bavime sa o burke alebo aj o nikabe (aj ked tam ich je tiez viac druhov)? tam je to nebezpecenstvo ze nevidis identitu cloveka ze pod abajou moze byt hocico. ale hidzab je v pohode a na nom neni co zakazat
ja to nikdy v živote v nosiť nebudem takže ma to ani moc nezaujíma, no myslím že je to v poriadku, sme v Európe a tie ženy sú fakt ako z iného sveta...
ak chcú žiť vo Francúzsku tak nech rešpektujú ich zákony, ak sa im to nepáči nech sa vrátia odkiaľ sú
@vanellus hovorim ti este raz. musis respektovat krajinu v ktorej zijes vratane jej zvykov a tradicii. proti zahalovaniu ako takemu nemam absolute nic (ved aj babky nosia na hlave satku) ale burka je naozaj uz velmi...nehodiaca sa do europy. cize ano pohorsuje ma to v smere ze je to ignoracia miestnej kultury.
ked vidim niektore nazory, musim si silno hryzt do jazyka... 99% ludi v zivote nebolo v moslimskej krajine a jedine co o moslimoch a ich kulture vedia je len to, co im poskytne telka a kvazi nezavisle media..no a potom to takto vyzera...
@kaylee Ale princíp demokracie je v tom, že krajina rešpektuje teba, nie ty ju Skúsim nejaké príklady.....prívrženci najrôznejších štýlov (EMO, Ghotic, Cyber goth .....a aj tie ružové čupky), ktorí su často oblečení omnoho horšie a extrémnejšie a je ich určite viac, ako 2000 moslimiek, sú tiež proti zvykom a tradíciam francúzska, ale nikto ich na ulici nepokutuje ani nezatýka. Dôvod vidím v xenofóbii, ktorú máme pri moslimoch.
Som si istý, že drvivá väčšina z tých, čo burku vo Francúzsku (aj inde v EU), to robí z vlastného presvedčenia.
Nepovažujem za potrebné odpovedať na túto otázku.....ale, že si to ty
Na tie obmedzenia vravím presne to isté. Je to nedemokratické. Ibaže demokracia takým Iráncom, alebo Afgáncom nevraví nič, nám by mala...
Nie, nezdá. Pokial sa chovajú slušne, žijú v mieri a dodržiavajú zákon, nech si nosia aj vrece od zemiakov Toť môj názor. A rešpektovať krajinu pravdaže musia aj ked ich buzeruje.
@kaylee prečo nie?? Podľa mňa sú tie EMO-ksichty omnoho horšie "znásilnenie" kultúry ako burky. Tak isto pohoršujú ľudí (ak nie viac). A rozhodne nie su "europske"
burka nie, šatka hej.......inak by bola považovaná za ****** takú môže hociktorý moslim beztrestne znásilniť....čo aj veselo činia na babách v hostiteľských krajinách........a polícia je vysr*tá, že budú za rasistov
ksicht treba vidieť............
cítim sa diskriminovaná, keď cca 100 kamier denne bez problémov zachytí môj ksicht iba ony sú pekne anonym v teplúčku
aj ja som proti nezmyselnej xenofóbií, ale vidíme,ako sme sa popálili....
@39 Ten zakaz ale nevznikol kvoli znasilnovaniu kultury. Az budu emovia chodit zahaleni aby nebolo mozne ich jednoduchym pohladom identifikovat, tak sa bude riesit aj to.
asi si pomyslite ze si protirecim ked v diskusii o rasizme o sebe vyhlasim ze urcite nejsom rasista ! ale s tym zakonom suhlasim Moslimov treba zastavit lebo nas za chvilu pobiju jak muchy ! su to psychopati pozrite si tie ich zakony ! to je podla vas normalne ? nemali ich vobec s tych arabskych statov pustit sem !
Čo by ste povedali na to, ak by v nejakej krajine prikazovali európskym ženám, aby boli na pláži ,,hore bez", lebo taká je ich kultúra, a dokonca by tento zákon podporovali ,,rovnoprávnosťou mužov a žien" (prečo všeobecne platná morálka prikazuje ženám zakrývať si prsia a mužom nie?).
U moslimov má žena robiť u mužov dojem svojimi očami, nie telom (taká úcta k ženám u nás chýba). Preto ženy v Oriente nosia šatku na hlave a rúško na tvári (no je to aj, samozrejme, podmienené podnebím).
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
42 komentov
Skús si dať kríž a choď niekam do Iránu.
Na Moslimov dlhý bič a malý dvor.
A nesúhlasím s ním.
@vanellus Ako by si nazval Iránsky zákon, ktorý im dovoľuje popravovať kresťanov?
ak chcú žiť vo Francúzsku tak nech rešpektujú ich zákony, ak sa im to nepáči nech sa vrátia odkiaľ sú
podla mna to ma opodstatnenie...
Chceme mať zo Slovenska Slovakistan ?
To je to isté, ako by zakázali napríklad nosiť tričká s potlačou alebo rifle
ja stým súhlasím keby išla žena v nejakej moslimskej krajine odhalená tak by rovno išla do basy
padli Turci na Poniky;
padli, padli o polnoci:
Jajže, bože, niet pomoci.
