Ti na tych kolobezkach ani nespomalia ked sa rutia na pesich, automaticky rataju ze sa im uhnu.. najradsej by som im vzdy nieco hodila pred nu ked sa rutia po chodniku, najlepsie este niekde kde je o sirke 1m a idem aj so psom
cyklisti čo si tú kľučkujú medzi pešími na prechode pre chodcov by mali mať vyhradené osobitné miesto v pekle. Kolobežkári a cyklisti na chodníku mi nevedia ak jazdia ako ľudia, takže väčšinou mi vadia Hlavne ma vie vytočiť keď idem po chodníku a začne na mňa cyklista zbesilo cinkať nech sa mu uhnem. Nezazlievam to tým, čo raz zacinkajú raz akože "idem za tebou neskoč mi do cesty". Ale väčšinou ľudia chodia ako prasce. Po schodoch sa nedržia na pravej strane, po prechode detto, nehovoriac o pravidle "najprv sa vychádza - potom sa vchádza"...
Vadia mi arogantí cyklisti a kolobežkári, ktorí si drzou formou vyžadujú, aby sa im chodec na chodníku odstúpil. Napríklad zvonia na zvončeku, alebo vykrikujú. A neuvedomujú si, že prednosť na chodníku má vždy chodec, ktorý nemôže byť obmedzený a už vôbec nie ohrozený. Cyklista má jazdiť predovšetkým po vyznačenej cestičke pre cyklistov a kde taká nie je, tak po krajnici vozovky. Ja sám som aj vodič aj cyklista a keď už musím ísť na bicykli po chodníku, tak sa snažím zbytočne neobmedziť chodcov a keď ich obchádzam od chrbta, tak pomaly a s dostatočným odstupom, aby som nikoho nevyľakal. Cyklista by po chodníku nemal jazdiť vôbec (podľa vyhlášky), ale policajti to tolerujú.
Keďže chodím väčšinou autom alebo na bicykli tak sa neviem moc vyjadriť . Ale áno ak je niekto blb a musíš uskakovať do žihľavy lebo inak ťa zrazí tak to jasné že naštve. Napríklad ja idem po chodníku na bicykli iba keď široko ďaleko nikto nie je alebo je dosť široký aby sme sa pohodlne obišli. Ale asi je to tak že ľudia ktorí idú inak ako pešo by mali skúsiť ísť po ceste..
Už viackrát na chodníku okolo mňa zozadu prešiel cyklista úplne natesnotku a bez cinknutia či iného signálu. Zakaždým pri tom dostanem malý infarkt. Serú ma s tým.
neni chyba cyklistov, ze mesta nevedia vybudovat cyklotrasy. dani platim viac ako vacsina krajanov, tak budem vyuzivat infrastrukturu, ktora sa z nej financuje. simple as that.
Som cyklista a mam vsetkych nahaku a ich pocity. Niesu cyklochodniky.a na ceste je dalsi lvl retardacie-soferi Ngl radsej rozplakany chodec co schyta infarkt za to ze ja si dovolim prejst okolo neho ked dube do mobilu ako ist do nebicka koli soferovi co dube do mobilu.
Nechápem prečo nezvolia iný druh dopravy keď na ich trase nie cyklotrasa a ani nie je bezpečné ísť po ceste. Cyklisti sa stále vyplakávajú, že ich vodiči obchádzajú príliš blízko, no oni robia chodcom to isté, keď idú po chodníku. Ešte idú na chodníky plné ľudí a potom zvonia ako idioti.
@sidious
A teba kto bil po hlave?
Iny druh dopravy? A ked chcem vyuzit bicykel ako sport alebo relax, mam si zvolit auto? Za to, ze ty sedis doma ako pripeceny a raz za sto rokov kedy vyjdes z domu na ten chodnik, ja nebudem menit dopravny prostriedok. Preco nezmenis sposob cesty ty? Co chodis z jedneho konca bratislavy na druhy pesi? Trololo, pelelele.
