Prosím poraďte mi .... CHCEM ZAČAŤ ŽIŤ AKO OSTATNÍ
Pred rokom som sa rozhodla, že schudnem .... Mala som 65 kg a síce som nebola doslova tlstá, pripadala som si taká objemná a chcela som vyzerať pekne.. Začala som cvičiť, no neskôr som zistila, že všetko
psychológ mi pripadá ako najlepšie riešenie pretože ak fakt počítaš kalórie a musíš ísť zvracať hoci vieš,že to nie je správne tak to vyzerá už ako anorexia
@lepka ja som aj chodievala .. len naši si myslia, že už som v pohode ..a ja nechcem aby zistili, že vlastne niesom .. chcem sa z toho dostať sama ...pretože všetci doktori a tak ma nútia do priberania ... len to ja nechcem !
ja by som ti len chcel vzdat obdiv uz len za to ze si to uvedomujes a chces s tym nieco robit. Neviem ako pomoct, ale verim ze sa ti s tym podari skoncovat.
pocitat si kalorie neni nic zle, ale je dost divne ze chces chudnut aj ked nemas co...na tu vysku chces mat 48kg? to asi pridem za tebou a budem ta nutit poradne zrat nech sa ti to radsej ani nepodari, lebo s 48kg budes vyzerat fakt napicu
@Karrra s tymto som sa stretol u byvaleho kamarata, chlapec 18 rocny cca 180 cm, mal 108 kg.. fakt ze dost tucny. behom 4-5 mesiacov schudol na 77. 31 kil za 4-5 mesiacov, pricom optimalna vaha uplne na vysku 180 cm je 77 kg, u 20 rocneho chlapca..jeho ciel bol dostat sa pod 80.
lenze dneska no uz ako som spominal ma 20 a vies kolko kil? hovori ze 68 podla mna mozno aj este menej... cize pozor na to skutocne je tam tenka velmi tenka ciara ked clovek zacne chudnut, schudne aby to vedel v spravny cas ked uz fakt ma optimalnu hmotnost zastavit lebo ak to nezastavi uz to zacina fakt prechadzat do bulimie alebo anorexie..
@karrra toto je pre psychiatra nie psychologa.. po niektorych psychiatrickych liekoch ktore sa davaju aj naschval anorektikom ma clovek velmi velku az neprekonatelnu chut do jedla hned zacnu zrat poriadne ti anorektici to mi ver
a čo chceš od nás počuť?
sama píšeš, že si uvedomuješ, že je to napíču a v @3 píšeš, že priberať nechceš.
a hlavne, že pri svojej fotke si písala niečo v zmysle, že nemáš sklony k anorexii. takže z toho mi vychádza, že ešte aj samú seba klameš. a ešte, keď si k tomu pripočítame tvoj vek tak jedine @2
Ako študent LFKE ti napíšem tieto fakty máš problém!Si určite pekne dievča a nezmeníš stravovacie návyky nielenže budeš trpieť anorexiou ale ďalej budeš mať zničene zuby pretože zvracaním a posobenim žalúdočných štiav na zubnú sklovinu ma za následok jej rozpad ďalej sú tu tvoje organy ktoré môžu pomalí začať zlihavať
@karrra každý liečebný výkon môžeš odmietnuť, ak nebudeš chcieť si nechať pichať infúzie, tak sa s doktorom dohodneš na inej liečbe, oni to musia rešpektovať
@greyness ja si uvedomujem že moje návyky sú zlé .. ja sa od toho chcem odpútať, len pri tom nechcem pribrať !!
...a čo sa týka tej foto .. písala som tam že nemám sklony k anorexii, lebo ak by som priznala že mám - všetci by boli hned opatrní k mojej psychike a nenapísali by, čo si skutočne myslia - a takto - vela ich napísali že niesom ani chudá ani tučná alebo proste že nevyzerám absolutne ako anorektička ...... chápeš ma ??
@karrra na vysku 175 cm by si mala mat urcite aspon 60 kg, kludne aj viac..ved ti ide aj o to pacit sa muzom snad nie? myslis ze sa im pacia kosti? nijake zenske tvary???
@hadimistr ... ale ja niesom vychrdnutá! proste iba chudá! .....a práveže si myslím, že páči .. jeden starší chalan čo sa mi dlhšie páčil ma oslovil vdaka tomu aku mam vraj dobrú postavu..