Ľudia boží, utekajte,
zajať Turkom sa nedajte:
a čo mladô — zutekalo,
a čo starô — nevládalo. —
Skočil Turčín bystrým skokom
do jelšiny nad potokom;
našiel on tam starú ženu,
medzi krovím učupenú.
Také on jej robí muky:
do železa dal jej ruky;
povraz hodil jej na šiju
a o koňa pripäl si ju.
Vláči Turčín starkú, vláči,
po hrobline, po bodliači:
starkej krev sa z nôžok leje,
a Turčín sa iba smeje.
A keď ona už ustáva,
kančukou ju pošibáva;
a keď ona na zem padá,
ostrohami v bok ju báda. —
Hučia, hučia Turkov čaty,
poháňajú ľud zajatý:
tri ráz mesiac už omladol,
a oni vždy tiahnu nadol. —
Ten turecký svet ďaleký,
prešli oni prez tri rieky,
zašli oni za tri hory,
zastali pri šírom mori.
A nad morom mesto leží,
týči k nebu tisíc veží:
Jaj, bože, len smutno je to:
na tých vežiach kríža nieto. —
A keď blížili sa k mestu,
Turkyňa im zašla cestu:
a Turkyňa ako ruža,
pekne víta svojho muža:
„Vitaj, mužu, vitajže mi,
z tej uhorskej krásnej zemi!
Či sa dobre vám vodilo?
Či vám šťastie poslúžilo?“ —
„Dobre, dobre sme chodili:
Maďarov sme si podbili,
a Slováci sa nedali,
preto sme ich zrabovali.
A čože je tu nového?
Povedz, žienko, dač dobrého.“
„Dobrá, dobrá tu novinka:
požehnal ti pánboh synka.“
„A ja vediem otrokyňu,
nášmu synku varovkyňu.
Keď ho bude kolísavať,
pekne bude mu spievavať.
Slovenka to, tam od Hrona;
veľmi pekne spieva ona:
bo spevu na božom svete
nad slovenský nenájdete.“ —
Turčín sedí, kávu pije
a Turkyňa zlatom šije:
a starká si spieva tíše
a Turčiatko im kolíše.
„Hajaj, búvaj, krásno dieťa!
Donesiem ti z hája kvieťa;
donesiem ti z ruže púčok,
veď si ty môj milý vnúčok.“
Dopočul to Turčín mladý,
hneď so starkou stal do vady:
„Ako ty smieš to spievati?
Či si mu ty stará mati?“ —
„Raz Poniky rabovali,
syna môjho sebou vzali;
syna môjho v treťom roku,
mal on hviezdu, znak na boku.“
A Turčín a jeho žena
hodili sa na kolená:
„Odpusť, mati, svojmu synu
prevelikú jeho vinu.
Nebudeš už otrokovať,
s nami budeš tu panovať,
chodiť, ako my, vo zlate
a spočívať na zamate.“
— „Udeľ vám Boh, deti moje,
sväté požehnanie svoje,
ale túžba moja letí
len ta, kde kríž z veže svieti.
Ta do vlasti mojej lona,
na tie krásne brehy Hrona:
tam kvitol kvet mojej mladi,
inde sa mne žiť nesladí.
Tam pod krížom starší moji
v tichých hroboch spia v pokoji;
tam — keď bude vôľa božia —
i mňa ku nim nech uložia.“
čo je neinteligentne na tom, že chcem aby Europa ostala taká ako je?
Na tom nič, i ked je to utópia (ak vieš, čo to je). Len ťa prosím, nespamuj tu básničky, čo nemajú s témou nič spoločné
Môže....súhlasím
Som si istý, že drvivá väčšina z tých, čo burku vo Francúzsku (aj inde v EU), to robí z vlastného presvedčenia.
Nepovažujem za potrebné odpovedať na túto otázku.....ale, že si to ty
Na tie obmedzenia vravím presne to isté. Je to nedemokratické. Ibaže demokracia takým Iráncom, alebo Afgáncom nevraví nič, nám by mala...
Nie, nezdá. Pokial sa chovajú slušne, žijú v mieri a dodržiavajú zákon, nech si nosia aj vrece od zemiakov Toť môj názor. A rešpektovať krajinu pravdaže musia aj ked ich buzeruje.
ksicht treba vidieť............
cítim sa diskriminovaná, keď cca 100 kamier denne bez problémov zachytí môj ksicht iba ony sú pekne anonym v teplúčku
aj ja som proti nezmyselnej xenofóbií, ale vidíme,ako sme sa popálili....
tak aby sme nezhoreli
U moslimov má žena robiť u mužov dojem svojimi očami, nie telom (taká úcta k ženám u nás chýba). Preto ženy v Oriente nosia šatku na hlave a rúško na tvári (no je to aj, samozrejme, podmienené podnebím).
tak tak ! tie svine z Východu tu v Eu nikto nechce !!! Nedáme si zašľapať našu kultúru nejakými bastardmi !