@sidious
a ty si si samozrejme isty, ze ti cyklisti, ktori to riskuju na uzkej ceste, su ti isti, ktori tesne obchadzaju chodcov na chodniku. no, nejako ti to nesedi.
mam vacsi problem s e-kolobezkarmi, ktorych nepocut a casto sa na tom chodniku snazia ist najrychlejsie ako im to kolobezka dovoli. u cyklistov na chodniku vidim castejsie snahu vyhybat sa chodcom a spomalovat, aj ked obcas narazim na (takmer vyhradne) mtb vynimky. Osobne jazdim s bicyklom po ceste, po chodniku iba vo vynimocnych pripadoch a obozretne
Keďže soferujem denne tak mi vadia skor na cestach.. vzdy si myslím či náhodou nezametaju cesty ked ideme tak pomaly v kolone a potom zisťujem ze ju spravili cyklisti..
@levik11 Samozrejme, že môžeš použiť bicykel pre relax a šport. Ale väčšina ľudí sa chodí za týmto účelom bicyklovať mimo vyťažených ciest a chodníkov. Čo sa týka toho presunu po Bratislave ktorý spomínaš, tak medzi veľa miestami sa dá bezpečne presúvať na bicykli. Ale keď sa to nedá, tak miesto toho aby som riskoval na ceste alebo obťažoval chodcov, tak radšej použijem MHD. Myslím, že je lepšie využiť druh dopravy ktorý je na danej trase najvýhodnejší z hľadiska času/bezpečnosti než za každú cenu ísť na bicykli.
Na chodníku mi vadia strašne cyklisti... A to jak musia cinkat... Alebo ako sa predbiehajú.. A ako sa im ľudia musia vyhýbať lebo oni sú" pánmi "chodníka" .. Pritom môžu využívať cestu a plus cyklotrasy keď sú... Neviem co je horsie keď ma niekde zramuje auto alebo bycikel alebo keď urobia z chodníka cyklotrasu toto ma fakt reálne dostalo. Teda časť....
osobne chodievam na bicykli a 99% času na ceste, iba ak by som fakt strašne musel ísť po chodíku, kde ale teda sa snažím zosadnúť a tlačiť (na prechodoch samozrejmosť)
rovnako mi tam vadia aj tí kolobežkári
na druhej strane je to fakt o tom, že infraštruktúra nie je alebo je slabá a vodičom na ceste ako cyklista vadím. no sorry, podľa zákona tam patrím.
tvrdohlavo chodím kolobežkou (bolt) aj bicyklom po ceste už len preto, aby si vodiči zvykli, že cestu zdieľame a nie je iba pre autá.
Kolobezkari mi vadia všade, bicykle len na chodníku, ale občas fakt nie je iná možnosť a hlavne keď mi auto ani nenechajú na ceste miesto.. Osobne sa občas fakt bojím chodiť popri autách ako cyklista.
Bohužiaľ tu vodiči jazdia arogantne a rýchlo a vôbec si neuvedomujú, že cesta je tu aj pre cyklistov a kolobežkárov. Navyše nikdy nepochopím, keď letia v meste, ktoré je živý organizmus plný ľudí.
@hetfield Ja viem. Ale to len hlupák môže nariadiť. Bicykle a všetky podobné dopr. prostriedky na cesty nepatria ! To je doslova samovražda.
Vídi si s dieťaťom alebo aj sám na cestu len z dediny do dediny napríklad... alebo kludne po meste v tej tlačenici.
To je o život.
@deficit Je to samovražda. Táto výhovorka, je absurdná. Tieto dopravné prostriedky proste na cesty nepatria. Ohrozujú ako seba, približne každých pár sekúnd, tak vodičov motorových vozidiel, a tí ohrozujú naopak ich, a aj protiidúce autá.
Je to nebezpečné. Presne kvôli tomu, ľudia na bicykloch nejazdia. Nemajú kade. Do premávky ti nepôjdu. A na chodníkoch ich chodci obmedzujú - ale stále lepšie ako na ceste, pretože chodníky sú často prázdne.
