chcel by som si vyskúšať jednotlivé doby, každú vnímať cez vtedajšie ľudské emócie, cestovať pešo alebo na koni, bojovať a zomierať pre niečo. lenže to by som musel byť Supermariom a mať viac životov.
20-30. roky - USA, táto doba má krásnu vizualnu stránku, tie bary, jazz, gangy mafianske, ženy so sýtočerveným rúžom. lenže to je triviálne.
ozaj som rád, že žijem v tejto dobe a opakujem si to na každej hodine dejepisu.
uh, ja snívam žiť v USA pred občianskou vojnou...niekde na juhu, v krajinách konfederácie Netuším prečo, páči sa mi ich spôsob života...ale ani toto odobie je úžasné
- viktoriánske Anglicko (pochopiteľne horných desaťtisíc), vidieť World Expo
- Kleisténove Atény
- tridsiate roky, nádherné autá, všadeprítomné cigarety, úžasná móda; pri tej príležitosti už aj Mníchov; Ardeny; vidieť Spojeneckú inváziu; poradu britského ministerstva vojny
- celkovo prvá polovica 20. storočia, zrod kvantovej teórie
- koniec 19. storočia, zažiť Disraeliho vs. Gladstona
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
32 komentov
alexandrijskom macedonsku,
sokratovskom grecku
cezarovom rime
ludovitovom versailles
henrichovom anglicku
habsburgskom rakusku
napoleonovom cisarstve
kolumbusovom... v kolumbusovej pinte
pokomunistickej cine
a na slovensku niekedy v r. 1900
ale dlhodobo - tak takto mi to vyhovuje
20-30. roky - USA, táto doba má krásnu vizualnu stránku, tie bary, jazz, gangy mafianske, ženy so sýtočerveným rúžom. lenže to je triviálne.
ozaj som rád, že žijem v tejto dobe a opakujem si to na každej hodine dejepisu.
@mielikki predstav si, koľko detí by si mala
- viktoriánske Anglicko (pochopiteľne horných desaťtisíc), vidieť World Expo
- Kleisténove Atény
- tridsiate roky, nádherné autá, všadeprítomné cigarety, úžasná móda; pri tej príležitosti už aj Mníchov; Ardeny; vidieť Spojeneckú inváziu; poradu britského ministerstva vojny
- celkovo prvá polovica 20. storočia, zrod kvantovej teórie
- koniec 19. storočia, zažiť Disraeliho vs. Gladstona