Ehm no ak spravne pocitam zmluva vyprsala uz velmi davno a stale nic. Takze Guantanamo ostane a Kuba s tym aj tak nic nespravi (nech to beru ako odskodnenie za to, ze Fidel znarodil majetok americkych firiem...). Kazdopadne je mi to fuk, aspon je kam strkat terorstov, vypocuvat ich bez obav ze zdrhnu.
Je mi z toho zle. Veď Castro je diktátor! Za to, aká politická diktatúra tam je, by Američania mali Castra zavrieť do vezenia a vziať si Kubu späť. Veď porušovanie základných ľudských práv je ten najväčší zločin, aký mohol spáchať. Kvôli tomu tupcovi je na Kube taká zaostalosť a tak biedne tam žijú ľudia, že tomuto nemôže žiadny normálny človek favorizovať. Iba nejaký komunista alebo diktátor, ktorý tiež potrebuje niekoho zotročovať a diktovať mu absolutisticky čo má robiť.
Teda USA samozrejme nemôže robiť všetko, čo len chce. Ale teoreticky pokiaľ by aj tú otrasnú kubánsku diktatúru USA zvrhi, tak by len pomohli tým úbohým Kubáncom. Neviem, akým právom chce Kuba žiadať, aby ňou USA nemanipulovali, keď sama to robí so svojimi ľuďmi. Keď sama porušuje základné ľudské práva, ako môže žiadať, aby sa k nej USA správali inak??? Najlepšie, čo by Američania mohli urobiť, by bolo, keby si tam nenechali len vojenskú základňu, ale keby vykopli toho Castra do vezenia nastolili tam demokraciu, čiže kapitalizmus! Celá Kuba by im určite bola vďačná!
Ad 8 (9,10): Nebo, zmanipulovaný si akurát ty, koľko rokov si žil na Kube? Predpokladám, že si tam nikdy nebol, ale ty vieš o nej, samozrejme, veštko a už aj by si zavieral do basy a robil poriadky. Nechceš ísť robiť Bushovi dvorného kata?
Azel, máš pravdu. Na Kube som síce nebol, ale každý vie, že tam je ešte väčšia chudoba ako v Južnej Amerike. Za to všetko môže Castro a tá jeho diktatúra. Všetky budovy, čo tam sú postavené, postavili Američania. Počas tejto diktatúry tam všetko len chátra a celý vývoj robí krok späť, tak ako to bolo neskôr aj v Sovietkom bloku. A ako Chavez povedal, prečo by všetci z Kuby naradšej utiekli do USA???
Ako môžeš vôbec povedať že by mali Kastra zavrieť?
A čo má USA spoločné s Kubou?
A čo má spoločné s Irakom?
Veď to je úplne iná zem.Amerika sa do nej nemajú čo starať.Načo je potom Zem rozdelená na štáty?To rovno nech USA vtrhnu do každého štátu kde nie je ich systém.
A Iračania sú strašne spokojný za to ako tam USA nastolili ,,demokraciu´´?Prosím ťa.Veď tam všetko zbombardovali a pozabijali kopu ľudí.
Za to im majú byť vďačný?A obesili ich prezidenta.A ako si to vôbec mohli dovoliť?Čo oni majú s Irakom?To je iná zem,ktorá ani nesusedí s USA.Celí svet nechcel aby sa začala vojna.Nepodporilo to ani OSN,čo nie je nijaká sranda.Celí svet vie,že tam išli kôli rope.
Spomínam to ako príklad,pretože to na Kube nebude iné,ak k tomu dôjde.
Myslíš,že pokojne si prídu bez tankov,bez zbraní a v najväčšom klude urobia na Kube prevrat?Určite nie!Znovu by bola s toho len vojna!Len potrebujú nové územie.
A neviem kto to tu napísal že,to majú brať ako odškodnenie za znárodnenie Amerických firiem.
To je taká blbosť...
V politike to nefunguje takto!To sa rieší právnou cestou a dohodami.
A ešte k tej Kube.Tam nie je diktatúra,ale socializmus.A je všeobecne známe že na Kube si ľudia žijú veľmy spokojne.
Alebo ešte.Že tam je chudoba.
