Myslíte si, že je to tak, ako sa hovorí, že Židia založili boľševizmus, rozširovali ho po svete, brali úžeru a zdierali ľudí ? Nenarážam teraz na krčmárstvo, veď za to si môže každý človek sám. Vo všeobecnosti sa to tak hovorí a dávnejšie som narazil na č
Navyše samotné média priniesli informáciu, že Hitler istú dobu chránil jedného Žida, bývalého veliteľa z 1 sv. vojny. Možno naozaj tá fanatická nenávisť u neho vznikla až neskôr.
@chlorofyl takisto aj medzi Rómami nájdeme slušných, ale veľmi dobre vieme, že väčšina z nich sú neprispôsobiví. Ber to ako určité mentálne znaky-mentalita.
@zmrdak tak zidia to je tazka tema. mozno mas pravdu ale nechcem zas vyzerat jak nejaky obhajca zidov no osobne nepovazujem seckych zidov za takych ako som popisal vyssie.
WTF? neboli náhodou židia podnikatelia, krčmári a lekári, lebo im bolo zakázané v stredoveku vlastniť pôdu? takisto aj s tým boľševizmom...v 1932 keď NSDAP vyhrali voľby tak Hinderburg nechcel Hitlera za kancelára až na tajnom stretnutí s podnikateľmi (väčšina z nich boli židmi) sa rozhodlo, že ho vymenuje, lebo podnikatelia sa báli druhej najväčšej strany, ktorá spolupracovala s boľševikmi, a teda by hrozilo odnímane súkromného majetku, takisto sa báli aj občianskej vojny, ale to je už druhá vec........choďte už dakam s tým antisemitizmom...
@interrupcio Židia založili boľševizmus, je to 100% tná vec, dokonca v Rusku hlavní boľševickí pohlavári, komisári atď boli Židia. Uvedomuješ si, že pokiaľ niekto nemá svedomie a chce zbohatnúť a mať moc, tak využije ČOKOĽVEK ???? Ďaľšia vec je, kto finančne podporoval Lenina.
Čakaj na hejt typu, že si paranoický, lebo všade vidíš Židov a pod. Ja som si toho tu načítal už dosť, viem svoje a nebudem to tu prezentovať. Hlavne nie pred ľuďmi, ktorí by tých obrezancov obskakovali...
@semhamforas lenin bol rus a čiastočne čuvaš, marx už za VOSR nežil takže k boľševikom by som ho neradil aj keď z jeho diela vychádzali ideovo, ale to nie len oni
Ach. Kto mi v dnešnej dobe povie ,že židov nemusí ,tak je pre mňa dement , myslím si , že niektorí sme už trošku inteligentnejší ako v minulosti, aj tak je každému jedno akého si vierovyznania , pokiaľ nie si fanatik a neupozorňuješ na seba , tieto vaše pridrbané báchorky o tom ,že ovládajú svet ,banky a neviem čo je len blábol ľudí , ktorí sa nudia a vymýšľajú konšpiračné somariny. Minulosť bola taká aká bola. Trištvrte kokotov ovplyvnených médiami a sprostými názormi NEZNÁŠA židov aj keď ani jeden z nich žiadneho nikdy nevidel , zobuďťe sa !!!
Zidia su aj slobodomurari, illuminati, dokonca aj Astar Seran je zidobolsevik.. nebol nahodou zid aj sudruh Hitler s jeho zbojnickou druzinou? lol
Nemam nic proti zidom, pokial ma neotravuju ich vierou. Moja teta ma dieta so zidom a je to uplne super clovek, tak ako aj jeho rodina. A nebudem ich sudit len preto, ze sa kupu v peniazoch...
@tommyhot ale ja tu teraz nepíšem žiadne konšpirácie, ani neuznávam konšpiračné teórie, ale toto čo píšem je proste fakt. Tieto poznatky sú potvrdené.
Samozrejme že ani ja nemám nič proti Židom, ale mať náboženstvo, ktoré umožňuje zdierať a brať úžeru od nežida je prisilná káva. Potom že kto je rasista. Pozri sa, ja netvrdím, že zlý Žid a dobrý nežid. Proste mi ide o pravdu.
@interrupcio pozri sa, nadávalo sa aj na obyčajných Židov, tá nenávisť bola možno ešte väčšia ako v dnešnej dobe Slováci vs Cigáni. A je mnoho výrokov od kráľov, cisárov, spisovateľov a inteligencie, ktoré neboli k Židom priaznivo naklonené. V mojej téme sa prelínajú 2 problémy. Židia a boľševizmus------------- Židia a zdieranie a úžera (teda to čo sa hovorí). No a má to spoločné východisko-peniaze a moc. No a teda že či je pravda, že Židia boli takí nenásytní a či robili tie zločiny čo sa o nich hovorilo.
Zidia su nenazrane svine a navzdy aj budu.. a nebudem hladat ihlu v kopke sena, je to to iste ako s ciganmi.. drviva vacsina je takych.
Uz len ich tazenie z "holokaustu" -z veci, o ktorej existencii nemozu viest ani diskusie a za vyjadrenie si vlastneho nazoru moze clovek par rockov prezit v base.. stale sa pytam: preco asi? Ked to je vsetko pravda coho sa boja? Ci ide o urazku mrtvych-nemrtvych? Tym to uz moze byt jedno.
A tak z toho tazia peniazky (zaujimave ze len oni) a pri tom robia to iste.
Z Izraela chcu mat cisty zidovsky stat.. co napadne pripomina ideu nacistickeho Nemecka a nestitia sa ani niecoho takehoto:
Podobne nazory su pre mna znakom absolutneho privitivizmu. Rovnako ked maju ludia z poslednej dediny na sprostom Slovensku velmi jasne nazory o moslimoch, ludoch s inymi farbami pleti a tak dalej.
Jasne, ze nikto nema rad fanatikov ani povalacov, ale uplatnovat kolektivnu vinu na kazdeho cloveka z daneho etnika je nieco, co by sme uz mohli v tomto storoci prekonat.
Slovaci boli kedysi vnimani presne takto isto - to by si mohli ludia konecne uvedomit.
@zmrdak ja by som si len rada prečítala Voltairove antisemitské výroky.
@micenzo ako média Židov povyšujú? nevšimla som si nikde nejaké židovské chválospevy.
a je mi to jedno. človek jak človek, kokot ako kokot a je jedno, či je biely, čierny alebo so židáckym nosom.
mám kamarátov z Izraela, s jedným Židom chodím a nemám pocit, že by tí ľudia potajomky po nociach ovládali médiá a finančné trhy a celosvetovú politiku. sú príliš zamestnaní spaním celý deň, pitím a cestovaním.
@grietusha „Ja viem, že aj v anglických kolóniách sú Židia. Títo idú vždy tam, kde sa dá prísť k peniazom... Ale to, že títo obrezaní Židia, čo predávajú obnosené šaty divochom, vyhlasujú, že sú z kmeňa Naftali či Issachar, vôbec nezaváži. Toto sú bezpochyby tí najväčší ničomníci, akých kedy nosila zem.“ – François Marie Arouet Voltaire
„...(K Židom): Vy sa mi zdáte byť najšialenejší z ľudí. Kaffíri, Hotentoti a negri z Guiney majú viac rozumu a sú poctivejší, než boli vaši predkovia – Židia. Prevyšujete všetky národy, pokiaľ ide o impertinentné historky, zlé správanie a barbarizmus. Zaslúžite si byť strestaní, pretože taký je váš osud.“ – François Marie Arouet Voltaire
„...Títo (Židia) sa, všetci do jedného, rodia s krikľavým fanatizmom v srdciach, tak ako Bretónci a Nemci sa rodia so svetlými vlasmi. Vôbec by som nebol prekvapený, keby títo ľudia v budúcnosti privodili skazu ľudskej rasy.“ – François Marie Arouet Voltaire
@zmrdak okrem autora by si mohol uviesť aj dielo, kde to nájdem. lebo aj ja ti môžem napísať:
"Verím, že môj análny otvor je zdrojom všetkej múdrosti sveta, ktorú mi tam zniesol, ó sám veľký, Aštar Šeran a jeho druhovia. A preto všetci, kto po múdrosti prahnete, mi odteraz lížte môj zadok." Robert Fico
@zmrdak uzernici su aj boli i medzi nezidmi. vdaka antisemitizmu, ktory je uz vo svojej podstate iracionalny a zalozeny na zavisti sa rozsiril stereotyp chamtiveho Zida-uzernika.
