aj aj len nie v tej istej faze zivota. najprv chcem robit, ziskat prax v danej oblasti a zarobit peniaze na zaciatok svojho vlastneho podnikania. potom, ked uz budem mat skusenosti, rozhlad a peniaze zacnem skusat stastie v podnikani. chcela by som to vsetko stihnut tak do 30-tky.
jednoznačne zamestnať......nechcem sa pridať na stranu kapitalistov......je to príliš veľký risk, treba do toho investovať strašne veľa prachov a nikdy nemáš jasný koniec z toho....takže jednoznačne zamestnanec....Je to istejšie
Na Slovensku podnikať ťažko. je tu malá kúpna sila a bieda, takže ťažko by sa mi nejako darilo, V lepšom prípade by mi po zaplatení odvodov ostala možno na mesiac minimálna mzda, v horšom by ma podnikanie priviedlo na úplnú mizinu.
Takže radšej sa zamestnať, hoci ani to nie je výhra.
Podnikať ved to nemusí znamenať,že máš pod sebou 100ludí a dačo vyrábate alebo tak. Ale ved aj lekár čo má vlastnú prax a priestory je v podstate podnikatel,je si sám sebe pánom..a to budem ja
Určite nechcem byť podriadený a nemocť si určovať vlastné pravidlá a vlastný biznis..
pokiaľ sa mi podarí to, čo chcem, tak by som sa v budúcnosti mala pohybovať v umeleckej oblasti (proste všetko možné od kurátorovania, kritiky, manažmentu, produkciu až po kreatívnu činnosť) so živnostenským listom. to je myslím hodnotené ako podnikanie, nie?
@atropabelladona "skúsiť šťastie" je veľmi hlúpe. bud sa do niečoho dáš na 100%, budeš robiť všetko pre to, aby to vyšlo, alebo nie. na šťastie sa spoliehajú a vyhovárajú slabí a malí ľudia.
@asceticjunkie ja nerobim veci tvrdo a nasilu. mozno som slaby a maly clovek, ale dari sa mi omnoho lepsie ako vacsine ludi. je len jedna vec, ktora mi v zivote nevysla a nemam dovod menit svoju strategiu len preto, lebo ma nejaky arogantny clovek ide zhadzovat a poucovat o tom, co je spravne a co nie.
@asceticjunkie myslím manuálnu prácu, a tu pri podnikaní robí možno nejaký malý živnostník. Väčší podnikateľ už zamestnáva ľudí, ktorí mu svojou prácou prinášajú peniaze do firmy.
@method preto som za vyššiu ochrannu tých slabších a konzervatívny Zákonník práce (ala Nemecko napr.)....a nie, nemá to dopad na nezamestnanosť
@interrupcio mne nevadia slušní podnikatelia, ktorí vytvárajú dobré podmienky pre zamestancov, len žial, u nás je móda taká, že kapitalista si z Teba robí špinavú handru.....prečo máme ptm na SVK odbory asi????
Jednoznačne podnikať. Nechcem skončiť ako poslušný zamestnanec, ktorý skáče ako pískajú. Nedokážem prijímať rozkazy typu "urob to, lebo som povedal, a keď nie tak ťa vyhodím / strhnem ti plat".
Čo je to dobre platená práca? 2000€ mesačne? 3000€ a viac? ...možno. Ale kde dostanete takýto plat? (bavme sa o Slovensku). Väčšina pracovných pozícií je mizerne platená. Dobre platená pracovná pozícia má vysokú záťaž a nároky na človeka: časová náročnosť, stres, deadlines atď... nikto vám nedá slušne zarobiť len tak. Jedine na teplých miestečkách v politike a podobne. Ale pokiaľ nemáte známosti, tak tieto dvere sú zatvorené.
Podnikanie vám dáva slobodu: rob si čo chceš, ako chceš, kde chceš (v medziach zákona a morálky). Je len vás a vašej šikovnosti, inteligencii a vynaliezavosti, či budete úspešný. Podnikanie je napr aj predávanie gombíkov, ale kto má IQ aspoň 20 a pol, pochopí, že na tom asi moc nezarobí.
