zobrali sme s kamaratom psika na prechadzku a zrazu sa pozerame a cca 60metre odnas cvičili psa a zrazu sa rozbehol kunam jeho majitel kričal nanho a on nereagoval rychlo nam povedal nak zobereme psa na ruky rychlo sme ho zobrali a ten pes kusal jak jebn
ale pochybujem že to pomôže, trebalo by ho niečím vyplašiť ohňom (čo sa ťažko zrealizuje alebo silným buchotom, niekedy dokonca stačí aaj voda ale to možno zaberá len na mojich psov ked sa pochytia
@obliviate má pravdu, kopaním ho akurát vyprovokuješ A myslím si, že otočenie chrbtom nevytvorí nejakú magickú ochrannú stenu, riešenie - alebo si vymysli obrannú taktiku alebo keď uvidíš nejakého väčšieho psa na ceste tak sa mu veľkým oblúkom vyhni
@r4ptor hej aj mna to potom napadlo že najlepšie je zobrat psa na ruky a niekde preskočiť kde budeme v bezpeči ale vieš ako daktore psi behaju ten vlčiak z dneška sa kunam dostal tak rychlo že ani neviem jak
Osobne by som toho psa na mieste zastrelil, ale asi v tvojom pripade nebolo mozne.
Podla mna ste sa dost ohrozili, ze ste si psa zobrali na ruky, ten pes siel po nom, nie po vas. Otazka je, kde ste sa nachadzali, ci nebola sanca psa niekam dat (prehodit cez plot, hodit do kontajnera a pod.) a vy ste mali utekat, rozdelit sa. Zial psova chyba to nie je, je to chyba majitela, ze utocil, zrejme je k tomu vedeny a zjavne svojho pana nepocuva.
Podla toho popisu, ale neslo az o taky utok. Keby chcel skutocne zautocit, tak dnes tento prispevok nepises a tvoj pes je v nebicku. Ale chapem.
@hajzelodkosti ten utok bol hrozny ver mi! ked ho kamarat mal na rukoch ten pes len ponom skakal a kusal dokonca bolo počuť jeho zuby ked sa mu papula zavrela ked nič nekusol kamaratovy skoro ruku odkusol.... moj psik bude na tejto zemi somnou ešte velmi dlho pretože boh mi nedal super frajerku ako ostatnym ale dal mi super psika
no nebola šanca ho nieakim hodiť ani skriť a ani by sme to nestihli ten pes behal rychlostou svetla ale dobra rada do buducna ked niekto zautoči skusim ho niiekam skriť
uprimne povedane pre toho psika by som riskoval život a neverim že aj keby že ma kusne tak by to bolo smrtelne (aspon dufam nikdy v živote som sa s utokom psa nestretol a ani nikto blizky respektive nikdy sa otom ani nerozpravalo)
@hajzelodkosti nooo tu mam dialšiu otazku ... (Osobne by som toho psa na mieste zastrelil, ale asi v tvojom pripade nebolo mozne) toto si napisal ale ten pes je vycvičeny a pritulny ani nebreše ked je zavrety proste kludny psik ale prečo ked uvidel mojho začal utočiť?
@patrikpierist kedze tu si a aj tvoj pes, tak hrozny urcite nebol. Ja chapem, ze asi kusol, asi ste sa zlakli, ale ver, ze ten pes keby chcel tak vas tam s prepacenim rozjebe, teda asi ani nie, majitel bol na blizku.
Rozumiem, ze nebolo kam, v tom pripade si spravil asi to najlepsie co sa dalo, ale mozno mohol niekto z vas odlakat jeho pozornost, napr. utekom, stuchanim nejakym predmetom, hadzanim aby neskakal a nehryzol, teda ak sa vam to podarilo.
Jasne, ze keby ta kusne raz, tak to smrtelne nie je, ale ak by kusol tvojho psa, to by smrtelne bolo.
