Váha. ? ! Co si myslis resp tebe sa aka vaha paci na ludoch a ty mas aku (nemyslim tym konkretne v kilach)
Je to otazka... vec, ktora je neustale riesena a diskutovana v mojom okoli. Kazdy chce chudnut. Kazdy chce vyzerat inac nez je(mne sa to moc nepaci) a mna by zaujimalo aky mate na to nazor, vsimate si na ludoch ako su chudy alebo tucny ..riesite to vobec?
ja si na ľudoch všímam ich spokojnosť a charizmu a nie koľko kto váži. človek sa musí mať rád a byť so sebou spoko ...vtedy vyzerá úplne inak spokojnejšie, krajšie, sympatickejšie
Snazim sa do nikoho sa nemiesat, irituju ma ludia, co vazia 60 kilo a chcu chudnut, sama so sebou - pochopitelne - spokojna nie som a vravim, ze by sme ich mali akceptovat, ALE NIE podporovat.
napadlo ta ze ludia nechudnu kvoli druhym ale kvoli sebe? to co si o mne myslia cudzi mi je hlboko u riti to ze chudnem je vysledkom toho ze chcem ja pretoze to je moje telo a ako zbytocnost to urcite nevnimam.
a hej vsimam si to na druhych. niezeby som sa teraz nebavila s niekym lebo je moc tucny alebo moc chudy ale vzdy nejakym sposobom vnimam postavu cloveka.
* Pardon, aby nedoslo k nedorozumeniu, myslim to s tou podporou tak, ze obezni ludia nemaju byt presviedcani o to, ze to je normalne, pretoze to NORMALNE nie je.
ak je niekto extrémne obézny a je navyše aj mladý, tak ma občas napadne myšlienka, že či je taký kvôli chorobe alebo len veľa je.
a ak takého človeka vidím veľa toho zjesť alebo že si kupuje samé nezdravé veci, tak to trochu aj odsudzujem, nie kvôli výzoru, ale kvôli tomu, že tá obezita ničí jeho zdravie.
ak má niekto pár kíl naviac, tak neriešim, takisto ako ani štíhlych ľudí a ľudí s normálnou váhou.
Je mi to jedno, kto chce chudnúť nech chudne, ak to potrebuje.. Ale vyslovene „milujem”, ak mi nejaká baba, ktorej priemer stehna sa rovná priemeru môjho zápästia v kuse ukazuje svoje „špeky” a stále hovorí ako ona MUSÍ schudnúť ..a akú má v tých nových rifloch velkosti xxs (a to aj tie su také že by sa do jednej gate mohla napratať celá) veľkú riť..
A potom taktiež milujem ak sa mi takáto dievčina po týždňovej hladovke a potom po dvoch dňoch strávených vyžieraním celého obsahu chladničky sťažuje ako ona pribrala
akurat si poviem, ked je niekto tucny, ze na 90% ma postoj, ze serie na svoje telo a tak okolo toho alebo 10%, ze je chory a zato nemoze. Ale dnes, ked som asi po pol roku bol v obchodnom centre, tak jak som pozeral. tak 60-80% ludi malo fajne pupky, bol som zhrozeny
Jak to mozem riesit? Jak mozem vyriesit vahu milionov ludi na celom svete, s ktorou nie su spokojni?... Preboha... kery chuj zacal pouzivat toto slovo v tomto pridrbanom zmysle ...
ja si budem pripadat tucna aj ked budem mat 40kg a nech si kazdy mysli co chce je to moja vec aj ked ma to obcas nasere ked mi niekto po dlhej dobe povie namiesto ako sa mas? nepribrala si ?
Ja hlavne nenávidím, ak mi nejaká baba povie, že ide chudnúť a že bude držať diétu, pretože je tučná. Pritom má takú nohu ako ja ruku. Fakt nechápem takéto baby. Čo by som ja dala za niektorú z ich postáv. -.-"
Ja nie som spokojná so svojou váhou, preto teraz na nej makám. Ide mi aj o to, čo si o mne myslia druhí, ale aj o to, čo si o sebe myslím ja
Hm. Kto si nevšimne pár kíl naviac? Veľa ľudí toto posudzuje. Podľa mňa by sme to nemali robiť, každý tak môže skončiť. Preto si vždy radšej poviem, že pozri sa na seba a buď ticho !
