Chýbajú mi legendárne veci z tej doby,ktoré dnešná mládež už nepozná- telefonne búdky, pogy, zbieranie pokémonov nie cez smartfony, ale nálepky do albumu, Sega, mobily s anténkami, skvelé účesy vpredu nakrátko a vzadu dlhšie, nekomerčný Desmod, Maxihra, do ktorej som sa nikdy nedovolal
chyba mi walkman na kazety kde sa dalo aj nahrávať .. starý pokec na som 98 tak isto aj office starý na 98-micke ... aj to že sims 1 trochu sekal .. že sa net vytáčal cez pevnú linku a robilo to ten krásny zvuk .. pogy, môj mešec na guličky (sklenky a mal som aj olovene ) neskor som ho používal iba na kľúče aby sa mi nedral vačok na nohaviciach .. stanovačky na dvore u kamosa kde sme si natiahli z garáže predlžovacky a hrali na pc do rana CSko a napojili si webkameru na plot a sledovali zo stanu ľudí .. a celkom mi aj chyba že sme sa chodievali volať von zvončekom na dverach a branickach .. to je už dnes také retro že dovidenia .. tak isto aj polyfonicke zvonenia na mobiloch .. a v časopisoch si človek mohol stiahnuť jednu par sekundovú zvučky za 50 korún a java hru za 80-90 super časy
no a chyba mi foxkids, tamagoci, teletabis, sumienky v trafike , ktora uz neexistuje, walkmany, taka hra s bublinami co sme mali v pc , cigaretove zuvacky, pedro zuvacky s tetuvackami , zmrzlina za 5korun atd
60.roky boli vraj parádne, pamätá si to ale len môj dedo. V rokoch 1968-89 to asi až také úžasné nebolo, ale pre malé deti museli byť pionierske tábory a spartakiady zážitkom. No a od 90.rokov si myslím, že sa nič zásadné nezmenilo, takže to detstvo majú deti stále rovnaké. Pokiaľ nemám samozrejme na mysli technologický pokrok, teda, že staršie generácie sa učili ešte s písacími strojmi a prvými jednoduchými počítačmi, zatiaľ čo dnešné deti sa rodia, obrazne povedané, so smartfonmi v rukách
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
18 komentov
(rok_narodenia + (rok_narodenia + 13) / 2 = vysledok - zaokruhlit
ak bereme ze 13 rokov je zaciatok puberty (koniec detstva)
takze napriklad pre rok 1992 ti vychadza cislo 1998,5 zaokruhlene 1999 co su 90te roky.
este opravim zatvorky