Zaujímalo by ma či ste aj vy niekedy naleteli a uverili kamarátom totálne blbosti ktoré vám s úplnou vážnostou povedali.Mne raz kamarátka povedala že keď mi je strašná zima a trasie ma tak vtedy človek najviac chudne ako ho trasie.Som jej to dlho verila
@strangelove Teoreticky ano a zaroven nie. Telo pri aktivite v chlade bude predpokladam tvorit viac tepla a tym padom viac palit, na druhej strane, v klude palit nijaku vsimnutelnejsiu hodnotu nebude. Keby to tak bolo, obezitu liecim kryokomorou...
Ale je pravda, ze ano pri fyzickej aktivite telo pali viac v studenej vode, to je aj jeden z dovodov, preco po plavani pride taky hlad. Co je b je to, ze hypotermia sposobuje ukladanie podkozneho tuku aby telo zohrieval a tak malokedy vyrysuju cisto plavci nejak poriadne.
ked som bol v školke ešte kamoš mi povedal,že ked budem moc dlho utekat praskne mi srdce
najvtipnejšie natom je,že mi to povedal počas posledneho dna v školke kedy sme mali dáku oslavu a natáčalo sa to na kameru celé (mám VHS doma) a je tam natočené ako mi to povedal počas behania a ja som sa tak zatváril ,ze "wtf really?" a prestal som dalej bezat
ono to je trosku inak s tým chladom.
Takýmto spôsobom, keby ti je zima a traseš sa to skor možno ešte sa ti zniži imunita a skor ochorieš.
(čitel som nedávno také študium, neviem ci je to uplne pravda) Ono je to tak, že ten chlad pososbí urcitým sposobom na tuk. Naprikald hlavne deti, ked jedia velmi často nanuk tak po čase sa im vytváraju jamky na licach a tuk sa zmenšuje z líc aj keď maju nadváhu. A celkovo z celého tela, pokial na to miesto pososbíš určitu dobu takou teplotou, tak by telo malo reagovať a po krátkej dobe by mal sa aj s časti tuk ako keby "odplavovvať" miznúť, ale či je to uplne pravda neviem
Neviem ci sa mam vobec priznavat k tomu, ale raz som uverila frajovi ze trencianskym holubom vypichavaju oci aby nevideli trafit na sochy a nemohli ich obsierat a este vela vselijakych hovadin, uverim proste cokolvek nech to znie hocijako nemozne, pokial sa pri tom clovek dostatocne vazne tvari ja som velmi dobra obet na taketo
ja si nepamatam, ze by som uverila totalnej kravine, ale uplne to nevylucujem
ale na strednej kamaratka uverila, ze nebudu vianocne prazdniny, pretoze fico zrusil vianoce
Kamarát mi raz povedal (sme ešte na základke boli) že keď bol malý tak mal úraz a doktori mu voperovali nové, mechanické oko ktoré mu dovolí približovať ako keby mal ďalekohľad
isteže ano hlavne ako dieťa/tínedžer človek uverí veľa veciam napr. som dosť dlho verila takým "faktom" , ktoré šírili starší ľudia ... pričom to nemalo žiadny dôveryhodný zdroj a proste to nebolo ničím podložené....len sa to proste hovorilo a tak som si myslela, že je to tak...
ale inak pamätám si, že som mala ešte za prvom stupni zš kamarátku, ktorá mi hovorila, že má dvojča a že nikto okrem jej rodiny to nevie a že do školy chodia na striedačku ja som jej chvíľu verila aj ked nie úplne, a potom po čase už vôbec nie... no aby som si ju udržala ako kamošku tak som to hrala, že jej verím a navyše ma to aj bavilo a vždy som sa jej pýtala: "ktorá si dnes?"
naše kamarátstvo aj tak netrvalo moc dlho.. ale bola to zábava do istej miery
Mala som 9 rokov ked mi kamoska povedala ze mame tu"moc" a sme morskymi pannami par mesiacov som jej to zrala dokonca som si aj o tom vyhladavala na intertnete...proste som bola podctena ze ja som ta stastena co ma tu silu
@sypomka ja som si tiez vyhladavala na internete ako sa mam stat morskou pannou a vzdy ked bol spln tak som bola odhodlana to spravit len taky vnutorny hlas mi vravel ze radsej to nemam robit lebo co potom ked budem morska panna to bol taky velky boom vtedy s h2o
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
20 komentov
Ale je pravda, ze ano pri fyzickej aktivite telo pali viac v studenej vode, to je aj jeden z dovodov, preco po plavani pride taky hlad. Co je b je to, ze hypotermia sposobuje ukladanie podkozneho tuku aby telo zohrieval a tak malokedy vyrysuju cisto plavci nejak poriadne.
najvtipnejšie natom je,že mi to povedal počas posledneho dna v školke kedy sme mali dáku oslavu a natáčalo sa to na kameru celé (mám VHS doma) a je tam natočené ako mi to povedal počas behania a ja som sa tak zatváril ,ze "wtf really?" a prestal som dalej bezat
Takýmto spôsobom, keby ti je zima a traseš sa to skor možno ešte sa ti zniži imunita a skor ochorieš.
(čitel som nedávno také študium, neviem ci je to uplne pravda) Ono je to tak, že ten chlad pososbí urcitým sposobom na tuk. Naprikald hlavne deti, ked jedia velmi často nanuk tak po čase sa im vytváraju jamky na licach a tuk sa zmenšuje z líc aj keď maju nadváhu. A celkovo z celého tela, pokial na to miesto pososbíš určitu dobu takou teplotou, tak by telo malo reagovať a po krátkej dobe by mal sa aj s časti tuk ako keby "odplavovvať" miznúť, ale či je to uplne pravda neviem
ako komu
ale na strednej kamaratka uverila, ze nebudu vianocne prazdniny, pretoze fico zrusil vianoce
ale inak pamätám si, že som mala ešte za prvom stupni zš kamarátku, ktorá mi hovorila, že má dvojča a že nikto okrem jej rodiny to nevie a že do školy chodia na striedačku ja som jej chvíľu verila aj ked nie úplne, a potom po čase už vôbec nie... no aby som si ju udržala ako kamošku tak som to hrala, že jej verím a navyše ma to aj bavilo a vždy som sa jej pýtala: "ktorá si dnes?"
naše kamarátstvo aj tak netrvalo moc dlho.. ale bola to zábava do istej miery