@r4ptor dost zasadny. Neexistuje Nemecky vlciak, existuje Nemecky ovciak. Vlciak je iba ceskoslovensky a teda ako nazov napoveda, je to krizenec vlka a nemeckeho ovciaka.
@patrikpierist ja neviem, este ma tak velky pes nenapadol. Zavisi od situacie. Nie som ziaden profesional. Vsetko je to len teoria, ale nekopal by som ho, tym ho len viac provokujes k utoku. Ked by som ho chcel kopat tak asi do slabin.
hlavne nikdy medzi dvoch psov nestrkaj ruky, dopadol by si zle ty, aj pes...
ale osobne neviem co by som robila, lebo toho svojho len tak neprehodim cez plece dufam ze sa mi nic take nestane
@nats nestrkaj medzi nich ruky? neviem ale ked sa kamarata spytam čo by urobil keby išiel von z priatelkou a by ju dakto napadol či by medzi nich "strčil ruky" a povedal by hej a premna ten pes je ako priatelka (okrem sexu samozrejme ) takže keby že aj mna kusne ten pes zažalovali by sme majitela a mali by sme peniaze to iste aj na futbale zlomil som si nohu ( nič važne ) a 250eur od poistovne
@hajzelodkosti viem, že vlčiak vznikol krížením už spomínaných druhov ... ale prečo to nemohol byť vlčiak - sú agresívnejšie ako nemecké ovčiaky, práve preto, že sú krížené s vlkom
@obliviate voda pomože len pri psoch co sa trosku agresivnejšie hrajú, v takomto pripade by asi voda nepomohla
ale inak voda funguje aj na mojho psa ked velmi hnevá
ja som mala labradora a tiež ho napadol ovčiak, ale moja arika, aj keď bola na labrodara maličká sa zakusla ovčiakovi do krku a nepustila sa ho až kým ju nedala dole panička ovčiaka
@patrikpierist no porovnanat cloveka s rozzurenym zvieratom..trochu od veci..urcite by som radsej "strcila ruky" medzi tych dvoch ludi
psovi tym nepomozes a jedine co ziskas su asi tie eura od poistovne, aj ked neviem ci by ti to za to stalo
@nats pes ma (aspoň u mňa) väčšiu hodnotu jak 80% ľudí na Zemi... Uz len z toho fašizmu ze "porovnávať človeka so psom", mi to pripomína "porovnávať Nemca so židom".... Môj názor...
Utekať a plakať. Psa nič nezastaví. Maximálne poriadny kus mäsa.
Neviem ako na iné psi, ale na môjho funguje sprej alebo voda, keď len vidí, že to je tekuté, tak berie nohy na plecia.
a ty máš akého psa? tie malé typu yorkshir sú pre väčšieho psa korisť - pripomínajú im hlodavce a keď nie je taký pes vycvičený, ťažko ho zastavíš... samozrejme, je chyba majiteľa že ho nechal voľne pusteného bez náhubku
Nam len raz pohrýzol iný pes nášho psa a bol zašívaný a prvých pár dní sme už mysleli že dostal šok a zomrie z neho alebo čo lebo nič nerobil len ležal vkuse ani nevrčal proste nič akoby nemý bol ani na meno nereagoval.. no bol ešte šteňa a strašne rád sa hraje do dnes a furt keď sestra dakde bežala ta najprv len dvihal hlavu a pozeral a neskôr už aj za ňou chcel bežať ale jak ho bolela noha ešte tak len kňučal od bolesti a aj tak sa snažil za ňou behať
Ale si predstav že maju takeho agresivneho psa a keby tak dačo zrobil tebe tak by ho museli uspať.. ono fakt by mohli zaviesť dajaké zákazy ľuďom len tak predávať veľké plemená lebo daktorý ich asi nevedia zvládnuť alebo čo a takto potom tí psy zbytočne zomrú..
okolo ruky si omotaj bundu a nechaj ho, nech ti kusne radsej do nej. potom ho 2. pastou silne udieraj do nufaka (mozes ho aJ ZABit).
