúčkove, môžete do neho písať smútočné odkazy pozostalým, či obetiam do nebíčka, smutné verše. Nemôžeme zmeniť to smutné, čo sa stalo, môžeme však aspoň vzdať hold a úctu ľuďom, o ktorých sme prišli."
čiže nevzniklo preto aby sa tu diskutovalo o tom ci je vhodne alebo nie je vhodne vyjadrovat uprimnu sustrast pozostalým, nie na to aby sa tu o tom uživatelia hadali ale o tom aby ak chcu mohli vyjadrit uprimnu sustrast a pdobne
predstavte si že si toto cita niekto z pozostalých.....
ako vieme minimalne jeden birdzak tu taký je...ako sa asi musia cítiť?
Zamyslite sa nad sebou
a mne to luto je..RIP
Venovanie:
Aerosmith - I don't Want To Miss A Thing
v pakistane dnes zomrelo 16 ludi.. prebili nas. uprimnu sustrast im zelam, aj ked to boli udajne teroristi, zabiti teroristami z usa
toz..
ale uprimnu sustrast.
Úprimnú sústrasť...
uprimnu sustrast!
Je to strasne....Tak ako kazdy zbytocne zmareny zivot...
Vsetkym hrdinom: Nikdy Vam neprajem zazit nieco, aby ste museli menit svoje arogantne postoje. Mozno je dobre, ze zijete vo svojom svete prerasteneho teenagerstva. Aspon mozte toatalne otupet a machrovat postojom "aj tak to mam na haku". Ako sa da neplakat nad kazdym jednym zivotom?
Je mi to luto....
a odkiaľ vieš, že nikto blízky sa mi nezabil? odkiaľ vieš, že to neurobil 4m odomňa? odkiaľ vieš, že mi blízke osoby nezomierali pod rukami? ty najhumánnejší človek, ty dospelák najväčší. uvažujte konečne racionálne ľudia!
uprimnu sustrast aj odomna.......
Pozostali musia byt nadseny ze o ich nestasti a strate blizkych ludi zapalene diskutuje cele Slovensko...
holyknight, tvoje komenty a názory ma vždy dokážu udiviť a nebude to tým, že som zasadnutá...
a diskusiu ani nedočítam, lebo to nemalo byť o dohadovaní sa nad zbytočnosťou smútku.
aj mne je veľmi ľúto čo sa stalo a človek si pri takýchto udalostiach uvedomí, že nikdy dopredu nemôžeme vedieť, čo nás čaká...