A zase mi mama zakazala ist von. Bezdovodne. Clovek by si myslel ze ked ma 17 bude mi doverovat, ale nie. A ked utrusim poznamku ze o chvilu mam 18 pride ta oblubena veta: Pokial budes byvat pod mojou strechou budes ma posluchat. Co chce aby som sa co naj
myslim ze to mas tazke a chyba nieje v tebe ale v mame skus sa snou porozpravat preco sa k tebe tak sprava a ake ma dovody mozno sa spolu dohodnete ved nakoniec,by si mala uvedomit ze kedze sa nespravas ako nejaka... a nepijes atd ako si napisala mala by ti to dovolit uved jej pri tom nejake priklady ako sa spravaju tvoje rovesnicky(samozrejme len tie dobre priklady)a co od toho pozadujes myslim ze by sa to malo nejako vyriesit a ked nie,tak ti zelam vela ststia(uvazte mam 14 a co zo mna vyslo hotova psychologicka)
A co je na tom? Ma dovod. Bud si raz nieco viviedla. Alebo si prisla neskoro domov a ma na to dovod a uz ti doverovat nebude. Jednoducho si chce spravit v dome poriadok a chce ta mat pod dohladom. Tu vedtu pokail si v mojom dome su moje pravidla a ak sa ti nepaci mozes ist prec to poznam.
Ja s tymto prpblem nemam. Skvor mam problem si presadit svoj nazor v rodine a kazdy ma ignoruje. Jednoducho to repsepktuj a nerob veci este horsie. Mozno ju to raz prejde
nesuhlasim s kaskom poznam jej mamu a ju to URCITE neprejde a pritom ta co ma problem je moja kamoska a ni raz ju nezradila...verte mi...naozaj sa knej sprava ako k decku!
Pozor pozor ona je decko! ide mat 18 ale este neama a to je velky rozdiel. Pred mamou alebo rodicmi sme furd iba deti!
Pokial ich nemas (18 rokov) respektuj ju, alebo sa osamostatni. Kup si dom staraj sa o ucty a hned ti skysne ksicht. Alebo si jednoducho sadni a porosparavaj sa s nou a ked to nebude brat na vedomie tak jednoducho dockaj casu ako husa klasu nie?? budes mat 18 a potom ta pusti urcite heh
Ked jej mamu to nepredje ako si pisala S.i.m.a. tak si jej mohla poradit aby to som nepisala, Lebo to nema ziadny zmysel, nie????? A tato diskusia tu uz inak raz bola mam pocit
no tak to mas dost blbe ja mam tiez 17 rokov za pol roka 18 a mna mama v pohode pusta hoci kde, kde chcem aj kedy chcem ja to nemam nejako obmedneze napriklad pred dvoma tyzdnami som prisiel o pol tretej domov sme boli na chate a mohol by som tam aj spat keby som chcel len sa mi tam nechcelo byt tak som sam isiel cez pol bratislavi o druhej domov a nic mi na to nepovedala...jasne ze aj pijeme niekedy nieco a tak, alebo na silvestra som bol dost opity v meste a vratil som sa o stvrtej rano...ale je zase treba povedat ze nechodim na taketo vecierky nejak moc casto tak raz za cas...nechem aby tu vyznelo ze teraz ja môzem v podstate vsetko a ty nie ale ja len chcem povedat ze ja som tiez nic take zle nespravil par krat som sa opil a dokonca som aj ogracal hajzel a nic take mi na to nepovedala ved co ma rabit...chcem len povedat ze ide o to aku mas mamu aku ma povahu ide proste o to ake ma zasady a s tym moc veci nenarobis to je v nej proste....ja si hovorim ze ked budem otec a budem mat dceru napriklad v tvojom veku tak to nebude mat az tak volne ako ja teraz lebo viem ako premyslaju taki chalani ako ja a to ked budem starsi tak neviem ci sa mi to bude pacit ale