maria terezia a martin luther by boli v sucasnosti pokladani za nabozenskych fanatikov. to hovori za vsetko
@grietusha nuž, tie vety podľa wikipédie voltaire skutočne spísal v nejakých dopisoch, v zdrojoch sú uvedené aj konkrétne miesta, na ktorých sa tak vyjadril. » en.wikiquote.org/wiki/Talk:Volta...
to, ze je spochybnovanie holokaustu trestne, to je uplny non-sens a uz samotny fakt, ze sa o tom odmietaju bavit, je dost podozrivy, ved predsa ak mam nieco podlozene dokazmi a je to uplna pravda, tak sa nemam coho bat sa o tom bavit
su to najvacsi sovinisti a svojim sposobom nacisti a rasisti, co s ich mocou tvori nebezpecnu kombinaciu...
ach do piče zas deti čo máte s tým oháňaní msa holokaustu jasné že ekd sa stane nejaká vec a taká ako je vyvraždovanie a nieje to ani strokov ešte tak sa to bdue pripomínať........ tak ako sa Slováci stále budú ohánať vecami z minulosti. a nehrajte sa na skurvených pokrytcov keby nás v minulosti niekto ako nárd systematicky vyvražduje a začne po nás vykrikovať niečo nejaký madaron tak by sa každý zas búchal do prs.. pokrytci...
a s tým že nemám rád Židov lebo ovládajú media a sračky.. co mi není rovno potom mi je hovno.. každý z vás môže jesť ,srať kde chce, hvoriť čo chce... na internete si beháte po konšpiračných stránkach a žiadne komando vás nepríde zbaliť dokonca aj šukať môže s kým chcete , to že sú v domácnsoti male príjmy za to môžu politic , my že s tým nič nerobíme a nie židia... a žiadneho ani osobne nepoznáte.... los kokotos
@alpynus však ja som netvrdila, že tak neurobil, ale kým nedostanem presný zdroj, kde si to nájdem, tak nemám tomu dôvod veriť. a to sám vieš veľmi dobre
@alpynus díky vedel so že to bolo z nejakých dopisov, ale nevedel som nájsť zdroj.
@grietusha antisemitizmus je široký pojem. To, že nemal rád určité židovské praktiky ešte neznamená, že ich nenávidel. Od stupnice od 1 po 10 bol možno na 2. Ale to je nepodstatné a nejedná sa mi o to. Podstata je taká že sa istým spôsobom vyjadril proti nim, za čo by niekoho v dnešnej dobe mohol niekto označiť za nacistu.
@zmrdak pojem "židovská praktika" je už len zo svojej podstaty hlúpy. dá sa použiť ako vtip alebo porekadlo, rovnako ako keď sa vo vtipoch vysmieva zo škótskej lakomosti alebo britskej nadmernej slušnosti. no nedá sa brať či aplikovať ako fakt. byť Židom neznamená byť bohatým, úžerníkom, lakomým, finančníkom alebo čokoľvek. byť Židom proste znamená to, že si sa narodil matke Židovke. rovnako ako byť Slovákom znamená to, že máš slovenskú národnosť.
@grietusha ale veď ani ja som netvrdil, že si tvrdila, že tak neurobil, len som doplnil informácie k threadu. mne sa tá pravdivosť apriori tiež nepozdávala, preto som trochu pogúglil. v slovenčine som našiel len nelegitímne stránky typu beo.sk alebo dolezite.sk, prepol som sa do anglického módu a hľa.
@grietusha ale ja hovorím o mentalite určitého národa/etnika. Proste všeobecná charakteristika. Ak bude niekde 100 ľudí a 90 z nich bude na diaľku smrdieť, tak ich označíš za smraďošov a nebudeš pričuchávať ku každému jednotlivo. hej, ale to len ako príklad.
Takisto aj my Slováci máme určitú mentalitu, hovorí sa o pohostinnosti, závisti atď....
@zmrdak hovorí sa kadečo. ale na základe toho hádam nikdy nebudeš individuálne súdiť ľudí. alebo máš pocit, že ty si pohostinný, závistlivý, temperamentný, rýchlo sa učíš jazyky a v angličtine nemáš žiaden prízvuk? lebo si Slovák, to by tak malo byť
@zmrdak A ako vznikla u teba? Bezdovodna nenavist je nieco, co vznika velmi lahko.
Ludia sa vo vseobecnosti lahko boja vsetkeho, co je od nich odlisne. Citia sa bezpecnejsie, ked sa mozu voci vsetkemu cudziemu vymedzit. Nadobudnu pocit istoty. Staci sa pozriet do Ceska - zvolili si tam najpriemernejsieho debila, ktory sa v republike nachadzal, oproti Schwarzenbergovi. Dovody? Smiesne.
Kazdy z nas ma v sebe zakorenenu moznost nenavidiet, ale to neznamena, ze tomu treba bez rozmyslu podlahnut. Ma to vela spolocneho aj s narcizmom - ludia nie su schopni byt tolerantni voci inym a nevnimaju to ako sancu niekoho/nieco spoznat. Vnimaju to ako ohrozenie.
Zvlast dnes je to nezmyselne - svet sa bude sam od seba dalej globalizovat, je to prirodzeny proces. 95% ludi, ktorych som v zahranici stretol, boli uplne rovnaki ako my a mali uplne rovnake problemy. Najnenavistnejsie a najprimitivnejsie nazory som naopak pocul od ludi, ktori nikoho z inej kultury nikdy nestretli - v Slovensku a v Cesku.
Je jasne, ze existuje aj opacny rasizmus - romovia proti slovakom, cierni voci bielym, moslimovia voci krestanom. Ale najcastejsie je to len mensina, ktoru je najhlasnejsie pocut. Vacsina ludi chce len zit svoj zivot. Casto je v tychto pripadoch skutocnym problemom nizka vzdelanost a socialne tazka situacia.
Ked su ludia zabezpeceni a maju dobre zivoty, nikoho ani nenapadne vymyslat si nepriatela. Ked je v spolocnosti vsade akasi strata dovery (napr. financa kriza, terorizmus), je rasizmus a nacionalizmus velmi prirodzena a velmi primitivna reakcia.
@alpynus to znamená, že netreba hneď odsudzovať Beo, prípadne metapediu, aj oni vychádzajú z pravdivých informácií, môžeme sa baviť maximálne o zavádzaní/nezavádzaní.
@grietusha sloboda je vyššia hodnota ako city človeka. Či sa ti to páči, alebo nie. Ak niekto popiera holokaust, tak nemôže podporovať dané vraždy, pretože podľa daného človeka sa nestali, prípadne boli menšieho rozsahu. Prečo toto trestať ? Demokracia je predsa o názoroch. Ak sa dokáže že sa stalo A a je to nevyvrátiteľný dôkaz, tak keď budem tvrdiť B, tak sa sám zhodím.
k @49 samozrejme že daného človeka súdim individuálne. Lenže súdiť etnikum je vec druhá. Vo svojej podstate sa na základe toho odvíja úplne všetko. Ber to ako štatistiku. A štatistiky riadia svet.
@fragile na základe čoho tvrdíš, že nenávidím Židov ? Cituj nejaký môj koment. Ja som len uviedol fakty.
Aby som nezabudol, Židia nemajú nič s peniazmi, bankami a médiami. Rothschildovci, Rockefellerovci atď. nie sú Židia, Yom Kippurské vojny sú výmysel a Židia sú veľmi dobrí kamaráti s Palestínčanmi. Bodka.
