pred 2 tyzdnami som mal ist na úrad prace lenze v ten den som ochorel a tak som na urad prace na mail napisal ze nebudem moct dojst z dovodu choroby. Lenze u doktora som so svojou chorobou nebol liecil som sa sam doma takze v podstate nemam ziadne potvrdenie od doktora, a po par dnoch som sa vyzdravel ale medzitym som uplne zabudol na to ze mam ist na urad prace a spomenul si na to az pred 3 dnami tak som napisal na urad prace ze tento tyzden uz pridem , a oni ze v pohode ale budu chciet ospravedlnenku od doktora, ale problem je ten ze ja tu ospravedlnenku nemam, a navyse kebyze aj pojdem za doktorom a ten by mi nejakym zazrakom musel dat ospravedlnenku od 3.12 az do 17.12 teda az dva tyzdne lenze to by nam musel potom vypisat neviem aku diagnozu ktora by ma ospravedlnovala az na 2 tyzdne, a navyse nebolo by to protizakonne kebyze tam mam od doktora diagnozu ktoru som v podstate ani nemal ?
Este dodam ze na urad prace som sa bol pred mesiacom zaregistrovat ako opätovný uchadzac o zamestnanie. Predtym som bol tiez zaregistrovany ale z dovodu nespoluprace (ze som im nenosil doklady o tom ze si hladam pracu ) ma vylucili.
No je to na prd,ked nemáš papier od doktora. Výhoda by bola,ak by si mal doktora nejakého kamaráta alebo príbuzného,žeby ti tú "ospravedlnenku" vypísal, to aj keby ti tam dal chorobu, ktorú si nemal, úrad to nemá ako zistiť. Lenže ak nemáš doktora,ktorý by bol ochotný to pre teba urobiť,a pôjdeš na úrad bez dokladu, tak ťa asi vylúčia z evidencie.
Ach človeče, v dnešnom svete musíš mať na všetko dôkazy. Hlavne, keď sa jedná o úrady a podobné veci.
A protizákonná diagnoza protizákonné je už aj to, že ti dá papier spätne, ked si za ním nebol, ked mu zaplatíš... kto rieši diagnozu?
omg, vsak chod za doktorom, povedz, ze si bol chory a potrebujes papier na urad, toto je uplne bezna vec, max si za to vypyta par eur, ale riesit to absolutne nebude
@henry25 no ale nerozumiem aky maš problem. všetko sa da. 3 dni dozadu ti vie vystaviť Pn. pokiaľ si bol naozaj chory, a nevedel si sa dostaviť k doktorovi (možno byvas na dedine, nemas auto, mas teploty, ležiš v posteli, v meste je urad prace vzdialeny možno 15 km, naklady na cestovny listok) dá sa všetko. myslím si, že keby si kontaktovateľke na urade prace zavolal v den, kedy vieš, že maš tam sa dostaviť, ale nemôžeš z dovodu choroby, ale ešte nemas PN papier vystavený, ona to isto vie administratívne zariadiť tak, že spätne donesieš papier od mudr PN, a následne po ukončení PN si vybavíš tie administratívne úkony, papierovačky, predvolania a podobné úradné vybavovačky, kedy budeš zdravý. normálna vec. garantujem ti, že za takychto podmienok sa ti nič nemôže stať.
nemyslim si, ze by musel pisat nejaku zavaznu chorobu, niekto aj s chripkou lezi dva tyzdne a urad to uz spatne preverovat nebude, lebo nema ako, vsak ako mozu realne zistit, ci sa 2 tyzdne spatne ozaj mal co ja viem zapal priedusiek alebo nie akoze uz ked ti nevadilo sa vysrat na to tam ist, tak podla mna zbytocne stresujes kvoli totalnej blbosti
@vreskot000 (no ale nerozumiem aky maš problem. všetko sa da. 3 dni dozadu ti vie vystaviť Pn. ) No problem je ale taky ze odvtedy uz je 14 dni a nie len 3 dni
ale co ty riesis PN, oni chcu nejake potvrdenie od lekara, nikde si nenapisal, ze od teba vyslovene ziadala na urade papier o PN, podla mna hocake potvrdenie s peciatkou a podpisom lekara bude OK
omg neviem co riesis. chod za tym doktorom a poziadaj ho o ten papier. Bez toho mas 100% šancu, že ťa vylúčia, takto máš ešte možnosť to nejak uhrať. Na urade aj tak nikto nebude nic zistovat lebo ich to nezaujima. Ich zaujima ci mas ten papier a nie diagnoza
nechcem byt zla ale ked uz nepracujes tak raz za mesiac ist na ten urad na 5 minut fakt nieje taky problem ... (chod za doktorom svojim povec mu co je vo veci a on ti vie dat peciatku aj spiatocne)
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
23 komentov
A protizákonná diagnoza protizákonné je už aj to, že ti dá papier spätne, ked si za ním nebol, ked mu zaplatíš... kto rieši diagnozu?
ale nezodpovedny si fakt obdivuhodne