Svety sú rozdieľné a každý k životu nepotrebuje dve autá a bazén a...
To len ľudia týchto vyspelích zemí by chceli stále viac a viac.(aj ja by som chcel).
Ale ide o to že všade sa žije iným spôsobom a nikto to nevyrieši.Znovu spomeniem Irak.Môžu tam prísť američania aj ktokoľvek iný,ale to ako oni žiju nezmení nikto.To je ich kultúra a žiť tak budú či sa to amerike páči alebo nie a manželia tam tľcť ženy budu stále.
Ako môžem povedať, že Kastra by mali zavrieť do basy a minimálmne na doživotie? Pretože toľko zla, čo urobil on, to nedokáže hocijaký blbec ako on. Tak veľmi on ublížil tým úbohým chudobným prostým ľuďom! Celý ich život im skazil, preto to je tupec. V 50tych rokoch zvrhol kapitalizmus a od vtedy ide vývoj na Kube len smerom späť, ale všetky tieto následky nesú len ľudia. Ten jeho politický systém, ktorý tam zaviedol, len obmedzuje tých chudákov ľudí, veď porušuje základné práva a slobody! Tí ľudia hovoria, že ako sa tam majú dobre, ale len so samopalom za chrbtom!!! Keby povedali niečo iné, tak by ich Castro určite hneď zavrel do vezenia, ak nie horšie!
Vraj US sa nemajú čo starať do Kuby? Veď Američania tam mali svoje zaraidenia, budovy..., a Castro im to všetko znárodnil a nedal im ani cent! A tie budovy tam do teraz chátrajú, lebo Castro nie je schpný nič robiť, len obmedzovať ľudí!
Just, na Kube je vraj socializmus??? Ty myslíš tú prechodnú fázu ku komunizmu? Nedaj sa vysmiať! Veď Castro robí čo chce. To je obyčajná diktatúra. Keby tam bol socializmus, tak ľudia by sa nemali tak mizerne, pretože socializmus je zameraný na obyčajných ľudí. Máš pravdu, na Kube sú všetci ľudia obyčajní, lebo sú z nich chudáci čo nemajú ani na slanú vodu. Ty mi chceš povedať, že nie každý potrebuje k životu 2 autá. Ako vieš, že to oni nepotrebujú. Veď 2 autá nie je nijaký luxus, v domácnosti viacerých ľudí to je normálne. Ale na Kube si nemôžu dovoliť žiadne, toto je to svinstvo! A nič mi už nehovor, nebudem sa s tebou hádať. Keď chceš, tak sa tam presťahuj, alebo rovno do Číny alebo Severnej Kórey" Pokiaľ takto obhajuješ tú hnusnú diktatúru. US sú jediné, ktoré im teraz môžu pomôcť, a to tak, že tam opäť obnovia kapitalizmus. US sú ich záchrana, ale obmedzenci to nevidia.
Pozrime sa na to realisticky... Amerika je brutálna veľmoc, proti ktore nikto nič nezmôže. Kuba je dosť daleko aby nemaly teroristov na svojom území a zároveň dosť blizsko aby ich mali skrytých pred ostatným svetom. Cuba sa môže aj na hlavu postaviť ale nepomôže si. Len keby snáď zobrala základňu útokom. Ľudom v chudinskej štvrti( skoro všade teda ) by ponúkli dvojnásobné prísuny potravy a použili by ich ako živý štít. Zasa až toľko nábojov tam nemajú... len je otázne, že kto by potom robil na vládnu garnitúru. Možno by z toho zasa spravili " bordel " Ameriky ako za čias Baptistu.... cosa nostra
Reaguješ len na to čo sa ti páči a prekrúcaš ma,napríklad tým že píšeš nech sa odsťahujem.
Založ si diskusiu ,,Kde chceme bývať´´Potom možno odpoviem.
A ešte k tomu nič neobhajujem,len ti asi vadí to,aký mám na to názor na US.
Ale ak si myslíš že to vyrieši vojna...odstahuj sa ty do US a vstúp do armády.Možno zastihneš ich ďaľšie oslobodzovanie a nastolovanie demokracie a zabiješ si aj niekoľko starých komunistov.