@48 podla coho usudzujes, ze mentalita zidov je taka, aku si ju vyssie opisal? poznas vacsinu zidovskej populacie osobne? mas nejake relevantne dokazy usvedcujuce zidov ako narod? poznas pohnutky tych zidov, ktori taki naozaj boli?
@quan1 je veľmi veľa výpovedí a svedectiev ohľadom židovských praktík počas celej histórii nielen od chudoby, ale od mocných ľudí, spisovateľov a inteligencie. Toto je podľa mňa jasný dôkaz. Navyše toto tvrdenie potvrdzuje ešte jeden fakt. Židovská viera umožňuje brať úžeru a zdierať nežidov.
Ich pohnútky ? Neviem, nemôžem posúdiť jednotlivo, ale vo všeobecnosti 2 veci-bohatstvo a moc.
@strume dobre dve rodiny a čo tí ostatní miliardári a bohaté rodinné klany, ktoré židovské nie sú??
to ako sa ľudia chovajú, akí sú nenažraní a chamtiví nesúvisí primárne s tým akého vierovyznania alebo rasy sú.
to že židia boli odjakživa obchodníci takže pri globalizácii mali náskok a lepšie predpoklady k podnikaniu neznamená že moslim by nebol rovnaký a kresťan ešte vari lepší...
prečo si antisemita tu všetci vedia, stačí si tvoje albumy pozrieť...
zidia boli snad uz od casu ked prvy krat stretli nezidovsky narod prenasledovany a utlacany (babyloncanmi, egyptanmi, rimanmi, moslimami, krestanmi, ci uz vo francuzsku, v nemecku alebo v rusku). Tu sa ponuka otazka ci bola chyba v zidoch alebo vo vsetkych ostanych? na to sa asi neda odpovedat
Ak mám povedať pravdu, mne tiež prídu zákony o klamstve ohľadom holokaustu divné.
Síce rozumiem, že niektoré lži sú nebezpečnejšie ako iné, ale napriek tomu na mi zdá prinajmenšom zvláštne, že bežné verejné lži sa nám zákonne zdajú byť úplne v poriadku a ad-hoc si do legislatívy prihodíme nejakú lož, ktorá sa nám zákonne nepáči.
Ak žijeme v systéme, kde klamať môže každý, okrem nejakej presne vymedzenej skupinky, potom budeme asi len s ťažkosťami vyvracať výkriky vyholených hláv o cenzúre.
@zmrdak presne to som cakal, ze napises. lenze ti isti ludia tvrdili, ze zidia otravili studne (napriek tomu, ze z nich cerpali vodu samotni zidia), su carodejnici, rebelanti, nepriatelia statu, anarchisti a neviem co este vsetko. pritom boli skor presny opak.
okrem toho dotycni svedkovia boli prislusnikmi vacsinou krestanstva, nabozenstva, extremne netolerantneho voci ostatnym nabozenstvam v minulych dobach.
bohati nezidia si vymyslali rozne absurdne bludy o zidoch aby zhabali ich majetok a chudobni vo svojej prostoduchosti vsetkemu verili, dokonca casto boli pricinou antisemitskych nepokojov
@zamidari to o tých egypťanoch je diskutabilné, v každom prípade, bez vetra sa lístok nepohne, ale všetci Židia, teda ako etnikum v Egypte nikdy neboli. Môžeme sa baviť maximálne o nejakom kmeni, ktorý bol zotročovaný.
@quan ale ja nepopieram to, že to nezašlo do extrému. Ja len tvrdím, že židovský problém tu bol, hoci si mnohí myslia že nebol.
Toto čo si napísal je nepodstatné. Podstatné je to, že ak budem v nejakom spoločenstve, ktoré mi umožňuje niekomu ubližovať a obyčajní ľudia a inteligencia sa na to budú sťažovať, budú o tom spisy a svedectvá, tak mi príde divné toto spochybňovať, hoci to bolo aj pred 300 rokmi.
Ja nepopieram fakt, že niektoré veci sú vymyslené, alebo že niekto niekoho krivo obvinil, alebo že niekto iný urobil intrigu.
Mňa len štve ten jednostranný pohľad a skurvená propaganda o tom, že dobrý Žid a zlý nežid. Opoti tomu je extrém povedať že zlý Žid a dobrí nežid. Ja nezastávam ani jedno, ani druhé, len tvrdím, že chyby robili všetci a aj Židia toho majú dosť za ušami.
@zmrdak ja som tiez netvrdil, ze "dobrý Žid a zlý nežid". lenze zidovska mentalita nie je taka ako si napisal. vacsina svedectiev je nepravdivych a vykonstruovanych od ludi, ktorych som ti popisal. judaizmus uci veriacich byt uspesni a pomahat chudobnym. v tom sa zidom i darilo a preto vznikala zavist u ludi nizkeho ducha.
zidia vseobecne nikomu neublizovali. naopak, boli motorom europskeho hospodarstva cely stredovek az do novoveku.
na tom, ze zidia brali uroky nie je podla mna nic nemoralne. bolo to nevyhnutne inak by neprezili. nezidovski vladcovia mali tendenciu ich vsemozne vykoristovat (napriklad musili platit dane navyse neunosne vysoke), nemohli sa venovat remeslam, vlastnit podu, zastavat statne funkcie atd. niekedy boli samozrejme uroky prilis vysoke, to vsak zavinili feudalni vladci diskriminujuci zidov. navyse boli zidia poctivi platici dani, poslusni, nevyvolavajuci rebelie.
vseobecne neboli ani zdaleka to, co sa o nich tvrdi.
@trubkos podme sa hanbit do kuta,my jebnute mozgy co sa tu snazime pisat normalne ale pride pan a uz tu kadekomu praje smrt.. a uz si zavolal aj kamarata nazihuntera birdzu.. no ja radsej padam lebo mi este napcha hovno do papule
@mm47 ty si kto pocuvaj? nadavas tu len tak, lebo niekto ma iny nazor ako ty? je tu uplne normalna diskusia a ty prides so svojim "vyajdrenim", v ktorom si sa vlastne k nicomu k veci nevyjadril, iba si sa strapnil. aspon keby si povedal, preco je nespochybnitelny. ty budes nejaky oberzid, ktory ma absolutnu pravdu a ostatnych s opacnymi nazormi by si najradsej vyhladil, co?
a to co si hned isiel zalovat tomu retardovanemu kokotkovi? jemu hned zahuka doma alarm, nazhavi klavesnicu a ide plnou parou vpred proti "nacistom" na birdzi, ci ako to funguje?
@veroniques hej no, smutne, ze uz aj ked sa normalne diskutuje, pride nejaky chujko a miesto toho, aby bojoval argumentami, tak hned nadava.
@majo16 ja som nezacal ani hovno ale nebudem tu vysvetlovat preco som nic nezacal , staci si pozriet reakcie presne tych ludi od ktorych som to cakal na koment ktory nebol adresovany nikomu
@mm47 strasne ma bavi ako oznacujete niekoho nejakym pojmom, ktoremu ani nerozumiete a este sa bijete do prs, ako proti tomu bojujete a vlastne ani neviete proti comu
@sturmer ja uz ani neviem ci sa im mam smiat, alebo mi ich ma byt luto
Židia sú národ ako akýkoľvek iný. Akurát si za tie tisícročia zachovali svoju identitu a náboženstvo. Navyše sú šikovní a vedia sa presadiť, čo lenivá a závistlivá Slovač nevie prežiť. Preto tu židia nie sú populárni. Taktiež ovce potrebujú spoločného nepriateľa, ktorý môže za ich zlú situáciu (hlavne že nie oni sami)... na Slovensku je to tak...
Inak nie je to tak dávno čo som stretol v bare jedného nácka, ktorý sa rozhovoril, že nemá rád židov a číňanov lebo mu kradnú prácu a on sa potom musí chodiť podpisovať na úrad práce som sa skoro doščal od smiechu.
btw židov na Slovensku je asi 3000.
Čo sa týka Izraela - plne ich podporujem. Vždy lepšie ako nejakých fašistických arabov, ktorí si myslia, že sú bohviečo a pritom sú akurát tak na úrovni luníckych cigáňov.