@wistingher prečo myslíš? podľa pravidiel cestnej premávky bicykle patria na cestu a ľudia na bicykloch jazdia a ja sa čudujem sám sebe, že na tvoje absurdity vôbec reagujem
Skôr mi vadia ako vodičovi na cestách, cyklisti. Ale samozrejme aj tí na chodníkoch ktorí maju IQ telesnej teploty. Minule mi na skútri či jak sa to volá v plnej rýchlosti vletel na vodítko medzi mnou a psom. Keby som mu neskočila pred ten jebnutý skúter tak by mi ťahal psa za sebou kým by sa spamätal. Lebo vôbec netreba spomaliť keď idem okolo ľudí. Jasné, že vodítko medzi mnou a psom nevidel, keď šiel tak rýchlo. Ešte mi chvíľu nadával za to, že som ho zastavila a oči mal naopak. Akože opak škúlenia. Chápete, že nie že vám oči idú dokopy k nosu ale naopak, každé kuká dovonka. Dpč ten človek raz dakoho zabije. Ja môžem srať že som stála na ceste. Stála som na úzke ceste na sídlisku, on vyletel zo zákruty ako keby sa v týchto oblastiach nikdy nehrali deti a nezgrupovali ľudia. Ach, som sa opustila ale aspoň keď si to niekto prečíta a zamyslí sa nad tým, ako chodí na skútri, bicykli, kolobežke, tak som rada. Čau
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
39 komentov
a asi tak ako hovori @notmehofejk
jazdit bicyklom po ceste pri IQ less vodicoch, aby som sa nedozil mesiaca? nie dakujem, neprosim.
chyba je na slovensku, vid. ako sa respektuju cyklisti napr. v holandsku
navyse ma ide viac rozculit ked ludia na chodniku nedodrzivaju pravu stranu, pripadne chodia po strede a motaju sa ako pokazena osmicka na kolese.
keby som chodil po krajnici s bicyklom, tak uz davno ma nejaky kkt, ktory poriaden nevie ani ovladat auto, nabral.
nehovoriac o prikokotenych chodcoch, ktori idu po STREDE chodnika a na bicykli ich nemas ani ako obehnut, lebo su proste kokoti.
A teba kto bil po hlave?
Iny druh dopravy? A ked chcem vyuzit bicykel ako sport alebo relax, mam si zvolit auto? Za to, ze ty sedis doma ako pripeceny a raz za sto rokov kedy vyjdes z domu na ten chodnik, ja nebudem menit dopravny prostriedok. Preco nezmenis sposob cesty ty? Co chodis z jedneho konca bratislavy na druhy pesi? Trololo, pelelele.
a ty si si samozrejme isty, ze ti cyklisti, ktori to riskuju na uzkej ceste, su ti isti, ktori tesne obchadzaju chodcov na chodniku. no, nejako ti to nesedi.
osobne chodievam na bicykli a 99% času na ceste, iba ak by som fakt strašne musel ísť po chodíku, kde ale teda sa snažím zosadnúť a tlačiť (na prechodoch samozrejmosť)
rovnako mi tam vadia aj tí kolobežkári
na druhej strane je to fakt o tom, že infraštruktúra nie je alebo je slabá a vodičom na ceste ako cyklista vadím. no sorry, podľa zákona tam patrím.
tvrdohlavo chodím kolobežkou (bolt) aj bicyklom po ceste už len preto, aby si vodiči zvykli, že cestu zdieľame a nie je iba pre autá.
Vídi si s dieťaťom alebo aj sám na cestu len z dediny do dediny napríklad... alebo kludne po meste v tej tlačenici.
To je o život.
Je to nebezpečné. Presne kvôli tomu, ľudia na bicykloch nejazdia. Nemajú kade. Do premávky ti nepôjdu. A na chodníkoch ich chodci obmedzujú - ale stále lepšie ako na ceste, pretože chodníky sú často prázdne.