hm...so svoju váhou som spokojná máme digitálnu, sklenenú ukazuje šetko jak má
ale s mojou hmotnosťou nie som spokojná, mám viac kíl ako by som chcela a pracujem na ich odbúraniu.zatiaľ uspešne od minulého leta mam o desať kíl menej a chcem dať dole ešte 4
Akurat ked sa na niekoho pozrem tak si nepoviem ze co ti jebe vobří bauch..proste to neriesim..a nvm kolko vazim lebo matka niekam odjebala vahu..tak som a vazila v nemocnici na nejakj pofidernej vahe a mala som 57..to bolo tak pred dvoma tyzdnami
pre mňa je na babe ideálna postava ktorá asi nebude v "normálnej" BMI zóne (ale zas anorektičky nie) ale aj tak je to strašne subjektívne lebo na každom jeho hmotnosť ukáže inak. je to o tom, ako sa to rozloží.
a hej, postavu si všímam, ako každý myslím. nie je to o tom, že s tučnými ľudmi sa nekamoším alebo si všimnem každý faldík na bruchu ale nadváha fakt nie je príťažlivá
u ludi neriesim to ako vyzeraju,ale aky su vo vnutri a povahovo,aku maju charizmu..ved co mam z toho,ze budem poezrat na niekoho pekneho,ak je len prazdnym obalom,nie?
@19 BMI je kravina prepac ale je to tak napises si vysku vahu a vyhodi ti to nieco co vobec nemusi byt pravda nejaku kulturista by si napisal udaje a vyhudilo by mu ze je obezny a pritom je to iba svalova hmota
@frez pokial ta nejaka tema nezaujima a povazujes to za p*coviny tak sa do nej nezapajaj usetris cas komentar aj svoje nervy
ja som vždy mala pocit že mám vela kíl navyše... na základnej to bol oprávnený pocit, bola som ako gula, na strednej som mala podváhu (172 cm 51 kg).. vyzerala som ako lata, plochá, vychrtlá stepná laňka a aj tak som mala pocit, že ma je dosť... potom sa moja váha dostala do normálu a ja som bola zhrozená aká som pribratá ...a dnes mám rovnakú výšku a 58 kg, jasne že som nespokojná ale zrovna tučná si nepripadám
a keď už riešim postavu, nerátam to na kilá kolko by som mala dať dole.. proste jem striedmo, športujem viac a to až dovtedy kým nie som spokojná.. hotovo
kedysi som byvala strasne chuda...mavala som okolo 58kg pri 182cm...za posledne 2 roky som to ale dala na 72 niekedy ma to neskutocne stve, a snazim sa chudnut, ale po tyzdni to tak ci tak vzdam...a vacsinou aj tak schudnem, hlavne vtedy ked som v nejakom cudzom prostredi, alebo musim konfrontovat situacie, ktore su pre mna extra obtiazne..
Nasralo ma: V stredu: Doktorka: Koľko máš kilo? Ja: Neviem.. Asi 50.. Doktorka: 50?? Ty máš 50??.. " Dala mi 49..
V štvrtok: Iná doktorka: Tak, odvážime, odmeráme... Postav sa na váhu" Postavím sa. Doktorka: 58.. OMG!! To som až taká ťažká??? O 9 kg viac ako si myslela tá druhá.. Asi musím schudnúť.. Nie.. To ma desí.. Je to normálne? Ja viem, som nenormálna.. Na čo som sem vôbec píšem?? OMG!!
nepáči sa mi že chcú chudnúť baby ktoré to fakt nepotrebujú bohužial nedajú si poradit a budú si tvrdohlavu tvrdiť že sú tučné.... ja osobne by som chcela 1 - 2 kilá pribrať, lebo som dosť chudá a veľa ľudí mi to hovorí.. akosi mi neveria že sa stravujem normálne a nemám problém si dať dupľu
@plutvonozceakrivozubky hahahaha mas fakt vtipnu tu prvu vetu...a celkovo sa dost smejem na tejto diskusii...tiez mame digitalnu vahu ale zda sa mi ze vazi o nejake to kilecko viac...je sklenena..taka ze musis po nej dupnut aby sa zapala.......v skole mame taku staru nie digitalnu a vazi o 5 kg viac : vzdy sa zasmejem...a inak s hmotnostou som spokojna vazim dost ale nevadi mi to
Nevyhovuje mi na iných ľuďoch keď sú prehnane tlstí, alebo prehnane chudí. Myslím si, že to by sa malo pohybovať tak medzi priemerom. A hlavne ľudia by sa mali cítiť zdravo...
