nekedy by som chcela byt v tej dobe ked sa nosili take tie dlhe saty so slnecnikmi a tak a len tak sa prechadzat po zahrade..heh ale asi by mi chybal pocitac..teda to by som si asi neuvedomovala,keby som nevedeela co to je asi..no uz koncim radsej bodka.
no ja by som si chcela vyskusat plno obdobi od egyptu rima, grecka, cez stredovek, renesanciu, barok, francuzsku revoluciu, viktorianske anglicko, zaciatok 20.storocia, medzivojnove obdobie a aj 2.svetovu...no kiezby to slo...ale asi najviac tie 20. 30. roky v amerike ale aj na slovensku resp. ceskoslovensku...ale kazda doba ma svoje caro, a aj tak je vzdy najlepsia ta, v ktorej zijeme!
no kým, tak to nie, sama sebou chcem byť, ja sa mám rada, ale nie tak myslím, že nie je čo na mne meniť, nuž a na akom mieste, tak ma napadá nejaká tá dôbka staroveká na Východe, taká India staroveká by mi padla vhod, z našich európskych dejín by bolo fajn prežiť niečo ako tristan a izolda, ale s dobrým koncom, nie ako v tom filme alebo noblesný život Angličanov na vidieku, či v menších mestečkách, to je tak krásne silne charakteristické špecifikum, má svoje negatívy, ale zažiť by som chcela straaaašne
a viete čo? azda Aristotelom by som bola, bo zhrabol všetku slávu, možno Darwin, to tiež beťár riadny bol, kurník, nejde mi to do hlavy proste...niečo mi tu stále nesedí...
viktorianska doba a doba najvacsieho rozkvetu pariza, takze osemnaste devetnaste storocie. zmyselnost, city, laska, nenavist vsetko....lakaju ma aj casy rytierov ale vtedy to neboloa ko vo filmoch s rytiermi takze v takom pripade ani nie
chcela by som zit v tejto dobe,ale nie tu,na Ibize! preco? jezis tak im zavidim to krasne prostredie,more,teplo ale najme najlepsie party co mozu byt,najme v lete sa tam oplati ist dalsie leto by som sa tam chcela vybrat
je jedno kedy, ale chcela by som na ulici nosiť tie krásne, dlhé šaty až po zem, na hlave klobúčik a ľudia okolo by sa po mne nepozerali jak po dilinovi
25. zena nemala byt nevzdelana, mala vediet hrat na klaviri, spievat, mala vediet robit rucne prace, mala dokonale ovladat etiketu, vgediet viest domacnost
takze mala byt vzdelana, ale nie v tom ponimani ako sa to berie dnes
nechcel by som zit v inom obdobi ale chcela by som mat moznost na nejaky cas sa vratit do minulosti a to by toho potom bolo vela
1066 - anglicko
1122-1204 - francuzsko a anglicko, nech vidim zivot Eleonory Akvitanskej...potom by som rovno ostala vo Francuzsku, aby som videla ako si vedie jej vnucka Blanka
- dalej je tu vlada Henricha II a jeho vztah k Diane de Poitiers a zaroven Katarina Medicejska a nabozenske vojny, potom je tu dvor Ludovita XIV. a jeho osudove zeny, Velka Francuzska revolucia a Napoleon
@33 vsetky veci, kt. si spomenula z nej robili damu...nie vsetky zeny chceli alebo mohli byt damami (a rozhodne to nebolo vzdelanie, kedze zilo zopar vynimiek ktore boli vzdelavane podobnym sposobom ako muzi)
Ja by som si niekedy chcela zit v dobe stroveku ale nechcela by som byt obycajny mestan ale napriklad kralovna Proste taky obycajny zivot s beznymi problemymi bez stresu Namiesto auta voz s konmi
Ja by som chcel byt veduci bacharov v osvienčime. S kamaratmi by som tam jebal pekné židovky aj keby nechceli samozrejme a potom jak by uz boli vyžite a neschopné pracovať na blahu krajiny by som ich poslal pekne osprchovať sa. Ale to by som robil iba tak jeden dva roky. Potom rýchlo späť do dnešnej doby aby sa mi náhodou niečo nestalo na konci vojny. Nikto predsa nemá rád násilie pre boha...
35. reagovala som na tvoje "zena mala byt damou" nie na to, ze niektore zeny nechceli alebo nemohli byt damami
a to co som vypisala povazujem za istu cast vzdelania
zeny mali byt schopne komunikovat na urovni a k tomu literatura a vzdelanie patrilo
to ze boli aj vynimky, ktore porusili zauzivanost a sli za "klasickym" vzdelanim, to uz je podla len dalsi pod tvrdenie "zeny boli aj v tom case vzdelane"
tazko powedat ale asi v kazdej dobe by som chcela stravit urcitu chvilu, neda sa len tak vybrat , kazda mala svoje pre a proti ..asi v kazdom storociii juuj co by to bolo cestovat v case.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
49 komentov
A v inej dobe. každá má svoje plusy a mínusy a veľmi záleží na tom, v akej vrstve by som bola.
Ale ako obdobie milujem staroveký Rím za čias aurelia ci cicera.
okolo 100 n.l.
Len možno by som chcela byť v inom veku
a viete čo? azda Aristotelom by som bola, bo zhrabol všetku slávu, možno Darwin, to tiež beťár riadny bol, kurník, nejde mi to do hlavy proste...niečo mi tu stále nesedí...
preco? fascinuje ma ta vasen v tej dobe- prisne pravidla ktore bolo treba porusovat
zena mala byt damou (mala byt v podstate nevzdelana, zena v domacnosti) ak nebola bola vyvrhelom spolocnosti. zila na pokraji...chcela by som...
takze mala byt vzdelana, ale nie v tom ponimani ako sa to berie dnes
nechcel by som zit v inom obdobi ale chcela by som mat moznost na nejaky cas sa vratit do minulosti a to by toho potom bolo vela
1066 - anglicko
1122-1204 - francuzsko a anglicko, nech vidim zivot Eleonory Akvitanskej...potom by som rovno ostala vo Francuzsku, aby som videla ako si vedie jej vnucka Blanka
- dalej je tu vlada Henricha II a jeho vztah k Diane de Poitiers a zaroven Katarina Medicejska a nabozenske vojny, potom je tu dvor Ludovita XIV. a jeho osudove zeny, Velka Francuzska revolucia a Napoleon
a to co som vypisala povazujem za istu cast vzdelania
zeny mali byt schopne komunikovat na urovni a k tomu literatura a vzdelanie patrilo
to ze boli aj vynimky, ktore porusili zauzivanost a sli za "klasickym" vzdelanim, to uz je podla len dalsi pod tvrdenie "zeny boli aj v tom case vzdelane"