Musím sa na fotke alebo VYPke alebo proste niekde, opýtať profákov, aký je teda kurací rez, keďže zlatým by to fakt bolo ťažké (a ako sa to dá zlatým).
To je také oné, vo výtvarnom umení a fotografii a tak, že proste kompozícia. Do kelu, ja viem, čo to je, ale neviem to presne vysvetliť, lebo ono sa hovorí, že to sú dve tretiny, ale nie sú to presne dve tretiny, pokiaľ viem. A na wikipédii sú k tomu nejaké fatálne vzorce.
Inak definícia je, že ak úsečku rozdelíme tak, že pomer celej úsečky k dlhšej časti sa rovná pomeru dlhšej časti ku kratšej, je rozdelená zlatým rezom...
A údajne ľudia u ktorých tieto pomery platia (viď obrázok vyššie) na nás pôsobia príťažlivejšie než iní... A inak je to vec ktorá sa týka matematiky, filozofie, umenia a kadečoho ďalšieho
(A ak som sem popísala nejaké somariny, tak sa ospravedlňujem, zlatý rez som nikdy neštudovala bližšie a toto sú len drobné informácie povyťahované z mojej deravej pamäte, ktorých správnosť nezaručujem (až na tú definíciu ) )
Hento nie je ako základné proporcie ľudskej postavy (ale zatim neviem presne, aký všelijaký to má význam ? Lebo zlatý rez môže byť snáď hocikde v umení.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
22 komentov
Inak definícia je, že ak úsečku rozdelíme tak, že pomer celej úsečky k dlhšej časti sa rovná pomeru dlhšej časti ku kratšej, je rozdelená zlatým rezom...
A údajne ľudia u ktorých tieto pomery platia (viď obrázok vyššie) na nás pôsobia príťažlivejšie než iní... A inak je to vec ktorá sa týka matematiky, filozofie, umenia a kadečoho ďalšieho
(A ak som sem popísala nejaké somariny, tak sa ospravedlňujem, zlatý rez som nikdy neštudovala bližšie a toto sú len drobné informácie povyťahované z mojej deravej pamäte, ktorých správnosť nezaručujem (až na tú definíciu ) )
"Dokonalosť človeka sa určuje podľa toho ako sa proporciami približuje priemernému človeku - človek, ktorý má všetky dĺžky podľa Zlatého rezu"
Ten obrázok sa volá Vitruviov muž a je to od Da Vinciho - ten by mal mať miery podľa zlatého rezu...