zas ked viem ze nic zle nespravi a budem jej môct verit tak si myslim ze nebude ju to nejak obmedzovat...teda dufam ze budem mat dceru ...hehe nejak som sa rozpisal ale napisem ti este jeden priklad kamarat co ma 15 chodi este na zs do deviny tak sa boli opit v jednom parku v meste aj s nejakymi babmi a kamaratmi a jedna baba co mala vtedy 14 sa tak najebala ze bola v bezvedomi a jeden chalan ju tam vyprstoval v tom parku oni sa na tom ujebavali este sa tam s nou olizoval a ona proste vôbec nevnimala tak potom zavolali 112 a boli aj v telke potom bola tri dni v nemocnici a tusim aj na gynekologii neviem co jej zistili...potom chcela toho chalana dat dobit nakoniec si to tusim rozmyslela... tak toto je ten horsi pripad ktory nechem aby si zazila sice viem ze to u teba asi nehrozi...no uz koncim nebudem tu pisat dlhe veci lebo uz ta to urcite ani nebavi citat teda mozno si sa sem ani nedostala...ok pa
ten príbeh je hrozný, chudera baba. Ale takých prípadov sa stáva v dnešnej dobe dosť vela, proste mladí si chcú uzívať a potom sa to neskončí dobre. Ale tí chalani ako este sa natom ujebávali, namiesto toho aby jej pomohli, ako musia byť dobre jebnutí (sory, ja nenadávam ale to sa inak povedať nedá).
A k tebe, más to tazké, ja mám 18 ale môžem si chodiť kde chcem dá sa povedať uz od 15. Tak skús sa s tvojou mamou porozprávať, poprosiť ju nech ta pustí aspon na chvílku a nemôžes ju sklamat.
Alebo este ja ked som bola mladsia a čosi mi nechcela moja mama dovoliť, tak som povedala len fajn a odisla do izby a zavrela sa. A nič som jej proste nehovorila a ak mi cosi kázala, tak som to bez slova spravila. Takto som bola urazená dva dni a na tretí den to uz nevydrzala a prisla vysmiata za mnou, že jasné, že môžem íst
A inak ak ju nepresvedcís teraz, tak po 18 sa to nezmení určite.
Ale co tak pochopit aj tu mamu? Si jej dcera a boji sa o teba. Ved po veceroch po meste pobehuje kopu uchylakov a nikdy nemozes vedet ktory po tebe skoci. Ked budes mat 18 tak ta uz mozno pustat bude lebo ked sa ti nieco stane tak si zodpovedna sama za seba.
Jaaj tak ked byva na dedine tak je to jasne. Necem urazat dedincanov ale niektori to fakt nemaju v hlave v poriadku a robia detom to co robili im ich rodicia. A este ak je silno veriaca krestanka tak neni o com..
Tommyhot: praveze na dedine ta skorej pustia von, tu sa pije uz odmala Kazdy kazdeho pozna, domov sa dostanes za 10 min z jedneho konca na druhy takze dedina neni padny argument
na dedine by som asi nechcela bývat, lebo práve to, kazdý kazdého pozná a tak sa kazdý do kazdého starie. A ked cosi vyvedies, hned vie o tom celé mesto a potom ta staré babky zato ohovárajú
Majlos: ja som zil par rokov na dedine a tam veru malo kopu deciek problem byt vonku dlhsie ako do osmej. Uz len preto ze ostatny zacali ohovarat ze ten moze byt dlhsie nez ja a bla bla bla a to bolo nemyslitelne.. Chvala bohu ze som z tej riti vypadol a znova byvam v meste.
Mozes byt rada ze taku mamu vobec mas, dnes je to uz skorej rarita ako pravidlo.
Nerobi ty anschval proste sa o teba boji, to ze nepijes, nefajcias a nevyvadzas je len tvoje plus a drz si to, dnes je len malo mladych v tvojom veku co su taky neskazeny.
