ludia, som velmi nadseny, ze este stale je tu par ludi, ktori si vedia vychutnat hudbu aj v tom jej najkrajsom vyjadreni emocii a to iba plain music.. ale nejako vela sa tu zabuda na tu skutocnu klasiku.. a tou je klasika
nu-klasika/alternative : olafur arnalds, jeremy soule, god is an astronaut, explosions in the sky, nyctalgia, ludovico einaudi, akira yamaoka, ryo kunihiko a inych si teraz nevzpomeniem
old skuul : rachmaninov, mozzart, beethoven, chopin, prokofjev, vivaldi, mahler kokos no a asi dalsich 10-20 co ma napadne.. od kazdeho sa mi tu ale nechce nieco pisat ani z tych nu ani tychto old skuul
@pubertslatinocelny tak akira yamaoka je velky pan od neho treba prekutrat vsetko, niektore jeho songy boli pre mna docela life-saver, nech uz to znie akokolvek
ja neviem. mám rada post-rock, shoegaze, neoklasiku a samozrejme aj "klasiku" (nemám rada ten pojem, lebo to znie, ako by to bolo všetko z klasicizmu potom...)
a o elektronike už ani nehovorím...
ťažko sa mi vyberá. ale viem, že posledné mesiace som si najviac lahodila ucho Arnaldsom a Partom.
Apocalyptica - Path, Emilie Autumn - Organ Grinder, Bella's Lullaby (zial to pocuvat nedokazem uz kvoli istej udalosti ale je to prekrasna skladba), Kerli - Saima.. tak ja ich poznam dost vela, tazko vybrat
@polino mne sa viac pacia tie starsie albumy od blinku... od chesire cat po take off your pants and jackets... tie novsie moc nepoznam, ale daktore aj z nich maju good songy.
@mickeymouse1 aj mne sa páčia tie staršie, kde ešte spievali sexe so sestrou a tak proste nezmyselné pesničky, ktoré pobavia ale aj tak považujem za najlepší ten z 2003
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
113 komentov
ale mozno vlajkovou lodou instrumentaliek pre mna je
k teme - alebo z ineho sudka (nie take sialenosti, ale atmoska jak riť)
- river flows in you
- kiss the rain
prekvapivo
a Beethoven
akože jednoznačne tuto orion od metallici.... alebo ešte potom od Iron Maiden Transylvania
Najkrajšia pesnička na svete!!!
P.S. vsetci co ste dali od Clinta Mansella - Requiem for a dream... ono sa tam spieva, inak aj tato je lepsia so zborom !
nu-klasika/alternative : olafur arnalds, jeremy soule, god is an astronaut, explosions in the sky, nyctalgia, ludovico einaudi, akira yamaoka, ryo kunihiko a inych si teraz nevzpomeniem
old skuul : rachmaninov, mozzart, beethoven, chopin, prokofjev, vivaldi, mahler kokos no a asi dalsich 10-20 co ma napadne.. od kazdeho sa mi tu ale nechce nieco pisat ani z tych nu ani tychto old skuul
trosku post-rocku
a na tiersena som zabudla, to tiez vela veci
a potom.. na nič konkrétne, ale určite niečo z jazzu, bluesu a predovšetkým klasickej hudby.
Mussorgský - Noc na lysej hore
Grieg - Hall of the Mountain King
Brahms - Uhorské tance
Dave Stewart - Lily Was Here
Dimmu Borgir - The Fallen Arises
Epica - Palladium
Ludovico Einauldi - Fuori dal mundo
toto ty ňyňy
@merrcik diky aj tebe dlho som tu apocalypticu nevidel
u mna su to jednoznacne tieto dva...
@interrupcio ... dokonca druhý človek
A s obidvomi môžem len súhlasiť. Stream trošku viac ako Instrumedley u mňa.
Yann Tiersen - Comptine d'un autre été: l'après midi
Debussy - Clair de lune
Steve's Theme - The Last Song OST
Yiruma -River Flows In You
a o elektronike už ani nehovorím...
ťažko sa mi vyberá. ale viem, že posledné mesiace som si najviac lahodila ucho Arnaldsom a Partom.
Každopádne DT považujem za najdokonalejšiu vec v dnešnej dobe, ktorá mi spôsobuje hudobné orgazmy pri počúvaní
mám z nej zimomriavky
napríklad
and this one
Katharsys- Night terror .. psycho
John Coltrane, Sony Rollins, Yann Tiersen, nejaká tá klasika a samozrejm dnb, dubstep