@veroniques to tvoja krajina roky ohrozuje ich (ROFL) to arabske staty sa spojili a piati proti nim zacali vojnu , potom placu ze dostali v kazdej na rit.
@112 prvu vetu si precitajte vsetci "tolerantni" ludia odtialto
@trtken Izrael je najfašistickejší a najrasistickejší štát sveta. Ale dobre no. Izrael vznikol umelo v 1948. To je ďalšia vec. Mali nárok na to územie? Iba tam prišli a USA im dali v 48om krajinu. LOL
@sturmer V tomto suhlasim. Dokonca jeden s rothschildovcov uz v 1936 alebo niekedy okolo toho roku pisal listy v ktorom uvadza israel ako novovzniknutu krajinu, pre zidovsky "narod".
to isté môžem tvrdiť ja o Saudskej Arábii alebo dokonca o Japonsku. Tie krajiny sú oveľa "fašistickejšie" než nejaký Izrael, v ktorom žije niekoľko národností a náboženstiev.
čo sa týka Izraela, dám ti jednu paralelu - aj nám Američania defacto v 1918 zriadili samostatnosť z ničoho ale to už sa nehodí do kontextu že ?
@trtken Máš ten pocit, že Japonci majú nejakú potrebu sa rozťahovať? A ako ich môžeš porovnávať so Židákmi? Porovnaj si tie dve krajiny, ich mentalitu, ich tradície a kultúru. Kedy ktorá z nich vznikla a jedno s druhým. A na základe čoho všetkého Izrael vznikol? Lebo si Židia povedali skrátka, že chcú vlastný štát. Prečo sa tak nestalo aj pri iných národoch?
A že tam žije niekoľko rôznych náboženstiev? Uveď zdroj, odkiaľ to máš
a rozťahujú sa snáď židia za svoje hranice do Egypta alebo do Jordánska či Libanonu ? NIE. Sú tam kde boli po tisíročia - v Izraeli. Židovské kráľovstvo totiž existovalo na tom mieste dávno predtým než sa tam dotrepali handráci z púšte. Jediný kto sa tam rozťahuje sú Arabi, ktorí sa tak radi nazývajú ako Palestínčania, lenže Filištínci, antický národ gréckeho pôvodu dávno zmizol kdesi v dejinách.
no a Japonsko napríklad. Rasizmus je tam hlboko zakorenený do dnešných dní. Pre nich si jednoducho gaijin a vo veľa reštauráciach ťa napríklad ani neobslúžia. Na mnohých hoteloch sú aj cedulky s nápismi: Japanese only. Kórejcov či Číňanov dodnes nemusia. Rozťahovať sa však nemajú kam keďže sú na ostrove. A taká Saudská Arábia ... už len nariadenie, že nesmieš nosiť krížik ja samo o sebe fašistické a to nehovorím ešte o tom ako sa Saudi vyjadrujú o iných rasách, aj o bielych a pre nich sme odpad. To ti už neprekáža ?
Vidím, že absolútne nemáš žiadny prehľad - v Jeruzaleme funguje pod správou moslimov napríklad jedna z najväčších mešít - Al Aksá priamo na Chrámovej hore. Arabské obyvateľstvo tvorí v Izraeli významnú menšinu a v Izraeli fungujú bezproblémov aj kresťania. Bahajisti maju svetove centrum v Izraelskej Haife... takže akí fašisti prosím ťa ????
@barky trosku odveci, nie? ty sa povazujes za clena skupiny "oznacujem ludi niecim, comu nerozumiem"? lebo ak nie, preco reagujes?
a ked uz si to nacal, ako si predstavujes ovladanie sveta, aby sa nesirili konsiparcne videa, texty a podobne? to by znamenalo, ze im to vadi a teda nieco na tom je pravdy, vsakze? asi tak, ako im vadi riesit ten holokaust
@nathalicatko Však vyskúšaj možno že sa podarí máš tak šancu 1:9999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999 že sa ti to možno podarí keď budem mať zlomenú pravú, nohu ľavú, nohu pravú ruku, 10 rebier, 4 stavce, a budem napojený na jiske ležať po otrave alkoholom. Inak ti vo zvyšných prípadoch skončí ten ostrý predmet zarazený hlboko v tvojej zadnej časti
@trtken nerob mi prosím ťa závery, či mám prehľad, alebo nemám, to, čo robia Japonci je podľa mňa správne, tak to predýchaj prosím ťa a daj si okolo hlavy studený ručník a nádych - výdych a všetko bude dobré, neboj. Keď si taký bojovník proti rasizmu, tak sa môžeš teda rovno angažovať a vyriešiť mnohé etnické problémy, môžeš začať rovno na Slovensku. Otázka - ako dlho si tie veci o nábožnestvách v Izraeli googlil? Židia sa rozťahujú v zemi Palestínčanov. Predtým tam o nich nebolo ani len počuť. Skôr ty nemáš prehľad, ako tak pozerám. Neboj, raz budeš možno symbolom tolerancie pre tvojich následovníkov.
Prehľad nemáš žiadny, potvrdil si to svojími príspevkami. Zrejme vychádzaš z nejakých pochybných zdrojov, ktoré ani nie sú úplné a z rôznych konšpiračných teórii, ktoré sa dajú overiť asi tak ako existancia špagetového monštra. Doteraz si ani netušil, že okrem judaizmu je v Izraeli viacej náboženstiev. LOL a to že zachvíľu budú Izraelčania vo vlastnom štáte menšinou kvôli extrémnej pôrodnosti moslimov tiež nevieš...
Čo robia Japonci vo svojej krajine ma nezaujíma. Je to ich vec. Taktisto ako je to vec aj Židov. Príklady som uviedol preto, aby som vyvrátil tvoje tvrdenia, že Židia sú najfašistickejší štát na svete, čo samozrejme nie je pravda, pretože inde vo svete je to aj horšie. Nerobím si ilúziu, že Izrael je dokonalý štát so skvelými ľuďmi. Nemajú zase až takú skvelú úroveň demokracie, ale na rozdiel od svojich susedov vôbec nejakú majú. Googliť som nemusel nič. Zaujímam sa o cestovanie a odlišné kultúry, preto to pre mňa nie je novinka.... a tiež mi nechýba analytické kritické myslenie na rozdiel od teba
ako som povedal, Palestínčania sú asi taký národ ako Kosovčania. Čistá fikcia. Arabi sú to, navyše to oni sa rozťahujú v krajine Židov len toľko... a tiež by ma zaujímalo prečo akože obhajuješ "ľudí", ktorí kadia pred svoje domy, kričia so samopalom v ruke Alah Akbar, hygiena im nič nehovorí a kotia sa ako zajace. To potom musíš mať rád aj slovenských romales, nie ?
@nathalicatko Joj moja to neže veľký frajer ale poznám ja vás jaké ste padavky...Ty si nevyrastala jak ja v bronxe a smútim že zrušili vojenčinu lebo tá by aspoň dačo z vašej generácie sformovala
@trtken Aha, na jednu stranu ťa to nezaujíma, čo robia Japonci, no o pár príspevkov vyššie si ich rozoberal ako závodný bicykel. Tebe skôr chýbajú iné veci, mám taký pocit
"Arabi sú to, navyše to oni sa rozťahujú v krajine Židov len toľko" - Arabi? You don't say Bez teba by som to fakt, že nevedel a ostal by som v hlbokej nevedomosti a s ňou by som asi aj umrel. A rozťahujú sa v krajine Židov? Pozri si tú mapu, čo som sem dal Nemám pocit, že by sa Palestínčania rozťahovali v krajine Židov. Skôr sú čím ďalej, tým viac zatláčaní.
hej hej, pochybné zdroje. Napíš mi nejaký, z ktorého teda podľa teba vychádzam. Poď, poď, čakám a že Židia budú menšina vo "svojej" krajine? No áno, snáď bude čoskoro platiť "Shalom Izrael, Shalom!"
už počas vojny uteklali židia do izaraela aj ked to ešte nebol štát, vtedy to bolobritské územie, židen samostatný palestínsky štát tam neexistoval
a ten moslimský "palestínsky" národ tam prišiel kedy?? ved islam si podrobil to územie v 7.-8. storočí Nášho letopočtu takže dovtedy tam kto bol??
srbov obhajuješ ako drak a pri tom podla tvojich doterajších tvrdení by to malo byť to isté... prišli tam, bolo ich dosť a boli dosť rozdrapení tak si podrobili ostatných, tí sa potom búrili odtŕhať sa chceli a sa im to nakoniec ja podarilo. to je len opak to že usa a nato nestoja na strane tých čo sa chcú odtrhnúť...