@rikka Tak ale zas tá postava kulturistov podľa mňa tiež nie je v pohode Keď týždeň jedia len kura varené bez kože a nepijú veľa, aby sa nezavodnili, či čo To sú proste iné extrémy.
vždy mi robila problémy, aj keď okolie ma ubezpečuje v tom, že nemám kilá navyše...človek by si mal uvedomovať váhu svojej váhy....si myslím...a čo sa týka opačného pohlavia, nechodila by som s chalanom odo mňa chudším...
čo to... podľa niektorých jedincov je pod 50 kg normálna váha?... pripadám si ako piča... podľa mňa, baba by nemala mať menej ako 60 kg... ja mám na 167 cm 61 kg a som mááximalne spokojná, väčšinu mojej hmotnosti tvoria svaly takže je to o.k.
BMI nie je kravina, BMI je pre ľudí s obyčajným bežným životom nie pre vrcholových športovcov čo trénujú pat rázy denne to je jasne že tam sa ráto inak.....
@nenay no neviem ako ty ale ja na intráku iba priberám
@rikka váha je pre mňa len vlastnosť - rovnako ako nezodpovednosť či ukecanosť... Určite si všimnem že niekto je ťažší ale riešim to len pri požiadavkoch typu (napr. odnes ma veď mám len 120 kg - to isté ako nedám zodpovednú prácu nezodpovednej osobe) Pri komunikácii beriem ľudí skôr z abstraktného hľadiska (s tým súvisí aj to že po prvom stretnutí väčšinou neviem ako daný človek vyzeral a už vôbec nie čo mal oblečené)
Myslím si že ak človek je trochu pri sebe. Tak to nie je nič zlé na tom, len niektorí ľudia s tým už preháňajú !!! Poznám veľa ľudí ktorí sú pri sebe, neodzudzujem ich. Prečo by som mala ??? Predsa je to taký istý človek ako JA. Len ich niekedy napomeniem žeby už mali prestať konzumovať masté jedlá. Lebo samy sa pomaly zabíjajú, nie je to najlepšie na srdce.
JA som dosť chudá. Mám 160 cm a okolo 40 kg ak nie menej. Ešte pár kg by sa mi zišlo. Keďže mi hovoria že som anorexička. Ale je to úplný opak, NIE SOM A ANI NIKDY NEBUDEM. Len niektorí ľudia to žiaľ nevedia pochopiť
inak dakujem ze ste sem pisali a ze ste pisali tak vela
su tu rozdielne nazory ale vascina sa zhoduje v tom ze je to viacmenej jedno a s tym suhlasim
a aby sme si este vyjasnili preco som to pisala lebo mi niektore reakcie prisli nastvane tak aby ste ma chapali dosla som zo skoly vytocena ze cely tyzden tu temu niekto riesil a vacsinou negativne a vadilo mi to bola som nasrata a nechapala som preco je okolo toho zrazu take halo bola som zvedava ci je to teraz moda vsade alebo len moji spoluziaci travili privela casu na slnku toto podnietilo tuto diskusiu snad sa uz chapeme
no trošku som tlstučká, ale nejak som to pretsala riešiť. inak mi je to úplne jedno. viem že mi z toho niekedy dávno hrozne jebalo a že teraz to proste neriešim
podla mna nie je dôležité akú mas vahu ale ako vyzeras. A ludia co su trosku prisebe .... netreba ich za to odsudzovat mam tučnejsiu kamosku my to neriesime ale ona stále a ma dost komplexy a to by takyto ludia mat nemali mali by to brat akoze nikto nie je dokonalý :/
Ja som nikdy neriešila svoju váhu aj keď by som rada trocha schudla z brucha (ale nedokážem sa vzdať jedla ) a čo sa týka ostatných páčia sa mi priemerné baby (okolo 50-60 kíl záleží na výške) a chalani tiež dáky priemer okolo (65)
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
78 komentov
A ked ma niekto 50 kil alebo 60 tak ten rozdiel fakt nie je vidno.
nikdy som to nejako neriešila, mám asi rýchly metabolizmus, nech jem kolko chcem, nepriberám nejako rapídne.
a hej vsimam si to na druhych. niezeby som sa teraz nebavila s niekym lebo je moc tucny alebo moc chudy ale vzdy nejakym sposobom vnimam postavu cloveka.
a ak takého človeka vidím veľa toho zjesť alebo že si kupuje samé nezdravé veci, tak to trochu aj odsudzujem, nie kvôli výzoru, ale kvôli tomu, že tá obezita ničí jeho zdravie.
ak má niekto pár kíl naviac, tak neriešim, takisto ako ani štíhlych ľudí a ľudí s normálnou váhou.
