podla mna je hlavne mat partnera ktoreho lubis a je to vzajomne... aspon ten prvy krat by to tak malo byt... len mozno ja mam zbytocne idealizovane niektore veci...
@cannabiss to uz je lepsi pohlad na vec. Ale nemozes popriet ze clovek v 15 sebelepsie pripraveny na sex ho bude v 20tke vnimat inak a v 25tke zase uplne inak.
15 rocny clovek sa moze citit na to ze uz je pripraveny to hej moze prejavit aj maximalnu mieru zodpovednosti ale ked sa potom v 20tke na to pozrie spatne uvidi to inak .
@clanlord To je pravda, ale všeobecne, akúkoľvek postoj čo si zobereš, vnímaš s odstupom 5tich rokov inak, či ide o postoj k vzdelaniu, rodine alebo práve k týmto vzťahom. Ale myslím, že postoj k tomu, či si pripravený na sex je nemenný. Teda, podľa toho s kým a po akej dlhej dobe, ale to je už druhá vec.
Na druhej strane, v 20dsiatke budem podľa mňa považovať toto "menej záväzné" vyvádzanie sa zbytočné, ale tak prečo si neužiť, kým je čas? (a teraz nehovorím len o sexe )
@cannabiss Na to je velmi jednoducha odpoved zatial co mladez vo vseobecnosti sa brani tym ze si treba uzivat kym sme mladi tak zabudaju na zakladny postoj.
v 95% si absolutne neuvedomuju nasledky ich cinov. (Otehotnenie je v tomto pripade to najmenej co sa tyka sexu). Tam je ten problem ze vacsina su uziva v mladosti a stane sa ze o 15 rokov neskor ich to dobehne a potom uz je neskoro. V tom vidim ten zakladny problem. Pripravenost na sex je krasna vec informovanost o ochrane a jej pouzitie je tiez super. Bohuzial to nieje vsetko ako si myslia.
@cannabiss nastav si fake vek kym este nie si megahviezda, lebo mozes mat hociako inteligentne nazory, tuto starsim ludom to nestaci, ti viac citaju tu kolonku vek ako to pod tym
@clanlord Čo ich dobehne? Ja som si plne vedomý a zodpovedný za to čo robím, navyše, tieto moje postoje sú na hranici teórie, nič z toho nepraktizujem , ale mám k tomu taký postoj, že keď sa majú dvaja radi, majú viac než 15 a sú spolu nijaké tie mesiace, tak prečo nie? Mám byť v tomto zdržanlivý? Je možné, že potom nastanú aj nijaké výčitky, problémy so psychikou, ale tieto veci tiež beriem do úvahy a svojim spôsobom som bol o tom aj poučený.
@hoperpohroma Tiež mi to tak príde, je pravda, že 90% ľudí v mojom veku má názory like a bitch (alebo ešte lepšie, keď sa nad tým vôbec nezamýšlajú) , ale prečo to škatuľkovať?
To je fajn ze si si plne toho vedomy a zodpovedny za to co robis to je len vyhoda pre teba. Ale neboj ty nic. Tento tvoj postoj sa este zmeni v buducnosti.
Samozrejme pokial sa dvaja maju radi a su spolu tak preco nie... alebo preco ano ?
To ci mas byt zdrzanlivy alebo nie je ciste tvoja vec. Ja viem len jedno ked sa s kamaratmi a ludmi v okoli bavime o roznych veciach nemusi to byt priamo len sex ale vacsina veci co sme robili ako "deti" tak vacsina sa zhodujeme na tom ze vratit sa teraz a s tymito skusenostami tak to spravime uplne inak. Ako ty hovoris kazde rozhodnutie ma svoj nasledok a dosledok.
Avsak ohladne mladosti plati ze krasne veci si na teba pockaju a zle ta aj tak neminie. V kazdom pripade je vzdy lepsie pockat lebo iste veci nejdu vziat spat zvlast ked sa na to bude clovek casom pozerat inak. (vyber skoly, partie kamaratov, sexualneho partnera, vztahu k rodicom atd.)