@nathalicatko Asi si spíš na očiach keď som ti písal o bronxe ty by si tu pred 8-10timi rokmi mala 1000x hubu roztrieskanú s takou náturou a rečami. Teraz to tu s vašou generaciou je prechádzka rušofou záhradou stačí sa ich opýtať že či nechcú cez hubu a uš sa pakujú ste len banda vymódených lesieb a buzien
@sturmer sorry dva roky... ja som skôr narážal na to že je to aj tak málo. tak či tak tam boli židia skôr a dlhšie, to že po vzostupe islamu bolo toto územie vtedajšej byzancii vzaté(tam si židia spravovali veci sami len podliehali ríši) nepotvrdzuje že tam židia namajú čo robiť
ja ich nechcem úplne obhajovať lebo je to dosť komplikovaná situácia no ked si ako príklad zoberiem moslimov v eu(tých najukričanejších) tak ked sa im krivda deje vrieskajú no ked ide o to aby boli oni ústretoví tak to už nedokážu. verím že v tom izraeli je to podobné. veď oni moslimom nebránia existovať, čo sa o druhej strane až tak povedať nedá...
po mne chceš zdroje a sám žiadne neuvádzaš... smiešne a hodil si sem mapu z 1946 akoby predtým židia v Izraeli neexistovali. Pýtam sa ťa zásadné otazky : Kto žil na území Izraela prvý a odkedy ? Kto je to "palestínsky" národ a kam siaha ich história, že ich nazývaš pôvodnými obyvateľmi Izraela ? Akú majú vlastne najstaršiu dochovanú pamiatku či kultúru ?
Na jednej strane nadávaš na cigáňov a na strane druhej presne rovnaké cigánske ksichty podporuješ na Blízkom východe. Dosť pokrytecké, nie ? alebo je to len nedostatkom elementárnej logiky ?
Zdá sa, že nie len, že nemáš rozhľad, vedomosti, ale ani nevieš pochopiť písaný text. Japoncov som uvádzal ako príklad k tvojim deravým argumentom o najfašistickejších Židoch, nekritizujem ich, ja sa do ich krajiny netlačím a znovu uvádzam, že čo Japonci alebo Židia robia vo svojich krajinách je mi jedno.
súhlasím s @greenbunny -ho argumentmi. Situácia v akej sú Izraelčania je presne rovnaká ako Situácia Srbov v Kosove.
@trtken - Na jednej strane nadávaš na cigáňov a na strane druhej presne rovnaké cigánske ksichty podporuješ na Blízkom východe - cigánske ksichty? Hej? Dosť blbo napísané.
"Japoncov som uvádzal ako príklad k tvojim deravým argumentom o najfašistickejších Židoch" - deravý si akurát tak ty.
Čo sa týka Kosova... skús teda nejakému Srbovi povedať, že Kosovo im nepatrí...
neodpovedal si na otázky, akurát si sa zmohol na ničnehovoriace komentáre. To tiež dosť vypovedá ako málo o problematike vieš, ale hlavne že nemáš rád židov
áno máš pravdu, ja nemám rád cigáňov ani arabov, či albáncov. Podľa mňa sú úplnou paródiou na civilizáciu. Veď na tie neprispôsobivé ksichty nasadila tanky aj egyptská armáda keď sa im začali rozliezať po Sinaji. Ja som nikdy netvrdil, že som vzorom tolerancie, ale to že nemám niekoho rád sa zakladá priamo na zažitých skúsenostiach.
a k tomu Kosovu... Tak ako v Kosove sú doma Srbi tak aj v Izraeli sú doma Židia.
@creeson keby si mal aj štyridsať, jedno je jasné, vekom ti šedej hmoty nepribudlo, čo ma úprimne mrzí, lebo tá je dosť zapotreby minimálne zabrániť dvom veciam, nelogickosti vo vyjadrovaní (rozmysli si čo napíšeš, skôr ako to urobíš) a taktiež útočení to, že si sa prejavil ako antisemita je tvoja vec, aj spôsob tvojho prejavu, ale už len to, že si sa znížil ku tomu, aby si si takýmto nechutným spôsobom utrel hubu do ženy, to svedčí o mnohom...(
a vieš čo, idem
myslela som si, že vo vyspelej spoločnosti sa dá nájsť konsenzus, alebo aspoň polemizovať na slušnej úrovni, no žiaľbohu, zmýlila som sa... a nepoužijem "múdrejší ustúpi", lebo sa nemienim vyvyšovať...poviem ti len zbohom a nech sa ti darí ( lebo ti to naozaj prajem...((
@nobile veľmi ťažká otázka... je to relatívne...veľmi každý uhol pohľadu natíska inú odpoveď no jedno je jasné, všeobecné dobro pre blaho všetkých neexistuje...žiaľbohu
židia su velmi zaujimavy fenomen nakoľko ide o skupinu, ktorá si napriek bezmala dvom tisickam rokov vyhnastva udrzala a udrziava svoju kulturnu a nabozensku identitu. židovské komunity vecsinu europskej historie zili( ci uz vinou dobovych nalad-pogromy, stredoveké protizidovske opatrenia- alebo z vlastnej vôle) v urcitom odstupe od zvyšku kresťnaskej populacie. Vzdy sa tiez do znacnej miery venovali obchodu, bankárstvu a práci z peniazmia (neviem ci odkonca niektore europske stredoveke zakony zakazovali zidom zivit sa klasickým rolnictvom a remeslami). S rozvojom kapitalizmu sa vdaka tymto faktom v ich rukach (resp v rukách určitých vyvolených, aby sme to nezovšeobecňovali) zhromazdila znacna ekonomická moc, ktorá skôr či neskôr musela vyvolať závisť a nevôľu.(bankarov ma aj dnes malokto rád, co si budeme hovorit
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
166 komentov
moj postoj je taky isty ako k hocjakemu inemu cloveku.
kazdy sme nejaky..
Nemam nic proti zidom, pokial ma neotravuju ich vierou. Moja teta ma dieta so zidom a je to uplne super clovek, tak ako aj jeho rodina. A nebudem ich sudit len preto, ze sa kupu v peniazoch...
mediami? si si isty ze mediami? media skor zidov vyvysuju a su to prave zidia ktori tie media ovladaju..ale tak dobre,mediami
Samozrejme že ani ja nemám nič proti Židom, ale mať náboženstvo, ktoré umožňuje zdierať a brať úžeru od nežida je prisilná káva. Potom že kto je rasista. Pozri sa, ja netvrdím, že zlý Žid a dobrý nežid. Proste mi ide o pravdu.
@interrupcio pozri sa, nadávalo sa aj na obyčajných Židov, tá nenávisť bola možno ešte väčšia ako v dnešnej dobe Slováci vs Cigáni. A je mnoho výrokov od kráľov, cisárov, spisovateľov a inteligencie, ktoré neboli k Židom priaznivo naklonené. V mojej téme sa prelínajú 2 problémy. Židia a boľševizmus------------- Židia a zdieranie a úžera (teda to čo sa hovorí). No a má to spoločné východisko-peniaze a moc. No a teda že či je pravda, že Židia boli takí nenásytní a či robili tie zločiny čo sa o nich hovorilo.
Uz len ich tazenie z "holokaustu" -z veci, o ktorej existencii nemozu viest ani diskusie a za vyjadrenie si vlastneho nazoru moze clovek par rockov prezit v base.. stale sa pytam: preco asi? Ked to je vsetko pravda coho sa boja? Ci ide o urazku mrtvych-nemrtvych? Tym to uz moze byt jedno.