Sám začínam podnikať, nieje to prechádzka ružovou záhradou. Človek sa musí najprv veľa učiť a makať - vložiť do toho plno času, úsilia a aj peňazí, a až potom kdesi čosi príde prvá odmena, malá, zďaleka nepokrývajúca vložené náklady. Ale je v tom potenciál, možnosti rastu v podnikanú sú takmer neobmedzené.
Nikto vám nebude určovať čo môžeš, čo nesmieš a čo musíš, iba zákon, svedomie a vlastný rozum.
Otázka... samozrejme ešte keď sme v Slovakistane, menšie nevýhody podnikania, dosť záleží na samotnom človeku, samozrejme treba mať nato prostriedky a potom sa len snažiť aby to šlo a nevykašľať sa nato, nedúfať, že za rok rozbehnem neviem aký biznis a taktiež to hlavne zo začiatku istotne zaberie veľa času... a kebyze podnikam alebo nieco rozbieham tak neico co ma perspektivu a co ma bavý
Zas veľké % na SVK, taktiež toho času nieje dosť buď kvôli blbému šéfovy, ktorých je tu dosť a ešte ak sa jedna o blbu robotu, ktorá by ma nebavila a žiť od výplaty k výplate a robiť niečo čo ma nebavý len kvôli peniazom...
Už to vidím, dievčatká čo si myslia, že su neviem aké sa nebudu môcť kdesi dostat tak sa budu vtierať a j** si cestu ku peniazom, verim tomu ze taka situcia bude v najbližšich rokoch bohuzial kedze take sa vsade najdu.. co sa da robit, poslat jedine do p*
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
30 komentov
Takže radšej sa zamestnať, hoci ani to nie je výhra.
Určite nechcem byť podriadený a nemocť si určovať vlastné pravidlá a vlastný biznis..
@interrupcio mne nevadia slušní podnikatelia, ktorí vytvárajú dobré podmienky pre zamestancov, len žial, u nás je móda taká, že kapitalista si z Teba robí špinavú handru.....prečo máme ptm na SVK odbory asi????
Jednoznačne podnikať. Nechcem skončiť ako poslušný zamestnanec, ktorý skáče ako pískajú. Nedokážem prijímať rozkazy typu "urob to, lebo som povedal, a keď nie tak ťa vyhodím / strhnem ti plat".
Čo je to dobre platená práca? 2000€ mesačne? 3000€ a viac? ...možno. Ale kde dostanete takýto plat? (bavme sa o Slovensku). Väčšina pracovných pozícií je mizerne platená. Dobre platená pracovná pozícia má vysokú záťaž a nároky na človeka: časová náročnosť, stres, deadlines atď... nikto vám nedá slušne zarobiť len tak. Jedine na teplých miestečkách v politike a podobne. Ale pokiaľ nemáte známosti, tak tieto dvere sú zatvorené.
Podnikanie vám dáva slobodu: rob si čo chceš, ako chceš, kde chceš (v medziach zákona a morálky). Je len vás a vašej šikovnosti, inteligencii a vynaliezavosti, či budete úspešný. Podnikanie je napr aj predávanie gombíkov, ale kto má IQ aspoň 20 a pol, pochopí, že na tom asi moc nezarobí.
Sám začínam podnikať, nieje to prechádzka ružovou záhradou. Človek sa musí najprv veľa učiť a makať - vložiť do toho plno času, úsilia a aj peňazí, a až potom kdesi čosi príde prvá odmena, malá, zďaleka nepokrývajúca vložené náklady. Ale je v tom potenciál, možnosti rastu v podnikanú sú takmer neobmedzené.
Nikto vám nebude určovať čo môžeš, čo nesmieš a čo musíš, iba zákon, svedomie a vlastný rozum.
Zas veľké % na SVK, taktiež toho času nieje dosť buď kvôli blbému šéfovy, ktorých je tu dosť a ešte ak sa jedna o blbu robotu, ktorá by ma nebavila a žiť od výplaty k výplate a robiť niečo čo ma nebavý len kvôli peniazom...
Už to vidím, dievčatká čo si myslia, že su neviem aké sa nebudu môcť kdesi dostat tak sa budu vtierať a j** si cestu ku peniazom, verim tomu ze taka situcia bude v najbližšich rokoch bohuzial kedze take sa vsade najdu.. co sa da robit, poslat jedine do p*