Som v zahraničí, ale strašne sa mi cnie za domovom. Robota je relatívne fajn, bývam u rodiny mojej priateľky. Lenže neskutočne mi je ľúto. Kým je tu priateľka, je to fajn, ale tá tu býva len keď má voľno, ešte je
drzim palce, byt mimo domoviny je tazke... ale ako ti poradili skus si najst nejaky konicek nejak si vyplnit cas. a na sviatky chodievaj urcite domov ak sa ti da, budes sa mat na co tesit
na slovensku ťa nič dobré nečaká. vydržať, nájdi si nejaké koníčky alebo niečo. a nájsť si na chvíľu čas a ísť za priateľkou občas by tiež nebolo od veci.
aj mne vsetko tak velmi chybalo..tiez som bola vsade sama, robota dobra ale len par dni do tyzdna...sla som domov ale mna tu cakala skola takze skus to nejako vydrzat lebo nemas sa na Svk preco vratit...chodila som plavat, casto do parku pokecat s ludmi, ktori tam robili vselijake reklamy aby som si zlepsila anglinu a aj dobrovolnicke veci len aby som s niekym pokecala a aby mi usiel cas tak ti drzim palce, viem co prezivas ale nevzdavaj to a obcas sadni na lietadlo
Ved kolko ludi sa moze pochvalit, ze sa odhodlalo za hranice, su viacmenej spokojni s robotou...a este aj byvaju u znamych? ak to s priatelkou myslis vazne, co teda asi myslis, tak to nejako prekusni. Urcite je vela moznosti, ako spoznat ludi a okolia. Drzim palec
jj,ten pocit velmi dobre poznam,je to take srdcervuce,ale treba sa zacat niecim utesovat,a byt stastny tam kde si,najma na to zbytocne nemysliet,naber nejake pozitivne myslienky,ja som si po case zvykol...
inak ak mas 22,byvas v zahranici u znamych a mas tam aj priatelku,a aj robota je celkom fajn,tak to mas pekne vyhrate,predstav si ze by si mal mat 18,byt totalne sam akurat tak s rovnako zufalym kamosom,trcat v jednej izbe a mat tak napicu robotu ze by si sa radsej zabil,a este mat take stavy ze mama prisla domov a pod.,a predsalen sa to neskor dalo doporiadku,a bolo to super
Hmm to len ja som bol stastny, ked som na pol roka vypadol z tejto diery? Ludia su vsade, je len na tebe, ci chces sediet doma a depkovat, alebo sa budes socializovat.
zaujímavé na jednej strane tvrdíte ako strašne sa nemáme prečo vracať na svk a na druhej v tom istom príspevku skučíte že nemáte tam čo robiť že vám chýba domovina a že sa musíte zaťať.. WTF ?
@elkiller znie to divne, však? ale domovina je miesto, kde si vyrástol, poznáš ho, ono ako tak pozná teba a je tam omnoho viac ľudí, ktorých poznáš aspoň trochu na to, aby si sa s nimi porozprával aj inak ako len v slušných frázach. avšak na druhú stranu vieš, že keby si tam žil, tak tam zakrnieš, pretože si nenájdeš dobrú prácu (a možno hej), pretože máš priateľku niekde inde a pretože tam, kde zrovna si, ťa čaká lepšia budúcnosť, pokiaľ sa zatneš a budeš sa snažiť.
ten pocit sa ťažko vysvetľuje, to by si musel ísť niekam takto preč, aby si to pochopil.
asi by som povedala len tolko ze zaciatky v cudzine su tazke, chvilu to trva kym sa to da do pohody. daj tomu rok a ak teda nemas v pohode kolegov tak popozeraj stranky kde mas sancu niekoho stretnut (trebars na fb je ich mrte ze ludia chcu spoznat niekoho z okolia etc), skus chodit do posilky alebo co, nikede kde stretnes aj inych ludi. lebo cniet za domov sa ti cnie, ale podla mna co ti chyba je nejaky kamos
@elkiller asi to suvisi s tym, ze ked odides zo svk tak nechas vstekcyh kamosov a rodinu za sebou, nieco co si vybudoval pocas dlhych rokov a chyba ti to. preto mas potrebu sa vratit, ze sa ti cnie. ale akonahle si zariadis zivot po svojom a najdes kamosov v novom domove tak to prejde , resp ta najvacsia chut vratit sa domov prejde, cniet sa ti bude vzdy trochu.
@elkiller nie vsetko je bud cierne alebo biele. kto hovori o zahadzovani? ved vzdy ked prides na svk tak ich uvidis, len ste menej v kontakte, kamaratsvo predsa by malo vydrzat aj dialku nie?
neviem, nemyslim si to. hovorim z vlastnej skusenosti, vonku mi je lepsie. chyba mi par ludi, ale nechybaju mi natolko aby som sa vratila. mne je v zahranici velmi dobre. a to s tym zarobkom si totalne prestrelil.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
20 komentov
Ved kolko ludi sa moze pochvalit, ze sa odhodlalo za hranice, su viacmenej spokojni s robotou...a este aj byvaju u znamych? ak to s priatelkou myslis vazne, co teda asi myslis, tak to nejako prekusni. Urcite je vela moznosti, ako spoznat ludi a okolia. Drzim palec
Mimochodom najdi si novu priatelku.
ten pocit sa ťažko vysvetľuje, to by si musel ísť niekam takto preč, aby si to pochopil.
keby to všetko vynaložené úsilie sústredíš do svojej šikovnosti u nás v rámci zárobku, keď ide len o to, tak sa máš ešte lepšie
ChňaChňa
neviem, nemyslim si to. hovorim z vlastnej skusenosti, vonku mi je lepsie. chyba mi par ludi, ale nechybaju mi natolko aby som sa vratila. mne je v zahranici velmi dobre. a to s tym zarobkom si totalne prestrelil.