A tak z toho tazia peniazky (zaujimave ze len oni) a pri tom robia to iste.
Z Izraela chcu mat cisty zidovsky stat.. co napadne pripomina ideu nacistickeho Nemecka a nestitia sa ani niecoho takehoto:
» m.novinky.cz/articleDetails?...
+mi na nich najviac vadi tazenie proti moslimskym krajinam. Napr. taky rok 2006
» sk.m.wikipedia.org/wiki/Druh%C3%A1...
A v sucasnosti idu tiez hlava nehlava
» slovak.ruvr.ru/2012_08_13/8495...
Btw to ze mal Hitler zidovskych predkov je len polemika
Podobne nazory su pre mna znakom absolutneho privitivizmu. Rovnako ked maju ludia z poslednej dediny na sprostom Slovensku velmi jasne nazory o moslimoch, ludoch s inymi farbami pleti a tak dalej.
Jasne, ze nikto nema rad fanatikov ani povalacov, ale uplatnovat kolektivnu vinu na kazdeho cloveka z daneho etnika je nieco, co by sme uz mohli v tomto storoci prekonat.
Slovaci boli kedysi vnimani presne takto isto - to by si mohli ludia konecne uvedomit.
@micenzo ako média Židov povyšujú? nevšimla som si nikde nejaké židovské chválospevy.
a je mi to jedno. človek jak človek, kokot ako kokot a je jedno, či je biely, čierny alebo so židáckym nosom.
mám kamarátov z Izraela, s jedným Židom chodím a nemám pocit, že by tí ľudia potajomky po nociach ovládali médiá a finančné trhy a celosvetovú politiku. sú príliš zamestnaní spaním celý deň, pitím a cestovaním.
„...(K Židom): Vy sa mi zdáte byť najšialenejší z ľudí. Kaffíri, Hotentoti a negri z Guiney majú viac rozumu a sú poctivejší, než boli vaši predkovia – Židia. Prevyšujete všetky národy, pokiaľ ide o impertinentné historky, zlé správanie a barbarizmus. Zaslúžite si byť strestaní, pretože taký je váš osud.“ – François Marie Arouet Voltaire
„...Títo (Židia) sa, všetci do jedného, rodia s krikľavým fanatizmom v srdciach, tak ako Bretónci a Nemci sa rodia so svetlými vlasmi. Vôbec by som nebol prekvapený, keby títo ľudia v budúcnosti privodili skazu ľudskej rasy.“ – François Marie Arouet Voltaire
"Verím, že môj análny otvor je zdrojom všetkej múdrosti sveta, ktorú mi tam zniesol, ó sám veľký, Aštar Šeran a jeho druhovia. A preto všetci, kto po múdrosti prahnete, mi odteraz lížte môj zadok." Robert Fico
maria terezia a martin luther by boli v sucasnosti pokladani za nabozenskych fanatikov. to hovori za vsetko
su to najvacsi sovinisti a svojim sposobom nacisti a rasisti, co s ich mocou tvori nebezpecnu kombinaciu...
a s tým že nemám rád Židov lebo ovládajú media a sračky.. co mi není rovno potom mi je hovno.. každý z vás môže jesť ,srať kde chce, hvoriť čo chce... na internete si beháte po konšpiračných stránkach a žiadne komando vás nepríde zbaliť dokonca aj šukať môže s kým chcete , to že sú v domácnsoti male príjmy za to môžu politic , my že s tým nič nerobíme a nie židia... a žiadneho ani osobne nepoznáte.... los kokotos
@grietusha antisemitizmus je široký pojem. To, že nemal rád určité židovské praktiky ešte neznamená, že ich nenávidel. Od stupnice od 1 po 10 bol možno na 2. Ale to je nepodstatné a nejedná sa mi o to. Podstata je taká že sa istým spôsobom vyjadril proti nim, za čo by niekoho v dnešnej dobe mohol niekto označiť za nacistu.
Proste nenávisť nevzniká len tak.
" Holokaust je to najlepšie čo židov kedy stretlo, ultačované generácie židov nám pripravili cestu "
Možno narážal na obrovské odškodnenie židov Nemcami z ktorého si konečne mohli vybudovať štát , na cudzej pôde.
Možno aj práve reto je spochybnovanie holokaustu trestné , komu by sa chcelo tie prachy vracať.
Takisto aj my Slováci máme určitú mentalitu, hovorí sa o pohostinnosti, závisti atď....
Ludia sa vo vseobecnosti lahko boja vsetkeho, co je od nich odlisne. Citia sa bezpecnejsie, ked sa mozu voci vsetkemu cudziemu vymedzit. Nadobudnu pocit istoty. Staci sa pozriet do Ceska - zvolili si tam najpriemernejsieho debila, ktory sa v republike nachadzal, oproti Schwarzenbergovi. Dovody? Smiesne.
Kazdy z nas ma v sebe zakorenenu moznost nenavidiet, ale to neznamena, ze tomu treba bez rozmyslu podlahnut. Ma to vela spolocneho aj s narcizmom - ludia nie su schopni byt tolerantni voci inym a nevnimaju to ako sancu niekoho/nieco spoznat. Vnimaju to ako ohrozenie.
Zvlast dnes je to nezmyselne - svet sa bude sam od seba dalej globalizovat, je to prirodzeny proces. 95% ludi, ktorych som v zahranici stretol, boli uplne rovnaki ako my a mali uplne rovnake problemy. Najnenavistnejsie a najprimitivnejsie nazory som naopak pocul od ludi, ktori nikoho z inej kultury nikdy nestretli - v Slovensku a v Cesku.
Je jasne, ze existuje aj opacny rasizmus - romovia proti slovakom, cierni voci bielym, moslimovia voci krestanom. Ale najcastejsie je to len mensina, ktoru je najhlasnejsie pocut. Vacsina ludi chce len zit svoj zivot. Casto je v tychto pripadoch skutocnym problemom nizka vzdelanost a socialne tazka situacia.
Ked su ludia zabezpeceni a maju dobre zivoty, nikoho ani nenapadne vymyslat si nepriatela. Ked je v spolocnosti vsade akasi strata dovery (napr. financa kriza, terorizmus), je rasizmus a nacionalizmus velmi prirodzena a velmi primitivna reakcia.
k @49 samozrejme že daného človeka súdim individuálne. Lenže súdiť etnikum je vec druhá. Vo svojej podstate sa na základe toho odvíja úplne všetko. Ber to ako štatistiku. A štatistiky riadia svet.
@fragile na základe čoho tvrdíš, že nenávidím Židov ? Cituj nejaký môj koment. Ja som len uviedol fakty.
Preco im nie je jedno kto si co mysli ked pravda je jasna a dokazy su take, ktore sa nedaju vyvratit?
Preco nie je trestne popieranie hociktoreho ineho zlocinu?
Preco dlzka trestu za popieranie holokaustu moze v Rakusku dosiahnut az 20 rokov za mrezami?
Ohrozuje ich nejako, ked clovek povie blud, ked pravda je jasna a naozaj sa to stalo?
Mne keby niekto ukradol auto a bola by to pravda, nebala by som sa nazorov, ze klamem.
Ich pohnútky ? Neviem, nemôžem posúdiť jednotlivo, ale vo všeobecnosti 2 veci-bohatstvo a moc.
ja súhlasím s @barky @39
@strume dobre dve rodiny a čo tí ostatní miliardári a bohaté rodinné klany, ktoré židovské nie sú??
to ako sa ľudia chovajú, akí sú nenažraní a chamtiví nesúvisí primárne s tým akého vierovyznania alebo rasy sú.
to že židia boli odjakživa obchodníci takže pri globalizácii mali náskok a lepšie predpoklady k podnikaniu neznamená že moslim by nebol rovnaký a kresťan ešte vari lepší...
prečo si antisemita tu všetci vedia, stačí si tvoje albumy pozrieť...