@cannabiss suhlasim, ja by som na teba ani nepovedala ze mas 14, ako po tebe citam preto si fakt radsej daj iny vek ked tu nechces pocuvat retardovane predsudky
@clanlord jasné, ja ťa chápem. Ale myslím, že by som mal konať podľa toho, aký mám na to názor teraz a nie aký budem mať o 5 rokov Je jasné, že chceš poukázať na to, že by si sa vyvaroval určitým chybám, ale ako hovoríš, všetko zlé ťa neminie, výhra je vtedy, keď sa z tej chyby poučíš
@hoperpohroma díki moc, aspoň niekto ma chápe, vážim si toho, asi to naozaj zmením aspoň o 2 roky a bude pokoj
@cannabiss a to je prave ta chybna logika mladeze vo vseobecnosti. Poucit sa na vlastnej chybe = uspech to ano ale omnoho lepsie je poucit sa na chybach druhych a nerobit ich sam.
Ale ja viem ono je tazke byt iny resp. byt sam sebou ked vsetci na okolo zastavaju "rovnake" hodnoty. Ked na okolo vsetci sexuju tazko sa hovori viete co ja s tym pockam este. Tak isto ked na okolo vsetci piju lahsie sa pije ako sa povie nie ja dnes nebudem. Ale to je logika detskeho myslenia.
My to volame oveckovanie . Stado vede vul a ostatne ovecky sa riadia podla stada inak povedane ked ten vol pojde na porazku ovecky idu za nim. Malo kto ma odvahu vystupit zo stada a byt sam sebou a so stadom prichadzat do kontaktu len ked to je potreba .
Nechci vediet aka anarchia a bordel by zavladol keby vsetci zacali konat zrazu na zaklade toho aky maju na nejaky vec teraz nazor bez toho aby tomu dali cas/premyslenie alebo si zozbierali nazory ostatnych.
Tvoja logika myslenia je uplne chybna bohuzial to teraz nevidis resp. nechces vidiet .
@clanlord Neviem do akej skupiny ma zaraďuješ, ale nepijem, nefajčím a viac menej mám 2-3 skutočných priateľov, ktorý sú taktiež slušný a nič z toho nerobia. Nikto z nich sex ešte nemal ani nič podobné, v našom okolí to taktiež nie je nijak veľmi rozšírené, že by sa tvorili nijake skupinky s takýmito "záujmami" . Ja som sám sebou, s mojimi rovesníkmi si až na pár výnimiek pokecať neviem, v takej spoločnosti pôsobím radšej introvertne, prehodím pár nutných slov a to je všetko.
Ehm, môj názor na veci nie je vybudovaný neuvážene. Je vybudovaný s časti ohlasmi od starších ľudí, všeobecnej mienke na konkrétnu vec (zase od starších ) a v neposlednom rade je tam moje myslenie ktoré si tieto veci dá dokopy a vytvorí z toho najvhodnejšiu alternatívu. Čiže určite to nevnímam ľahkomyseľne.
keď sú schopní niesť dôsledky napr. dieťa keď sa im podarí - takže po svadbe ked majú pevné nervy.. alebo dlhšom vzťahu nie tak neuvážene ako to robia poniektorí...
najlepšie ved aspon som si prečítala vaše názory..ja som si to chcela len vyskušať lebo ja si myslím že v 17-18 je premňa najlepšie..po prvé sa na to ešte necítim,mám 16 a každý mi typuje 13 a cítim sa byť ešte na to moc mladá..napríklad moje spolužiačky čo mali 14 tak už chodili trtkajuce..preto sa vás len pýtam či sa vám to zdá byť normálne..lebop mne ešte vtedy pripadali ako nevyspelé deti..ajh ked sa 12 ročné deti olizuju..ja sa na to jednoducho nemožem pozerať,ja som sa vtedy ešte hrala s baábikami...a ďakujem za názory či už negatívne alebo pozitívne 100 ľudí sto chutí
na to neexistuje správny vek, jednoducho sa musíš cítiť pripravená a je jedno či to bude v 16 alebo 30-ke... ak máš chuť sa sním vyspať tak to urob... načo odkladať niečo čo chceš...
@clanlord nevidím dôvod, prečo by niekoho po tridsiatke malo ,,dohnať", s kým sa vyspal pätnásť rokov dozadu.
Ak som neželane neotehotnela/nič nechytila/moje domáce videá nekolujú po internete/nebola som znásilnená, fakt nevidím, za čo by ma mali o 15 rokov pochytiť výčitky.