Neskro pochopis ako ty mama pomohla. No mozno ze keby mi moja mama robila to iste ako tebe mozno by som teraz nefajcil Zacal som po veceroch od nudy.
Ale tiez som maval prisne vecierky na zaciatku ked som bol maly. Ale o tom to je, dneska nenmam problem zbadat 13 - 14 rocne deti bez obcanky na diskoteke. Normalne si odtal o 2 vnoci ficim a deti tam este skacu jak jebnute. Normalne nechapem ich rodicov ci o nich nemaju strach.
Ja svoje dieta budem riesit inak, ziadne cele dni stravene za netom, a ziadne vycinanie do noci. S 18 tkou sa neohanaj , to si dospela len na papiry, avsak neviem ako by si sa o seba postarala "DOSPLEA" keby ta vyhodili na ulicu. Dospela budes ked budes mat ukonceen vzdelanie a zarabat si sam na seba (aj to mozno nie uplne ale vecsej casti ano).
A ako tommyhot niekde hovoril, dnesna mladez sa len kurwy a kurwy, stale vacsi kokoti chodia po meste, ja byt tvoja mama tak sa tez bojim.
ANGEL LOVe, neber ten prsipevok zle akoze sa tu hram na velkeho dospelaka a zakazujem ty, len ty chcem povedat ze teraz to asi aj tak nepochopis preco to tvoja mama robi. Neskor uvidis jak nekdo tvoju kamarataku ktora moze prepadnu, znasilnia, spravia jej na disko decko, zacne fetovat alebo nieco podobne. Potom neskor zbadas jak ta mama od tohoto ochranila.
Je tisickrat horsie ked sa rodicia o teba neboja, je im jedno kam chodis na skolu, ci mas maturitu, ci mas tamto, to je ovela horsie ako ked sa do teba statraju, s kym chodis von, davaju ty vecierky, tlacia ta do ucenia. To je ovela lepsie uvidis neskor.
ja tedak robim velmo vela pravopisnych chyb ale ked sces napisat ze zakazujem ti (tak jej to zakaz s makkym) ale keby jej sces zakazat konretne nieco ty (tak jej to zakazes s tvrdym)
Zakazujem ti, s makkým i to je zakazujem niečo tebe. A ty to je vtedy, keď na niekoko ukazujete, myslíte na neho, ako keď poviete on hrá, tak konkrétne ty hráš v tom bielom tričku, alebo ty si dostal päťku.
Ja ju chapem a som rada ze sa o mna stara a tak ale ja chcem ist len von s kamaratkami. Inak na diskoteky ma to nejako netaha.
A este jedna novinka: uz nemozem chodit poriadne ani na bicykli, pretoze maminej kamaratky syn(18) tak padol z bicykla, ze bol v kome. Ale nastastie sa z toho dostal.
Pozri ja mam najkratsie vychadzky z partie a zabijem sa? ako viem ze to nerobia preto ze haha teraz bude sediet doma cely cas a upratovat a schvalne ju nepustime nech sa nevyda a ostane sama... proste ja boja aaaa maju pribliznu predstavu co asi robime von...proste rodicia nie su blbi a ked pocujem mamu jake ona katastroficke scenare sklada v hlave ked nedam vediet ze pridem neskor az mi ich luto je...proste byvas s rodicmi a ci sa ti to paci alebo nie tak oni ta zivia takze ak chces u nich byvat tak sa podla toho riad.. ked sa s nimi neda pohnut ani normalnou debatou ked ich poprosis a das riadne dovody pre co chces ist von a preco tak dlho ostat(podla mna ta potom pustia ak das fakt dobre dovody a nebudes sa urazat ani nic) ja som mala podmienku sa kazdu hodinu ozvat ci som ok (pred par rokmi)a tak taak s nimi nepohnes tym ze sa budes hadat to ich len utvrdi ze si decko a ze ta nemaju pustat...ked sa ti nepaci mas za chvilu 18...po skole v pohode sthas chodit robit jak birgadnicka to kauflandu hypernovy billy atd a najom na byty socialne pripadne garsonku si teda mas z coho zaplatit a potom si mozes chodit kam chces..ak ti samozrejme na to ostanu peniaze
myslim ze postoj rodica nijako neovplivnite...ja som nemala vecierku od 15 bolo to super ale po par rokoch to prejde...myslim robit bordel a tak...sice, dnes idem zit do mesta taze asi budem ticho...no tesim sa ze mam volnost...a radim, vydrzat sak raz sa odstahujete a bude po probleme...