Americania ako taki (cize ich vojsko, zbrane a naboje) nezabili tak vela irackych civilov ovela viac ich zahynulo pri samovrazednych atentatoch, cize ich zabili vlastni ludia (nehovoriac o tom ze oni sa kantria medzi sebou kedze su tam siiti a suniti a navzajom sa neznasaju).
Husajna nepopravili amici, oni ho len zajali - ziveho. Popravil ho iracky sud, teda zase jeho vlastni ludia.
A s OSN sa neohanaj, to je banda byrokratov co sa len kecaju a hovno z toho. Jedine na com sa zhodli je tusim likvidacia hladu v afrike a aj to sa cudujem ze a 191 ludi zhodlo.
Ber to takto bolo "pax romana" a teraz mas "pax americana" (alebo tak nejako)
Na Bleskovkách bol online rozhovor s týmto človekom-
11.09.2007 15:02
PhDr. Ján Dömök sa narodil 28.8. 1939 v Bratislave. V r. 1976 ukončil štúdium medzinárodného práva a medzinárodných vzťahov na Právnickej fakulte UK. Preložil vyše dvadsať kníh z politickej a ekonomickej literatúry. Ovláda osem cudzích jazykov.
Ako československý diplomat pôsobil na Kube a v Mongolsku. Počas jeho pôsobenia na Kube sa odohrala rukojemnícka dráma, ktorej priamym účastníkom sa stal p. Dömök v roku 1990. Počas diplomatickej misie na Kube sa viackrát osobne stretol v vodcom kubánskej revolúcie Fidelom Castrom.
Nezávislú Slovenskú republiku reprezentoval ako diplomat nasledovne:
1993 – 1994 mimoriadny a splnomocnený veľvyslanec v Tokiu,
1995 – 1998 chargé d´affaires v Londýne,
1999 – 2004 ako radca- minister, vedúci diplomatickej misie v Alžíri.
Medzi jednotlivými vyslaniami do zahraničia pôsobil ako riaditeľ diplomatického protokolu.
V súčasnosti je kancelárom súkromnej Bratislavskej vysokej školy práva, kde súčasne prednáša dejiny diplomacie a diplomatický protokol.
V októbri t. r. vyjde kniha Jána Dömöka Diplomat na štyroch kontinentoch
A tu je odpoveď na jednu otázku...
mato- dobry den , chcel by som sa spytat preco kubanci toleruju americku vaznicu quantanamo na kube?
- Odpoveď je veľmi jednoduchá: USA platia Kube za používanie časti jej územia obrovské peniaze. V takom prípade každá ideológia ide bokom.
Mne to úplne stačí ako dôveryhodný zdroj aby som mohol kľudne spávať.
Chavez - hm, a o tych Kubancoch, co zadrziavaju v USA si nepocul? Preco ich tam drzia a nedovolia odist, ked je tam tak dobre?
Nebo (Parker) - kazdy vie... To je tvoj sposob vyjadrovania, ja zase hovorim, ze kazdy vie, ze Kuba aj napriek embargu, ktore na nu uvalili USA a donutili k tomu aj svojich "spojencov" prosperuje a ludia sa tam maju dobre.
Vsetky budovy postavili Americania? To akoze tam dosli americki robotnici a ti to postavili?
USA dá peniaze a je to... Nezáleží na tom či tam bude demokracia, alebo socializmus (vláda robotníckej triedy). Kuba je krajina, v ktorej priemysel nie je takmer žiadny a poľnohospodárstvo je plantážnické – pestovanie kávy a čaju. Kapitál je veľmi malý (skôr žiadny). Je podľa mňa ťažko charakterizovať politický systém –diktatúru, alebo socializmus.
USA a Irak?
