Pred chvíľou som hral Armu 2 a tak ma napadlo ako to vojaci určujú, myslím niečo tohoto typu "neznáme vozidlo na 3 hodine, 200 metrov" napríklad. Ako to funguje?
hodiny urcuju smer akym by ukazovala mala rucicka hodinky pri danej hodine, 12 hodin je rovno pred tebou 6 rovno zatebou 3 hodiny vpravo od teba atd ...
bohaaa veď si predstav, že ty akože stojíš v strede toho kde sa spájajú malá a veľká ručička, nuž a akoby bol okolo teba pomyselný ciferník a podľa toho kde sa objekt nachádza tak akoby si tam nasmeroval malú ručičku a to povieš kde to je neviem ako to mám inak opísať, lebo to je tak primitívne, že prvý krát zažívam, že tomu niekto nerozumie
@blackrisq Som si istý , len ma to kus udivuje, pretože podľa mňa je to retardované pretože (napríklad) som otočený na sever, pozerám sa smerom na 12 hodinu (čiže pred seba) za mnou niekto je, čiže je na 6 hodine, a keď sa na neho pozriem už je na 12 hodine je to tak?
No hej, ale ak to povie druhému, ten sa musí pozrieť kam sa pozerá ten jeho "kamarát" (ktorý mu to oznámil) a až potom vie z ktorej strany ide nepriateľ...
@sebko čo ja viem, buď povie "on your 6" alebo podľa toho, aký je smer misie alebo čo... určite by som sa nebál toho, že ten chudák nevie, čo tým jeho kolega myslel... to môže akurát tak teba ako hráča pliesť a nie reálneho vojaka
prosot si predstav že si v strede hodiniek, 12 hdodín znamená rovno,6 vzadu;3 napravo, 9naľavo... predstavíš si to imaginárne a ak je niekto čo ja viem rovno do 45% uhla tak udáš že na jednej alebo druhej hodine
@blackrisq akože ma to nepletie, zapol som si také malé zelené hodinky, ktoré ti furt ukazujú ten smer len ma zaujímalo či to funguje tak primitívne...
@sebko podľa mňa je v tomto prípade veľký rozdiel medzi výrazmi "primitívne" a "jednoducho" a myslím si, že to funguje jednoducho
čo si majú hovoriť...
"hej, vidíš ten strom? nie ten dub, tú borovicu vľavo od neho... tam je jeden, nie presne, od tej borovice ešte kúsok vľavo... ešte kúsok, teraz mieriš príliš vpravo, čo si jebnutý? a teraz si mŕtvy... smola, no"
keď stojíš, tak na dvanástej hodine je rovno pred tebou, je jedno na ktorú svetovú stranu si otočený a koľko je hodín. Na šiestej hodine je rovno za tebou. Na tretej je rovno v pravo od teba. Na deviatej rovno v ľavo. Používajú to vojaci aby nemuseli ukazovať smer rukami (a pod.) ak sú napríklad tajný atď.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
35 komentov
12 je stale sever, 3 je vychod, 2 hodiny niejeteda presny severovychod ale blizsie k vychodu
vezmi hodinky (analogove) a poloz ich pred seba s tym ze 12 ukazuje priamo pred teba, 6 do teba a pochopis
-.- urco si dementny
Na 12tej hodine znamena pred tebou, na 6tej hodine za tebou, na druhej hodine pred tebou mierne doprava atd...
12 je pred tebou, 6 za tebou, 3 napravo a 9 naľavo podľa toho, kam ti smeruje nos bez ohľadu na svetové strany
lebo vojak potrebuje vedieť, z ktorej strany naňho útočí nepriateľ a má srdečne u prdele, či je to zo severu alebo z východu
prosot si predstav že si v strede hodiniek, 12 hdodín znamená rovno,6 vzadu;3 napravo, 9naľavo... predstavíš si to imaginárne a ak je niekto čo ja viem rovno do 45% uhla tak udáš že na jednej alebo druhej hodine
neviem čo je na tom nepochopiteľné
normalne ved, pockaju do tretej a to vozidlo bude 200m priamo pred nimi
čo si majú hovoriť...
"hej, vidíš ten strom? nie ten dub, tú borovicu vľavo od neho... tam je jeden, nie presne, od tej borovice ešte kúsok vľavo... ešte kúsok, teraz mieriš príliš vpravo, čo si jebnutý? a teraz si mŕtvy... smola, no"