Ja nechapem co vas laka na tom, ze v noci pobehujete vonku.... ved sa nic neda robit. Byvas na dedine takze ani nejaky slusny podnik pre mladych tam nebude....akurat tak krcma plna ozranov.....
Ked som bola v tvojom veku radsej som sa cez den isla s kamoskou bicyklovat k rybniku.... potom sme si v miestnej krcme kupili do flasky capovanu kofolu sadlisi do parku a vyhrievali sa na slniecku.... ked zacalo zapadat sli sme domov.... a nie ze o siedmej sme sa vybrali von a vratili sa o pol noci.....
Prvykrat som na diskoteke bola v 16 a aj to ma moc nebavilo...tak som na dalsi tyzden radsej ostala doma....
Inak to, ze budes mat 18 na veci nic nemeni...stale ta tvoji rodicia zivia, satia poskytuju ti ubytovanie...ZADARMO....
zmier sa s tym ze mas uletenu mamu ale predsa je to mama a naozaj ti nezostava nic ine ako posluchat ju...odnesies si z toho mentalny postih za co jej budes dakovat v buducnosti a hlavne v starobe ked budes premielat svoj zivot stale dookola. ale kukni na to z lepsej stranky ak si doma zober knihu a ciiitaj...alebo sa vzdelavaj alebo hocico co ti prinesie osoh ked uz si nutena mat tak vela volneho casu. a este si to zapamataj do buducnosti...aby si to nahodou nespravila aj ty svojim detom
Este sa vratim k black angel a aduliatkodce, chodte tu gramatiku radsej vysvetlovat nejakym konom, ty vas mozno budu pocuvat aj ked si budu zrovna mysliet ze ste jebnute
tommyhot no uz som to stihla aj vyskúsat, len akosi sa to nepodarilo, mozno keby mi date vy taki inteligentni a mudri ludia co nezakladajú jeblé diskusie a navyse majú aj rovnaké názory ukázku, by som to ja nechápavá aj pochopila. Lebo fakt neviem ako mám ist spravne nato...
kasko ty si bud retardovany alebo tazky polokokot, este si nepocul o 2 sanci alebo o niecom podobnom, ak chces udrazt poriadok musis ludom doevrovat !!!
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
56 komentov
Ja s tymto prpblem nemam. Skvor mam problem si presadit svoj nazor v rodine a kazdy ma ignoruje. Jednoducho to repsepktuj a nerob veci este horsie. Mozno ju to raz prejde
Pokial ich nemas (18 rokov) respektuj ju, alebo sa osamostatni. Kup si dom staraj sa o ucty a hned ti skysne ksicht. Alebo si jednoducho sadni a porosparavaj sa s nou a ked to nebude brat na vedomie tak jednoducho dockaj casu ako husa klasu nie?? budes mat 18 a potom ta pusti urcite heh
A k tebe, más to tazké, ja mám 18 ale môžem si chodiť kde chcem dá sa povedať uz od 15. Tak skús sa s tvojou mamou porozprávať, poprosiť ju nech ta pustí aspon na chvílku a nemôžes ju sklamat.
Alebo este ja ked som bola mladsia a čosi mi nechcela moja mama dovoliť, tak som povedala len fajn a odisla do izby a zavrela sa. A nič som jej proste nehovorila a ak mi cosi kázala, tak som to bez slova spravila. Takto som bola urazená dva dni a na tretí den to uz nevydrzala a prisla vysmiata za mnou, že jasné, že môžem íst
A inak ak ju nepresvedcís teraz, tak po 18 sa to nezmení určite.