Cieľ Američanov: získať ropu a nové územie pri Iráne. Zámienka: boj za slobodu a demokraciu. Súhlasím, aby vyspelé štáty bojovali za demokraciu, ale nie za cenu ropy a iných cieľov.“
Amerika môže robiť čo chce, lebo bojuje za demokraciu...“
Určite nemôžeme povedať, že ľudia žijú na úrovni (nie ani auto, ale prosto základne potreby – lekárska pomoc, dostatok vody....)...
to nie je len vec kuby. ide o princip. amici si robia co chcu hoci existuju urcite normy v spolocnosti. tak napriklad to ze uznali kosovo je porusenim medzinarodneho prava. myslim, ze by sa mal svet spojit proti americkej vlade, aby si uvedomili, ze oni nie su nad vsetkymi a ze si nemozu robit co sa im zachce.nemozeme si od nich nechat srat na hlavy!
parker: som zvedava, co budes rozpravat, ked usa sa bude jebat do europy. a to sa bude, ci chces ci nie. pretoze europska unia sa po ruskom solidarnosti a demokracie bude s usa spolcovat a tak sa vsetci pekne mozeme rozlucit so slobodnou buducnostou. zrusenie hranic nepovazujem za slobodu, tak ako nepovazujem za slobodu ked mi niekto vtrhne do statu a snazi sa znicit to, co sme si ako narod vybudovali. nechcem byt sprosta, ale aj komunizmus bol v rusku lebo to ludia chceli. aj hitler bol kvoli tomu, lebo ludia chceli. keby nebol hitler, lenin, alebo bush, boli by ini ludia, ktori by spravili to iste, pretoze svet musi prebehnut urcitymi dejinami a musi okusit porazky, aby sa spamatal.
je pravda ze amici si robia co chcu, ale kolki z vas pridu domov a pustia si mtv, alebo vh1? kolki z vas pozeraju amicke filmy plne americkej hrdosti?? mam dojem, ze keby amerika nebola podporovana, tak by to nedosiahla. a to vam poviem, ze podporovana este dlho bude...
najlepšie by bolo americkú vládu odstrániť... keď dokázali obetovať životy vlastných občanov, len aby mali zámienku na vojnu v Iraku, tak si myslím, že by boli schopní všetkého... aspoň keby si pravdu priznali... niektorí ľudia sú už takí, pre dolár by aj vlastnú matku zabili... veď dnešný svet!
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
33 komentov
Hmm, a rád by som vedel, kedy USA odškodnia Kubu za to, že jej tam dosadili Batistu a za všetky jeho svinstvá, čo napáchal na kubánskom ľude.
-uz mi je naprd az z tych filmou , kde nakonci zavladne happy end a vsetci zacnu tlieskat - typicke , alebo sa poslednu sekundu nieco stane ...
-obycajny americky sen o tom ,ze mozu vsetko , ale raz pride na psa mraz ....
-chceli ropu, maju ju ...
-chceli vyhodit dvojicky , vhodili ich ...
-chcu kubu , budu ju mat ,
-zobrali rusom aliasku a postupne budu brat aj ine veci
-ale mojim nazorom je ze 3 svetova bude svet vs. USA .....
-a konecne sa ci je lepsi McDonald alebo celosvetova kuchyna
tie tvoje názory...
Ako môžeš vôbec povedať že by mali Kastra zavrieť?
A čo má USA spoločné s Kubou?
A čo má spoločné s Irakom?
Veď to je úplne iná zem.Amerika sa do nej nemajú čo starať.Načo je potom Zem rozdelená na štáty?To rovno nech USA vtrhnu do každého štátu kde nie je ich systém.
A Iračania sú strašne spokojný za to ako tam USA nastolili ,,demokraciu´´?Prosím ťa.Veď tam všetko zbombardovali a pozabijali kopu ľudí.
Za to im majú byť vďačný?A obesili ich prezidenta.A ako si to vôbec mohli dovoliť?Čo oni majú s Irakom?To je iná zem,ktorá ani nesusedí s USA.Celí svet nechcel aby sa začala vojna.Nepodporilo to ani OSN,čo nie je nijaká sranda.Celí svet vie,že tam išli kôli rope.
Spomínam to ako príklad,pretože to na Kube nebude iné,ak k tomu dôjde.
Myslíš,že pokojne si prídu bez tankov,bez zbraní a v najväčšom klude urobia na Kube prevrat?Určite nie!Znovu by bola s toho len vojna!Len potrebujú nové územie.
A neviem kto to tu napísal že,to majú brať ako odškodnenie za znárodnenie Amerických firiem.
To je taká blbosť...
V politike to nefunguje takto!To sa rieší právnou cestou a dohodami.