@narazuvzdornaa ja som to mieril na mentalitu vyspat sa s cim kolvek co ma krvny obeh. A nemyslel som vycitky .
Ostatne nikdy nevies aku peknu pochutku ma uz clovek s ktorym spis v sebe danu. Pokial teda nevies co to o jeho predchadzajucom zivote nez ste sa stretli.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
80 komentov
nenarazam na nikoho konkretneho...
15 rocny clovek sa moze citit na to ze uz je pripraveny to hej moze prejavit aj maximalnu mieru zodpovednosti ale ked sa potom v 20tke na to pozrie spatne uvidi to inak .
v 95% si absolutne neuvedomuju nasledky ich cinov. (Otehotnenie je v tomto pripade to najmenej co sa tyka sexu). Tam je ten problem ze vacsina su uziva v mladosti a stane sa ze o 15 rokov neskor ich to dobehne a potom uz je neskoro. V tom vidim ten zakladny problem. Pripravenost na sex je krasna vec informovanost o ochrane a jej pouzitie je tiez super. Bohuzial to nieje vsetko ako si myslia.
To je fajn ze si si plne toho vedomy a zodpovedny za to co robis to je len vyhoda pre teba. Ale neboj ty nic. Tento tvoj postoj sa este zmeni v buducnosti.
Samozrejme pokial sa dvaja maju radi a su spolu tak preco nie... alebo preco ano ?
To ci mas byt zdrzanlivy alebo nie je ciste tvoja vec. Ja viem len jedno ked sa s kamaratmi a ludmi v okoli bavime o roznych veciach nemusi to byt priamo len sex ale vacsina veci co sme robili ako "deti" tak vacsina sa zhodujeme na tom ze vratit sa teraz a s tymito skusenostami tak to spravime uplne inak. Ako ty hovoris kazde rozhodnutie ma svoj nasledok a dosledok.
Avsak ohladne mladosti plati ze krasne veci si na teba pockaju a zle ta aj tak neminie. V kazdom pripade je vzdy lepsie pockat lebo iste veci nejdu vziat spat zvlast ked sa na to bude clovek casom pozerat inak. (vyber skoly, partie kamaratov, sexualneho partnera, vztahu k rodicom atd.)
@hoperpohroma díki moc, aspoň niekto ma chápe, vážim si toho, asi to naozaj zmením aspoň o 2 roky a bude pokoj
rofl ...
Ale ja viem ono je tazke byt iny resp. byt sam sebou ked vsetci na okolo zastavaju "rovnake" hodnoty. Ked na okolo vsetci sexuju tazko sa hovori viete co ja s tym pockam este. Tak isto ked na okolo vsetci piju lahsie sa pije ako sa povie nie ja dnes nebudem. Ale to je logika detskeho myslenia.
My to volame oveckovanie . Stado vede vul a ostatne ovecky sa riadia podla stada inak povedane ked ten vol pojde na porazku ovecky idu za nim. Malo kto ma odvahu vystupit zo stada a byt sam sebou a so stadom prichadzat do kontaktu len ked to je potreba .
Nechci vediet aka anarchia a bordel by zavladol keby vsetci zacali konat zrazu na zaklade toho aky maju na nejaky vec teraz nazor bez toho aby tomu dali cas/premyslenie alebo si zozbierali nazory ostatnych.
Tvoja logika myslenia je uplne chybna bohuzial to teraz nevidis resp. nechces vidiet .
Ehm, môj názor na veci nie je vybudovaný neuvážene. Je vybudovaný s časti ohlasmi od starších ľudí, všeobecnej mienke na konkrétnu vec (zase od starších ) a v neposlednom rade je tam moje myslenie ktoré si tieto veci dá dokopy a vytvorí z toho najvhodnejšiu alternatívu. Čiže určite to nevnímam ľahkomyseľne.
presne..
Ak som neželane neotehotnela/nič nechytila/moje domáce videá nekolujú po internete/nebola som znásilnená, fakt nevidím, za čo by ma mali o 15 rokov pochytiť výčitky.
Ostatne nikdy nevies aku peknu pochutku ma uz clovek s ktorym spis v sebe danu. Pokial teda nevies co to o jeho predchadzajucom zivote nez ste sa stretli.
venujes sa nejaky tazkym veciam? Lebo vravis rozumne ale o velmi jednoduchych veciach.