Síce rozumiem, že niektoré lži sú nebezpečnejšie ako iné, ale napriek tomu na mi zdá prinajmenšom zvláštne, že bežné verejné lži sa nám zákonne zdajú byť úplne v poriadku a ad-hoc si do legislatívy prihodíme nejakú lož, ktorá sa nám zákonne nepáči.
Ak žijeme v systéme, kde klamať môže každý, okrem nejakej presne vymedzenej skupinky, potom budeme asi len s ťažkosťami vyvracať výkriky vyholených hláv o cenzúre.
okrem toho dotycni svedkovia boli prislusnikmi vacsinou krestanstva, nabozenstva, extremne netolerantneho voci ostatnym nabozenstvam v minulych dobach.
bohati nezidia si vymyslali rozne absurdne bludy o zidoch aby zhabali ich majetok a chudobni vo svojej prostoduchosti vsetkemu verili, dokonca casto boli pricinou antisemitskych nepokojov
Myslím, že história ukazuje, že niektoré bludy ľudí naozaj ohrozujú.
Toto čo si napísal je nepodstatné. Podstatné je to, že ak budem v nejakom spoločenstve, ktoré mi umožňuje niekomu ubližovať a obyčajní ľudia a inteligencia sa na to budú sťažovať, budú o tom spisy a svedectvá, tak mi príde divné toto spochybňovať, hoci to bolo aj pred 300 rokmi.
Ja nepopieram fakt, že niektoré veci sú vymyslené, alebo že niekto niekoho krivo obvinil, alebo že niekto iný urobil intrigu.
Mňa len štve ten jednostranný pohľad a skurvená propaganda o tom, že dobrý Žid a zlý nežid. Opoti tomu je extrém povedať že zlý Žid a dobrí nežid. Ja nezastávam ani jedno, ani druhé, len tvrdím, že chyby robili všetci a aj Židia toho majú dosť za ušami.
zidia vseobecne nikomu neublizovali. naopak, boli motorom europskeho hospodarstva cely stredovek az do novoveku.
na tom, ze zidia brali uroky nie je podla mna nic nemoralne. bolo to nevyhnutne inak by neprezili. nezidovski vladcovia mali tendenciu ich vsemozne vykoristovat (napriklad musili platit dane navyse neunosne vysoke), nemohli sa venovat remeslam, vlastnit podu, zastavat statne funkcie atd. niekedy boli samozrejme uroky prilis vysoke, to vsak zavinili feudalni vladci diskriminujuci zidov. navyse boli zidia poctivi platici dani, poslusni, nevyvolavajuci rebelie.
vseobecne neboli ani zdaleka to, co sa o nich tvrdi.
a to co si hned isiel zalovat tomu retardovanemu kokotkovi? jemu hned zahuka doma alarm, nazhavi klavesnicu a ide plnou parou vpred proti "nacistom" na birdzi, ci ako to funguje?
@veroniques hej no, smutne, ze uz aj ked sa normalne diskutuje, pride nejaky chujko a miesto toho, aby bojoval argumentami, tak hned nadava.
a taktiež rešpektujem každý názor, ale @creeson za @34 by som ti najradšej vypichla oči a smiala sa ti, ako by sa ti pozdávala takáto "úprava"...-.-"
A btw neviem kto sa tu ma odjebat, kto povedal ze holokaust nebol?
..ja som sa len pytala na nejake veci a nikto mi nie je shopny odpovedat
To su ale Goebbelsove predkozky , trafena hus zagaga je malo vystizne teraz
Ked niekto v Izraeli jebne psovi as novinami po riti porad si davaju arabske vlajky do pozadia a statusy o tom
Oni sa sami hadaju a nasieraju
je to zidovske spiknutie? to nie je nahoda!
Btw keby ti židia roky ničili a ohrozovali krajinu z ktorej pochádzaš, to by bolo srandy!
@sturmer ja uz ani neviem ci sa im mam smiat, alebo mi ich ma byt luto
@veroniques kasli na to
btw keby mám moc ovládať svet určite nechám po sebe po nete šíriť konšpiračné teorie a videá a nwm čo ešte seems legit
Inak nie je to tak dávno čo som stretol v bare jedného nácka, ktorý sa rozhovoril, že nemá rád židov a číňanov lebo mu kradnú prácu a on sa potom musí chodiť podpisovať na úrad práce som sa skoro doščal od smiechu.
btw židov na Slovensku je asi 3000.
Čo sa týka Izraela - plne ich podporujem. Vždy lepšie ako nejakých fašistických arabov, ktorí si myslia, že sú bohviečo a pritom sú akurát tak na úrovni luníckych cigáňov.
@112 prvu vetu si precitajte vsetci "tolerantni" ludia odtialto
Lebo existuju aj zidia zijuci inde ako v Izreali , ja si myslim ze nemas rada celkovo zidov , ale MOZNO sa mylim
to isté môžem tvrdiť ja o Saudskej Arábii alebo dokonca o Japonsku. Tie krajiny sú oveľa "fašistickejšie" než nejaký Izrael, v ktorom žije niekoľko národností a náboženstiev.
čo sa týka Izraela, dám ti jednu paralelu - aj nám Američania defacto v 1918 zriadili samostatnosť z ničoho ale to už sa nehodí do kontextu že ?
A že tam žije niekoľko rôznych náboženstiev? Uveď zdroj, odkiaľ to máš
a rozťahujú sa snáď židia za svoje hranice do Egypta alebo do Jordánska či Libanonu ? NIE. Sú tam kde boli po tisíročia - v Izraeli. Židovské kráľovstvo totiž existovalo na tom mieste dávno predtým než sa tam dotrepali handráci z púšte. Jediný kto sa tam rozťahuje sú Arabi, ktorí sa tak radi nazývajú ako Palestínčania, lenže Filištínci, antický národ gréckeho pôvodu dávno zmizol kdesi v dejinách.
no a Japonsko napríklad. Rasizmus je tam hlboko zakorenený do dnešných dní. Pre nich si jednoducho gaijin a vo veľa reštauráciach ťa napríklad ani neobslúžia. Na mnohých hoteloch sú aj cedulky s nápismi: Japanese only. Kórejcov či Číňanov dodnes nemusia. Rozťahovať sa však nemajú kam keďže sú na ostrove. A taká Saudská Arábia ... už len nariadenie, že nesmieš nosiť krížik ja samo o sebe fašistické a to nehovorím ešte o tom ako sa Saudi vyjadrujú o iných rasách, aj o bielych a pre nich sme odpad. To ti už neprekáža ?
Vidím, že absolútne nemáš žiadny prehľad - v Jeruzaleme funguje pod správou moslimov napríklad jedna z najväčších mešít - Al Aksá priamo na Chrámovej hore. Arabské obyvateľstvo tvorí v Izraeli významnú menšinu a v Izraeli fungujú bezproblémov aj kresťania. Bahajisti maju svetove centrum v Izraelskej Haife... takže akí fašisti prosím ťa ????
a ked uz si to nacal, ako si predstavujes ovladanie sveta, aby sa nesirili konsiparcne videa, texty a podobne? to by znamenalo, ze im to vadi a teda nieco na tom je pravdy, vsakze? asi tak, ako im vadi riesit ten holokaust
aký veľký frajer...-.-" neviem, prečo sa čudujem...veď len taký môže napísať takú krepotinu -.-"
„Nežidom je treba sa vyhýbať ako všetkému nečistému, napríklad ako kiahňam, prasatám a lajnu.“ (Orach Chaiim 57, 6a)
„Súžitie Nežidov je ako súžitie oslov.“ – (Kethuboth 3b)
„Pôrodnosť nežidov musí byť masívne potláčaná.“ – (Zohar II, 4b)
„Všade, kam (Židia) prídu, budú kniežatami.“ – (Sanhedrin 104a)
Talmud je fakt super
Prehľad nemáš žiadny, potvrdil si to svojími príspevkami. Zrejme vychádzaš z nejakých pochybných zdrojov, ktoré ani nie sú úplné a z rôznych konšpiračných teórii, ktoré sa dajú overiť asi tak ako existancia špagetového monštra. Doteraz si ani netušil, že okrem judaizmu je v Izraeli viacej náboženstiev. LOL a to že zachvíľu budú Izraelčania vo vlastnom štáte menšinou kvôli extrémnej pôrodnosti moslimov tiež nevieš...