A ešte k tej Kube.Tam nie je diktatúra,ale socializmus.A je všeobecne známe že na Kube si ľudia žijú veľmy spokojne.
Alebo ešte.Že tam je chudoba.
Svety sú rozdieľné a každý k životu nepotrebuje dve autá a bazén a...
To len ľudia týchto vyspelích zemí by chceli stále viac a viac.(aj ja by som chcel).
Ale ide o to že všade sa žije iným spôsobom a nikto to nevyrieši.Znovu spomeniem Irak.Môžu tam prísť američania aj ktokoľvek iný,ale to ako oni žiju nezmení nikto.To je ich kultúra a žiť tak budú či sa to amerike páči alebo nie a manželia tam tľcť ženy budu stále.
A čo sa týka začiatku témy,o tom územi.
Amerika učí aký je demokratický systém dobrý.
Ale toto určite nie je demokraticke...
Vraj US sa nemajú čo starať do Kuby? Veď Američania tam mali svoje zaraidenia, budovy..., a Castro im to všetko znárodnil a nedal im ani cent! A tie budovy tam do teraz chátrajú, lebo Castro nie je schpný nič robiť, len obmedzovať ľudí!
Just, na Kube je vraj socializmus??? Ty myslíš tú prechodnú fázu ku komunizmu? Nedaj sa vysmiať! Veď Castro robí čo chce. To je obyčajná diktatúra. Keby tam bol socializmus, tak ľudia by sa nemali tak mizerne, pretože socializmus je zameraný na obyčajných ľudí. Máš pravdu, na Kube sú všetci ľudia obyčajní, lebo sú z nich chudáci čo nemajú ani na slanú vodu. Ty mi chceš povedať, že nie každý potrebuje k životu 2 autá. Ako vieš, že to oni nepotrebujú. Veď 2 autá nie je nijaký luxus, v domácnosti viacerých ľudí to je normálne. Ale na Kube si nemôžu dovoliť žiadne, toto je to svinstvo! A nič mi už nehovor, nebudem sa s tebou hádať. Keď chceš, tak sa tam presťahuj, alebo rovno do Číny alebo Severnej Kórey" Pokiaľ takto obhajuješ tú hnusnú diktatúru. US sú jediné, ktoré im teraz môžu pomôcť, a to tak, že tam opäť obnovia kapitalizmus. US sú ich záchrana, ale obmedzenci to nevidia.
Reaguješ len na to čo sa ti páči a prekrúcaš ma,napríklad tým že píšeš nech sa odsťahujem.
Založ si diskusiu ,,Kde chceme bývať´´Potom možno odpoviem.
A ešte k tomu nič neobhajujem,len ti asi vadí to,aký mám na to názor na US.
Ale ak si myslíš že to vyrieši vojna...odstahuj sa ty do US a vstúp do armády.Možno zastihneš ich ďaľšie oslobodzovanie a nastolovanie demokracie a zabiješ si aj niekoľko starých komunistov.
Americania ako taki (cize ich vojsko, zbrane a naboje) nezabili tak vela irackych civilov ovela viac ich zahynulo pri samovrazednych atentatoch, cize ich zabili vlastni ludia (nehovoriac o tom ze oni sa kantria medzi sebou kedze su tam siiti a suniti a navzajom sa neznasaju).
Husajna nepopravili amici, oni ho len zajali - ziveho. Popravil ho iracky sud, teda zase jeho vlastni ludia.
A s OSN sa neohanaj, to je banda byrokratov co sa len kecaju a hovno z toho. Jedine na com sa zhodli je tusim likvidacia hladu v afrike a aj to sa cudujem ze a 191 ludi zhodlo.
Ber to takto bolo "pax romana" a teraz mas "pax americana" (alebo tak nejako)
Chavez-likvidácia hladu v Afrike pod hlavičkou OSN bude vyzerať asi tak že sa zas nejakí miestni diktátori nabalia...
Just asi nikdy nečítal Hemingwaya
A myslím že sa tu debatuje o Kube a nie o Iraku...
Irak bol príklad.
Chápeš?
A obrovský problém to je pre nich.Lenže média si zverejňujú len to čo chcu a to čo môžu.
Myslíš že prečo si o tom nepočul?