Určite choď za psychológom aby to nešlo dolu vodou ešte viac a potom to už bude dosť ťažké dostať sa z toho úplne.Je to len v tvojej hlave , proste si povedz že máš krásnu postavu a nezaoberaj sa nejakými kalóriami Ja mám 170cm a 50kg a síce sa nesnažím ale rada by som pribrala 65kg bola super váha a ak máš pocit že nemáš peknú postavu treba viac cvičiť a nie obmedzovať jedlo Veľa šťastia
@mirus22 kurva fix ludia bozi vy vobec neviete rozdieli medzi psychologom a psychiatrom.. dievca ma evidentne anorexiu a to je psychicka choroba pre PSYCHIATRA! ne psychologa
@r4ptor to ano. lenze ma 175 cm co je celkom dost nadpriemerna vyska na zenu, (vahu musis porovnavat aj s vyskou..) a no medzi 50-60.. pise ze ma 52 a chce mat 48!!
bude mat 48 a bude chciet mat 45.......................
@r4ptor@zdasati ja mam 174cm a 53kg - nie je všetko len o výške, veľa zaváži aj genetika, obaja moji rodičia sú štíhli na svoju výšku ale všetci sme po zdravotnej stránke v poriadku
@karrra no nútia ťa do priberania lebo nezdravo-moc chudneš a správaš sa,kebyže si len udržiavaš váhu tak nie je problém ale zvracať jedlo aby som bola ešte viac chudšia je choré,čo chceš mať 30kg?Ani príliš vychudnuté baby čo fakt vyzerajú jak kostry sa chlapcom nepáčia,skús jesť normálne a udržiavať si váhu,toto ale asi sama už nedokážeš čiže bez psychiatra ti pomoci niet lebo je to porucha.
Keď nevladzes, okno je otvorené ... si tak psychicky slabá ze nedokazes zjesť viac aj keď vieš ze to je málo.... Takýto psychicky labilný ľudia budú načo v dnešnom kapitalistickom svete, nebudeš príliš užitočný človek... Žiješ v kapitalizme a na takéto pucoviny nie je čas...
aj ja som sa tak bála že priberiem (som schudla 12 kg keď som mala 13) a vieš čo? aj som pribrala ale nie veľa...a čo? ...nerieš to. ak sa budeš strachovať tak si to len privoláš (tvoje myšlienky sa zhmotnia a priberieš)... a myslím ,že dokým nie si morbídne obézna..by si sa mala skôr strachovať o to čo máš v hlave (imho) ..to je dôležitejšie podľa mňa. ale trimem prsty...snáď sa toho zbavíš.(viem ,že je to nočná mora)
@hadimistr Tak sa citim ako anorektik evidentne... Mam 183-5, vahu asi 73 kil a este stale mam bodyfat tak 14-16 percent a co sa tyka svalov, tlacim casto viac ako vazim. Je to strasne o genetike a stavbe tela kolko je pre teba vhodnych
A co tak sa absolutne neriadit tym, co si myslia ostatni? Ak si myslis, ze ked schudnes na 48 a budes tak stastna, tak chod do toho. Samozrejme moze to dopadnut aj zle, tak si to poriadne premysli. Pomoct ti tu nikto nepomoze, pretoze vseto je v tvojej hlave...
Podla mna by si mala zacat normalne jest v mensich mnozstvach,ale vsetko nie len dake prkotinky malo kaloricke a musis prijat samu seba taku aka si....mas idealnu vahu ked aj par gramov priberies to nebude vadit
a čo takto zmeniť cieľ ?
Začať športovať a jedálničiek si upraviť tak aby si mala výkon nie hmotnosť ? už keď sa ti podarilo tak schudnúť tak prečo neskúsiť či sa ti nepadací niečo v športe ?
@karrra ked nechces psychologa ani psychiatra, tak sa zamysli? jedinym tvojim cielom bolo chudnut a PRECO? preco si chcela tolko schudnut? Aby si zapadla? aby si si kupila ine oblecenie? nasla si chlapa? skus robit to co si chcela robit, potom az schudnes....
