Vraj je tá socha hrozná (ešte som ju nevidela a asi tam pôjdem skôr než to niekto fakt hodí do Dunaja), ale zas je preháňanie označovať to za fašizmus. Ale tiež je hanba nechať urobiť niečo (a ešte to aj kydnúť na hrad), čo vôbec nezodpovedá histórii. To musí byť úplný magor.
A popritom sú trápni aj s tými všetkými zakázanými znakmi....
Dvojkríž je náš symbol, hákový kríž je obyčajná švastika a hajlovanie je starorímsky pozdrav. Nevidím najmenší dôvod, aby také znaky boli vôbec zakázané.
@krutafunebracka je úplne jedno kde na Slovensku je tá socha, podstatné je to, že Svätopluk bol kniežaťom (alebo aj kráľom, ako nazančujú nejakí historici) Slovákov.
je tam napisane ze bol král slovákov ahahaha dobry vtip , fico a spol. urobili peknu propagandu *nagrcanie* este si nikto okrem komunistov neupravoval tak historiu podla seba ako fico a spol. posledne 4 roky fuj tábl
@puco90 on vobec nebol kral slovakov , nic ako slovaci vtedy neexistovalo , boli len slovania ... oni vobec si vtedy este ziadnu narodnost neuvedomovali , nikto si vtedy nepovedal : ja som slovak . uz si to uvedomte konecne
slovania nie su len slovaci ... su to rusi , bulhari , chorvati , rumuni , poliaci ...bolo to kniezactvo kde zili slovania a nie slovaci , preto je to cele ze je kral slovakov uplny nezmysel ...narodne uvedomenie slovakov nastalo o peknych par storoci neskor ... spolu s ostatnymi slovanmi a madarmi
Nie to len Sulíi-kokot si zabudol dať do svojho volebného programu odstránenie sochy Svätopluka. Nechápem na akú piču začínajú do toho jebať. Za prvé ju jebli tam len teraz a za druhé stála nemalé peniaze a za tretie nikomu neprekážala až do teraz a ešte v médiach ten trapoš povie: Veď mladí chceli len prejaviť svoj názor, tým sa nemusí polícia zapodievať. Pane bože ochvíľu si budú mladí robiť čo chcú a nikto im nič nepovie lne preto že oni sa chcú len realizovať. Len keby sa chceli realizovať tam kde je to potrebné a nie na takých píčovinach.
@krutafunebracka "V týchto pomeroch, a to už od 16. storočia, začínajú sa ukazovať i prvé známky národného uvedomenia slovenského. Toto slovenské národné uvedomenie vyviera z vlastných síl národa, ale vyvíja sa pod vplyvom vonkajších okolností, ktoré jeho vývin urýchľovali a pôsobili i na jeho smer. Slováci, ktorí na území svojej vlasti prežili mnoho storočí ako Slovania, začali si svoju slovenskosť uvedomovať a dávajú tomuto svojmu slovenskému národnému uvedomeniu výraz. Uvedomelí slovenskí vzdelanci začínajú zdôrazňovať predovšetkým význam rodnej reči ako najdôležitejšieho znaku národnej osobitnosti."
@pa3cek ta socha je cela odveci , na tom hrade je ako past na oko , vela ludi ktori sa vyznaju sa vyjadrili ze uplne zle spracovana , nevhodna nie len historicky ale aj umelecky , a po dalsie cela ta socha vznikla len ako propaganda jednej strany ... nech ju daju niekde ine ale na zamok nepatri
@sakul Tak x rokov sa hovorí, že K a M a zrazu niekto prdne, že koloman...vysvetlíš mi, že načo yb nám Koloman posielal nejaký dvojkríž ? nezdá sa ti logickejšie, že to boli K a M, ktorí k nám priniesli písmo, gramatiku at´d ???
@baggy Ja tú sochu neobhajujem, mne je úplne jedno čo by tam postavili. Tu ide o princíp, že treba robiť určité opatrenia pred určitými vecami a nie po nich. Chápeš čo tým myslím???? Proste vedelo sa že tam chcú dať sochu Svätopluka, no nikto nepovedal ani pol slova a dnes už keď tam stojí, tak teraz ju ideme búrať. To je typické pre Slovákov. Ja ju neobhajujem aj keď som SMER - ák, pretože tiež nechápem na akú onú tam jebli Svätopluka ako "symbol" ale už ak tam je tak len nech tam zostane. A ak ju odstránia, tak nech to urobia ale potom nech nehovoria o vyhadzovaní peňazí. Pretože to je vyhadzovanie peňazí ak niekto povolí aby sa niečo postavilo/vytvorilo za balík a potom aby sa to vyhodilo. To mohla rovno opozícia a koalícia vyhodiť balík peňazí do Dunaja a urobili by presne navlas to isté ako to, čo chcú urobiť teraz.
@puco90 . . . ja viem. Ale rad pouzivam na Madarov vyraz smradlavi Huni To ze su oba narody ine mi je jasne. Ale oba mali v davnych dobach vselico spolocne.
A Madari maju dost silne vlastenecke citenie, na skolach maju povinny predmet nieco ako "Vlastenecka nauka" , alebo ako to nazvat. Takato vychova k vlasti je dost sila. Preto ak ich clovek pomenuje vyrazom "smradlavi Huni" tak z toho moc nadseni niesu, hlavne rozne extremisticke skupiny, ktore Slovakov nemozu zniest.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
37 komentov
Dvojkríž je náš symbol, hákový kríž je obyčajná švastika a hajlovanie je starorímsky pozdrav. Nevidím najmenší dôvod, aby také znaky boli vôbec zakázané.
Myslím to úplne vážne
...ani sa na ňu poriadne nevyzbierali peniaze
...ani nie je dobre stvárnený
...ani nie je na správnom mieste
...ani ten dvojkríž tam nemá čo robiť
....a tak by sa dalo ešte pekne dlho pokračovať...
» sclabonia.sk/2010/07/diskrim...
ziadni sloveni.... zasa mudrosti dakoho kto sa nevie vysporiadat s minulostou...
A obe strany sú v tomto prípade extrém, ako za to stále bojujú.
Veď ja len tvrdím, že predkovia, ktorí žili na území dnešného Slovenska boli naši priamy predkovia=Starí Slováci.
A nikde nepopieram, že Svätopluk nebol knieža (kráľ ?) aj Moravákov.
@pa3cek ta socha je cela odveci , na tom hrade je ako past na oko , vela ludi ktori sa vyznaju sa vyjadrili ze uplne zle spracovana , nevhodna nie len historicky ale aj umelecky , a po dalsie cela ta socha vznikla len ako propaganda jednej strany ... nech ju daju niekde ine ale na zamok nepatri
...Cyril a Metod nie je nikde na suvekom vyobrazení s dvojkrizom... nikde...
No Maďari neboli Húni.
Maďari nie sú nacionalisticky založení, ale iredentisticky a šovinisticky.
Problém Maďarov je ten, že v školách učia BLUDY.
Ja ich ľutujem...veria rozprávke, že založili Uhorsko a majú tu právo vládnuť.
inak tá socha je taká...netradičná...to, že je taká hranatá, dobre, dajme tomu...ale ten kôň má tak smiešne malú hlavu mňa najviac toto ,,irituje,,
ale inak celkom sa tam podľa mňa hodí...aspoň ten hrad vyzerá menej ,,sucho,,. Lebo je to tam fakt pusté...