Lebo ide o ameriku a tá si nemôže dovoliť také ,,trapasi´´.(ale vojny samozrejme nezakrijú)
A aký je tvoj zdroj?...chcelo by to link alebo tak niečo...
haluz...Začína sa to podobať na diskusiu ,,Komunizmus´´.
Len sa zasa nepohádajme!
Sorry,ale zdroj bol časák.Neviem aký.
Myslím ale keď trochu po-googluješ určite niečo nájdeš.Ja som ale zatial ešte neskúšal.
Noo...skúsim zajtra popozerať a dám vedieť.
Na Bleskovkách bol online rozhovor s týmto človekom-
11.09.2007 15:02
PhDr. Ján Dömök sa narodil 28.8. 1939 v Bratislave. V r. 1976 ukončil štúdium medzinárodného práva a medzinárodných vzťahov na Právnickej fakulte UK. Preložil vyše dvadsať kníh z politickej a ekonomickej literatúry. Ovláda osem cudzích jazykov.
Ako československý diplomat pôsobil na Kube a v Mongolsku. Počas jeho pôsobenia na Kube sa odohrala rukojemnícka dráma, ktorej priamym účastníkom sa stal p. Dömök v roku 1990. Počas diplomatickej misie na Kube sa viackrát osobne stretol v vodcom kubánskej revolúcie Fidelom Castrom.
Nezávislú Slovenskú republiku reprezentoval ako diplomat nasledovne:
1993 – 1994 mimoriadny a splnomocnený veľvyslanec v Tokiu,
1995 – 1998 chargé d´affaires v Londýne,
1999 – 2004 ako radca- minister, vedúci diplomatickej misie v Alžíri.
Medzi jednotlivými vyslaniami do zahraničia pôsobil ako riaditeľ diplomatického protokolu.
V súčasnosti je kancelárom súkromnej Bratislavskej vysokej školy práva, kde súčasne prednáša dejiny diplomacie a diplomatický protokol.
V októbri t. r. vyjde kniha Jána Dömöka Diplomat na štyroch kontinentoch
A tu je odpoveď na jednu otázku...
mato- dobry den , chcel by som sa spytat preco kubanci toleruju americku vaznicu quantanamo na kube?
- Odpoveď je veľmi jednoduchá: USA platia Kube za používanie časti jej územia obrovské peniaze. V takom prípade každá ideológia ide bokom.
Mne to úplne stačí ako dôveryhodný zdroj aby som mohol kľudne spávať.
Nebo (Parker) - kazdy vie... To je tvoj sposob vyjadrovania, ja zase hovorim, ze kazdy vie, ze Kuba aj napriek embargu, ktore na nu uvalili USA a donutili k tomu aj svojich "spojencov" prosperuje a ludia sa tam maju dobre.
Vsetky budovy postavili Americania? To akoze tam dosli americki robotnici a ti to postavili?
A na budovy potrebuješ okrem robotníkov aj kapitál
USA dá peniaze a je to... Nezáleží na tom či tam bude demokracia, alebo socializmus (vláda robotníckej triedy). Kuba je krajina, v ktorej priemysel nie je takmer žiadny a poľnohospodárstvo je plantážnické – pestovanie kávy a čaju. Kapitál je veľmi malý (skôr žiadny). Je podľa mňa ťažko charakterizovať politický systém –diktatúru, alebo socializmus.
USA a Irak?
Cieľ Američanov: získať ropu a nové územie pri Iráne. Zámienka: boj za slobodu a demokraciu. Súhlasím, aby vyspelé štáty bojovali za demokraciu, ale nie za cenu ropy a iných cieľov.“
Amerika môže robiť čo chce, lebo bojuje za demokraciu...“
Určite nemôžeme povedať, že ľudia žijú na úrovni (nie ani auto, ale prosto základne potreby – lekárska pomoc, dostatok vody....)...
je pravda ze amici si robia co chcu, ale kolki z vas pridu domov a pustia si mtv, alebo vh1? kolki z vas pozeraju amicke filmy plne americkej hrdosti?? mam dojem, ze keby amerika nebola podporovana, tak by to nedosiahla. a to vam poviem, ze podporovana este dlho bude...