v pripade, ze ho zabit nechces a je na okoli nejake auto, vyskoc nan, pes sa tam dostat nevie
cviceny pes? tak ked bol, tak by sa nemalo toto stavaz, ze nereaguje na povel pana, ale urcite by som neutekal a tiez by som sa branil, predsa by ma iste dohonil, proste by ho to este viac vyprovokovalo, dalo podnet k utoku, ze by na pana nereagoval, kym by som sa neskryl- mam to odskusane osobne, ked som utekal pred 1 fenou, sice nie agresivnou, ale doternou, ktora stale isla za mojou fenou, nereagovala na povel, tak som sa rozutekal az domov ...ale to nie je chyba psa, ale majitela. A ked vie, ze sa mozu vyskytnut psi v okoli a ze nebude posluchat, tak je jeho povinnostou si ho upevnit na voditko.
ako psy cítia strach...tak že keď nie je inej možnosti tak rozbehnút sa proti nemu akože útočíš.... normálna rovnica, kedykolvek ekd prejavíš strach tak sa do teba pustia...a ak nie tak premýšľajú...
tak či tak by na teba zaútočil, tunak je šanca aspoň
inak boal somr az v podobnej situácií... behala tu taká fena velká a neznášala štence, proste aj do roka a tak... a bola som zo psom šťeňacím vonku a hento hebedo sa už roizbehlo cez sídlisko, v momente pes na rukách (viemž e sa to nemá, ale fuck everything!!!! ) a smrť v očiach a zrazu pribehol eeešte väčší írsky seter (vtedy som ho volala Pastier vcelku príhodné, ale volá sa Bastien ako som neskôr zistiu) a zahnal hentoho psa preč! a spokojne si odhupkal k majitelke... fakt ten pes obehol polku sídliska za minútku, ale s takým pokojom absolútne... a stačilo aby si ženská na druhom konci zašomrala jeho menoa prišiel...
bolo to proste súpriš, jak nás ochránil! lebo killovať šteniatka nie je pekné!
Dobre mierena kopacka do hlavy, musi pomoct. Videl som to nejedenkrat a ten pes uz nemal chut dalej skakat. Pripadne ak mas pri sebe kudlu, tak nie je od veci ju mat po ruke.
@luuci ( čo sa stane ak niekoho napadne pes? nič.) nič sa nestane? može ťa zabiť? a aj keby že ťa nezabije stači že ta pokuše a ihneť zažalovať majiteľa
@PatrikPierist väčšine psov s nízkym sebavedomím stačí aj to, ak si hodíš svojho psa za chrbát a postavíš sa medzi nich. útočiaci pes si cez teba prejsť netrúfne.
alebo pomôže RIADNE zhučať na psa keď bude tesne pred tebou.
alebo si počkať kým príde a riadnu kopačku do nosa. ak stihneš. u ovčiaka ale nemáš šancu.
psa nikdy neber na ruky pre útočiaceho psa sa tvoj pes stáva korisťou a tým že sa budeš otáčať a on psa tých pár sekúnd nebude môcť chytiť - to ho nabudí ešte viaaac ... odhodiť preč za plot hocikde... ak nie je taká možnosť, tak sa ku svojmu zohnúť a jednou rukou chrániť svojho a druhou sa pokúšať chytiť cudzieho... ak chytíš cudzieho tak si vyhral pre istotu by si ho mal dobre dobiť a naziapať čo ti hrdlo stačí aby si zapamätal koho nabudúce obísť oblúkom... a to myslím vážne.. majiteľ sa nepoučí, pes si to kurva zapamätá...
inak dobre vedieť aj to že ak sa už pes zahryzol tak neodtŕhať neťahať od seba ale riadne zatlačiť na slabiny alebo vyvesiť na obojku čo najviac aby nemal vzduch....
aj keď mi je jasné že nič z toho si pri útoku pamätať nebudeš veď sa to časom naučíš... ja už kopem všetko v dosahu, preventívne
@patrikpierist dobre, zažaluješ majiteľa. a čo? pes je nebezpečný "bude" nosiť náhubok. a pokuta. a tým to končí.
nosiť ho nebude. nič nenarobíš.
u nás sa toto nerieši. proste ťa pes pohrýzol a hotovo.
riešiť sa bude až to, keby ty úmyselne pustíš psa s tým, že mu povieš napr. zabi ho! - toto už je trestné.