Vela stastia!!!
Mala by tam bit daka rovnovaha a nie diktatura....
ked nepocitam teba
Mozes byt rada ze taku mamu vobec mas, dnes je to uz skorej rarita ako pravidlo.
Nerobi ty anschval proste sa o teba boji, to ze nepijes, nefajcias a nevyvadzas je len tvoje plus a drz si to, dnes je len malo mladych v tvojom veku co su taky neskazeny.
Neskro pochopis ako ty mama pomohla. No mozno ze keby mi moja mama robila to iste ako tebe mozno by som teraz nefajcil Zacal som po veceroch od nudy.
Ale tiez som maval prisne vecierky na zaciatku ked som bol maly. Ale o tom to je, dneska nenmam problem zbadat 13 - 14 rocne deti bez obcanky na diskoteke. Normalne si odtal o 2 vnoci ficim a deti tam este skacu jak jebnute. Normalne nechapem ich rodicov ci o nich nemaju strach.
Ja svoje dieta budem riesit inak, ziadne cele dni stravene za netom, a ziadne vycinanie do noci. S 18 tkou sa neohanaj , to si dospela len na papiry, avsak neviem ako by si sa o seba postarala "DOSPLEA" keby ta vyhodili na ulicu. Dospela budes ked budes mat ukonceen vzdelanie a zarabat si sam na seba (aj to mozno nie uplne ale vecsej casti ano).
A ako tommyhot niekde hovoril, dnesna mladez sa len kurwy a kurwy, stale vacsi kokoti chodia po meste, ja byt tvoja mama tak sa tez bojim.
Je tisickrat horsie ked sa rodicia o teba neboja, je im jedno kam chodis na skolu, ci mas maturitu, ci mas tamto, to je ovela horsie ako ked sa do teba statraju, s kym chodis von, davaju ty vecierky, tlacia ta do ucenia. To je ovela lepsie uvidis neskor.
ja tedak robim velmo vela pravopisnych chyb ale ked sces napisat ze zakazujem ti (tak jej to zakaz s makkym) ale keby jej sces zakazat konretne nieco ty (tak jej to zakazes s tvrdym)
idem sa aj ja trošku robit múdrou a doplním ta
Zakazujem ti, s makkým i to je zakazujem niečo tebe. A ty to je vtedy, keď na niekoko ukazujete, myslíte na neho, ako keď poviete on hrá, tak konkrétne ty hráš v tom bielom tričku, alebo ty si dostal päťku.
Ja ju chapem a som rada ze sa o mna stara a tak ale ja chcem ist len von s kamaratkami. Inak na diskoteky ma to nejako netaha.
A este jedna novinka: uz nemozem chodit poriadne ani na bicykli, pretoze maminej kamaratky syn(18) tak padol z bicykla, ze bol v kome. Ale nastastie sa z toho dostal.
akoze naozaj
Ked som bola v tvojom veku radsej som sa cez den isla s kamoskou bicyklovat k rybniku.... potom sme si v miestnej krcme kupili do flasky capovanu kofolu sadlisi do parku a vyhrievali sa na slniecku.... ked zacalo zapadat sli sme domov.... a nie ze o siedmej sme sa vybrali von a vratili sa o pol noci.....
Prvykrat som na diskoteke bola v 16 a aj to ma moc nebavilo...tak som na dalsi tyzden radsej ostala doma....
Inak to, ze budes mat 18 na veci nic nemeni...stale ta tvoji rodicia zivia, satia poskytuju ti ubytovanie...ZADARMO....
hlavne ked teraz zacala pracovat a chodi na nocne
tato dovoli aj do desiatej (od osmej) joj jak ho mam rada, niezeby som mamu nemala
to som trochu nepochopila
akoze komu mozem doverovat, alebo ako to myslis?