A potom taktiež milujem ak sa mi takáto dievčina po týždňovej hladovke a potom po dvoch dňoch strávených vyžieraním celého obsahu chladničky sťažuje ako ona pribrala
Krátky slovník slovenského jazyka, Veda a Jazykovedný ústav Ľudovíta Štúra SAV 1987
riešiť -i nedok.
1. usilovať sa urobiť z daných údajov uspokojujúci záver, hľadať uspokojujúce východisko, vysvetlenie: riešiť ťažkú životnú situáciu, riešiť problém, otázku, spor; mat. riešiť rovnicu hľadať jej koreň
2. vhodne, účelne upravovať, usporadúvať ako celok: optimálne riešiť výstavbu sídliska, mestskú dopravu; pôsobivé riešenie scény
riesit moze byt kludne pouzite vo vyzname zaoberat sa tym - neriesim to = netrapi ma to, nezaoberam sa tym
ked tak by som nahradzal skor kery za ktory -.-
Ja nie som spokojná so svojou váhou, preto teraz na nej makám. Ide mi aj o to, čo si o mne myslia druhí, ale aj o to, čo si o sebe myslím ja
Hm. Kto si nevšimne pár kíl naviac? Veľa ľudí toto posudzuje. Podľa mňa by sme to nemali robiť, každý tak môže skončiť. Preto si vždy radšej poviem, že pozri sa na seba a buď ticho !
PICOVINY.
ale s mojou hmotnosťou nie som spokojná, mám viac kíl ako by som chcela a pracujem na ich odbúraniu.zatiaľ uspešne od minulého leta mam o desať kíl menej a chcem dať dole ešte 4
a hej, postavu si všímam, ako každý myslím. nie je to o tom, že s tučnými ľudmi sa nekamoším alebo si všimnem každý faldík na bruchu ale nadváha fakt nie je príťažlivá
@frez pokial ta nejaka tema nezaujima a povazujes to za p*coviny tak sa do nej nezapajaj usetris cas komentar aj svoje nervy
a keď už riešim postavu, nerátam to na kilá kolko by som mala dať dole.. proste jem striedmo, športujem viac a to až dovtedy kým nie som spokojná.. hotovo
Podla mna by mali byt taky ako sa citia naj oni sami ale kvoli zdraviu nie extremne obezny lebo to skodi
A konkrétne ja... chudá nie som. A niektoré partie ...s tými neios mspokojná. Ale celkovo to nei je zlé...
V štvrtok: Iná doktorka: Tak, odvážime, odmeráme... Postav sa na váhu" Postavím sa. Doktorka: 58.. OMG!! To som až taká ťažká??? O 9 kg viac ako si myslela tá druhá.. Asi musím schudnúť.. Nie.. To ma desí.. Je to normálne? Ja viem, som nenormálna.. Na čo som sem vôbec píšem?? OMG!!
Ja chcem schudnúť 4 kilo a basta
BMI nie je kravina, BMI je pre ľudí s obyčajným bežným životom nie pre vrcholových športovcov čo trénujú pat rázy denne to je jasne že tam sa ráto inak.....
@rikka váha je pre mňa len vlastnosť - rovnako ako nezodpovednosť či ukecanosť... Určite si všimnem že niekto je ťažší ale riešim to len pri požiadavkoch typu (napr. odnes ma veď mám len 120 kg - to isté ako nedám zodpovednú prácu nezodpovednej osobe) Pri komunikácii beriem ľudí skôr z abstraktného hľadiska (s tým súvisí aj to že po prvom stretnutí väčšinou neviem ako daný človek vyzeral a už vôbec nie čo mal oblečené)
(ale tak, mne sa nechce do obchodu chodiť...
JA som dosť chudá. Mám 160 cm a okolo 40 kg ak nie menej. Ešte pár kg by sa mi zišlo. Keďže mi hovoria že som anorexička. Ale je to úplný opak, NIE SOM A ANI NIKDY NEBUDEM. Len niektorí ľudia to žiaľ nevedia pochopiť
su tu rozdielne nazory ale vascina sa zhoduje v tom ze je to viacmenej jedno a s tym suhlasim
a aby sme si este vyjasnili preco som to pisala lebo mi niektore reakcie prisli nastvane tak aby ste ma chapali dosla som zo skoly vytocena ze cely tyzden tu temu niekto riesil a vacsinou negativne a vadilo mi to bola som nasrata a nechapala som preco je okolo toho zrazu take halo bola som zvedava ci je to teraz moda vsade alebo len moji spoluziaci travili privela casu na slnku toto podnietilo tuto diskusiu snad sa uz chapeme