@v3nty ty si tomu dal. Kebyze pitbulla chytis za obojok tak ta dojebe jak sirotu (bavime sa o agersivnom jedincovi). Dospely pitbull vazi tak do 30 kg, uz to vidim ako ho drzis za obojok a nesies ako trofej.
Mikina okolo ruky je logicka, ale cloveku, ktory nato nie je pripraveny to asi moc nepomoze (pes mu ju nahodou stiahne, vysklbne...). Utek je blbost (i ked som to radil vyssie), ale v najhorsom mi pride logicky (pochybujem, ze bezny clovek ostane stat, neda najavo strach a pod.).
A pastou do nufaka asi nie. Zrejme bude rychlejsi nez ty. Skor nejakou palicou a pod.
Škoda že chodím zo psíkmi súťažit na bull sports day
Bežne držím vo vzduchu za krk chlapa (nezabudaj že nemám 85kq
Ale uznávam zaleží ci ten pes ide potebe alebo po psovi. V ten incident isiel ten pes po nasom psovi stihol som ho chytiť za ostnáč a vyvesit (najprv vo vzduchu a potom ho nehal stát na zadných labách)
@v3nty wtf? A co to s tym ma? Je rozdiel chodit na sutaz a riesit agresivneho psa. Porovnavas dieta ked sa hraje a adolescenta co proti tebe drzi zbran. Mozno teraz 30kg je pre teba OK, ale co takych 50 - 60 kg? Vies, tvoj system funguje, ale myslim, ze velmi na nahodu a mal si tak trosku stastie.
chlapci zažili ste už bitku so psom? takú riadnu bitku kedy ide psom o život? alebo išlo už o život vám?
obmotať mikinu okolo ruky: naviesť si psa priamo na ruku?? mať zákus pitbulla/sao-čka tak ti roztrhne šlachy a tá ruka sa ti už nikdy nedá dokopy...ak ta teda bude chcieť pustiť lebo ruka je na hryzenie taká ideálna...
ďalšia vec - nie každého psa vieš nalákať na ruku na kt. máš obmotanú mikinu.
ďalšia vec - ak sa stretneš so psom kt. ide vyslovene po tebe... pôjde ti po ruke? nie. vysoký pes ide po ramene a nižší nohy/stehná. prirodzený agresori idú tiež po krku.
toto ti kynológovia už asi nepovedali čo? a nie je to náhodou preto že ich ovčiaky cvičia na rukáv/ringo?..
posledná vec - stihneš si vyzliecť a obmotať mikinu keď máš tak 3 sekundy? a čo v lete?
vyvesenie za obojok: je jedno či má pes 3kg alebo 50.. hovorte si čo chcete...toto je jedna z najúčinnejších metód... žiadna voda, žiadne slabiny, bitka, krik, povely - len psovi znemožniť pohnúť sa doslova zadusiť ho - aby musel pustiť a prekusnúť. to je celá pointa.
