@xhtml zas mas komplexy? Preco tuto otaku neepolzis aj ostatnim co hlasovali? zas len tenario ti padol do oka? o chvilu zahlasuje @lvanka aleebo @tia999 a aj do nich sa pustis ... ach jaj
ale nebol som ziaden guru, ja proste pouzivam komp na to co potrebujem, myslim si ze som dobry
a ako @xhtml pise tak spomina flashnutie biosu (sice podla mna je to uplne zbytocna znalost, ktoru normalny clovek nikdy nepotrebuje), ale sudim, ze pokrocily clovek asi by mal vediet flashnut bios....
teraz uvazujem, este stale sa robia kompy s biosom? sak to je podla mna 10-15-20 rokov stara vec... uz to mohli zmodernizovat
@tomas hlasoval som za pokrocily pretoze co potrebujem na pc tak to aj dokazem,...nikdy sa nestalo ze by som niekoho volal aby mi spravil na pc "toto alebo toto" proste aj ked hodiny som sa s tym hral..,podarilo sa mi vacsinou vzdy dokazat to co som potreboval
Bios ze zakladny OS v PC, ktory funguje na 1. stupni. Je to jednoducho neoddelitelna sucast pocitaca. Dokonca aj klasicke OSka by mali problem, pretoze vela veci (neviem ci nie vsetky, ale to je jedno) riadia pomocou BIOSU. A zmodernizovat? Myslis ze BIOS sa nemodernizuje? Alebo to mali pomenovat inac?
ja som pokrocili pretoze neviem sice s biosom ale naco mi to bude ? ked viem vyuzivat PC a pracovat s nim na dostatocnej urovni... take veci mi netreba, uzitocne veci vyuzivam....
a bola som pri tom,ked mi kamos skladal PC! a instaloval WINDOWS a neslo F8 ani na jednej klavesnici co mam z dvoch tak sme sa trepali k druhemu kamosovi,aby mi zikol klavesnicu
PC som nikdy nemala...nie je potrebné aby som bola moc pokročilá alebo expert, všetky pre mňa potrebné programy ovládam a keď je problém s notebookom hneď o ulicu je servis...
Ak pod ovládanie nerátame programovanie (čo s ovládaním fakt nemá nič spoločné), tak myslím že môžem hlasovať za poslednú možnosť. Všetky problémy si riešim sám (či už softvérové, alebo hardvérové samozrejme v rámci možností - v živote by som si netrúfol pájkovať PC no častejšie riešim problémy iným
Neviem posudit, otazka je zle postavena podla mna, v porovnani s BFU som expert, v porovnani s manikom co programuje so zavretymi ocami som lama, a co je ovladanie pc? pre niekoho je to pohnut myskou a kliknut na ikonku
@12 Bios a customizovať?? Fakticky?? Ja by som skôr povedal, že Biosy sú uzavretá vec, vyrába ich pár firiem (Award, Phoenix a pod.) a tie zdrojáky k nim neuverejňujú. Jedinú customization, čo som na Biosy videl je možnosť zmeniť si úvodné logo =D
To je vec ktorá je zodpovedná za to, že keď zapneš comp, tak sa vôbec prebudí a zosynchronizuje hardvér, že sa do ramky zavedie základný kód ktorý dovolí načítanie operačného systému a tak...
takže compy s biosom sa robia a robiť budú, bez neho to jaksi nejde
no hej, plus tie ďalšie spomínané veci že je to častokrát jediné použiteľné rozhranie medzi operačným systémom a hardvérom... ale už ma predbehli, no...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
37 komentov
ja vlastne nemam PC uz cca 6 rokov
ale nebol som ziaden guru, ja proste pouzivam komp na to co potrebujem, myslim si ze som dobry
a ako @xhtml pise tak spomina flashnutie biosu (sice podla mna je to uplne zbytocna znalost, ktoru normalny clovek nikdy nepotrebuje), ale sudim, ze pokrocily clovek asi by mal vediet flashnut bios....
teraz uvazujem, este stale sa robia kompy s biosom? sak to je podla mna 10-15-20 rokov stara vec... uz to mohli zmodernizovat
potom došiel, otvoril okienko a zapol ho.
Kto má vedieť, že tie PC bedničky s Windowsami robia už s Windowom?
Bios ze zakladny OS v PC, ktory funguje na 1. stupni. Je to jednoducho neoddelitelna sucast pocitaca. Dokonca aj klasicke OSka by mali problem, pretoze vela veci (neviem ci nie vsetky, ale to je jedno) riadia pomocou BIOSU. A zmodernizovat? Myslis ze BIOS sa nemodernizuje? Alebo to mali pomenovat inac?
hm tak ja ked neviem co sa s tym deje, tak to do toho svacnem,ňéé ale na noteboociku uz nie no dobre,raz...alejemu fakt jeblo!
ale zas na strane druhej, co potrebujem viem alebo sa nejako do toho sama dostanem.. a co neviem, tak sa milo usmejem a ini mi spravia
To je vec ktorá je zodpovedná za to, že keď zapneš comp, tak sa vôbec prebudí a zosynchronizuje hardvér, že sa do ramky zavedie základný kód ktorý dovolí načítanie operačného systému a tak...
takže compy s biosom sa robia a robiť budú, bez neho to jaksi nejde
no hej, plus tie ďalšie spomínané veci že je to častokrát jediné použiteľné rozhranie medzi operačným systémom a hardvérom... ale už ma predbehli, no...
hej hej este je, a _flashnut_ ako sa to tu profi nazyva nie je az take tazke .
V kazdom pripade je vyhodne mat vzdy najnovsiu ver biosu.