tazko povedat...ale ja som sa zamyslala asi pri filme Kult hakoveho kriza...lebo bol fakt dost realisticky...mne sa proste nepaci, ako v USA vnimaju slobodu slova a prejavu...ze je uplne legalne pochodovat pod nacistickou vlajkou a vyznavat ideologie, ktore sposobili tolke zlo,hrdo manifestovat privrzenectvo ku Kuk Klux Klanu...a aj ta legalna trzba zbrani im akosi prerastla cez hlavu...
hneď prvé čo mi napadlo je kniha A uzřela oslice anděla od Nicka Cavea a film Antichrist, ale je toho neskutočne veľa čo ma ovplyvnilo a čo by som tu mohla uviesť...toto podľa aktuálnej nálady
Filmy, ktoré tu vymenujem možno nebudú všetko kulty v pravom zmysle slov, ale každý z týchto filmov vo mne niečo zanechal. Uvediem napr. Amadeus, Vykúpenie z väznice Shawshank, Večný svit nepoškvrnenej mysle, Amélia z Montmartru. Ale film, ktorý vo mne zanechal ozaj hlboký dojem je Spaľovač mrtvol od Juraja Herza s geniálnym Rudolfom Hrušínskym. Čo sa týka kníh, tak jednoznačne všetky štyri vydané knihy od Salingera a Orwellovo 1984 a Farma Zvierat
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
25 komentov
film? z mravnych dovodov neuvediem dovod..
--
Keby som napísala veci, čo ma ovplyvnili, prídu si po mňa mužíčkovia v bielom-
Kniha, životopis Helmuta Newtona.
Kniha:The Art of Bodybuilding
film-naozaj si neviem vybrať bolo ich veľa cenných a fakt poznačili môj život: Inception, Matrix, Ako prichádzajú sny
ešte by som doplnila hry-Mafia,Half-Life, Beyond Good and Evil a Warcraft
filmov aj knih bolo viac, ale keby som mala vybrat tak asi mulholland drive za film a les fleurs du mal za knihu.
kniha - tych bolo viac. ale asi catch 22
Kniha - Stepný vlk
Film - V ako Vendeta
Robert M. Pirsig: Zen a umění údržby motocyklu