zacni fajcit marihuanu tie stavy hladu neprekonas prejedaj sa salatmi a zeleninou a ovocim a hlavne pametaj anorexia je opacny problem od obezity a niekedy moze byt daleko nebezpecnejsia ako obezita ja osobne by som bol radsej pekne vypaseny vsak najlepsie dievcata su tak 150 kg lebo v zime fajn zahreju a v lete vrhaju dobry tien
Ja som mala tiez take blbe obdobie akurat ze ja som nejedla pretoze som z ustavicneho stresu nepocitovala hlad......a potom som si uvedomila ze naco sa furt sttesovat ze si zivot treba vychutnavat a kazdy den som si nosila z cukrarne asppn 10 zakuskov, chodila do naj restauracii a casom som zistila ze som gurman a odvtedy papkam cvicim a vyzeram stale lepsie
to, že niekto nemá anorektickú postavu ešte neznamená, že nemá anorexiu, takto to začína, posledné štádium je ak už anorektičky vážia 40 kg aj s topánkami a tie sú už tak odvyknuté od jedla, že sa nedá nič robiť
ja som mala odjakživa problem s nadvahou, keď som mala 12 rokov važila som 70 kg ..viac než moja mama všetci sa do mňa navažali tak som zhodila 20 kg jedla som velmi male porcie jedla, žiadne sladke .....5 rokov som sa držala.....potom som spoznala cez pokec jedneho chlapca strretli sme sa .....všetko sa zmenilo...začali sme spolu chodiť do posilovne ...myslela som že mi to pomôže ale nebolo to tak ....mali sme problemovy vzťah....každu hadku som riešila jedlom ....pribrala som 10kg teraz važim tak 60 pri vyške 165.....už sa neprejedam a cvičim furt....hm myslim že si treba najskor spraviť poriadok v hlave a to pomôže
Si mladé dievča, na svoju výšku by si mala mať okolo tých 60 kg. Neblbni! Evidentne sa u teba prejavuje anorexia, ak už aj nieje úplne rozbehnutá. Pokiaľ nechceš bojovať o život v nemocnici, zájdi za psychiatrom. Tu už psychológ zrejme nepomôže. Veľa šťastia. Verím, že sa z toho dostaneš. Anorexia nie je diagnóza, ku ktorej by si mala mať ľahostajný prístup.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
59 komentov
lenze dneska no uz ako som spominal ma 20 a vies kolko kil? hovori ze 68 podla mna mozno aj este menej... cize pozor na to skutocne je tam tenka velmi tenka ciara ked clovek zacne chudnut, schudne aby to vedel v spravny cas ked uz fakt ma optimalnu hmotnost zastavit lebo ak to nezastavi uz to zacina fakt prechadzat do bulimie alebo anorexie..
sama píšeš, že si uvedomuješ, že je to napíču a v @3 píšeš, že priberať nechceš.
a hlavne, že pri svojej fotke si písala niečo v zmysle, že nemáš sklony k anorexii. takže z toho mi vychádza, že ešte aj samú seba klameš. a ešte, keď si k tomu pripočítame tvoj vek tak jedine @2
...a čo sa týka tej foto .. písala som tam že nemám sklony k anorexii, lebo ak by som priznala že mám - všetci by boli hned opatrní k mojej psychike a nenapísali by, čo si skutočne myslia - a takto - vela ich napísali že niesom ani chudá ani tučná alebo proste že nevyzerám absolutne ako anorektička ...... chápeš ma ??
Už som si myslel že ma nemiluješ
Hod sem nieaku fotku nech posúdime
bude mat 48 a bude chciet mat 45.......................
Tu som videl aj komentoval ale ja myslím či nemáš nieaku kde je ta aj vidieť celu
Začať športovať a jedálničiek si upraviť tak aby si mala výkon nie hmotnosť ? už keď sa ti podarilo tak schudnúť tak prečo neskúsiť či sa ti nepadací niečo v športe ?
"Už ďalej nevládzem"
"... veľmi som sa bála, že naspäť priberiem ..."
"..a nedokážem jesť v spoločnosti ludí.."
- jedno príslovie hovorí: "Neexistuje nedokážem, jedine nechcem."
Musíš si veriť, potom zmizne strach a pochybnosti.
tam sa s tebou dobre o tom porozprávajú
Si mladé dievča, na svoju výšku by si mala mať okolo tých 60 kg. Neblbni! Evidentne sa u teba prejavuje anorexia, ak už aj nieje úplne rozbehnutá. Pokiaľ nechceš bojovať o život v nemocnici, zájdi za psychiatrom. Tu už psychológ zrejme nepomôže. Veľa šťastia. Verím, že sa z toho dostaneš. Anorexia nie je diagnóza, ku ktorej by si mala mať ľahostajný prístup.