účinnejšie sú už len 2 kliny a vypáčenie - nato ale potrebuješ tretiu-štvrtú osobu, a vedieť ako.
auto je tiež kokotinka lebo psovi nerobí najmenší problém vyliezť na strechu
treba mať zažité konkrétne situácie až potom hodnotiť a radiť.. teória vám je na nič lebo každý pes je iný.... najlepšie by ale bolo keby tie skúsnosti ani nikdy neboli všakže
@luci kks ja som uviedol vseobecny postup pre branenie sa voci psovi, nie podrobny navod ako sa zachovat v kazdej situacii proti kazdemu plemenu to by sme tu mohli byt dozajtra, lebo co ak by ten pes nemal obojok? na kazdej rade sa da najst nedostatok
@luuci super, podla tvojej logiky mozeme vytvorit asi tak nekonecno alternativ miesta, plemien ci inych nahod ako sa ubranit proti utociacemu sa psovi a vytvorit pre kazdy pripad nejake postupy sebeobrany.
Omotanie mikiny, prehodenie psa cez plot a pod. som si nevymyslel, taktiez tahanie psa za slabiny. Ked sa riadim tvojou logikou tak vyvesenie psa za obojok je asi taka picovina ako podla teba mikina okolo ruky, pretoze ak napadne 50 kg pes napr. pubertaka (zena, dieta anyone) asi tazko ho budem vyvesavat za obojok. To si moze dovolit clovek, ktory s tym ma skusenosti, nejaku silu (ak sa bavime o velkych plemenach).
Takze ty mas asi take skusenosti ako my vsetci dokopy. Tvoje rada mozno ma daco do seba, ale je rovnako aplikovatelna ako tie nase, takze si otvor kurz, zacni davat rady a pod. Imho kynolog ti ako vseobecnu radu da prave tu mikinu, aky postoj zaujat, ako sa spravat, pochybujem, ze za vseobecnu radu mozno povazovat vyvesenie psa, zamysli sa nad tym prosim ta.
@hajzelodkosti čo by robila žena/dieťa? nič. pišťala. žena/dieťa nemá šancu sa 50kg psovi ubrániť. len nedať psovi príčinu zaútočiť.
ktory kynolog ti da radu, obmotaj si ruku niecim a nechaj psa zakusnut? a potom co dalej?
... a nabuduce si reci o skusenostiach a o otvoreni kurzu prosim ta nechaj, nikde sa svojimi zazitkami a skusenosti neohradzam, takze to nie je prilis vhodne
@luuci ked uz utoci (ratajme s tym) neubrani sa ani chlap (pokial s takouto obranou nema skusenosti). Ukaz mi realny pripad utoku velke plemena, ktore niekto vyvesi tak ako to tu radite.
Sorry, ale ty tu ides pisat o tom co robit a pritom sama pises z cesty. Jedina tvoja rada na sebeobranu je vyviest psa, ano uz vidim ako stojis oproti nemu, on bezi tak 30 km/h a 2m pred tebou skoci a utoci, a ty ho vyvedies (imho a este k tomu keby bol bez obojku)...sorry, ale aj keby som bol debil, co v zivote psa nevidel, to nemozes mysliet vazne.
A na to tvoje, co dalej. Mikina min. zmierni hlbku zahryznutia, v tom momente ak si duchapritomna vies pastou udriet psa po cumaku, ak to pomoze da pokoj. (jasne, ze to je vsetko teoria, ak mas psa zmyslou zbavenych asi ti nepomoze nic, len okoloiduci ludia). Druha vec je v akej situacii na teba pes utoci, nemusis nato byt pripravena (nejde oproti tebe, neregistrujes ho) a vtedy co spravis?
Pochop, ze tvoje vyvesenie je sice efektna vec, ale pre bezneho cloveka neaplikovatelna do praxe, co sa tyka velkych plemien, ano viem si to predstavit pri malych plemenach.
Ja fakt toto nechcem riesit. A ked tak si zisti viac. Ako som pisal nie som ziaden profik, nehram sa nanho a nikoho nepresviedcam o pravde, kazdy si urobi nazor sam.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
89 komentov
Podla mna ste sa dost ohrozili, ze ste si psa zobrali na ruky, ten pes siel po nom, nie po vas. Otazka je, kde ste sa nachadzali, ci nebola sanca psa niekam dat (prehodit cez plot, hodit do kontajnera a pod.) a vy ste mali utekat, rozdelit sa. Zial psova chyba to nie je, je to chyba majitela, ze utocil, zrejme je k tomu vedeny a zjavne svojho pana nepocuva.
