moja bývalá spolužiačka teraz ide znova. u nás je to tak, že napr. voliteľné predmety vôbec nie sú predmetom uznania, uznávajú sa len povinné ( a asi aj povinne voliteľné), z ktorých nemáš E (bez debaty). takže opakuje všetky voliteľné a všetky povinné, z ktorých mala E, takže bude rada, ak tú školu urobí za dva roky, za rok by sa to nedalo (lebo je tu ešte obmedzenie max 90 kreditov za rok a ešte platia prerekvizity). predsa len, ťažko ten systém bude fungovať tak, že ťa vyhodia a hneď ťa aj vezmú naspäť do toho istého ročníka, kam by si normálne išla. veď to by si ťa tam rovno mohli nechať a dať ti na ten predmet ešte tretiu šancu. možno na nejakých školách to tak funguje, ale nepočítala by som s tým, však je to nelogické.
@n0win0u akože škola vyhadzuje ľudí, aby ich za chabých 30 eur za prihlášku zase prijala naspäť, akoby sa nič nestalo?
inak, tunidlo ma teraz opravil, že to neuznanie E nie je u nás bez debaty, ide o dohodu s učiteľom... ale mám taký pocit, že táto baba aj tak nič uznané nemá, takže to vyjde na rovnako. nie som si ale teraz istá.. no, to je tebe každopádne jedno, len som sa chcela opraviť zisti od niekoho u vás, ako to je, každá škola môže mať iné pravidlá.
@anzu no napriklad u nas je to na profakovi, ci ti ten predmet uzna, alebo nie, musis si za kazdym ist osobitne.. a ano, skole sa ten litrik urcite hodi, ked to tak spravi rocne aspon 50ludi ( malo som povedal ofc )
@n0win0u@anzu u nas to funguje tiez tak nejako,ze si musim pochodit tych profakov a ze je na nich ci mi to uznaju ci nie,tak dufam,ze mi tie predmety pouznavaju
no u nás uznajú všetko a netreba za nikým chodiť, len stačí dať na zápise žiadosť o uznanie predmetov a študijné to vybaví (ale vyhadzuje sa aj po zimnom semestri)
@anzu a ide ešte aj o to, že za každý uznaný predmet platíš... aspoň u nás... mám 4 ročný odbor, čiže tých predmetov hodne... tiež som dosť v sračkách... a okrem školného (min. 450€) by som si v takomto prípade (prihláška, prijímačky, uznávačky) musela zaplatiť za každý jeden uznaný predmet (min. 4€/predmet)
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
inak, tunidlo ma teraz opravil, že to neuznanie E nie je u nás bez debaty, ide o dohodu s učiteľom... ale mám taký pocit, že táto baba aj tak nič uznané nemá, takže to vyjde na rovnako. nie som si ale teraz istá.. no, to je tebe každopádne jedno, len som sa chcela opraviť zisti od niekoho u vás, ako to je, každá škola môže mať iné pravidlá.
ale myslim ze by ti to malo vyjst
myslím, že viac ide o prachy ako o princíp.