Čo robia Japonci vo svojej krajine ma nezaujíma. Je to ich vec. Taktisto ako je to vec aj Židov. Príklady som uviedol preto, aby som vyvrátil tvoje tvrdenia, že Židia sú najfašistickejší štát na svete, čo samozrejme nie je pravda, pretože inde vo svete je to aj horšie. Nerobím si ilúziu, že Izrael je dokonalý štát so skvelými ľuďmi. Nemajú zase až takú skvelú úroveň demokracie, ale na rozdiel od svojich susedov vôbec nejakú majú. Googliť som nemusel nič. Zaujímam sa o cestovanie a odlišné kultúry, preto to pre mňa nie je novinka.... a tiež mi nechýba analytické kritické myslenie na rozdiel od teba
ako som povedal, Palestínčania sú asi taký národ ako Kosovčania. Čistá fikcia. Arabi sú to, navyše to oni sa rozťahujú v krajine Židov len toľko... a tiež by ma zaujímalo prečo akože obhajuješ "ľudí", ktorí kadia pred svoje domy, kričia so samopalom v ruke Alah Akbar, hygiena im nič nehovorí a kotia sa ako zajace. To potom musíš mať rád aj slovenských romales, nie ?
"Arabi sú to, navyše to oni sa rozťahujú v krajine Židov len toľko" - Arabi? You don't say Bez teba by som to fakt, že nevedel a ostal by som v hlbokej nevedomosti a s ňou by som asi aj umrel. A rozťahujú sa v krajine Židov? Pozri si tú mapu, čo som sem dal Nemám pocit, že by sa Palestínčania rozťahovali v krajine Židov. Skôr sú čím ďalej, tým viac zatláčaní.
hej hej, pochybné zdroje. Napíš mi nejaký, z ktorého teda podľa teba vychádzam. Poď, poď, čakám a že Židia budú menšina vo "svojej" krajine? No áno, snáď bude čoskoro platiť "Shalom Izrael, Shalom!"
Welcome back!
Ale tliskat ti nebudeme, to by bolo priliz mainstream
už počas vojny uteklali židia do izaraela aj ked to ešte nebol štát, vtedy to bolobritské územie, židen samostatný palestínsky štát tam neexistoval
a ten moslimský "palestínsky" národ tam prišiel kedy?? ved islam si podrobil to územie v 7.-8. storočí Nášho letopočtu takže dovtedy tam kto bol??
srbov obhajuješ ako drak a pri tom podla tvojich doterajších tvrdení by to malo byť to isté... prišli tam, bolo ich dosť a boli dosť rozdrapení tak si podrobili ostatných, tí sa potom búrili odtŕhať sa chceli a sa im to nakoniec ja podarilo. to je len opak to že usa a nato nestoja na strane tých čo sa chcú odtrhnúť...
ja ich nechcem úplne obhajovať lebo je to dosť komplikovaná situácia no ked si ako príklad zoberiem moslimov v eu(tých najukričanejších) tak ked sa im krivda deje vrieskajú no ked ide o to aby boli oni ústretoví tak to už nedokážu. verím že v tom izraeli je to podobné. veď oni moslimom nebránia existovať, čo sa o druhej strane až tak povedať nedá...
po mne chceš zdroje a sám žiadne neuvádzaš... smiešne a hodil si sem mapu z 1946 akoby predtým židia v Izraeli neexistovali. Pýtam sa ťa zásadné otazky : Kto žil na území Izraela prvý a odkedy ? Kto je to "palestínsky" národ a kam siaha ich história, že ich nazývaš pôvodnými obyvateľmi Izraela ? Akú majú vlastne najstaršiu dochovanú pamiatku či kultúru ?
Na jednej strane nadávaš na cigáňov a na strane druhej presne rovnaké cigánske ksichty podporuješ na Blízkom východe. Dosť pokrytecké, nie ? alebo je to len nedostatkom elementárnej logiky ?
Zdá sa, že nie len, že nemáš rozhľad, vedomosti, ale ani nevieš pochopiť písaný text. Japoncov som uvádzal ako príklad k tvojim deravým argumentom o najfašistickejších Židoch, nekritizujem ich, ja sa do ich krajiny netlačím a znovu uvádzam, že čo Japonci alebo Židia robia vo svojich krajinách je mi jedno.
súhlasím s @greenbunny -ho argumentmi. Situácia v akej sú Izraelčania je presne rovnaká ako Situácia Srbov v Kosove.
"Japoncov som uvádzal ako príklad k tvojim deravým argumentom o najfašistickejších Židoch" - deravý si akurát tak ty.
Čo sa týka Kosova... skús teda nejakému Srbovi povedať, že Kosovo im nepatrí...
fasttimesinpalestine.wordpress.com/2009/10/13/maps-of-israel-palestine/
neodpovedal si na otázky, akurát si sa zmohol na ničnehovoriace komentáre. To tiež dosť vypovedá ako málo o problematike vieš, ale hlavne že nemáš rád židov
áno máš pravdu, ja nemám rád cigáňov ani arabov, či albáncov. Podľa mňa sú úplnou paródiou na civilizáciu. Veď na tie neprispôsobivé ksichty nasadila tanky aj egyptská armáda keď sa im začali rozliezať po Sinaji. Ja som nikdy netvrdil, že som vzorom tolerancie, ale to že nemám niekoho rád sa zakladá priamo na zažitých skúsenostiach.
a k tomu Kosovu... Tak ako v Kosove sú doma Srbi tak aj v Izraeli sú doma Židia.
Vieš o tom, že ste tá istá generácia?
a vieš, že väčšinou tí, ktorí útočia na homosexuálov nimi sú, respektíve k tomu majú sklony? tak si nekydaj do vlastného hniezda, hrdina
@tunidlo viď kde je pravda... neni som
Máš tak 40, tipujem?
Aha, tak potom pardón.
Počuj, my sme si spolu posedeli pri káve, keď mi píšeš to, čo mi aj píšeš?
a vieš čo, idem
myslela som si, že vo vyspelej spoločnosti sa dá nájsť konsenzus, alebo aspoň polemizovať na slušnej úrovni, no žiaľbohu, zmýlila som sa... a nepoužijem "múdrejší ustúpi", lebo sa nemienim vyvyšovať...poviem ti len zbohom a nech sa ti darí ( lebo ti to naozaj prajem...((
@tunidlo ďakujem, že si sa ma zastal
a @nobile bitch is back
Pravda je to realtivna samozrejme a hlboko subjektivna zalezitost.
A zialbou, ze chvalabohu, ze zialbohu... Akoby povedal basnik
ale ja ťa opúšťam, tiahnem na vlastné bojisko snov kde snáď opäť vyhrá dobro nad zlom ((
súhlasím (konečne s niekym!) (( a to je na tom krásne...každý má svoju pravdu právd, ale ktorá pravda je pravdivá?
aneb' náš prezident
sladké sny
židia su velmi zaujimavy fenomen nakoľko ide o skupinu, ktorá si napriek bezmala dvom tisickam rokov vyhnastva udrzala a udrziava svoju kulturnu a nabozensku identitu. židovské komunity vecsinu europskej historie zili( ci uz vinou dobovych nalad-pogromy, stredoveké protizidovske opatrenia- alebo z vlastnej vôle) v urcitom odstupe od zvyšku kresťnaskej populacie. Vzdy sa tiez do znacnej miery venovali obchodu, bankárstvu a práci z peniazmia (neviem ci odkonca niektore europske stredoveke zakony zakazovali zidom zivit sa klasickým rolnictvom a remeslami). S rozvojom kapitalizmu sa vdaka tymto faktom v ich rukach (resp v rukách určitých vyvolených, aby sme to nezovšeobecňovali) zhromazdila znacna ekonomická moc, ktorá skôr či neskôr musela vyvolať závisť a nevôľu.(bankarov ma aj dnes malokto rád, co si budeme hovorit