Podla toho popisu, ale neslo az o taky utok. Keby chcel skutocne zautocit, tak dnes tento prispevok nepises a tvoj pes je v nebicku. Ale chapem.
no nebola šanca ho nieakim hodiť ani skriť a ani by sme to nestihli ten pes behal rychlostou svetla ale dobra rada do buducna ked niekto zautoči skusim ho niiekam skriť
uprimne povedane pre toho psika by som riskoval život a neverim že aj keby že ma kusne tak by to bolo smrtelne (aspon dufam nikdy v živote som sa s utokom psa nestretol a ani nikto blizky respektive nikdy sa otom ani nerozpravalo)
Rozumiem, ze nebolo kam, v tom pripade si spravil asi to najlepsie co sa dalo, ale mozno mohol niekto z vas odlakat jeho pozornost, napr. utekom, stuchanim nejakym predmetom, hadzanim aby neskakal a nehryzol, teda ak sa vam to podarilo.
Jasne, ze keby ta kusne raz, tak to smrtelne nie je, ale ak by kusol tvojho psa, to by smrtelne bolo.
ale osobne neviem co by som robila, lebo toho svojho len tak neprehodim cez plece dufam ze sa mi nic take nestane
ale inak voda funguje aj na mojho psa ked velmi hnevá
psovi tym nepomozes a jedine co ziskas su asi tie eura od poistovne, aj ked neviem ci by ti to za to stalo
pred chvíľou som akurát sa chcela spýtať:
heej...bloger, ty ešte žiješ?
kde si zablúdil za ten čas keď ťa nebolo tu vidieť?
ty nezničiteľný pán
a pokračuj v starej birdzovskej kariére blogera
chápem a dobre robíš...hm...pamätáš sa na mensreu? ,
košičan, volá sa Tomáš a je aj teraz na birdzi, ale pod iným nickoma je o rok starší ako ty a písal tiež super blogy
teraz je tu ako zerone
Tomáško sorry, ale starý známy
tak je to potom ok lebo obaja ste super chalani
nemáš zač a myslím to vážne...ale už idem lebo spolubývajúca zúri, že som ju nechala samú
tak sa maj
Neviem ako na iné psi, ale na môjho funguje sprej alebo voda, keď len vidí, že to je tekuté, tak berie nohy na plecia.
Nemyslím tým, že na mňa útočí, ale tak, že tak ho odplaším, keď sa mi napríklad do domu chce nasáčkovať.
Ale si predstav že maju takeho agresivneho psa a keby tak dačo zrobil tebe tak by ho museli uspať.. ono fakt by mohli zaviesť dajaké zákazy ľuďom len tak predávať veľké plemená lebo daktorý ich asi nevedia zvládnuť alebo čo a takto potom tí psy zbytočne zomrú..
v pripade, ze ho zabit nechces a je na okoli nejake auto, vyskoc nan, pes sa tam dostat nevie
Pestou do nufaka rychle pohyby kryč oblej ho vodou
Omotaj si okolo ruky mikinu a nech si tam kuská :d
Dopiči prídem na birdz a tu ultimate survival a každí druhí cvicitel psa
Btw- ked nás napadool pustený pitbull, frajerku kusol donohy ja som ho vyvesil za obojok
A potom to šlo na policiu...
tak či tak by na teba zaútočil, tunak je šanca aspoň
bolo to proste súpriš, jak nás ochránil! lebo killovať šteniatka nie je pekné!
nič sa nestane? može ťa zabiť? a aj keby že ťa nezabije stači že ta pokuše a ihneť zažalovať majiteľa
alebo pomôže RIADNE zhučať na psa keď bude tesne pred tebou.
alebo si počkať kým príde a riadnu kopačku do nosa. ak stihneš. u ovčiaka ale nemáš šancu.
psa nikdy neber na ruky pre útočiaceho psa sa tvoj pes stáva korisťou a tým že sa budeš otáčať a on psa tých pár sekúnd nebude môcť chytiť - to ho nabudí ešte viaaac ... odhodiť preč za plot hocikde... ak nie je taká možnosť, tak sa ku svojmu zohnúť a jednou rukou chrániť svojho a druhou sa pokúšať chytiť cudzieho... ak chytíš cudzieho tak si vyhral pre istotu by si ho mal dobre dobiť a naziapať čo ti hrdlo stačí aby si zapamätal koho nabudúce obísť oblúkom... a to myslím vážne.. majiteľ sa nepoučí, pes si to kurva zapamätá...
inak dobre vedieť aj to že ak sa už pes zahryzol tak neodtŕhať neťahať od seba ale riadne zatlačiť na slabiny alebo vyvesiť na obojku čo najviac aby nemal vzduch....
aj keď mi je jasné že nič z toho si pri útoku pamätať nebudeš veď sa to časom naučíš... ja už kopem všetko v dosahu, preventívne
nosiť ho nebude. nič nenarobíš.
u nás sa toto nerieši. proste ťa pes pohrýzol a hotovo.
riešiť sa bude až to, keby ty úmyselne pustíš psa s tým, že mu povieš napr. zabi ho! - toto už je trestné.
Mikina okolo ruky je logicka, ale cloveku, ktory nato nie je pripraveny to asi moc nepomoze (pes mu ju nahodou stiahne, vysklbne...). Utek je blbost (i ked som to radil vyssie), ale v najhorsom mi pride logicky (pochybujem, ze bezny clovek ostane stat, neda najavo strach a pod.).
A pastou do nufaka asi nie. Zrejme bude rychlejsi nez ty. Skor nejakou palicou a pod.
Škoda že chodím zo psíkmi súťažit na bull sports day
Bežne držím vo vzduchu za krk chlapa (nezabudaj že nemám 85kq
Ale uznávam zaleží ci ten pes ide potebe alebo po psovi. V ten incident isiel ten pes po nasom psovi stihol som ho chytiť za ostnáč a vyvesit (najprv vo vzduchu a potom ho nehal stát na zadných labách)
A inak incident popisala luuc
( a to som chcel "vyvesit" aj majitela...)
A pestou by si mu donosa netrafil ani náhodou, kopačkou tiež slabá šanca...
Najlepší by bol asi nožík alebo fak niekde vyskocit aspon 2 metre vysoko...
aj to by bolo asi málo ked niektoré splahjú aj 4 metre
@hajzelodkosti 50-60 kq pitbull ?
*** Ak sa teda bavíme o tej mojej udalosti
A stále sa tu rozoberam utok psa na psa. Nie útok psa na človeka...
To čo rozobera v top príspevku že nanho stekal pes, to bolo koli tomu že si zobral psa na ruky...
Bezne sa aj cudzie psy oddelujú "vyvesením" ... tak?
Ja inak súhlasím že keby pes útočil namna , tak ho za obojok nechytím...
Ja len nechápem čo vi tu furt retardujete O_o ...
Nie bavime sa o utoku pes - clovek, kedze si to prakticky vytiahol.
Retardujes s nami, tak klud.
chlapci zažili ste už bitku so psom? takú riadnu bitku kedy ide psom o život? alebo išlo už o život vám?
obmotať mikinu okolo ruky: naviesť si psa priamo na ruku?? mať zákus pitbulla/sao-čka tak ti roztrhne šlachy a tá ruka sa ti už nikdy nedá dokopy...ak ta teda bude chcieť pustiť lebo ruka je na hryzenie taká ideálna...
ďalšia vec - nie každého psa vieš nalákať na ruku na kt. máš obmotanú mikinu.
ďalšia vec - ak sa stretneš so psom kt. ide vyslovene po tebe... pôjde ti po ruke? nie. vysoký pes ide po ramene a nižší nohy/stehná. prirodzený agresori idú tiež po krku.
toto ti kynológovia už asi nepovedali čo? a nie je to náhodou preto že ich ovčiaky cvičia na rukáv/ringo?..
posledná vec - stihneš si vyzliecť a obmotať mikinu keď máš tak 3 sekundy? a čo v lete?
vyvesenie za obojok: je jedno či má pes 3kg alebo 50.. hovorte si čo chcete...toto je jedna z najúčinnejších metód... žiadna voda, žiadne slabiny, bitka, krik, povely - len psovi znemožniť pohnúť sa doslova zadusiť ho - aby musel pustiť a prekusnúť. to je celá pointa.
účinnejšie sú už len 2 kliny a vypáčenie - nato ale potrebuješ tretiu-štvrtú osobu, a vedieť ako.
auto je tiež kokotinka lebo psovi nerobí najmenší problém vyliezť na strechu
treba mať zažité konkrétne situácie až potom hodnotiť a radiť.. teória vám je na nič lebo každý pes je iný.... najlepšie by ale bolo keby tie skúsnosti ani nikdy neboli všakže
Omotanie mikiny, prehodenie psa cez plot a pod. som si nevymyslel, taktiez tahanie psa za slabiny. Ked sa riadim tvojou logikou tak vyvesenie psa za obojok je asi taka picovina ako podla teba mikina okolo ruky, pretoze ak napadne 50 kg pes napr. pubertaka (zena, dieta anyone) asi tazko ho budem vyvesavat za obojok. To si moze dovolit clovek, ktory s tym ma skusenosti, nejaku silu (ak sa bavime o velkych plemenach).
Takze ty mas asi take skusenosti ako my vsetci dokopy. Tvoje rada mozno ma daco do seba, ale je rovnako aplikovatelna ako tie nase, takze si otvor kurz, zacni davat rady a pod. Imho kynolog ti ako vseobecnu radu da prave tu mikinu, aky postoj zaujat, ako sa spravat, pochybujem, ze za vseobecnu radu mozno povazovat vyvesenie psa, zamysli sa nad tym prosim ta.
ktory kynolog ti da radu, obmotaj si ruku niecim a nechaj psa zakusnut? a potom co dalej?
... a nabuduce si reci o skusenostiach a o otvoreni kurzu prosim ta nechaj, nikde sa svojimi zazitkami a skusenosti neohradzam, takze to nie je prilis vhodne
Sorry, ale ty tu ides pisat o tom co robit a pritom sama pises z cesty. Jedina tvoja rada na sebeobranu je vyviest psa, ano uz vidim ako stojis oproti nemu, on bezi tak 30 km/h a 2m pred tebou skoci a utoci, a ty ho vyvedies (imho a este k tomu keby bol bez obojku)...sorry, ale aj keby som bol debil, co v zivote psa nevidel, to nemozes mysliet vazne.
A na to tvoje, co dalej. Mikina min. zmierni hlbku zahryznutia, v tom momente ak si duchapritomna vies pastou udriet psa po cumaku, ak to pomoze da pokoj. (jasne, ze to je vsetko teoria, ak mas psa zmyslou zbavenych asi ti nepomoze nic, len okoloiduci ludia). Druha vec je v akej situacii na teba pes utoci, nemusis nato byt pripravena (nejde oproti tebe, neregistrujes ho) a vtedy co spravis?
Pochop, ze tvoje vyvesenie je sice efektna vec, ale pre bezneho cloveka neaplikovatelna do praxe, co sa tyka velkych plemien, ano viem si to predstavit pri malych plemenach.
Ja fakt toto nechcem riesit. A ked tak si zisti viac. Ako som pisal nie som ziaden profik, nehram sa nanho a nikoho nepresviedcam o pravde, kazdy si urobi nazor sam.